1-0
2-0
2-1
3-1
3-2
Hansen90'+2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Sandefjord.
    David Nielsen og Lars Bohinen har gjort sine valg i det lagoppstillingene er klare.
    Tre runder inn i årets sesong befinner drammenserne seg på 13. plass på tabellen med sine to poeng. Åpnet med 3-1-tap borte mot Vålerenga, før man fulgte opp med uavgjort hjemme mot Mjøndalen og 1-1 borte mot Rosenborg.
    Sandefjord turen til Drammen og befinner seg etter tre runder på 5. plass med sine to seire og ett tap. Åpnet med 3-1-seier over Bodø Glimt, så ble det tap mot Start med 2-1, før de vant i forrige runde med 1-0-seier over Sarpsborg.
    Vertene tok seg greit videre i cupen etter å ha slått Tønsberg med 5-0 i første runde. Drammenserne skal til hovedstaden i neste runde, hvor Kjelsås og en glohet Anders Osmunddalen venter på Oslos tak.
    Sandefjord tok seg videre på bekostning av Asker i første runde, og nå venter nok en 2. divisjonmotstander i det Bohinens menn skal opp mot Fram Larvik i 2. runde.
    Dansken ved roret gjør to endringer på laget som plukket med seg poeng i Trondheim. Ut med Kastrati og Sørum, inn kommer Storflor og Lehne Olsen.
    Bohinen på sin side gjør kun én endring på laget som slo Sarpsborg. Mads Pedersen kommer inn og erstatter Roger Risholt sentralt på midtbanen.
    Espen Berntsen fra Fart IL har fått tildelt fløyta og skal være kveldens kampleder.
    Sist lagene møttes på Marienlyst i Tippeliga-sammenheng var i 2010. Da vant hjemmelaget med 4-2 etter scoringer av Marcus Pedersen (2), Lars Sætra og Jo Inge Berget, mens Nystuen og Mane puttet på for hvalfangerne.
    Lagene har gjort unna oppvarmingen og entrer garderobeanlegget på Marienlyst for å gjøre sine siste forberedelser.
    Lagene entrer banen og får en varm velkomst i Drammen. Kampstart er like om hjørnet.
    Kampen har startet
    Sandefjord sparker oss i gang.
    1'
    Fossum løper rett i bakrom, men ballen fra Storflor når ikke frem.
    1'
    Vertene spiller seg godt inn på gjestenes halvdel. Abu finner Wikheim, som ser etter Lehne Olsen med førstetouchet, men heller ikke denne når frem.
    2'
    Vertene med frispark i midtsirkelen. Tas kort og hjemmelaget kan fortsette med å bearbeide Sandefjord som så langt har falt godt inn på egen halvdel.
    3'
    Frispark i venstre korridor for vertene. Hanin med et legg som bankes over hele feltet.
    4'
    Horn dukker opp på bakre, og tvinger frem en kjemperedning! Michael Tørnes er lynkjapt nede ved første stolpe og får forhindret at kapteinen header hjemmelaget i ledelsen fra fem meter!
    5'
    Hjemmelaget som styrer alt her ute nå.
    6'
    Horn får klarert i egen boks etter et legg fra høyre. Vertene kan kjøre kontra, og det ender til slutt med et skuddforsøk fra Wikheim som går rett i Sandefjord-blokka på 20 meter.
    7'
    Ovenstad med en svak pasning der han ser etter Wikheim som er på løp i bakrom. Ender med femmeter til Michael Tørnes.
    9'
    Lamøy settes opp på venstre for gjestene, før vingen avvinkes korrekt for offside.
    10'
    Hamoud vinner et frispark i høyre korridor som vertene velger å ta kjapt. Sandefjord har måtte forsvare seg mye her i det vi runder 11 spilte minutter.
    11'
    Dieng med noen vakre overstegsfinter, før han følger opp med å banke innlegget bak målet til Bugge Pettersen.
    12'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Larsen stanger unna på to meter!
    12'
    Gabrielsen med herlig stopperspill der han stopper Lehne Olsen kontant på 16 meter.
