Laajab49' (Str.)
3-2
3-3
4-3

Hei, og velkommen til Bodø, Aspmyra stadion og livedekningen av oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Vålerenga! Her vil du bli oppdatert på alle nevneverdige hendelser som måtte forekomme i dette oppgjøret. Vi kommer tilbake med lagoppstillinger omtrent 45 minutter før kampstart.
    Tilsvarende oppgjør i vår ble en spennende affære. 6. april, i Tippeligaens andre serierunde, gjorde nettopp disse to lagene opp om tre poeng. Vålerenga tok første stikk ved Vidar Örn Kjartansson etter syv minutter, før Trond Olsen utlignet en halvtime senere. Deretter scoret Rasmus Lindkvist ti minutter før slutt, før Kjartansson satte sitt andre på straffe på overtid. Dermed sørget Vålerenga for at Glimt ble sendt tomhendte hjem til Bodø. 3-1 endte det oppgjøret altså.
    De to scoringene i vår-oppgjøret for Vidar Örn Kjartansson var for øvrig 24-åringens to første for det som da var hans nye klubb, Vålerenga. Derfra har omtrent Kjartansson blitt en ren scoringsmaskin, og islendingen står nå med småpene 21 mål på 21 kamper for Vålerenga. Det er et snitt på ett mål per kamp! Så gjenstår det å se hvor lenge Vålerenga får beholde sin målgarantist, som helt sikkert står på ønskelisten til enda større klubber.
    I Bodø/Glimt har man en delt toppscorertittel. Der står både indreløper, Badou, og spiss, Ibba Laajab, med syv mål hver. Ibba scoret 17 mål i Adeccoligaen i fjor, og det skal nok holde hardt om Glimt-spissen skal ende opp på samme antall som i fjor. Badou hadde for øvrig hele 12 mål i fjorårets sesong.
    Ibba Laajab får for øvrig et møte med gamle lagkamerater i dag. Ibba spilte i Vålerenga i løpet av sin ungdomskarriere, og returnerte også til hovedstadsklubben foran 2012-sesongen. Den nåværende Glimt-spissen fikk 6 kamper for blåtrøyene, før han ble leid ut til Stabæk resten av sesongen. Deretter signerte Glimt Laajab i forkant av 2013-sesongen.
    Sist kamp Vålerenga spilte endte det 3-3 på hjemmebane mot Brann. Det ble en spennende affære, og Brann klarte akkurat å røve med seg tre poeng hjem til Bergen da Sævarsson utlignet i det 87. minuttet. De øvrige målene ble scoret av Erlend Hanstveit og Fredrik Haugen for Brann og Vidar Örn Kjartansson (2) og Ghayas Zahid for Vålerenga.
    Glimt er nok lystne på å gjenta suksessen etter at de slo Haugesund på bortebane sist søndag. Oppgjøret endte 1-2 etter scoringer av Christian Gytkjær for vertene og Badou og Trond Olsen for gjestene. Resultatet medførte at Glimt fikk litt mer pusterom i bunnen av tabellen. De helgule ligger nemlig på 10. plass for øyeblikket.
    Glimt svake hjemmeform fortsetter. Sist gang spilte dagens hjemmelag mot Sandnes Ulf på eget gress. Tidligere Glimt-spiller Randall Brenes sendte Sandnes Ulf i føringen før Badou utlignet for de helgule etter 84 spilte minutter. Etter den kampen var faktumet klart. Glimt hadde ikke tatt tre poeng på eget gress på tre måneder. Riktignok har de helgule bare spilt fem kamper på eget gress siden kampen mot Start 20. mai.
    Kjetil Rekdal gjør kun en endring på laget som spilte 3-3 mot Brann sist lørdag. Rasmus Lindkvist har gått ut, og inn har Herman Stengel kommet. Vålerengas lagoppstilling fra høyre (4-2-3-1): Langer - Gunnarsson, Høgh, Larsen, Kristiansen - Grindheim, Heltne Nilsen - Mathisen, Stengel, Zahid - Kjartansson.
