2-1
70'
2-2

Hjertelig velkommen til Sarpsborg Stadion, og livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Odd.
    Sarpsborg 08 startet sesongen forrykende, og spesielt på eget gress. Blåtrøyene sto med 5-3-0 på de åtte første kampene, men de står med to tap på de to siste hjemmekampene mot henholdsvis Haugesund og Molde. Med en slik fasit på hjemmebane, samt litt poengsanking på bortebane befinner Sarpsborg 08 seg på en 10.-plass med 25 poeng foran helgens runde.
    Det er et gulljagende bortelag som besøker Sarpsborg Stadion i dag. Dag-Eilev Fagermos mannskap ser meget sterke ut, og er per dags dato det eneste laget som kan utforde Molde i kampen om gullet. Odds ballklubb står med hele 13-5-3 så langt i sesongen, der to av disse tapene har kommet på bortebane mot henholdsvis Rosenborg og Strømsgodet. Med dette å se tilbake på, befinner Odd seg på en sølvplass med 44 poeng, kun seks poeng bak Molde på topp.
    For øyeblikket er det kun et tykt skylag som ruver over Sarpsborg, men da kampen skal sparkes i gang er det fare for et par dråper regn dersom man skal tro på værvarselet.
    Lagene har møtt hverandre ved syv anledninger tidligere. Statistikken viser 5-1-2 i favør kveldens gjester, og kampen på Skagerak Arena tidligere i sesongen endte 2-0 til laget fra Skien.
    Hoel Andersen og Kerr er skadet for Sarpsborg 08, mens Berthod er usikker. For Odd sin del, er Hurme og Nordkvelle usikre foran kveldens oppgjør.
    Brage Sandmoen er dagens hoveddommer, med seg som assistenter har han Chriss Bjorøy og Kai Lafjell. Henrik Andreas Grenå Pettersen er dagens fjerdedommer.
    Da er lagene klare! Sarpsborg 08 går ut i en 4-2-3-1-formasjon, mens Odd går ut i en 4-3-3.
    Sarpsborg 08 gjør to endringer fra forrige kamp mot Rosenborg. Ut går Wiig og Zajic, inn kommer Breive og Heieren Hansen.
    Odd gjør også to endringer fra kampen sist mot Start. Ut går Jonassen og Gashi, inn kommer Storbæk og Nordkvelle.
    Dette blir ikke det siste oppgjøret mellom disse to lagene denne sesongen, de skal nemlig møtes til semifinale i cupen på Skagerak Arena den 25. September.
    Lagene er i gang med oppvarmingene sine, og noen har allerede funnet sin plass på tribunen.
    Da har spillerne gått i garderobene, og vi er straks klare for innmarsj.
    Lagene entrer banen! Sarpsborg 08 stiller i sine blåhvite hjemmedrakter, mens Odd stiller i mørkelilla drakter.
    Sandmoen blåser det hele i gang! Odd med avspark.
    1'
    Eriksen slår en dårlig ball ut i mellomrommet mot Ernemann. Dansken prøver å finne Breive, men pasningen blir upresis.
    1'
    Thomassen feller Samuelsen bakfra, frispark til Odd midt på gjestenes banehalvdel.
    3'
    Frisparket slås langt opp i banen fra Hansen. Berge blir holdt i drakta, og får dermed frispark.
    3'
    Thomassen header en ball inn i boksen mot Thorarinsson, men ballen får en voldsom stuss og spretter over dødlinjen.
    4'
    Kjempemuligheter for Odd! Samuelsen finner Shala som slår et perfekt innleg mot Johnsen på bakerste stolpe. Hodespesialisten setter hodet til, og tvinger Kongshavn til å gjøre en redning. En Odd-spiller er på returen, men også på denne får vertene stoppet. Nesten 0-1 der.
    5'
    Vertene triller ball nå.
    7'
    Thomassen slår et knallhardt, men godt innlegg mot Castro i boksen. Ballen får en uvanlig bue, og Castro klarer dermed ikke å få pannebrasken på ballen.
    8'
    Ernemann prøver å chippe ballen inn i bakrom mot Castro, men pasningen blir halvmeteren for lang og Hansen kan enkelt plukke ned kula.
    10'
    Oldrup Jensen slår en fin pasning mot Halvorsen i bakrom, men sistnevnte blir vinket av for offside.