    13'
    Sandefjord med ballen i bakre firer. Vertene setter inn det høye presset og tvinger gjestene til å banke unna.
    14'
    Hanin med et hardt legg fra venstre som nesten blir til en farlig avslutning. Fyker noen gode meter til side for lengste hjørnet.
    15'
    Fevang tar seg en liten runde med ballen, hvor han går av to Strømsgodset-spillere, før han ender opp med å sende et legg rett i klypene på Bugge Pettersen.
    16'
    Gabrielsen er med på notene og får stanget unna i det Wikheim forsøker å chippe gjennom til Lehne Olsen.
    17'
    Sandefjord får en god overgangsmulighet, men Hamoud er fint inne og får plukket fra Lamøy ballen.
    19'
    Vertene kontrer på kontringen! Fossum setter fart fremover i banen, og avanserer noen gode meter før skuddet fra 14 meter blokkeres!
    20'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Iver Fossum
    Vertene ruller opp et vakkert angrep fra venstre! Wikheim slipper til Storflor, som smeller inn en ball langs gulvet som finner Fossum på bakre. Unggutten spiller ballen tilbake igjen i feltet, til en Lehne Olsen som enkelt kan bredside inn ledelsen fra kloss hold!
    20'
    Hjemmelaget fortsetter å male på.
    21'
    Gjestene spilles dypt inn på egen halvdel, før de får en pustepause når Lehne Olsen løper i offside.
    23'
    Fussum fanges i offside-fella. Finner et digert hull i Sandefjord-forsvaret, men blir for ivrig og løper inn for tidlig.
    25'
    Horn får tuppet unn ai egen boks etter et bra innlegg fra Larsen som finner venstrefoten til Kirkevold. Spissen forsøker å denge til, men får ikke noe godt treff på ballen.
    26'
    Kirkevold viser sin styrke der han holder unna både én og to SIF-spillere på sin ferd mot motstanders boks. Kommer til linja og får slått inn et legg som fyker over hele feltet.
    28'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Øyvind Storflor
    Målgivende: Gustav Wikheim
    Vingene harmonerer fint, og når Wikheim slipper på tvers av boksen på ca. sju meter, så har Storflor en enkel jobb med å doble ledelsen.
    28'
    Haakenstad banker ballen over fra fem meter! Lamøy jobber seg nydelig nedover venstre flanke, før han banker inn et legg osm Bugge Pettersen slår ut i feltet. På returen står Haakenstad og smeller ballen over ramma!
    30'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Små centimetere unna å finne luggen til Horn som er massivt oppe på første stolpe!
    31'
    Lamøy med en herlig defensiv jobb der han løper opp Hamoud og vinner ballen.
    33'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Strømsgodset 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Pål Alexander Kirkevold
    Målgivende: Victor Demba Bindia
    Bindia spiller inn en pasning fra høyre som Horn forsøker å støte på. Stopperen bommer i tilløpet, og plutselig er spissen fri og setter inn reduseringen fra 14 meter. Via hanskene til Bugge Pettersen finner kula veien ned i nærmeste hjørnet!
    33'
    Da er det full kamp igjen. Målet kommer litt ut av intet, plutselig er den tidligere Mjøndalen-spilleren gjennom og da lar han ikke sjansen gå fra seg.
    35'
    Hjemmelaget setter et høyt press og får betalt. Tvinger sin motstander til å slå fra seg ballen.
    37'
    Hanin smeller til fra bakre på halv volley og sender skuddet noen gode meter over ramma til Tørnes!
    38'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 3 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Øyvind Storflor
    Målgivende: Iver Fossum
    Wikheim slipper nydelig til Fossum som har satt full fart i bakrom. Unggutten avanserer noen meter, før han slipper til Storflor som skjærer inn fra motsatt og banker inn 3-1 i netttaket!
    38'
    Vertene har servert vakker angrepsfotball til tider, og får betalt i form av tre scoringer.
    40'
    Vertene er ekle når dem både dobler og tripler opp på kantene. Denne gang går det imidlertid ikke, ballen fra Wikheim går over kortlinja.
