Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av AaFK - Tromsø her på Color Line Stadion.
    Dagens kamp er særdeles viktig for begge lagene. Både AaFK og Tromsø står uten seier hittil i sesongen, og er nok uhyre sultne på årets første trepoenger i ettermiddag.
    Én uavgjort og to tap er fasiten for både Steinar Nilsen og Harald Aabrekks menn. Det er nok sistnevnte minst fornøyd med. Måten dagens hjemmelag har fremstått i de tre første tippeligakampene har ikke imponert noen, og heller ikke 3-1 seieren mot Stryn i cupens 1.runde ga mye å bygge videre på.
    Hjemmepublikummet forventer seier i dagens oppgjør mot nyopprykkede Tromsø. Foreløpig står AaFK med fattige 2 scorede mål og hele 11 baklengs. Et hanglende AaFK-forsvar må snart begynne å tette igjen bakover skal tangotrøyene få en god sesong.
    For å gjøre ventetiden frem mot avspark kortere koser vi oss med litt statistikk-snacks: lagene har møtt hverandre 18 ganger i tippeligaen. Tromsø har vunnet åtte, AaFK seks, mens fire har endt med uavgjort.
    Statistisk sett er dette målfattige kamper. På de fire siste oppgjørene her i Ålesund har det kun blitt scoret 3 mål. De to siste oppgjørene endte begge 0-0. La oss håpe at den statistikken snur i dag.
    Hjemmelaget har ikke tapt en tippeligakamp hjemme på kunstgresset sitt siden 11. juli i fjor mot Molde. Siden det har åtte tippeligalag reist fra Ålesund uten full pott.
    'Den vanskelige bortekampen' er en velkjent sketsj fra Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Kanskje er det lignende scener i Tromsø-garderoben før kamp i dag, for de har nemlig tapt sine 12 siste bortekamper i tippeligaen. Laget vant heller ingen bortekamper da de rykket ned i 2013. Skal den horrible bortestatistikken endelig brytes mot et vaklende AaFK-lag?
    Sakari Mattila og Michael Barrantes har beggge fått to gule kort hittil i sesongen, og må stå over neste kamp dersom de skulle få et tredje gult i dag.
    Dagens dommertrio er Martin Lundby (hoveddommer), Hans Christian Stormoen og Anders Michael Velo (assistentdommere). 4.dommer er Trygve Kjensli.
    Hjemmelaget starter med følgende spillere i 4-4-1-1 formasjon: Grytebust,Latifu-Mäntyla-Dyrestam-Matland,Bjørdal-Hoff-Mattila-Orry Larsen,Barrantes,James.
    Steinar Nilsen har gitt disse spillerne tillit (4-2-3-1): Lektstrøm,Norbye-Wangberg-Ødegaard-Antonsen,Hansson-Johansen,Andersen-Åsen-Ingebrigtsen,Ondrasek.
    AaFKs reserver i dag er Andreas Lie, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie, Carl Björk, Thomas Skog Martinussen, Mostafa Abdellaoue og Torbjørn Grytten.
    På benken til Tromsø finner vi Pål Vestlye Heigre, Henrik Gjesdal, Morten Moldskred, Thomas Drage, Jonas Johansen og Lasse Nilsen.
    Det er fine spilleforhold her på Color Line Stadion. Litt vind og regn, men ikke noe som skulle påvirke spillet i stor grad. Vi er straks klar for avspark!
    Det er glissent på tribunen i dag, noe både været og ikke minst AaFKs prestasjoner hittil i sesongen må ta skylden for.
    Bortelaget med avspark. Vi er i gang!
    1'
    Leke James prøver å finte seg forbi en forsvarer nede ved dødlinjen, men ballen går over linja og ut til femmeter.
    2'
    Barrantes drar noen skuddfinter og kommer til skudd fra rundt 20 meter. Det forsøket er helt ufarlig, men hjemmelaget har i alle fall komt best i gang!