    11'
    Eriksen får gå og gå før han kommer til innlegg, men det blir klarert. Gjestene plukker opp returen, og fortsetter balltrillingen.
    13'
    Ernemann slurver på midten, og gir bort ballen på enkelt vis. Gjestene får satt opp et nytt angrep. Dermed kommer de til et innlegg som havner hos Shala, men skuddet blir blokkert.
    15'
    Castro skaffer vertene et hjørnespark.
    16'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    16'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Odd
    Mål: Kjetil Berge
    Det er Berge som gjør det for Sarpsborg 08! Et perfekt slått hjørnespark finner pannebrasken til høyreback Berge som på kontant vis stanger kula opp i nettet bak en sjanseløs Hagen. Flott avsluttet!
    16'
    Så har regnet begynt å lave ned på Sarpsborg Stadion.
    19'
    Mål for Odd!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Odd
    Mål: Jone Samuelsen
    Målgivende: Herolind Shala
    Så sitter utligningen umiddelbart! Et innlegg fra Shala på venstrekanten finner Samuelsen i feltet. Sistnevnte er meget sterk da han header kula tilbake i nærmeste hjørne med en vakker heading. Han blir liggende nede med skade i den samme duellen, men han kommer seg til slutt opp på beina igjen.
    20'
    Frispark til Odd i god innleggsposisjon.
    22'
    Ender med en volley langt over.
    23'
    Nordkvelle fosser fremover, og blir stanset i skuddøyeblikket. Dermed får han frispark i meget god posisjon.
    23'
    Shala og Storbæk står klare. Frisparket fra Storbæk går rett i muren.
    24'
    Så er det Hagen som prøver seg for gjestene, men skuddet går fem meter utenfor målet til Kongshavn.
    25'
    Headingen fra Johnsen ender hos Shala som legger inn på ny, men denne gangen går det over alt og alle.
    27'
    Nordkvelle slår inn mot Samuelsen i feltet. Han får stå helt alene, men han makter ikke å ta ned ballen. Dermed ender en stor mulighet i ingenting for gjestene.
    29'
    Samuelsen leter etter Storbæk, men pasningen blir for hard. Femmeter for Kongshavn.
    30'
    For en mulighet for Halvorsen! Samuelsen drar av et par mann før han slipper ballen perfekt til Halvorsen. Fra skrått hold setter han ballen centimetere til side for mål alene med Kongshavn.
    31'
    Thomassen felles og vinner et frispark i god innleggsposisjon. Dette tas kjapt, og vertene kan trille ball.
    33'
    Ernemann fyrer av! Kronberg leker seg på kanten før han slår et innlegg som ender i mellomrommet. Der står Ernemann helt alene og får fyre av. Skuddet er knallhardt, og Hansen må gi retur. Han er imidlertidig raskt nede og holder kula i fast grep. Nesten for vertene.
    34'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Er for tøff inne i Hansen ved målsjansen.
    34'
    Halvorsen slår inn, men Berge klarerer.
    36'
    Etter et voldsomt Odd-press, blåser til slutt dommeren i fløyten da Nordkvelle blir liggende nede. Han kommer seg opp på beina igjen, og Ernemann spiller ballen opp til gjestenes målvakt.
    37'
    Et innlegg fra Halvorsen klareres, og Sarpsborg 08 kan kontre. Den rotes bort. Men de kunne fått en ny mulighet da Erneman brøt fint på midten, men dommer blåser frispark til fordel for gjestene.
    39'
    Kronberg bryter før han slår et innlegg mellom backfirer og målvakt, men ingen medspillere er der.
    41'
    Samuelsen leter etter Johnsen, men Kongshavn er fint ute og holder kula.
    42'
    Brassespark fra Breive! Et innlegg fra Thomassen blir sparket opp i luften av Castro, dermed faller den ned til Breive som brassesparker ballen mot mål. Det er meget godt, og Hansen leverer en feberredning da han fister ballen til hjørnespark.
    43'
    Hjørnesparket treffer foten til Heieren Hansen som feier ballen 30 meter opp i luften og utover dødlinjen.
    43'
    Johnsen header ballen til side for mål.
    44'
    Det er lagt til minimum et minutt i denne første omgangen.
    45'+1
    Nordkvelle vinner et frispark i en duell med Thorarinsson. Fin innleggsposisjon.
