Moen76'
1-0

Velkommen til live-dekning fra eliteserieoppgjøret mellom Brann og Start i Bergen.
    Solen skinner, og det er duket for fest i Bergen.
    Geir Ludvig Fevang fikk strekk under oppvarmingen i kampen mot Lillestrøm sist, men i dag er han tilbake i sin offansive midtbanerolle.
    Brann stiller med Eirik Bakke fra start. Bakke får dermed sin første eliteseriekamp denne sesongen, etter at han debuterte i cupkampen mot Fevang onsdag.
    Verdt å merke seg er det også at Brann har benket Bjørnar Holmvik etter en rekke dårlige kamper fra den tidligere Stabæk-spilleren. Nå har Birkir Már Sævarsson inntatt plassen.
    Det er foreløpig langt fra fullt på Brann stadion. Her forventes det å fylles opp i dag, men en ulykke i Lyderhornstunnellen skaper trafikkaos i Bergen, så det spørs om ikke noen kommer for sent til avspark.
    Tom Henning Øvrebø dømmer dagens kamp. Det er første gang fløyteblåseren er i aksjon siden skandalekampen mellom Chelsea og Barcelona.
    Lagene har kommet på banen,og det ser ut til at de aller fleste har rukket å komme seg til stadion, til tross for lange i Bergen.
    Erik Mykland er den eneste Start-spilleren som høster stor applaus på Stadion. Han takker med tommelen opp.
    Verdt å merke seg er det også at dagens dommer, Tom Henning Øvrebø, høster stor applaus på Stadion.
    Brann starter med ballen.
    Birkir Már Sævarsson vinner første duell mot Cristian Bolaños på sin venstreback.
    2'
    Erik Huseklepp drar seg rundt Hunter Freeman og setter fart inn i Starts 16-meter. Der blir han taklet, og publikum roper på straffe. Men Øvrebø dømmer corner.
    3'
    Corneren ender hos Vaagan Moen som får en god mulighet, men som skyter via en motspiller og ut til ny corner.
    3'
    Nok en farlig corner, denne gang går den gjennom feltet og ender utenfor dødlinjen og blir keepers ball.
    3'
    Så har Start stukket i angrep, men Bolaños' skudd fra 20 meter går til side for Opdals mål.
    4'
    Det har vært høyt tempo i disse første fem minuttene.
    5'
    Erik Huseklepp får ballen ned på vingen og forsøker å legge inn til David Nielsen, men han er ikke i nærheten av der ballen kommer. Litt dårlig kommunikasjon mellom spissene i den situasjonen.
    6'
    Start går i angrep, men Sævarsson og Bakke rydder opp.
    7'
    Bakke handser tydelig i forsvar, men utenfor sekstenmeter. Tom Henning Øvrebø blåser ingenting. Han har tydeligvis sluttet å blåse på hands.
    8'
    Brann ligger høyt i presset, noe som har fungert bra for dem foreløpig.
    9'
    Mykland slår mot Bolaños som kjører piruetter med Sævarsson. Til slutt tar Vaagan Moen hånd om den farlige vingen, og det blir frispark til Start nede ved cornerflagget.
    10'
    Frisparket fra Bruer Hanssen ender i klypene til Opdal.
    10'
    Karadas gjør seg klar til å bytte. Det ser ut til at Nielsen sliter.
    11'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Azar Karadas
    Ut: David Jean Nielsen
    Nielsen har tydeligvis fått seg en skikkelig smell, for den mannen er ikke kjent for å forlate banen av småproblemer.
    12'
    Karadas kommer hodeløst sent inn i en takling på Kenneth Høie og får tilsnakk av dommeren.
    13'
    Bolaños tas av Sævarsson nede ved cornerflagget, og Start får ett nytt frispark i innleggsposisjon.
    14'
    Bruer Hanssen tar frisparket. Han slår inn foran mål, der Örn Sigurdsson header ballen ut i feltet. Fevang får ballen i bena og kliner til, langt over mål. En god mulighet for Fevang.
    15'
    Brann får frispark på 35 meter. Vaagan Moen legger inn, men det svake innlegget er keepermat.
    16'
    Klareres av Fevang.
    18'
    Huseklepp vinner ballen tilbake, men tas av Bolaños og Brann får frispark ved hjørnet av 16.-meteren.
    19'
    Innlegget fra Solli er farlig, men Høie er ute og plukker ballen.
    20'
    Huseklepp legger inn til Karadas foran mål, men Branns nummer 6 klarer ikke å styre headingen som ender langt over mål.
    23'
    Høie er våkent ute og avverger når Vaagan Moen forsøker å slå gjennom til Huseklepp.
    24'
    Vanvittig sjanse for Huseklepp. HAn får et nydelig innlegg rett i bena fra Karadas, men er uheldig med første touch. Han får likevel skutt, men Høie får en finger på ballen og får den akkurat utenfor stolpen.
    26'
    Ny corner.
    26'
    Ender som keeperball.
    27'
    Huseklepp tar ballen ned på 16.-meter. Forsøker å vri seg fri fra Freeman, men får ikke det til.
    29'
    Branns sjette i kveld. Det tok dem syv corner å score mot Høyang.
    31'
    Austin er nære ved å få et hode på ballen, men når akkurat ikke frem og ballen klareres. Ender i kast.
    31'
    Børufsen kommer i god innleggsposisjon, men slår ballen langt over feltet.
    33'
    Solli forsøker seg på et skudd fra skrå vinkel. Høie må først gi en kort retur, men er selv først på andreballen.
    33'
    Brann har vært friskest til nå i kampen. Vi har sett lite til en vanligvis svært aktiv Bolaños.