    3'
    Langt innkast inn i feltet fra Tromsø, men stussen til Gjermund Åsen går rolig inn til Grytebust i AaFK-målet.
    5'
    Barrantes lobber en pasning inn i feltet til Orry Larsen som prøver å vende inn i banen for å legge til rette for skudd med høyrefoten. Det klarer han fint, men skuddet blir blokkert av TIL-forsvaret.
    7'
    Matland legger nydelig inn på bakerste stolpe der Leke James header ballen like utenfor mål! Stor sjanse for hjemmelaget!
    9'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Dyrestam header ballen ut av feltet.
    9'
    Peter Orry Larsen starter i dag i en litt uvant venstrekantrolle i 4-4-2 formasjon. Blir spennende å se hvordan han løser den oppgaven.
    12'
    Leke James blir liggende nede med skade, får tilsyn, men ser ut til å komme seg på beina igjen.
    13'
    Bjørdal blir taklet klart på vei fremover i banen. Frispark for hjemmelaget fra rundt 30 meter.
    14'
    Barrantes med en nydelig ball ut på venstrekant til Matland. Venstrebackens innlegg er svakt og Lekstrøm kan enkelt plukke den på første stolpe.
    16'
    Orry Larsen er unødvendig tøff i duell med Ingebrigtsen, og bortelaget får frispark ute på høyresiden.
    17'
    Frisparket blir slått med innoverskru og blir stusset videre rett i stanga! Den første sjansen for bortelaget er svært nær ved å ende i mål!
    19'
    Hjemmelaget har hatt mest ball de første tjue minuttene, men begge lag har produsert én klar målsjanse hver.
    22'
    Barrantes tester skuddfoten på halv volley fra rundt tjue meter. Rett på keeper.
    23'
    Tromsø angriper langs venstresiden, men forsøket på en gjennombruddspasning inn til Ondrasek er alt annet enn vellykket.
    25'
    AaFK med mye ball nå. Får til slutt vunnet frem en corner.
    28'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Michael Barrantes
    Innøvd variant. Barrantes slår hardt langs bakken ut 45 grader der Matland avslutter hardt og godt, men skuddet går over mål.
    28'
    Mål for Tromsø!
    Aalesund 0 - 1 Tromsø
    Mål: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Kent Are Antonsen kommer til innlegg fra venstresiden. Innlegget går via en mann i feltet og ender opp i beina på Mikael Ingebrigtsen. Han bruker ett touch på å legge til rette ballen før han kontrollert setter den i mål med venstrefoten! 1-0 til bortelaget!
    29'
    Gult kort til Aalesund
    Vebjørn Hoff
    Får et fortjent gult kort etter å ha holdt igjen målscorer Ingebrigtsen på vei fremover.
    32'
    Det målet er tungt å svelge for et hjemmelag i motgang. Klarer AaFK å svare før pause?
    34'
    Dyrestam lager frispark i duell med Ondrasek rundt 20 meter fra mål. Marcus Hansson gjør seg klar til å skyte.
    36'
    Frisparket går over muren, men Grytebust redder enkelt.
    37'
    AaFK har for lite tempo i angrepsspillet sitt til å sette Tromsø under noe særlig press for øyblikket. Gutan fra nord er kompakte og gode bakover.
    38'
    Latifu kommer til innlegg fra høyresiden, men innlegget går over eneste AaFK-spiller i Tromsø-feltet, Leke James.
    40'
    Ender med at Latifu header kontrollert tilbake til Sten Grytebust.
    42'
    Henrik Bjørdal
    Tas kort til Barrantes. Han slår inn i feltet, men innlegget er for høyt og langt og går ut over dødlinjen.
    44'
    Orry Larsen lager frispark nede ved hjørneflagget. Gjermund Åsen slår inn på bakerste stolpe der Ondrasek ikke makter å nå frem til ballen.
    45'+1
    1 minutt tillagt tid i 1.omgang.