    45'+2
    Etter mye klabb og babb i feltet får til slutt vertene klarert.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Sarpsborg Stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 1-1. Sarpsborg 08 startet omgangen friskt, og gikk opp i føringen da Berge stanget kula kontant i nettet bak Hansen. Rett etterpå skulle gjestene utligne da Samuelsen headet kula i mål i duell med flere Sarpsborg 08-forsvarere. Begge lag hadde sjanser etter dette, men det må sies at det er Odd som er det giftigste laget i angrep ute på kunstgressmatten i Sarpsborg.
    Jeg kommer straks tilbake med den andre omgangen.
    45'
    Vi er i gang igjen.
    46'
    Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.
    46'
    Kronberg mister ballen på kanten, og ballen ender til slutt opp hos Samuelsen som kan fyre av fra langt hold. Skuddet er hardt, men Kongshavn holder den i fast grep.
    48'
    For en redning av Kongshavn! Shala blir spilt opp på kanten før han slår et lavt innlegg inn i feltet mot Halvorsen. Sistnevnte kan bare bredside ballen i mål, men avslutningen treffer fingertuppene til en Kongshavn som har hoppet ut i stjerne.
    49'
    Fin kontring av vertene. Kronberg bryter før han finner Breive i midten, sistnevnte spiller kula tilbake til dansken i bakrom. Fra høyresiden slår Kronberg et lavt innlegg mot bakerste stolpe, men Castro er halvmeteren unna å få foten på ballen. Litt mer presisjon der, og det ville stått 2-1.
    50'
    Thomassen finner Breive som kan avslutte, men han tar en piruett før han skyter. Skuddet går rett på Hansen.
    53'
    Kongshavn holder ballen i fast grep.
    54'
    Thømt Jensen kommer til innlegg fra venstre, men det er for høyt og Hansen kan plukke den ned.
    56'
    Oldrup Jensen holder igjen Castro som er på vei fremover. Frispark til vertene som tas kjapt.
    57'
    Sarpsborg 08 kjører fremover, men den siste pasningen blir upresis. Men reutren ender hos Thorarinsson som kan fyre av fra 25 meters hold. Skuddet er hardt og Hansen glipper ballen, men han har fint kontroll likevel.
    59'
    Nordkvelle slår et fint innlegg inn i feltet, men Heieren Hansen får en fot på innlegget.
    60'
    Kongshavn holder nok en gang.
    60'
    Thømt Jensen skaffer vertene et hjørnespark.
    61'
    Klareres av Johnsen. Returen ender hos Breive som klinker til fra seksten meter, men ballen treffer Nordvik.
    61'
    Breive bruker for lang tid! Ernemann trer fint gjennom Breive som er i god posisjon fra skrått hold. Istedenfor et skudd, velger han et par touch, dermed ender det hele i ingenting.
    62'
    Nesten igjen for Breive! Han mottar ballen og vender på en femøring utenfor sekstenmeteren før han fyrer av. Skuddet sniker seg utenfor stolpen til Hansen.
    63'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bentley
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    Fagermo gjør sitt første bytte for kvelden. Nordkvelle går ut til fordel for Bentley.
    63'
    Stor mulighet! Hjørnesparket blir headet tilbkae mot Eriksen som avslutter. Ballen har retning det lengste hjørnet, men Berge venter på streken.
    64'
    Sarpsborg 08 2 - 1 Odd
    Målgivende: Claes Kronberg
    For en kontring! Sarpsborg 08 kjører rett i angrep, og kommer tre mot to offensivt. Thorarinsson spiller ut til Kronberg som slår et perfekt innlegg mot Castro på bakerste stolpe. Spissen får allverdens av tid og stanger kula kontant ned i det nærmeste hjørnet bak Hansen.
    65'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Steffen Ernemann
    Ernemann går ut til fordel for Zajic.
    66'
    Gult kort til Odd
    Jone Samuelsen
    Berge er litt hard i ryggen på Samuelsen, men sistnevnte faller meget lett. Sandmoen drar dermed det gule kortet opp av lommen da han mener Samuelsen filmer.
    68'
    Står i veien for en Odd-spiller som skal ta et frispark kjapt.
    69'
    Andre gule kort til Sarpsborg 08
    Breive stopper en kontring, og får sitt andre gule kort. Det er helt riktig, og dermed blir det en tidlig dusj på Breive i dag.
    70'
    Frisparket fra Hagen ender rett i klypene til Kongshavn.
