1-0
Mattila62' (Str.)
2-0

Velkommen til dekningen av tippeligaoppgjøret mellom AaFK og Strømsgodset på Color Line stadion.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-0 til bortelaget. Både Strømsgodset og Aalesunds FK står med to seiere, to tap og ett uavgjortresultat på sine fem siste kamper.
    Dagens hoveddommer er Trygve Kjensli. Med seg har han Harald Strand og Ivar Michael Jahr. 4.dommer er Per Ivar Staberg.
    Dagens kamp er svært viktig for begge lagene. AaFK kjemper i bunnstriden, mens Strømsgodset er med og kjemper om medalje i motsatt ende av tabellen.
    Det omvendte oppgjøret i vår endte 2-0 til Strømsgodset. Historisk sett har AaFK et godt tak på Godset på hjemmebane: fem seiere, én uavgjort og ett tap på sju tippeligaoppgjør.
    AaFKs kanskje viktigste spiller, playmakeren Michael Barrantes, må stå over denne kampen med fem gule kort.
    Martin Ødegaard fikk sin tippeligadebut på hjemmebane mot nettopp AaFK i vår. Denne uken ble han tidenes yngste A-landslagspiller for Norge. Alles øyne vil være rettet mot unggutten i dagens oppgjør.
    Fredrik Ulvestad har måttet kaste inn håndkleet før kampen, og unggutten Henrik Bjørdal kommer inn som erstatter. Det betyr at hjemmelaget starter slik: (4-4-2): Grytebust,Latifu-Arnefjord-Lie-Phillips,Bjørdal-Larsen-Mattila-Karnass,Grytten-James.
    Bortelaget starter med følgende elleve:(4-4-2): Larsen Kwarasey,Storbæk-Høibråten-Valsvik-Brovsky,Ødegaard-Fossum-Abu-Storflor,Wikheim-Ogunjumi.
    Solen skinner i Ålesund, og vi er snart klare for avspark!
    Vi er i gang!
    1'
    Bjørdal utfordrer på AaFKs høyreside, men får frispark i mot seg i duellen med Godsets forsvarer.
    2'
    Phillips legger inn fra venstre, men headingen fra Grytten blir for løs og Larsen Kwarasey plukker enkelt ballen.
    4'
    Gult kort til Aalesund
    Sakari Mattila
    Går litt for hardt inn i taklingen, og får det gule kortet av dommer Kjensli.
    6'
    Demar Phillips drar til med venstrefoten fra langt hold, og Larsen Kwarasey må strekke seg for å redde ballen. Godt forsøk fra AaFKs venstreback!
    8'
    Hjemmelaget styrer spillet her på Color Line stadion, og har skapt et par halvsjanser.
    9'
    Martin Ødegaard forsøker å chippe ballen over AaFK-forsvaret, men lagkameratene er ikke med på den.
    13'
    Godset sliter med å få til noe mot et aggressivt hjemmelag. Første kvarteret har AaFK vært mest toneangivende.
    17'
    Stor sjanse for bortelaget! Ogunjumi avslutter fra nært hold, men Grytebust er nede og klarerer til corner.
    18'
    Corneren blir klarert.
    19'
    Ny corner til bortelaget. Også denne ender i ingenting.
    19'
    Ødegaard og Wikheim kombinerer fint på ett touch, og sistnevnte avslutter, men forsøket blir for svakt.
    21'
    Phillips kommer til nytt innlegg fra venstrekanten, Godset-forsvarer klarerer ut til Latifu som avslutter på direkten. Skuddet går over mål.
    24'
    Leke James utfordrer langs dødlinjen og får med seg ballen inn i feltet, men får frispark i mot seg til stor frustrasjon for hjemmefansen.
    25'
    Godt slått, men ballen sklir gjennom feltet og ut over dødlinjen.
    28'
    James demper ballen nydelig på hodet og fosser fremover. I det han skal avslutte takler Storbæk AaFK-spissen, men dommer Kjensli vinker spillet videre.