    45'+1
    45'+2
    En relativt jevn første omgang er over, og det står 1-0 til bortelaget. Mikael Ingebrigtsen scoret på bortelagets eneste skikkelige sjanse i omgangen. Hjemmelaget hadde sin store sjanse ved Leke James, ellers har ikke AaFK maktet å sette skikkelig press på Steinar Nilsens menn. Skal Tromsø endelig klare å ta tre poeng på bortebane? Svaret på det får du i 2.omgang. Vi er snart tilbake!
    45'
    2.omgang er i gang!
    46'
    5655 tilskuere på Color Line Stadion. Det er omtrent halvparten av kapasiteten. Fotballinteressen i Ålesund er ikke på topp for tiden. Om det skal bli god, gammel tango-stemning på tribunen igjen må hjemmelaget begynne å levere ute på kunstgresset!
    49'
    Michael Barrantes fyrer av fra langt hold. Skuddet er hardt og får en liten skru på slutten som setter ut Benny Lekstrøm litt, men Tromsø-keeperen klarer likevel å redde forsøket.
    52'
    AaFK har etablert et trykk mot Tromsø-målet nå, men AaFK-stopper Mäntyla velger å slå ballen i støtte tilbake til keeper Grytebust til stor frustrasjon for hjemmepublikummet.
    54'
    Et kompakt Tromsø-forsvar tvinger Vebjørn Hoff til å prøve en avslutning fra langt hold. Skuddet blokkeres. Tromsø ligger lavt og kompakt nå, og det blir ikke lett for AaFK å trenge gjennom dette forsvaret.
    57'
    AaFK-frispark ute på venstresiden. Mattila slår inn, men forsøket blir klarert til innkast.
    57'
    Målscorer Ingrebrigtsen ligger nede etter en duell med Barrantes. Tromsø bruker god tid på slike situasjoner for å bryte opp spillet og frustrere hjemmelaget.
    59'
    Magnus Andersen med et godt skuddforsøk fra like utenfor 16-meteren. Grytebust slenger seg ned og får reddet ut til corner.
    61'
    Resultatløs.
    61'
    Barrantes får en gjennombruddspasning inne i feltet, tar den elegant ned og setter den opp i nettaket. Bare synd for hjemmelaget at assistentdommer for lengst har vinket av for offside.
    63'
    'Gutan' forsvarer seg med alle mann på egen halvdel. Her skal det kjempes med nebb og klør for å beholde de tre poengene!
    64'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Vebjørn Hoff
    Eks Tromsø-spiller Mos kommer inn for hjemmelaget. Orry Larsen går inn sentralt i banen og Mos ut på venstrekant.
    64'
    Innbytter Mos ble toppscorer for Tromsø med 17 mål sesongen 2011. Kan han straffe gamle lagkamerater i dag?
    67'
    Rar situasjon! Keeper står og tripper ballen i feltet, Mos stjeler ballen fra keeper og avslutter, men Lekstrøm ordner opp i egen feil og redder ballen! Stor sjanse for hjemmelaget!
    68'
    Dyrestam header ballen tilbake i feltet der Orry Larsen stusser ballen i mål! For andre gang på kort tid blir målet annulert pga. offside!
    68'
    Begge annuleringene til AaFK har sett ut til å være riktige fra vår posisjon, men dommer Martin Lundby er ikke en populær mann på Color Line Stadion for øyblikket!
    70'
    Latifu med innlegg fra høyre, men James får ikke nok trykk på headingen som går ufarlig til side for mål.
    71'
    Tromsø kontrer og Magnus Andersen får avsluttet på hel volley fra rundt fem meter. Grytebust er elegant nede og redder skuddet! Der hadde Tromsø en gyllen mulighet til å doble ledelsen!
    73'
    Tromsø har frispark fra rundt 20 meter. Skuddposisjon.
    73'
    Får det gule kortet for protester.