    Jan Halvor Halvorsen gjør absolutt ingen endringer på laget som røvet med seg tre poeng fra Haugesund stadion sist søndag. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Londak - Imingen, Sané, Moe, Brix - Berntsen, Chatto, Badou - Moustapha Ndiaye, Laajab, Olsen.
    Tidligere i dag har Sarpsborg 08 holdt Odd til 2-2. I tillegg leder Aalesund nå 2-0 over Strømsgodset. Og dette er ikke akkurat en enorm fordel for et Glimt-lag som kjemper med nettopp Sarpsborg 08 og Aalesund (i tillegg til andre lag) for å overleve i Tippeligaen. Sånn situasjonen ser ut akkurat nå befinner Glimt seg på 10. plass med fem poeng ned til kvalikplass. En seier i dag vil med andre ord bli enormt viktig for nedrykkstruede Bodø-væringer.
    Tre poeng i dag vil også bli enormt viktig for medaljejaktende Vålerenga, som med tre poeng i dag vil minke avstanden opp til Strømsgodset til ett poeng, dersom resultatet holder seg i den kampen. I øyeblikket befinner Vålerenga seg nemlig på 6. plass, men med en seier her vil de klatre forbi Rosenborg og Lillestrøm og slå seg til rette på 4. plass. Riktignok spiller både Rosenborg og Lillestrøm i morgen.
    Begge lag er for øvrig godt i gang med oppvarmingen ute på kunstgressmatta nå.
    Sola begynner sakte men sikkert å gå ned i Bodø akkurat nå. Forhåpentligvis vil den være så godt som nede i det Dag Vidar Hafsås skal blåse i gang dette oppgjøret klokken 20:00, slik at den lave høstsola i Bodø slipper å bli et problem for noen av lagene.
    Da er begge lag på vei inn i garderoben for å få unnagjort de siste forberedelsene før kampen starter.
    Det fylles opp på tribunene etter hvert på Aspmyra. Skal også nevnes at bortelaget har et imponerende supporter-oppmøte.
    Da er begge lag på vei inn på banen anført av dommer Dag Vidar Hafsås og assistentdommere Svien Inge Wiken og Hans Christian Stormoen.
    Så møtes også kapteinene Grindheim og Imingen i midtsirkelen for å ønske hverandre lykke til, og bli enige om hvem som får æren av å sparke i gang dagens oppgjør.
    Det er Bodø/Glimt som skal sparke i gang dette oppgjøret!
    Da var vi i gang på Aspmyra!
    1'
    Olsen avanserer inn i Vålerenga-feltet, men blir stoppet av Høgh.
    2'
    Kjartansson forsøker å gå ned mot dødlinja, men Sané skjermer ballen ut av spill.
    2'
    Badou går ned på kanten av av Vålerengas sekstenmeter, men Hafsås viker spillet videre.
    3'
    Olsen prøver skuddfoten fra langt hold, men Langer redder før han fanger opp sin egen retur.
    4'
    Vålerenga blir tildelt et frispark midt på Glimts halvdel. Stengel står klar.
    4'
    Stengel svinger frisparket inn, men Imingen stanger unna.
    5'
    Gult kort til Vålerenga
    Ghayas Zahid
    Får gult kort for å rive ned Ibba når Glimt kontrer etter frisparket.
    5'
    Glimt roter vekk ballen på egen halvdel. Vålerenga vinner et innkast.
    6'
    Gunnarsson kaster langt inn, men det klareres.
    7'
    Mål for Vålerenga!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Simon Larsen
    Målgivende: Christian Grindheim
    Nydelig dødballscoring av gjestene! Grindheim slår et frispark inn i Glimt-feltet fra rundt 40 meter. Inne i feltet venter Simon Larsen som sender ballen forbi Londak med et kontant hodestøt. 1-0 til Vålerenga!
    7'
    Da har Vålerenga gått opp i ledelsen på Aspmyra! Har Glimt det som skal til for å svare hovedstadsklubben nå da?