    32'
    Det har vært en underholdende første halvtime her i Ålesund der hjemmelaget har vært best, men uten å skape de altfor store sjansene.
    34'
    Mattila avslutter fra langt hold, blir blokkert og ender med corner for hjemmelaget.
    36'
    Slås lavt og hardt inn i feltet til Karnass, men han får ikke stokket beina, og Godset stopper forsøket.
    36'
    Og så presenterer Ødegaard seg! Finter seg fri og avslutter i stolpen med venstrefoten. Returen går rett i ryggen på Grytebust, men spillet blir avblåst for offside da Ogunjumi forsøker å snappe ballen fra Grytebust.
    38'
    Martin Ødegaard har ved flere tilfeller vist at han har en strålende nærteknikk, og prøver stadig vekk å komme til avslutning med venstrefoten. Hittil har AaFK-forsvaret stoppet forsøkene.
    40'
    James blir forsøkt spilt fri, men blir korrekt avblåst for offside.
    41'
    Phillips legger inn fra venstre, Larsen Kwarasey klarerer til Latifu som skyter via en Godset-forsvarer og til corner.
    43'
    Blir klarert unna.
    43'
    Godset triller ball på egen banehalvdel, og kommer til slutt til innlegg fra venstre ved Wikheim. Ogunjumi avslutter dårlig.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Det står 0-0 til pause her i Ålesund. Hjemmelaget har vært best, spesielt første halvtimen, men bortelaget fikk den største målsjansen da stjerneskuddet Martin Ødegaard avsluttet i stolpen.
    45'
    2.omgang er i gang! Bortelaget med avspark.
    46'
    Karnass og Orry Larsen spiller vegg, og førstnevnte avslutter med høyrefoten. Får ikke noe godt treff, og Larsen Kwarasey har full kontroll.
    48'
    Ødegaard har fått seg en smell i ryggen, men kommer seg etter hvert på beina. Viktig for bortelaget at han blir på banen - han har stått bak mye av det Godset har skapt fremover på banen.
    49'
    Ironisk applaus til dommer Kjensli da AaFK får frispark inne på Godsets banehalvdel. De har ikke vært fornøyd med innsatsen hans i dag.
    51'
    Straffe til hjemmelaget! Bjørdal blir revet ned på vei inn i feltet. Ser ut som en korrekt avgjørelse.
    53'
    Sakkari Mattila gjør seg klar til å ta straffesparket, mens Latifu ligger nede med skade. Han ble felt i duellen før Bjørdal fikk ballen.
    54'
    Straffe til Aalesund
    54'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Sakari Mattila
    Det er så sikkert som det kan bli! Han setter den hardt og kontant til venstre for Larsen Kwarasey!
    54'
    Bjørdal slår ut til Grytten på høyrekant som legger hardt inn i feltet. Godset-forsvaret får klarert innlegget. Hjemmelaget er i støtet nå!
    56'
    Abu slår en presis pasning over AaFK-forsvaret til Ogunjumi, men han blir avblåst for offside.
    57'
    Latifu kom seg ikke etter smellen, og må byttes ut.
    58'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Jo Nymo Matland
    Ut: Akeem Latifu
    Matland går rett inn på høyreback-plassen.
    58'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Gustav Wikheim
    58'
    Frispark til Godset i farlig posisjon.
    61'
    Storflor skyter frisparket over muren, men Grytebust strekker seg og får en hånd på ballen.
    62'
    Ny straffe til hjemmelaget! Denne gang er det Leke James som blir felt på vei gjennom!
    62'
    62'
    Aalesund 2 - 0 Strømsgodset
    Han er så iskald! Setter den like kontant og sikkert, men denne gang til høyre for Larsen Kwarasey, som ikke har sjans til å redde forsøket! 2-0 til hjemmelaget!
    62'
    Gult kort til Strømsgodset
    Får gult for å felle James i feltet.
    62'
    AaFK med frispark midt på banen. Slås helt inn til Adam Larsen Kwarasey.
    65'
    Går gjennom hele feltet og ut til 5-meter.