    71'
    Kortene renner inn her nå. Vertene må avslutte kampen med ti mann, det skal bli meget tøft mot et gulljagende Odd.
    72'
    Innkast til Odd høyt i banen.
    73'
    En suser av Eriksen! Fra 30 meters hold bestemmer Eriksen seg for å fyre av. Skuddet er knallhardt, og Kongshavn må gi retur på prosjektilet. Heldigvis for vertene er Heieren Hansen der og sparker kula over dødlinjen og til hjørnespark.
    73'
    Kongshavn er ute og holder nok en gang.
    73'
    Sarpsborg 08 er desperate nå, og hamrer ballen langt opp i banen hver gang de har muligheten.
    76'
    Bentley kommer til innlegg på venstrekanten, men det er svakt og det hele ender med femmeter.
    77'
    Inn: Ardian Gashi
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    Halvorsen går ut til fordel for Gashi.
    77'
    Odd får flere muligheter! Sarpsborg 08 får aldri klarert, og Odd kommer til en rekke sjanser inne i vertenes sekstenmeter. Men ved alle anledningene treffer avslutningene en Sarpsborg-forsvarer.
    79'
    Sarpsborg 08 2 - 2 Odd
    Mål: Herolind Shala
    Målgivende: Håvard Storbæk
    Det er så vakkert! Odd gjør som de vil, og setter opp et angrep med kun et-touch-pasninger. Flere Odd spillere gjør nettopp dette, og Storbæk finner til slutt Shala som hamrer ballen i mål bak Kongshavn.
    79'
    Skal Odd avgjøre dette på tampen?
    81'
    Frispark i god innleggsposisjon.
    82'
    Frisparket fra Gashi heades ut av Berge.
    82'
    Vertene hamrer ballen høyt opp i banen, og Castro har muligheten til å komme alene med keeper. Han sumler litt, men prøver til slutt å finne en medspiller i feltet. Odd slipper unna med skrekken.
    83'
    83'
    Frisparket fra Gashi heades mot midtbanen av Johnsen.
    84'
    Nok en gang kontrer vertene ved Castro. Denne gangen slår han en smart pasning motsatt mot Thorarinsson, men han er halvmeteren for langt bak.
    84'
    Kronberg er så nær, så nær! Sarpsborg 08 kontrer ved Thømt Jensen. Han spiller vegg med Zajic før han kommer til innlegg. Det er perfekt slått, og på bakerste stolpe får Kronberg stå mutters alene. Avslutningen spretter i bakken, og millimetere utenfor Hansens høyre stolpe.
    85'
    Johnsen dytter Kronberg i ryggen i det han er på vei fremover, men dommer blåser kun frispark.
    88'
    Heieren Hansen bryter på midten, og ballen ender på kante ute hos Kronberg. Denne gangen er ikke innlegget bra nok, og det hele ender med femmeter.
    89'
    En ball vippes i bakrom mot Samuelsen, men Kongshavn plukker ned kula.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Thomassen finner Zajic som spiller videre til Thømt Jensen. Han slår inn, men det går over alt og alle.
    90'+1
    Grøgaard slår et fint innlegg inn i feltet, men dommer blåser frispark i favør Sarpsborg 08.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er over, og det ender 2-2 på Sarpsborg Stadion. Begge omganger ender 1-1, og det var Berge som stanget vertene i føringen i den første. Rett etter dette utlignet Odd ved Samuelsen og dermed var vi like langt. Etter hvilen var det vertene som skapte de største sjansene, og de fikk til slutt satt ballen i mål da Kronberg fant Castro som banket ballen kontant i nettet med pannebrasken. Rett etter dette fikk Breive sitt andre gule kort for kvelden, og vertene måtte avslutte med ti mann. Dette utnyttet Odd og trillet opp et eventyrlig innlegg som til slutt endte i mål ved Shala. Etter utligningen var det faktisk Sarpsborg 08 som var nærmest en avgjørende scoring, men skuddet fra Kronberg gikk millimetere til side for mål. Dermed ender det 2-2 på Sarpsborg Stadion, og vertene tar med seg et meget viktig poeng i nedrykksstriden. For Odd sin del ser det meget vanskelig ut med tanke på gull, dersom Molde skulla ta med seg tre poeng fra Brann Stadion i morgen.
    Jeg takker for meg, og ønsker dere en fin kveld videre!