    9'
    Londak bokser unna.
    9'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Moustapha Ndiaye
    Målgivende: Trond Olsen
    Der står det plutselig 1-1 i Bodø! Det er kontringsfotball i høy klasse når Badou spiller gjennom Olsen. Trond Olsen setter på turboen og går mot dødlinja før han slår inn hardt og lavt. Han finner Moustapha Ndiaye på bakerste stolpe som setter inn 1-1 og vi er like langt.
    11'
    Vålerenga med et lite trykk nå etter Glimt-scoringen. Klarer de å få seg enda en scoring her da?
    13'
    Skuddforsøk fra Chatto. Dessverre for nigerianeren er det svakt plassert og Langer slår ballen relativt enkelt unna.
    15'
    Meget underholdende start på denne kampen. Lite å skille mellom lagene og det vises også på resultatet så langt.
    16'
    Badou går innover og skyter mot lengste hjørne fra rundt 22 meter, men ballen sklir av foten til senegaleseren og går utenfor.
    17'
    Bodø/Glimt 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Christian Grindheim
    Nå er han også målscorer Chritian Grindheim! Ruben Kristiansen slår inn fra sin venstreback og ballen går gjennom hele feltet helt over til Mathisen. Høyrevingen orienterer seg og finner Grindheim i støtte. Vålerenga-kapteinen bredsider den mot nærmeste hjørne og gjestene går opp i ledelsen! 1-2!
    17'
    Stor entusiasme å finne hos Vålerenga-supporterne nå. Tydelig at de er fornøyd med det de har sett så langt.
    20'
    Olsen forsøker å legge inn på bakerste stolpe, og Langer må faktisk slå den over mål.
    22'
    Stanges unna på første stolpe.
    22'
    Kjartansson blir spilt gjennom av Heltne Nilsen. Avslutter også selv, Kjartansson, men ballen blokkeres og går ut til corner.
    23'
    Ender i ny corner.
    23'
    Klareres av Sané, men det blir også blåst for hands på en Vålerenga-spiller i etterkant.
    23'
    Mange frispark ute på kunstgressmatta nå. Begge lag spiller med høy intensitet.
    26'
    Gunnarsson legger inn, men Londak kommer ut og plukker.
    27'
    Alexander Mathisen fosser ned langs linja og legger 45 grader ut mot Stengel, men et dårlig førstetouch hindrer Stengel i å få skutt.
    28'
    Bodø/Glimt 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Trond Olsen
    Han er langt fra den høyeste på banen, men det er altså Trond Olsen som stiger opp over alt og alle og stanger inn 2-2! Ruben Imingen slår et innlegg med høyrefoten. Innlegget finner altså Trond Olsen som stanger inn utligningen med kraft og presisjon! Og igjen er vi like langt på Aspmyra!
    28'
    Tydelig at dette er to lag som ikke er lystne på å gi fra seg trepoengere helt uten videre.
    31'
    Chatto stanger unna, men det blir også dømt frispark i etterkant.
    34'
    Stor Glimt-sjanse! Brix spiller gjennom Badou med en utsøkt pasning. Badou går forbi to spillere før han prøver å curle ballen opp i lengste hjørne, men forsøket går rett over.
    35'
    Kjartansson kommer til en heading fra 12 meter, og headingen er farlig, men Londak virker å ha kontroll når han holder den.
    37'
    Chatto spiller Ibba gjennom på blank goal, men det blir blåst for offside.
    39'
    Gunnarsson skal kaste langt inn for Vålerenga.
    40'
    Kjartansson kommer til en halvsjanse på heading, men får ikke nok trykk i den og Glimt får klarert.
    41'
    Zahid løper seg gjennom Glimt-forsvaret og kommer til en avslutning, men Londak kommer ut og gjør en god redning.
    42'
    Blir bokset vekk av Londak.
    42'
    Zahid blir spilt gjennom og prøver å finne Kjartansson ut 45 grader, men Sané kommer inn og gjør en viktig involvering når han klarer den ut til innkast.
