0-1

Velkommen til livedekning av eliteseriekampen mellom Aalesund og Viking!
    Etter 12 av 30 serierunder er Viking på tolvteplass i eliteserien med 13 poeng. AaFK har overrasket de fleste og ligger som nummer seks med 18 poeng. Oransjetrøyene har vunnet to seriekamper på rad (AaFK-Stabæk 1-0, Sandefjord-AaFK 1-2) før landslagspausen, gjestene fra Stavanger har tapt sine to siste oppgjør (Rosenborg-Viking 1-0,Viking-Vålerenga 0-3).
    For hjemmelaget er Adin Brown og Fredrik Carlsen skadde og uaktuelle til kamp. Ville Jalasto spiller for Finland i U21-EM, mens Demar Phillips fikk visumtrøbbel og ble forsinket på vei tilbake fra Jamaica. Det er derfor usikkert om Phillips spiller i dag, siden han ikke har fått trent med laget denne uka.
    Joakim Austnes er fortsatt ute med skade og er ikke med mot gamleklubben. Heller ikke Jørgen Horn er disponibel for Viking-trener Uwe Rösler.
    Aalesund og Viking har møtt hverandre i eliteserien åtte ganger. Det har endt med én uavgjort og sju trepoengere til Viking. Kan AaFK ødelegge den statistikken og vinne sin tredje kamp på rad? Tilsvarende oppgjør i fjor endte for øvrig 1-2, etter scoringer av Allan Gaarde, Børre Steenslid og Diego Silva.
    Lagene entrer banen, med Johan Arneng og Børre Steenslid som kapteiner for hvert sitt lag. Arneng er 30 år i dag, blir det fest eller fiasko for midtbanesjefen?
    Diego Silva og Tor Hogne Aarøy tar avspark for AaFK, med Stormen i ryggen.
    1'
    Lang ball mot Diego Silva, men ballen spretter litt for langt og Myhre er enkelt ute og snapper.
    1'
    Aarøy med fikst hælspark til Parr, men ballen går så vidt over sidelinja og dermed til innkast. Viking har hatt ballen mest de første minuttene, men har ikke klart å spille seg gjennom den kompakte AaFK-midtbanen.
    4'
    Fillo skyter fra hjørnet av sekstenmeteren etter et fint Viking-angrep, men avslutningen går til side for mål.
    6'
    Kampens første hjørnespark, Sokolowski legger fra høyre. Ballen skrur over dødlinja før den når fram til mål, dermed utspill fra Anders Lindegaard.
    9'
    Ijeh prøver å drible seg gjennom AaFK-forsvaret, men blir løpt opp av Jääger, som spiller ballen tilbake til keeper.
    11'
    Frispark til Viking midt på Aalesunds halvdel, sju-åtte meter fra sidelinja. Sokolowski slår inn i feltet, men Aarøy header unna.
    12'
    Aarøy slår en lang ball mot Parr som er alene i bakrommet, men Myhre er våkent ute og avverger.
    13'
    Samuelsen ligger nede i midtsirkelen og trenger behandling.
    14'
    Frispark til AaFK, omtrent speilvendt plassert i forhold til Viking-frisparket for to minutter siden. Parr slår inn i feltet - men forbi alle og inn til Thomas Myhre.
    14'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Jone Samuelsen
    Samuelsen må gi seg, Rösler setter innpå Nisja.
    15'
    Gult kort til Aalesund
    Bursdagsbarnet Arneng får gult kort i gave av dommer Sandmoen. AaFK-kapteinen takler Fillo, men både frispark og kort så strengt ut.
    16'
    Mål for Viking!
    Aalesund 0 - 1 Viking
    Mål: Martin Fillo
    Frisparket går via Ijeh til Fillo, som dunker inn kampens første mål! Massiv pipekonsert fra hjemmepublikummet etter det som så ut til å være et billig idømt frispark i forkant av scoringen.
    17'
    Kjempesjanse til Silva! Aarøy med stuss til spissmakkeren, som lurer seg bak Soma og får avsluttet på mål. Solid redning av Thomas Myhre!
    21'
    Mathisen ligger nede etter en duell på midtbanen. Publikum er nok en gang rasende på Brage Sandmoen, som bare vinker spillet videre.
    24'
    Alexander Mathisen har gått ut og fysioterapeuten signaliserer at også AaFK må til med et tidlig bytte.
    26'
    Fin crosser fra Stephenson til Parr, som demper ballen og sklir på venstrekanten.
    27'
    Nå ser det ut til at hjemmelaget har lagt om til en mellomting av 4-4-2 og 4-3-3, med Stephenson litt bak Aarøy/Silva og tre sentrale på midten. Skiri har i alle fall gått opp på midtbanen.
    30'
    Innlegg fra venstre, Danielsen treffer dårlig og header over fra seks-sju meter.
    32'
    Stephenson får tid til å skyte 20 meter fra mål, men treffer dårlig og ballen går langt over. Spillet bølger fortsatt fram og tilbake på CLS.
    32'
    Bertelsen kommer rundt på venstrekanten og legger inn mot mål, men er for upresis og ballen går over og ut.
    34'
    Sokolowski sleiver ballen ut til hjørnespark. Arneng legger inn fra venstre, ballen heades ut til Parr som skyter langt over fra 16 meters hold.
    35'
    Jääger får ballen av Arneng på høyrekanten og legger inn mot Aarøy. Det ser ut til at AaFK-spissen holdes i feltet, men Aarøy får ingenting.
    37'
    AaFK satser mest på lange baller mot Aarøy og Stephenson nå, men Viking forsvarer seg godt. Ijeh sliter også med å skape farligheter i andre enden.
    42'
    Gult kort til Viking
    Vidar Nisja
    Nisja river ned Arneng og får gult kort.
