Da nærmer det seg avspark for 'slaget om Nord-Norge' her på Alfheim Stadion. Dette er trettende gangen at Tromsø og Bodø/Glimt møtes til Tippeligakamp her i Tromsø.
    På de 12 foregående forsøkene har Glimt bare greid å vinne en gang her på Alfheim, og det var så langt tilbake som i 1995. Imidlertid har tilsvarende oppgjør endt med poengdeling hele 7 ganger.
    Forholdene i dag er alldeles strålende, og sola skinner over Alfheim.
    Tromsø har tilbake Tore Reginiussen fra karantene, og dermed kan hjemmelaget i dag stille med sin antatt sterkeste ellever fra start.
    Bortelaget er i dag uten Pavel Londak som ble utvist mot Stabæk i forrige serierunde. I tillegg er ikke Stig Johansen i troppen, og disse to erstattes av Jonas Ueland Kolstad og Håvard Sakariassen.
    For nøyaktig et år siden møttes TIL og Glimt i Bodø, og den gangen vant Glimt 2-0. Oppgjøret på Alfheim i fjor høst endte målløst.
    Rushfeldt tar avspark for Tromsø. Kampen er i gang på Alfheim.
    1'
    Imingen slår et frispark fra Glimts høyreside. Han får til et brukbart innlegg, men Rushfeldt er nede og header unna for TIL.
    3'
    Tromsø har virket noe usikre både i mottak og avleveringer i åpningsminuttene. Kanskje sitter julingen de fikk mot Fredrikstad ennå litt i hodet på spillerne?
    6'
    Ludvigsen forsøker å komme seg rundt på høyre, men stoppes kontant av Yndestad.
    8'
    Høgli sender ballen opp mot Moldskred ute til høyre, men Imingen viser at han har hurtighet. Han løper fra TIL-spissen og når ballen først.
    11'
    Rushfeldt header ned til Knarvik inne i feltet. Midtbanespilleren setter ballen i mål fra kloss hold, men det annulleres for en offside.
    12'
    Ingen TIL-spillere kommer på corneren fra Knarvik, og Glimt får en enkel jobb med å heade unna.
    13'
    Runar Berg slår en presis ball fra høyre mot Sakariassen. Han tar ballen ned med brystet og forsøker et skudd på første berøring, men han treffer dårlig, og ballen får ikke retning mot mål.
    15'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Mounir Hamoud
    Hamoud får først frispark mot seg for en felling av Knarvik, men før man har fått stopp i spillet har Hamoud kastet seg uvørent inn i neste takling mot Yndestad, og backen belønnes med gult kort av Per Ivar Staberg.
    17'
    Sakariassen header ned til Konradsen som forsøker å hælsparke ballen videre inn i feltet, men der er det kun TIL-spillere.
    19'
    Høgli kommer seg til dødlinja og får lagt inn, men Glimt får feid ballen unna før den når frem til Rushfeldt.
    20'
    Konradsen får mye rom ute til venstre. Han prøver å skjære inn i feltet, men stoppes av Tom Høgli.
    23'
    Rushfeldt sender et gjennomspill mot Moldskred, men ballen treffer sunnmøringen såpass hardt at han mister kontrollen på den, og Glimt kan rydde opp.
    25'
    Runar Berg prøver et skudd fra 25 meter, men det går langt over.
    26'
    Rønning sender en lang ball opp mot Sakariassen, men spissen vinkes av for offside.
    28'
    Lindpere finner Rushfeldt inne i 16-meteren med et innlegg, men igjen har assistentdommeren flagget i været. Offside på Rushfeldt.
    29'
    Ludvgsen slår et innlegg som er like ved å duppe i mål bak Ramovic, men keeperen får slått ballen over.
    30'
    Ramovic får slått corneren ut til nytt hjørnespark fra motsatt side.
    30'
    Theting går overende inne i feltet og brøler på straffe, men Staberg dømmer i stedet frispark mot Glimtstopperen.
    30'
    Christian Berg fyrer av et skudd fra 30 meter. Ramovic slipper ballen et øyeblikk, men ingen Glimtspillere er på plass for å sette returen inn, og keeper får til slutt kontroll.
    33'
    Litt frem og tilbake i feltet etter corneren. Ballen ender hos Tore Reginiussen som får sendt avgårde et slags skudd, men det ramler ufarlig ned i klypene til Kolstad.
    34'
    Frispark for Glimt halvveis inn på TILs halvdel. Imingen slår inn, men Yndestad får headet ballen unna for hjemmelaget.
    37'
    Flott oppspill til Moldskred som er centimetre fra å løpe seg fri av forsvaret og komme alene med keeper, men i siste liten får Rønning satt inn en svært viktig takling.
    38'
    Knarvik utfordrer på høyresiden, men stoppes før han kan få lagt inn.
    41'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Martin Knudsen
    Ut: Tom Høgli
    41'
    Rushfeldt fyrer av fra et par og tjue meter. Skuddet er knallhardt, men det treffer Theting og blokkeres.
    44'
    Det skal spilles ett minutts tilleggstid.
    45'
    45'+1
    Pause på Alfheim! Det har vært en sjansefattig førsteomgang. Begge lag har kommet til en del nesten-muligheter, men de siste små detaljene mangler foreløbig.
    Kampen er likevel slett ikke kjedelig. Begge lag trykker til i duellene og legger ned en god innsats over hele banen. Det er tydelig at det er et oppgjør mellom to rivaler vi har med å gjøre her.
