Slutt

1-0

1-0
Supporterfordeling på VG
4 523
2 867
Author avatar

Ble dekket av Eivind Haugen

    Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Belgia og Canada!
    Det er allerede spilt en kamp i denne gruppen. Det skjedde tidligere i dag da Marokko og Kroatia spilte 0-0.
    Belgia må tåle å være storfavoritt i dette oppgjøret. Trener Roberto Martinez har valgt ut følgende startellever (3-4-3-formasjon): Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Leander Dendoncker - Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Timothy Castagne - Youri Thielemans, Eden Hazard, Michy Batshuayi.
    Canada-trener John Herdman har valgt ut følgende fra start (3-3-4-3-formasjon): Milan Borjan - Alistair Johnston, Steven Vitoria, Kamal Miller - Junior Hoilett, Atiba Hutchinson, Stephen Eustaquio, Richie Laryea - Tajon Buchanan, Jonathan David, Alphonso Davies.
    For Canada starter altså Atiba Hutchinson. Han spiler i dag for tyrkiske Besiktas. Men han er også hele 39 år. Han er faktisk rundt 80 dager unna å fylle 40 og han har aldri spilt VM før. Sist gang canadierne var kvalifisert for VM var tilbake i 1986. Da var Hutchinson tre år.
    Kampen har startet
    Og der er kampen i gang!
    Veldig frisk start fra canadierne her. Kommer til kampens første mulighet, men blir stoppet i siste liten.
    2'
    Canada har ikke tenkt å la belgierne få noe gratis her. Går respektløst til verks.
    3'
    Det har jo vært noen svært overraskende resultater så langt i VM. Saudi Arabia har slått Argentina. Tidligere i dag slo Japan også Tyskland.
    4'
    For dem som savner Belgias kraftspiss Romelu Lukaku så er han skadet. Trener Martinez har allerede opplyst at det er usikkert om han blir klar til andre- eller tredje gruppespillkamp.
    6'
    Der er Canada nære. Spiller flott nedover sin høyreside. Buchanan slår inn og finner David, som setter ballen via en forsvarer og ut.
    7'
    Det blir i stedet corner for Canada.
    8'
    Hoilett slår inn og Buchanan mottar ballen inne i Belgias 16-meter. Han får faktisk tid til å sikte og treffer en forsvarer. Ballen endrer retning, gjør det litt vanskelig for Courtois. Men Belgias keeper redder til slutt.
    8'
    Nå sjekker dommeren om det skal være straffe til Canada! Skal sjekke om det er hands etter Buchanans avslutning nå nettopp.
    9'
    Det blir straffe til Canada!
    9'
    Davies bommer! Det er ingen god straffe og Courtois redder. Canada klarer heller ikke sette det som egentlig var en god retur.
    11'
    Kevin De Bruyne, belgiernes største stjerne, er tydelig oppgitt nå. Laget slår bort ballen gang på gang og virket veldig stresset.
    12'
    Nye store muligheter! Fullstendig kaos inne i Belgias 16-meter og det blir farligst når David får avsluttet. Avslutningen blir blokkert.
    13'
    Canada er på farten igjen. Nå er det Hoilett som får vendt opp på ti meter og skyter. Avslutningen går like utenfor.
    16'
    Der kommer Belgia på en meget god kontring. Men for en sjelden gang velger De Bruyne feil i den situasjonen. Han velger å spille Carrasco, som har et par mann ved siden av seg, og ikke Tielemans som ville vært alene med keeper. Svakt utnyttet av Belgia-stjernen.
    19'
    Nå er Belgia mer på gang. Hazard med et nydelig mottak og vending. Spiller til Tielemans, som spiller videre til Batshuayi. Han får en litt dårlig førsteberøring og avslutningen blir blokkert til corner.
    23'
    Belgias corner blir det ingenting ut av.
    24'
    Nå skjer det ting i andre enden. Canada med et godt angrep. Etter hvert er det Hutchinson som får avsluttet fra rundt 16 meter. Sklir av foten på 39-åringen og går utenfor.
    27'
    Canada imponerer, altså. Spiller seg lekkert gjennom på høyresiden nå, men innlegget blir blokkert i siste liten.
    29'
    Igjen er Canada-høyreback Alistair Johnston på farten. Nå gjør han omtrent alt selv og skyter fra spiss vinkel. Sender Courtois ut i full strekk. Går et gjisp gjennom publikum på den avslutningen der. De nærmer seg 1-0-scoring nå.
    30'
    Nok en Canada-mulighet. Spiller seg frem til glimrende scoringsposisjon, men David skyter via en forsvarer og i klypene på Courtois. Kunne heller spilt en lagkamerat der alene med keeper.
    31'
    Nok en sjanse for David, men klarer ikke få satt headingen på mål etter et innlegg.
    33'
    Vært noen rolige minutter ute på gressmatten nå.
    37'
    Canada roper på straffe! Det er Laryea som går i bakken inne i feltet etter å ha blitt tatt av Witsel.
    38'
    Det blir ikke noe straffe. Hadde nok vært litt billig.
    39'
    Belgia finner rett og slett ikke ut av det. Skal de vinne denne kampen må trener Roberto Martinez rett og slett komme opp med en ny plan.
    43'
    Mål for Belgia!
    Belgia 1 - 0 Canada
    Mål: Michy Batshuayi
