1-2
5 216
2 981

Ble dekket av Sindre Øgar

Velkommen til kampen mellom Tyskland og Japan! Verdensmesteren fra 2014 møter 24. plassen på FIFA-rankingen.
    Endelig skal Die Mannschaft i aksjon, en av favorittene til VM-gullet.
    Tyske Jamal Musiala (19) er verdens mest spennende tenåring. Det blir moro å følge "den nye Messi" i denne matchen.
    Laget til Japan er også klart.
    Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum - Kimmich, Gündogan - Müller, Musiala, Gnabry - Havertz.
    Japan (4-2-3-1): Gonda - Sakai, Itakura, Yoshida, Nagatomo - Endo, Ito - Kamada, Tanaka, Kubo - Maeda.
    Daichi Kamada er Japans beste spiller. Han bør tyskerne kjenne godt, for han lever til daglig i Frankfurt hvor han har en viktig rolle på midtbanen til Eintracht.
    26-åringen har utviklet seg til å bli en av Bundesliga mest formsterke spillere med syv scoringer og tre målgivende på 10 kamper fra start denne sesongen.
    Ni mål på 14 seriekamper er fasiten for tyske Musiala denne sesongen. Det er tredje best i Bundesliga. 19-åringen rundet 100 Bayern München-kamper rett før VM.
    Tendenser når Gnabry setter fart for Tyskland, men Japan har mange spillere bak ballen. Det er trangt.
    Maeda stresser Rüdiger litt, men den stopperen lar seg ikke stresse. Er rutinert og vinner ballen.
    4'
    Japan får tildelt et hjørnespark
    5'
    Japan blir avblåst for offside
    8'
    Japan setter ballen i mål, men Tyskland blir reddet av en offside. Det er Maeda som setter den. TV-bildene viser at han er i klar offside. Men skummelt for tyskerne. Japan stormer i angrepet og kommer med mange spillere. Foto: AFP
    8'
    Småskummelt. Musiala er på tur inn i Japans 16-meter, men han klarer ikke å få med seg ballen.
    12'
    Det kan hende skoene til Tysklands keeper Manuel Neuer blir en snakkis. De er i regnbuens farger. Foto: Reuters
    15'
    Die Mannschaft demonstrerte før kampen ved at alle spillerne holdt seg for munnen da nasjonalsangen ble spilt. Den symbolske handlingen skal demonstrere at de ikke får snakke fritt under VM. Foto: Reuters.
    16'
    Rüdiger er sterk i luften og får til en småfarlig heading. Men den går like utenfor.
    17'
    En liten kanonade fra Tyskland. Det er Gündogan som varter opp med en lekker flikk som gjør at Kimmich kan fyre fra distanse. Reddes av Gonda, men tyskerne avslutter igjen - før det vinkes for offside.
    21'
    22'
    Mye armer og bein i forsvaret til Japan. Tyskland med gode tendenser, men det er fortsatt trangt og presisjonen må opp.
    25'
    Mulig hands og straffe. Men spillet går videre uten at dommeren ser på skjermen.
    25'
    Gündogan skyter fra 17 meter. Blir blokkert. Tyskerne slår ut med armene og vil ha hands, og dermed straffe, men bare halvhjertet protester.
    26'
    Gündogan-skudd fra 25 meter. Rett i fanget på Japan-keeperen. Kunne spilt til venstre der, i så fall ville det blitt en stor sjanse.
    28'
    Solid tysk trykk nå. Spiller seg rundt, og kommer til innlegg - før Gündogan følger opp i returrommet. Skuddet ikke bra nok.
    29'
    Straffe til Tyskland
    31'
    Dommeren peker på straffemerket. Det er Raum som får ballen inne i feltet, før han drar seg bakover. Japan-keeperen feller tyskeren. Foto: AFP
    31'
    Straffen sjekkes i VAR-rommet. Men Gündogan står allerede klar.
    32'
    Tyskland scorer på straffe!
    Tyskland 1 - 0 Japan
    Mål: Ilkay Gündogan
    Gündogan er sikker. Setter den omtrent midt i mål, litt til venstre for seg selv - mens keeperen går motsatt vei. Foto: AFP
    33'
    36'
    40'
    Tyskland ruller opp et nytt angrep. Kimmich skyter høyt over. Svak avslutning.
    42'
    Tyskland med total dominans for øyeblikket. Uten at det resulterer i store sjanser.
    44'
    Musiala, som har blitt bedre og bedre, kommer til et bra forsøk. Herlig mottak og vending.
    45'
    - Tyskland var gode i 1. omgang. De spiller kontrollert, har økt tempoet utover og Japan har fått større og større problemer, fastslår NRK-ekspert Åge Hareide.
    45'
    Det er lagt til fire minutter.