    45'
    Glimt sparker igang de siste 45 minuttene på Alfheim.
    46'
    Moldskred får ballen med seg forbi forsvaret ute til høyre i boksen. Han legger inn og finner Knarvik som skyter, men skuddet stopper i en forsvarer og Kolstad får en enkel jobb med å redde.
    47'
    Konradsen får lurt seg forbi Knudsen på Glimts venstreside, men Reginiussen er på plass og stopper ham før han kommer til innlegg.
    50'
    Yttergård Jensen stikker igjennom til Moldskred. Han kommer litt langt ut til høyre før han får kontroll og velger å slå innover igjen til Rushfeldt som ikke får kontroll på ballen.
    52'
    Helge Haugen viser at han ikke er noen kantspiller når han forsøker å slå inn fra venstre. Innlegget forsvinner rett ut over dødlinja.
    53'
    Moldskred kommer seg rundt på venstre og slår inn, men innlegget slår i Hamoud, tilbake i Moldskred og ut over dødlinja. Utspill fra Glimts femmeter.
    55'
    TIL får frispark på hjørnet av 16-meteren etter at Moldskred har blitt lagt i bakken. Moldskred prøver å skyte fra en litt vanskelig vinkel, men skuddet forsvinner over Glimtmålet.
    56'
    Knudsen med en lang ball opp fra høyrebacken mot Moldskred, men oppspillet blir litt for langt og ballen går inn til Ueland Kolstad.
    58'
    Glimt med frispark godt inne på TILs halvdel. Runar Berg legger inn, men Koppinen går høyest og header ballen ut igjen.
    59'
    Koppinen får hodet på Knarviks corner, men han får ingen styring på ballen og den forsvinner over dødlinja.
    60'
    Strand får ballen feilvendt på 16 meter. Han vender hurtig og forsøker å tråkle seg gjennom forsvaret. Han kommer seg forbi Rønning, men stoppes like etter av Theting. Det var svært trangt der.
    62'
    Gult kort til Tromsø
    Tommy Knarvik
    Knarvik får gult etter å ha gått for hardt inn i taklingen på Thomas Rønning.
    62'
    Enorm mulighet for TIL! Lindpere finner Rushfeldt med et innlegg. Han prøver å styre headingen tilbake i lengste hjørne, men Kolstad hiver seg til siden og redder.
    65'
    Ny Tromsøsjanse! Denne gangen er det Yndestad som slår inn fra venstre og Moldskred som skyter på volley, men skuddet går over Glimts mål.
    66'
    Rushfeldt legger igjen til Knarvik som forsøker å vippe ballen gjennom til Strand, men den går ørlite for lavt og Glimt greier så vidt å heade unna.
    68'
    Tromsøfrispark ute på venstrekanten! Knarvik legger inn mot lengse stolpe, men av en eller annen grunn har alle TIL-spillerne klumpet seg i den andre enden av feltet, og ballen forsvinner ut.
    69'
    Rushfeldt legger igjen til Knudsen. Han skyter, men skuddet blokkeres. Ballen spretter ut til Knarvik, og han prøver også skuddfoten, men ballen fuker høyt over mål.
    71'
    Skuddforsøk fra Moldskred, men himmelhøyt over.
    72'
    Yttergård Jensen spiller opp mot Rushfeldt. Han flikker videre på første berøring, men ingen medspillere har startet løpet inn i feltet.
    74'
    Imingen med et vanvittig skudd fra 30 meter. Det ser ut til å ha retning mot krysset, men Ramovic greier så vidt å få slått til corner.
    75'
    Mislykket corner fra Berg!
    76'
    Glimt tar seg svært god tid på dødballene nå. Det virker som bortelaget er fornøyd med at det står uavgjort. Det har de og all grunn til. Tromsø har satt dem under et kraftig trykk etter hvilen.
    79'
    Strand finner Rushfeldt inne i boksen, men assistentdommer har flagget for offside.
    81'
    Munoz skyter fra 17 meter, men Per Verner Rønning får kastet seg ned og blokkert skuddet.
    83'
    Yndestad spiller vegg med Strand og kommer seg til skudd, men det går til side for mål.
    84'
    Tromsøfrispark på venstre kant! Det blir en kjempemulighet! Knarvik legger inn, og inne i 16-meteren får Rushfeldt headet mot mål, og Kolstad greier bare så vidt å slå ballen i tverrliggeren og ut til corner.
    86'
    Corneren slås mot første stolpe. Reginiussen forsøker å heade videre, men får ikke helt styring på ballen.
    86'
    Strand skyter fra 20 meter, men skuddet blokkeres.
    88'
    Moldskred legger inn fra høyre, men innlegget er litt for høyt for medspillerse foran mål.
    89'
    Glimt får frispark på rundt 30 meter. Christian Berg ruller ballen til siden til navnebror Runar. Han drar til med et skudd som suser like utenfor mål.
    90'
    90'+1
    Kampen er over på Alfheim, og i år som i fjor endte det målløst mellom de to nord-norske Tippeligalagene her.
    Etter en relativt jevn første omgang var det nærmest enveiskjøring i andre. Det eneste Glimt kom til var et par dødballer og et utrolig distanseskudd fra Imingen. Ellers var omgangen nærmest et eneste stormløp av Tromsø mot Glimtmålet, men altså uten at hjemmelaget fikk betalt i form av scoringer.