    73'
    Frisparket går via muren og Orry Larsen klarerer. I det påfølgende angrepet angriper AaFK langs høyresiden, men nok en gang buer publikum på dommer da han velger å dømme frispark til bortelaget etter at James får med seg ballen etter en duell.
    75'
    Grytebust er ute og plukker ballen og setter tidlig i gang nytt angrep.
    76'
    Gult kort til Tromsø
    Får korrekt gult kort for å stoppe AaFKs overgang.
    77'
    Blir klarert, men hjemmelaget beholder ballen.
    78'
    Tidligere AaFK-spiss Morten Moldskred, populært kalt 'Målskred', av sin tidligere arbeidsgiver, gjør seg klar for bortelaget.
    79'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Morten Moldskred
    Ut: Hans Norbye
    79'
    Morten Moldskred tar over høyrebackplassen til Hans Norbye.
    80'
    Ti minutter igjen av ordinær tid. Så nære tre poeng på bortebane er det lenge siden Tromsø har vært! Kan de holde ut?
    81'
    AaFK-kaptein Sakari Mattila fyrer av fra langt hold. Håpløst langt over. Frustrasjon.
    82'
    Hjemmepublikummet roper på Aabrekk nå. Ønsker at AaFK-treneren skal gjøre grep fra sidelinjen.
    83'
    Hjemmelaget med frisprak fra rundt 25 meter etter at James blir dyttet i en duell.
    84'
    Mattila fyrer av, skuddet er på vei mot krysset, men Lekstrøm redder ut til corner.
    84'
    85'
    Inn: Torbjørn Grytten
    Ut: Henrik Bjørdal
    Bjørdal, som ikke har fått til mye i dag, blir erstattet av Torbjørn Grytten.
    85'
    Ondrasek får avsluttet. Skuddet går via AaFK-forsvaret og ut til corner.
    87'
    87'
    Aalesund 0 - 2 Tromsø
    Mål: Zdenek Ondrasek
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Ondrasek skaffer en corner for bortelaget etter at skuddforsøket hans blir blokkert. Gjermund Åsen slår inn på første stolpe der Ondrasek stiger opp og header ballen i mål! Grytebust klarer akkurat ikke å få nok fingre på ballen til å hindre at den går i mål! 2-0 til Tromsø!
    87'
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Målscorer Ingebrigtsen blir byttet ut.
    89'
    De drøye 30 bortesupporterne som har tatt den lange turen fra nord ser ut til å få valuta for pengene. Tromsø ligger an til å ta sin børste borteseier i tippeligaen på evigheter!
    90'
    Det er minst tre minutter tillagt tid.
    90'+1
    Color Line Stadion er snart tømt for tilskuere. Frustrerte hjemmefans har fått nok.
    90'+1
    Kent-Are Antonsen
    Seint ute i duell med Leke James.
    90'+1
    Barrantes med frispark fra rundt 30 meter. Skyter på mål, men keeper Lekstrøm redder greit.
    90'+2
    Inn: Jonas Johansen
    Ut: Zdenek Ondrasek
    90'+2
    Tromsø vinner en corner, og da ser dette ut til å være i boks!
    90'+3
    Tas kort, men mister ballen til hjemmelaget som har svært dårlig tid!
    90'+3
    90'+4
    Det ender 2-0 til bortelaget her i Ålesund. Det betyr at Tromsø endelig har fått sin etterlengtede borteseier. Gutan fra nord har plukket svært lite poeng på bortebane i tippeligaen, men her i Ålesund stikker de av med alle tre. Det er nok Steinar Nilsen svært godt fornøyd med! Harald Aabrekk og AaFK har derimot en stor jobb foran seg. De maktet ikke å sette Tromsø under skikkelig press, til det var bortelaget for kompakte og strukturerte i sin bakre firer. Hjemmelaget står nå med ett fattig poeng etter fire kamper. Det nærmer seg krise i AaFK.
    Takk for at du fulgte denne livedekningen! Ha en fin kveld videre!
    Avslutninger: 12-10. På mål: 6-6.