    45'+3
    Tyskland har ballen i mål, men det blir annullert for offside.
    45'+5
    Fin sjanse til Japan på tampen. Maeda får gå opp uforstyrret og heade, men styrer den utenfor.
    45'+6
    Spillerbytte - Japan
    Inn: Takehiro Tomiyasu
    Ut: Takefusa Kubo
    47'
    Gnabry er løs på høyrekanten. Skyter fra skrått hold og litt spiss vinkel. Skuddet går over målet til Gonda.
    47'
    Japan forsøker å spille seg ut. Det holder på å gå helt gærent. Tyskland får kast.
    48'
    Japan med høyt press i starten her.
    50'
    Kommer til en avslutning. Skuddet går via Kimmich og til corner.
    50'
    Kjempesjanse for Musiala. Danser forbi fem japanske spillere før han skyter med høyrefoten like over. Han er 19 år denne karen ...
    51'
    Japan prøver seg, men innlegget går bak målet til Neuer.
    54'
    Havertz er på vei gjennom og kommer alene med keeper. Det blir blåst for offside. TV-bildene viser noe annet. Foto: AP
    55'
    Musiala får seg en smell i hodet. Er oppe igjen.
    57'
    Inn: Daizen Maeda
    Ut: Yuto Nagatomo
    57'
    Der holder Gündogan på å bli tomålsscorer. Får gå noen meter før han skyter fra 15 meter. Skuddet går i stolpen og ut.
    60'
    Ut: Takuma Asano
    61'
    Ikke lett å stoppe Musiala - på lovlig vis. Ble felt igjen. Dommeren beholder kortene i lommen.
    63'
    Havertz starter litt for tidlig og går i offside.
    63'
    Tyskland forbereder et bytte eller blir det to?
    65'
    Rüdiger er våken og blokkerer et skudd. Corner til Japan.
    66'
    Spillerbytte - Tyskland
    Inn: Jonas Hofmann
    Ut: Thomas Müller
    67'
    Inn: Leon Goretzka
    Ut: Ilkay Gündogan
    67'
    Ny japansk corner. Asanos skuddforsøk blokkeres av Rüdiger.
    68'
    Faren over. Ballen havner i beina på Neuer.
    69'
    Det er Japan som er friskest nå.
    70'
    Dobbeltsjanse for tyskerne!
    70'
    Så får Gnabry to muligheter. Først på hodet og så et skudd. Keeper redder til corner.
    71'
    Inn: Ritsu Doan
    Ut: Ao Tanaka
    73'
    Neuer med kjemperedning! Med en hånd. Det er ellevilt fordi ballen endrer retning via en tysk spiller. Foto: Reuters
    73'
    Inn: Takumi Minamino
    Ut: Hiroki Sakai
    75'
    Mål for Japan!
    Tyskland 1 - 1 Japan
    Nå kan ikke Neuer redde Tyskland! Det er Doan som scorer på en retur fra keeperen som går rett ut til en umarkert Doan. Og det angrepet til Japan var det klasse over. Foto: AP
    75'
    Nå har de japanske spillerne fått troen.
    78'
    Inn: Niclas Füllkrug
    Ut: Kai Havertz
    79'
    Inn: Mario Gotze
    Ut: Jamal Musiala
    79'
    Hjørnespark til tyskerne.
    80'
    Keeper går ut, men taper i duellen med Rüdiger. Stopperen kommer ikke høyt nok over ballen og headingen går himmelhøyt over.
    80'
    Ny, tysk corner.
    82'
    Tyskland 1 - 2 Japan
    Mål: Takuma Asano
    Er det mulig! Innbytter Asano som kommer alene med keeper og setter ballen til side for Neuer. Det er ikke mange centimeter mellom keeperen og stolpen, men innbytteren finner hullet. Asano har et fantastisk nedtak før han kommer alene med keeper. Forsvarsfireren til Tyskland så - for en gangs skyld - ut som et trekkspill.
    83'
    -Tyskland er rufsete organisert bakover, mener NRK-ekspert Nils Johan Semb.
    88'
    Japanerne vil ha straffespark. Dommeren vinker spillet videre.
    88'
    Inn: Youssoufa Moukoko
    Ut: Serge Gnabry
    90'
    Det er lagt til syv minutter.
    90'+1
    Tyskerne vil ha straffespark. Dommer vinker spillet videre, og av bildene ser det ut som dommeren har rett.
    90'+3
    Rüdiger prøver at langskudd. Dårlig valg. Går langt utenfor.
    90'+5
    Nesten for Tyskland! Goretzka skyter like utenfor.
    90'+5
    Tiden er i ferd med å renne ut for Tyskland. Får en siste dødballmulighet. Keeper Neuer går opp på frisparket.