    42'
    Kirkevold i herlig driv, før han stopper opp og slipper til Mjelde på 12 meter. Han tar ett touch og legger til rette, før han banker til og sender ballen én liten meter til side for lengste stolpe!
    43'
    Gabrielsen banker unna på fem meter etter et innlegg fra Hamoud.
    45'
    Pause
    45'+1
    Berntsen blåser, og dermed sender han lagene inn til pause på stillingen 3-1 til Strømsgodset. Vertene har servert vakker angrepsfotball og leder fortjent mot et Sandefjord-lag som i store deler av omgangen har måtte finne seg i å være mye forsvarende. Når det er sagt så kommer gjestene til noen gode sjanser, og får også nettkjenning da Kirkevold banker inn 2-1 i det 33. minutt. Hvis vi tar med sjansene til Haakenstad som setter ballen over fra fem meter, og Mjelde som skyter utenfor fra 12, så kunne det fort gjestene stått oppført med mer enn én scoring halvveis. Vi tar en liten pust i bakken, før vi kommet tilbake med de siste 45 som vi håper på at lever opp til de første.
    2. omgang
    45'
    Vertene med avspark. Ingen bytter på noen av lagene.
    46'
    Storflor skal slå et legg fra høyre korridor. Klareres på første, før ballen etter noen trekk finner veien til Hanin som denger til fra 16 meter og sender ballen godt over ramma til Tørnes.
    47'
    Mjelde kommer seg fint fri på høyre, før han slår inn et legg som finner veien helt inn til Bugge Pettersen.
    48'
    Ovenstad forsøker å curle inn 4-1 fra 12 meter, men Tørnes har god kontroll og ser utgangen. Verre er det når sisteskansen skal holde ballen, for den fomler han nesten rett i beina på Fossum som står på fem meter.
    48'
    Lehne Olsen og Gabrielsen i en løpsduell som ender med corner. Spissen setter full spiker og runder stopperen, som rutinert får hentet seg inn igjen, akkurat i tide til å få klarert til corner.
    50'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Tørnes kommer ut og bokser unna på bakre.
    50'
    Bindia med en viktig takling der han får forhindret at Ovenstad får skutt fra åtte meter!
    52'
    Wikheim slipper til Fossum som banker inn et legg langs matta. Ser etter Lehne Olsen på første, ender opp med å sende ballen rett i klypene på Tørnes.
    53'
    Mjlede fyrer fra 20 meter, og Bugge Pettersen må gi retur. Farlig nære på å slå den til Kirkevold, men keeperen er kjapt oppe og får plukket opp.
    54'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Hanin header over fra seks meter!
    54'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Tørnes er oppunder tverrliggeren og holder ballen unna maskene på headingen fra Horn!
    54'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Horn går opp igjen, men denne gang settes ikke Tørnes på noen prøve. Plukker opp enkelt på bakre.
    55'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Cheikhou Dieng
    Noterer seg for målgivende i første, Che.
    56'
    Normann Hansen skyter fra 18, vinner en corner.
    57'
    Sandefjord Fotball får tildelt et hjørnespark
    Kevin Larsen
    Klareres på første.
    57'
    Hanin med en tidlig ball opp på Fossum som vinner duellen. Det hjelper lite når lagkameratene ikke følger opp på andreballen.
    58'
    Ovenstad fyrer fra 16 meter og Gabrielsen følger opp med å blokkere skuddet på seks meter.
    60'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Lehne Olsen setter hodet til på bakre og sender ballen ufarlig til side for mål.
    60'
    Sandefjord inne i en tung periode nå, hvor det er hjemmelaget som sitter med begge hendene på rattet.
    61'
    Wikheim til Fossum, som igjen slipper til Lehne Olsen. Spissen får ballen litt bak seg og skuffer avgårde en avslutning fra sju meter som havner i fanget på Tørnes.
    63'
    Larsen bruker ryggtavla og får skjermet stikkeren mot Hamoud over linja og til femmeter.
    65'
    Storflor vender opp på hjørnet av boksen og lemper inn et legg på bakre som mangler adresse. Femmeter.