    Målgivende: Toby Alderweireld
    Det er ganske så utrolig. Og fullstendig mot spillets gang. Men Belgia tar ledelsen og de ser lettet ut nå, de belgiske spillerne. Det er rett og slett en langpasning fra Alderweireld fra egen halvdel som åpner opp Canadas forsvar. Batshuayi slår alle i løpsduell der og setter inn 1-0.
    44'
    Så skjer det ting i andre enden også. Davies, som har vært helt strålende etter straffemissen, spiller gjennom til David. Han forsøker å slå nok en genial pasning videre, men er litt for upresis. Nære der!
    45'+2
    Stor Canada-sjanse! Laryea kommer til innlegg og det slår han godt. Buchanan møter det innlegget i full fart, men fra kort hold avslutter han over målet til Courtois.
    45'+2
    Fem minutter er lagt til denne omgangen.
    45'+4
    Noe av det som siste som skjer er nok at Canada får corner.
    45'+4
    Corneren blir stanget vekk rett i beina på Eustaquio. Han fyrer til, men rett i den belgiske blokka. Den hadde god retning!
    45'+5
    Pause
    2. omgang
    Spillerbytte - Belgia
    Inn: Thomas Meunier
    Ut: Yannick Carrasco
    46'
    Spillerbytte - Belgia
    Inn: Amadou Mvom Onana
    Ut: Youri Tielemans
    46'
    Canada fortsetter der de slapp i den første omgangen. Eustaquio med noen lekne detaljer på midtbanen og slår så inn. Der er David god posisjonert i boksen, men headingen hans er litt for svak og går utenfor mål!
    48'
    Flott forarbeid av Alphonso Davies igjen. Finner Eustaquio som skyter fra distanse. Går utenfor.
    50'
    Belgia på en sjelden visitt på Canadas halvdel. Det er Onana som slår inn, men det er altfor upresist. Går utover dødlinja.
    53'
    Gult kort til Belgia
    Thomas Meunier
    Helt riktig kort, der. Setter albuen mot hodet til Hoilett i en duell.
    54'
    Corner for Canada nå. Davies skal slå inn.
    55'
    Det blir en veldig mislykket kort variant. Belgierne får klarert.
    56'
    Gult kort til Belgia
    Amadou Mvom Onana
    I en løpsduell setter han armen mot ansiktet til Stephen Eustaquio. Så litt strengt ut fra dommeren.
    56'
    Spillerbytte - Canada
    Inn: Cyle Larin
    Ut: Junior Hoilett
    58'
    Spillerbytte - Canada
    Inn: Ismael Kone
    Ut: Atiba Hutchinson
    58'
    Belgia-trener Martinez gjør klar nok et bytte. Ser ut som Trossard skal innpå nå.
    61'
    Spillerbytte - Belgia
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Eden Hazard
    62'
    Canada kriger til seg ballen inne på Belgias halvdel. Det slås deretter inn fra høyre og der står Buchanan, men han blåser ballen langt over mål.
    63'
    Bølger frem og tilbake i kampen nå. Mest farlig blir det når Laryea fyrer fra rundt 20 meter, men ballen går en meter eller to utenfor mål.
    67'
    Stor Belgia-mulighet! De Bruyne med herlig forarbeid og slår inn mot Batshuayi i meget god posisjon. Men en Canada-forsvarer gjør en oppofrende innsats og taklingen hindrer en stor målsjanse.
    67'
    Kampen har åpnet seg mer og mer opp. Canada må risikere mer og har ikke så mange spillere på riktig side når Belgia angriper.
    70'
    Spillerbytte - Canada
    Inn: Sam Adekugbe
    Ut: Richie Laryea
    74'
    På tribunen i dag er FIFA-president Gianni Infantino. Han er blant annet avbildet med Belgias utenriksminister Hadja Lahbib. Hun har valgt å stille på tribunen i et regnbuefarget kapteinsbind. Valget er trolig svært gjennomtenkt. Et av VMs mest omtalte emner er at FIFA har truet med sanksjoner dersom nasjonenes kapteiner går med det regnbuefargede bindet til støtte for LHBT+-samfunnet. Foto: Ap
    75'
    Spillerbytte - Belgia
    Inn: Lois Openda
    Ut: Michy Batshuayi
    79'
    Stor Canada-sjanse! Et nydelig innlegg fra Johnston som treffer Cyle Larin. Han header godt, men Courtois er med på notene og redder der!
    80'
    Spillerbytte - Canada
    Inn: Liam Millar
    Ut: Tajon Buchanan
    82'
    Spillerbytte - Canada
    Inn: Jonathan Osorio
    Ut: Stephen Eustaquio
    82'
    Gult kort til Canada
    Alistair Johnston
    Klipper ned Lois Openda når belgieren stormer frem på en kontring.
    83'
    Kevin De Bruyne svinger inn det frisparket. Det er ikke dårlig slått. Treffer Dendoncker, men forsvarsspillerens heading er akkurat litt for dårlig. Canada overtar.
    85'
    Spissen Cyle Larin har vært farlig frempå to ganger nå. Har mye å gi mot slitne belgiske stoppere.
    88'
    Corner for Canada nå.
    89'
    Det slås inn på bakerste stolpe. Der står det ikke en eneste canadier. Svakt utnyttet.
    90'
    Corner nå for Belgia.
    90'+1
    Det blir en kort corner. De Bruyne har regien og stormer mot mål. Skyter fra spiss vinkel, rett i nevene på Canadas burvokter.
    90'+1
    Fem minutter er for øvrig lagt til.
    90'+2
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her