    44'
    Zahid går ned i Glimt-feltet, men Hafsås rister nok en gang på hodet og vinker spillet videre.
    45'+1
    45'+1
    Da var det pause på Aspmyra og herre min hatt for en omgang vi har vært vitne til! Starten av omgangen var fartsfylt, underholdende og muligens det som kan beskrives som Tippeligafotball på sitt beste. Simon Larsen satte fyr på oppgjøret ved å stange inn 0-1, før Moustapha Ndiaye utlignet bare minutter etterpå. Deretter gikk Vålerenga nok en gang opp i ledelsen med kaptein, Christian Grindheim, som målscorer. Og etter en halvtimes spill svarte Glimt nok en gang ved Trond Olsen. Vi ser veldig frem til andre omgang som starter om snaut 11 minutter.
    Da er begge lag på vei inn på banen igjen!
    45'
    Da var vi i gang med andre omgang!
    46'
    Ingen endringer er gjort på noen av lagene.
    47'
    Enorm sjanse for Glimt og Trond Olsen! Badou spiller opp på Ibba som slipper gjennom på Trond Olsen som har tatt løpet inn i boks. Dermed er Olsen alene med Langer i Vålerenga-buret, men skyter utenfor.
    48'
    Berntsen setter fart fremover og blir felt inni feltet av Høgh.
    49'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Ibba Laajab
    Der sitter den for vertene! Ibba planter straffen kontant nede i Langers venstre hjørne. Vålerenga-keeperen går også riktig vei, men kan lite gjøre med den. Dermed står det 3-2 og vertene tar ledelsen for første gang denne kampen.
    49'
    Gunnarsson skal ta et langt innkast nå.
    51'
    Det blir en mulighet for Zahid som får avsluttet etter at Londak kommer ut og er på bærtur, men Londak kommer seg akkurat tilbake i tide.
    52'
    3136 tilskuere har tatt turen til Aspmyra får å få med seg dette oppgjøret i dag.
    52'
    Berntsen slår en lang ball mot Ibba, men Langer gjør en god jobb når han kommer ut og fanger den.
    53'
    Vålerenga har tatt over initiativet i denne kampen, men Glimt ligger kompakte bakover og slipper ikke Vålerenga til.
    56'
    Kjartansson kommer til en avslutning fra skrå vinkel, men den avslutningen går ut til innkast.
    56'
    Stengel avslutter på hel volley fra rundt 13 meter, men får et sleivtreff og ballen triller ufarlig utenfor Londaks høyre stolpe.
    58'
    Kjartansson går ned og blir tildelt et frispark på rundt 17 meter. Hvem skal forsøke å sette denne i kassa da?
    59'
    Bodø/Glimt 3 - 3 Vålerenga
    Christian Grindheim setter 3-3, og for en scoring det er! Sender frisparket kontant opp i vinkelen bak en sjanseløs Londak! 3-3 på Aspmyra!
    60'
    Chatto kommer først på den, men headingen er helt ufarlig og går godt til side for mål.
    61'
    Anullert mål fra Trond Olsen. Blir spilt gjennom på blank goal av Badou og avslutter sikkert nede ved Langers venstre hjørne, men blir altså avblåst for offside.
    64'
    Vålerenga skal straks gjøre to bytter. Er det disse to som skal vippe kampen i Vålerengas og Kjetil Rekdals favør?
    65'
    Bodø/Glimt 4 - 3 Vålerenga
    Målgivende: Moustapha Ndiaye
    Der sitter den igjen for Ibba! Glimt kontrer og Ibba får levert ballen på sølvfat av Moustapha Ndiaye. Senegaleseren legger ballen rett foran venstrefoten på spissen, og da blir det farlig! Banker ballen kontant i nettet med venstrefoten, via Simon Larsen, og Glimt leder nå 4-3!
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Morten Berre
    Ut: Herman Stengel
    67'
    Inn: Markus Brændsrød
    Ut: Niklas Gunnarsson
    67'
    Klareres av Glimt-forsvaret.