    66'
    Leke James avslutter fra rundt 16-meter etter forarbeid av Bjørdal. Skuddet går like over mål.
    67'
    Kastrati slår inn hardt og lavt fra høyre. Ogunjumi avslutter via en AaFK-forsvarer og ut til corner.
    68'
    Resultatløs.
    68'
    Inn: Bassel Jradi
    Ut: Martin Ødegaard
    Unggutten har gjort sitt for i dag, og blir tatt av banen.
    69'
    Karnass kommer til avslutning inne i Godsets 16-meter, men Larsen Kwarasey kommer ut og redder skuddet.
    71'
    Grytten blir spilt gjennom i bakrom, men Larsen Kwarasey kommer ut og får akkurat taklet vekk ballen før Grytten når den.
    74'
    Kovacs, som har som vane å score mot AaFK, har lagt seg på topp for Godset. Det har ført til en litt mer direkte spillestil for bortelaget som prøver å nå den høye ungareren, uten så mye hell hittil.
    75'
    Kastrati fosser opp langs venstresiden, avslutter, men ballen går via forsvaret og til corner.
    76'
    Grytebust bokser ballen ut av feltet.
    76'
    Larsen Kwarasey slipper et tilbakespill mellom beina, og ballen er på vei mot mål, men Godsets sisteskanse henter seg inn igjen og får klarert ballen unna.
    78'
    Torbjørn Grytten utfordrer langs venstresiden og kommer til innlegg, men det er for svakt og upresist.
    79'
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Torbjørn Grytten
    Mos erstatter en sliten Grytten.
    79'
    Leke James har tatt turen ned i egen 16-meter og får headet unna.
    81'
    Phillips tar fra Storflor ballen, og slår til James. Han prøver å utfordre, men virker sliten og får til slutt en corner.
    82'
    Slås på bakerste stolpe, der Orry Larsen header ballen i en Godset-forsvarer som får klarert unna.
    82'
    Det er drøye fem minutter igjen av ordinær tid, og det virker som alle poengene skal bli igjen her i Ålesund. Strømsgodset sliter med å skape de store sjansene.
    85'
    Bassel Jradi
    Feller Orry Larsen på vei gjennom. Ser greit ut.
    86'
    Hjemmelaget med frispark i god posisjon.
    87'
    Matland triller ut til Mos som avslutter via en Godset-forsvarer og ut til corner.
    87'
    Tas kort for å drøye tid.
    87'
    James vinner et innkast høyt inne på Godsets banehalvdel.
    88'
    Hjemmelaget blir snytt for en soleklar corner i det James slår ballen via Storbæk og ut over dødlinjen.
    89'
    AaFK med nok en dødball inne på motstanders banehalvdel. Godset har ikke klart å true hjemmelaget mot slutten av kampen.
    90'
    Det er lagt til fem minutter i Ålesund.
    90'+1
    Unggutten Bjørdal finter seg forbi på høyresiden og forsøker å slå gjennom til Mos i bakrom. Innbytteren blir avblåst for offside.
    90'+3
    Mattila med en sjarmoffensiv da han prøver å avslutte fra midt på banen, men Larsen Kwarasey er våken på den.
    90'+4
    AaFK tar et frispark raskt, og ballen ender hos Mos i feltet som avslutter hardt. Ballen går rett på Godset-keeperen.
    90'+5
    Samtlige på Color Line har reist seg for å hylle hjemmelaget. De vinner denne kampen fullt fortjent etter to solide straffespark av Mattila!
    90'+5
    Blir klarert, og dommer blåser av kampen!
    90'+6
    90'+6
    AaFK vinner fortjent 2-0 etter to straffemål av Sakari Mattila i 2.omgang. Begge straffene er korrekt idømt, og finnen er iskald ved begge anledningene. Godset går på nok et bortetap, mens AaFK tar tre svært viktige poeng i bunnstriden. Dette smakte godt for hjemmelaget!
    Austnes og Nyvoll takker for at du fulgte denne live-dekningen. Ha en fin kveld!