    43'
    Aarøy taper i lufta gang på gang nå. Steenslid og Soma har god kontroll der bake.
    44'
    Steenslid er for tøff mot Silva. Frispark til AaFK 25 meter fra mål.
    45'+1
    Stephenson og Arneng stiller seg opp. Khari Stephenson skyter, men svakt og rett i muren.
    45'+1
    45'+3
    Viking leder etter en jevnspilt og kjedelig første omgang på Color Line stadion. Mye lange baller begge veier, et diskuterbart frispark måtte til for å bryte nullen.
    45'
    Viking tar avspark og går rett i angrep. Ijeh er i offside.
    46'
    Silva smeller til fra 17-18 meter, ballen går i stolpen og ut! Brasilianerens andre store sjanse i kampen.
    47'
    Skiri legger inn fra høyre, men Thomas Myhre er ute i feltet og tar seg av innlegget.
    48'
    Fillo legger inn fra venstre og treffer venstrefoten til Ijeh. Dårlig avslutning fra en presset Ijeh, over mål.
    51'
    Dagens tilskuertall: 10.001
    53'
    Silva ramler i Viking-feltet og får gult kort for skuespill.
    54'
    Viking-hjørnespark fra høyre. Arnefjord klarerer.
    55'
    Viking styrer kampen for øyeblikket.
    57'
    Amund Skiri
    Skiri feller Danielsen og får se det gule kortet.
    57'
    Arneng med lang ball mot Diego Silva, som får ballen via en uheldig Skogseid og kommer gjennom mot Myhre. Silva plassere ballen til side for Myhre, men dessverre for AaFK også til side for mål!
    58'
    Jääger løpes ned av Bertelsen, frispark til AaFK. De oransjekledde vil ha gult kort, men dommer Sandmoen bare rister på hodet.
    59'
    Parr legger inn i feltet, der Tollås kommer høyest - men headingen går over mål.
    60'
    Litt mer tempo begge veier nå. Bertelsen kommer rundt på venstre og legger inn mot Bjarnason, som vinner duellen med Parr - men header over og ut.
    61'
    Silva slår ballen ut til Jääger, som sender et innlegg i beina på Aarøy. Svak avslutning rett på Thomas Myhre.
    62'
    Parr fosser ned venstrekanten for AaFK og slår ballen inn i feltet. Myhre er med på notene og holder ballen, men hjemmelaget har våknet nå.
    63'
    Kopteffs første spark på ballen er et godt innlegg mot Aarøy. Men Viking-forsvaret får ryddet unna.
    65'
    Arneng slår inn fra venstre. Myhre bokser unna.
    65'
    Arneng med lekker stikker til Silva. Steenslid er solid og takler ballen unna.
    67'
    Utoverskru fra høyre, men dessverre for Arneng går ballen over dødlinja.
    67'
    Silva legger igjen til Kopteff, som skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Svakt langs bakken og ballen triller utenfor mål, men den finske innbytteren har vært aktiv for AaFK!
    69'
    Soko-corner fra venstre. Lindegaard er ute i feltet og rydder opp to ganger.
    69'
    En AaFK-spiller bommer på ballen og Fillo får plutselig en sjanse fra kort hold. Viking-spilleren rekker knapt å reagere og avslutningen går utenfor mål.
    73'
    Arneng brenner til fra 15 meter, skuddet går via en Viking-spiller og ut til hjørnespark.
    75'
    Nok en dårlig utnyttet corner fra AaFK.
    75'
    Kopteff jobber knallhard ned igjen og avverger en Viking-kontring.
    76'
    Fillo feller Jääger, frispark til AaFK noen meter til side for sekstenmeteren.
    78'
    Phillips slår frisparket fra høyre, knallhardt via Niang og ut til hjørnespark.
    79'
    Phillips treffer hodet til Arnefjord, men avslutningsforsøket går utenfor mål.
    79'
    Lang ball fra Skiri til Aarøy, som stusser mot Silva. Myhre er våkent ute og redder enkelt.
    81'
    Et godt Phillips-innlegg fra venstre treffer Aarøy, som prøver å heade tilbake i feltet. Viking får beinet ballen unna.
    82'
    Lindegaard er oppe i feltet og plukker ned ballen.
    83'
    Stephenson ligger nede med krampe. AaFK har allerede byttet tre mann, så de har ingen å sette inn.
    84'
    Arneng går ned i feltet, men får ingenting.
    85'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Martin Fillo
    Fillo takker for seg.
    85'
    AaFK presser på nå, men Viking forsvarer seg godt.
    88'
    Lindegaard kommer opp, nå satser AaFK med alle mann. Men får ingenting ut av hjørnesparket.
    90'
    Fire tilleggsminutter gjenstår.
    90'+1
    Knuffing i Viking-feltet nå, Aarøy og Niang får tilsnakk av dommer Brage Sandmoen - som etter hvert viser hvert sitt kort til de to spissene.
    90'+2
    90'+2
    Mame Niang
    90'+3
    Kopteff drar seg fri på hjørnet av sekstenmeteren og skrur ballen mot motsatt kryss. Det skuddet gikk ikke langt utenfor mål!
    90'+4
    Hjørnespark til Viking etter et elendig tilbakespill av Phillips. Sokolowski tar en veldig kort variant til Danielsen, som prøver å skjerme ballen bort fra tre AaFK-spillere.
    90'+5
    90'+6
    Viking har vunnet 1-0 mot AaFK! Hjemmelaget var klart best i store deler av andre omgang, men klarte ikke å overliste Thomas Myhre og et hardtkjempende Viking-forsvar. Dermed ble det en kjedelig 30-årsdag for Aalesund-kaptein Arneng, som fikk gult kort og må stå over neste seriekamp mot Rosenborg.