    67'
    God mulighet for Zahid! Vender opp i Glimts sekstenmeter og får skutt, men Londak slår ballen unna.
    68'
    Etter litt klabb og babb klareres det nok en gang.
    69'
    Stusses videre på første stolpe, men klareres etterpå.
    69'
    Berre forsøker å nå Kjartansson med et innlegg, men Glimt klarerer.
    70'
    Vålerenga legger litt trykk på vertene nå.
    71'
    Kristiansen legger inn, men Sané klarerer nok en gang.
    71'
    Berre legger inn, men Brix header ut til corner.
    72'
    En Vålerenga-spiller kommer først på den på bakerste stolpe, men får ikke nok trykk i den til at det blir farlig.
    72'
    Londak kommer ut og bokser.
    74'
    Dane Richards skal inn for vertene.
    75'
    For en sjanse for Vålerenga! Ruben Kristiansen slår inn på Kjartansson som får en tåspiss på ballen. Aspmyra-publikummet holder pusten i det de ser den ballen gli rett utenfor stolperoten.
    77'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Thomas Jacobsen
    Ut: Daniel Berntsen
    78'
    Zahid går til dødlinja og legger inn, men Londak holder innlegget i fast grep.
    80'
    Vålerenga har mest ball for øyeblikket, men Glimt forsvarer seg godt.
    80'
    Inn: Max Jacob Bjørsvik
    Ut: Simon Larsen
    80'
    Stor Vålerenga-sjanse! Berre header, men en Glimt-spiller kommer i veien.
    82'
    Og deretter en stor Glimt-sjanse! Ibba blir spilt alene gjennom, men svikter alene med Langer. Vålerenga-keeperen gjør også en god jobb da han gjør seg stor i den situasjonen.
    83'
    Spiller ut på Olsen som får totalt sleivtreff da han skyter på første berøring.
    83'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Trond Olsen
    Stopper en Vålerenga-kontring.
    84'
    Inn: Anders Karlsen
    Ut: Badou Ndiaye
    84'
    Berre går ned mot dødlinja, men får et litt for dårlig touch og ballen går ut til utspark for Londak.
    85'
    Trond Olsen går ned og blir tildelt frispark.
    86'
    Anders Karlsen går ned og Glimt får nok et frispark.
    87'
    Christian Grindheim
    Får gult for en ettersleng på Karlsen.
    87'
    Brændsrød legger inn mot Kjartansson som kommer først på den, men islendingen får ikke nok trykk i den headingen til at det blir farlig.
    89'
    Vålerenga presser på for utligningen nå, men Glimt ligger lavt og forsvarer seg med alt de har.
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+1
    God overgangsmulighet for Glimt! Richards blir spilt gjennom av Ibba, men Kristiansen klarer akkurat å holde oppe nok fart til å innhente lynvingen.
    90'+2
    Vålerenga blir tildelt frispark midt på Glimts halvdel. Brændsrød skal ta det.
    90'+3
    Londak bokser unna, men i etterkant skyter Mathisen på åpen kasse med helvolley fra 16 meter, men ballen går utenfor.
    90'+3
    Nå er det bare snaut et minutt igjen!
    90'+3
    Olsen spiller gjennom Ibba, men det vises at spissen har løpt mye i dag når han blir innhentet av Høgh.
    90'+4
    Sané klarer og da må det vel være så godt som over!
    90'+4
    Ibba prøver å lobbe over Langer fra midtbanen, men Vålerenga-keeperen kommer seg tilbake i tide.
    90'+5
    90'+5
    Der er det over på Aspmyra og det er Glimt som tar med seg alle tre poengene i det som må beskrives som en heidundrende kamp. Glimt vinner på hjemmebane for første gang siden 20. mai etter å ha slått Vålerenga 4-3! Scoringene de var det Larsen, Grindheim, Stengel (Vålerenga), 2 ganger Ibba, Trond Olsen og Moustapha Ndiaye som stod for. Vi ønske velkommen tilbake ved en senere anledning og ha en riktig fin lørdagskveld videre!