    36'
    Start med kast høyt i banen. Sigurdsson klarerer.
    38'
    Clarence Goodson blir liggende etter en duell med Karadas.
    41'
    Goodson er på bena igjen.
    41'
    Eirik Bakke har langt fra gjort seg bort i sesongdebuten.
    42'
    Huseklepp finter seg innover i Starts sekstenmeter og lurer Freeman to ganger før han legger et farlig innlegg rett foran mål. Men hverken Karadas eller Vaagan Moen får en fot på ballen.
    44'
    Der er det nesten 0-1. Børufsen får ballen i bena på seksten meter og skyter knallhardt rett i stolpen. Det var en hårsbredd fra at bortelaget gikk i ledelsen.
    45'
    Og der er Huseklepp nesten like nærme 1-0 til hjemmelaget. Han parkerer Starts usedvanlig trege forsvar og setter ballen like utenfor fra skrå vinkel.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+1
    Øvrebø dømmer corner til Start men ombestemmer seg og blåser til pause.
    Brann har vært best i første omgang, og har produsert flest sjanser. Start har nok likevel produsert den aller største, da Børufsen klinte ballen i stolpen like før pause.
    Ingen bytter på noen av lagene før 2. omgang.
    Start er klar til å begynne med ballen.
    45'
    Brann går rett i angep og Huseklepp kommer langt, men blir stoppet av Hunter Freeman noen centimeter før lysluggen skyter.
    46'
    Hjørnespark til Brann
    46'
    Corneren ebber ut i ingenting.
    47'
    Goodson har full kontroll på hodeduellene i nærheten av Starts mål, selv mot vanligvis hodesterke Azar Karadas.
    50'
    Sigurdsson river ned Hulsker i feltet lenge etter ballen er spilt vekk, men det får ingen dommere med seg.
    51'
    Heades unna av Milisevic.
    51'
    Nok et corner til Brann.
    53'
    God mulighet til Brann.Corneren fra Vaagan Moen heades ned i feltet av Sigurdsson. Der står forsvarsmakker Bjarnason som får ballen på hel volley, men som avslutter til side for målet. Ballen kom nok litt kjapt på ham.
    54'
    Brann har begynt best også i 2. omgang.
    57'
    Men det skal også sies at Brann ikke spiller seg frem til de store sjansene.
    57'
    Vaagan Moen forsøker seg fra hjørnet av 16.-meter menn ballen går over og utenfor.
    59'
    Brann får frispark i farlig posisjon. Mykland feller Karadas på 20 meter og Vaagan Moen gjør seg klar for frisparket.
    61'
    Vagaan Moen skyter rett i muren.
    62'
    Hulsker er borte og skriker til linjedommer etter å ha falt i feltet. Han føler seg dårlig behandlet av Branns forsvarere.
    62'
    Solli legger inn foran mål, men Milisevic klarerer den greit.
    64'
    Svært nære for Starts Bernt Hulsker. Fra 4 meters hold klarer Opdal å komme langt nok ut til at Hulsker skyter via keeperen til corner.
    65'
    Klareres av Solli.
    65'
    Brann har gode muligheter i angrep, men en fryktelig feilpasning fra Huseklepp ødelegger drivet.
    66'
    Christer Kleiven kliner til fra 25 meter. Skuddet er hardt, men går utenfor.
    68'
    68'
    Eirik Bakke er først på corneren, men han header like over mål.
    69'
    Gult kort til Brann
    Eirik Bakke
    Får gult etter an takling av Mykland.
    70'
    73'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Start
    Mål: Petter Vaagan Moen
    Målgivende: Erik Huseklepp
    Erik Huseklepp finter seg forbi Høie men er helt nede ved dødlinjen. Før Høie har kommet seg tilbake i mål legger han ballen ut til Vaagan Moen som bredsider den i mål. 1-0 til hjemmelaget.
    76'
    Petter Vaagan Moen
    Snakker på seg et gult kort etter å ha fått kast i stedet for corner.
    78'
    Frispark til Brann på 30 meter.
    79'
    Austin skyter langt utenfor.
    79'
    Karadas er like ved å lage 2-0 for Brann. Han er bare centimetre fra å få pannen på et innlegg rett foran mål.
    81'
    Hulsker er ikke spesielt god venn med Brannspillerne, og spesielt ikke Sigurdsson, idag. Han har vært borte og snakket med linjedommeren minst fire ganger fordi han føler seg dårlig behandlet.
    82'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Mads Stokkelien
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    82'
    Gylfi Einarsson gjør seg klar til å entre banen.
    83'
    Huseklepp legger ballen ut til Vaagan Moen, men Milisevic plasserer seg mellom Vaagan Moen og målet og avverger skuddet..
    85'
    Kast til Start dypt i banen.
    86'
    Mål for Start!
    Brann 1 - 1 Start
    Mål: Mads Stokkelien
    Det legges inn foran mål hvor ballen går over hovedfeltet. På bakerste står Stokkelien og kliner ballen i mål på hel volley.
    87'
    Det la en kraftig demper på et festklart hjemmepublikum.
    90'
    Inn: Aram Khalili
    Ut: Bernt Hulsker
    90'
    Brann jakter fremdeles tre poeng i det vi passerer full tid.
    90'
    Det er lagt til 2 minutter på Stadion.
    90'+1
    Kanskje Branns siste mulighet.
    90'+2
    Ballen går ut til Austin som gjør et dårlig forsøk på å skaffe straffespark, og blir belønnet med gult kort.
    90'+2
    90'+4
    Det er slutt på Stadion. Mads Stokkelien sørget for utligning og ett poeng til hvert av lagene.