    66'
    Normann Hansen med et tidlig legg som innbytteren smekker rett i ryggen på Hanin.
    68'
    Wikheim chipper inn 4-1, tror vi (!), men Gabrielsen er kjapt nede på mållinja og får banket unna! To centimeter til, og vi ville hatt 4-1.
    68'
    Fossum skyter over fra ni meter!
    69'
    Sandefjord sliter med å holde ballen i langet i flere trekk. Gjestene evner ikke å skape noe mot et Strømsgodset som fortsetter å diktere spillet.
    71'
    6412 tilskuere har tatt turen til Marienlyst i kveld.
    73'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Klareres på første.
    74'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    Går av til stående ovasjoner, målscoreren.
    74'
    Horn med en herlig crosser mot Storflor, men vingen avvinkes for offside.
    77'
    Gult kort til Strømsgodset
    Øyvind Storflor
    Vingen setter ballen i mål, lenge etter at Berntsen har blåst og da er konsekvensen klar.
    77'
    Mjelde banker til på bakre, via ryggen til Hamoud og ut til corner!
    78'
    Sandefjord Fotball får tildelt et hjørnespark
    Mats Haakenstad
    Gabrielsen vinner på bakre og sender avgårde en heading som Bugge Pettersen må slå til ny corner!
    78'
    Sandefjord Fotball får tildelt et hjørnespark
    Erik Mjelde
    Tas kort, før ballen havner hos André Sødlund på bakre som er nære ved å curle inn 3-2!
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Øyvind Storflor
    Nok en målscorer takker for seg.
    79'
    Kommunikasjonstrøbbel i Sandefjords boks, og plutselig plukker Fossum opp på ti meter. Skuddet hans blokkeres, og returen faller ut til Abu som måker ballen langt over ramma til Tørnes fra 20 meter!
    82'
    Gjestene vinner et kast høyt i banen. Spiller noen trekk på venstresiden, før legget kommer og Valsvik får banket unna.
    83'
    Bedre tendenser fra gjestene nå, som nok snytes for et frispark av Berntsen i det Normann Hansen felles i høyre korridor.
    84'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bismark Adjei-Boateng
    Ut: Iver Fossum
    Levert en solid oppvisning i dag og får velfortjent applaus i det han forlater banen og gir Nana de siste minuttene.
    85'
    Hjemmelaget tildeles et frispark på egen halvdel.
    87'
    Péter Kovács og Ovenstad prøver seg ved hver sin anledning, men begge blokkeres!
    88'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Florent Hanin
    Finner Nguen på bakre som setter hodet til og sender ballen rett i hanskene på Tørnes.
    88'
    Feit sjanse til Mjelde som går av flere Strømsgodset-spillere på venstre flanke, før han fra ca. fire meter smeller ballen utenfor fra skrått hold!
    90'
    Vi skal ha tre minutter med tillegg i tiden.
    90'+1
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Martin Torp
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    Bohinens siste trekk for kvelden.
    90'+1
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Strømsgodset 3 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Kristoffer Hansen
    Målgivende: Erik Mjelde
    Innbytteren flikker inn 3-2 med hælen fra tre meter! Mjelde tar ned elegant på bakre, før han smeller inn en pasning langs bakken som Normann Hansen omsetter til scoring! Kan Sandefjord få med seg noe her?
    90'+2
    Hamoud blir liggende i kjølvannet av scoringen. Det ser ut til at backen har fått seg en trykk i kneet.
    90'+3
    Femmeter til Bugge Pettersen.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
    Det blir noen små minutter på slutten med hjertet i halsen for Strømsgodset-fansen, men de kommer unna med 3-2-seieren og dermed er årets første seier i boks. Sandefjord ser ikke det mye til ballen i løpet av 90 minutter og blir liggende mye lavt i banen i store deler av kampen. Når hvalfangerne først kommer oppover i banen så er de farlige, men det blir litt for sjelden vare fra vestfoldingenes del til at de klarer å skape noe spenning før helt på tampen. Jeg takker for følget, og ønsker deg en fin søndagskveld videre.
    Avslutninger: 30 - 11. Avslutninger på mål: 11-5.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her