72'
2-0
90'+2

Tjolahopp, tjolahei! Velkommen til Bergen. I dag kan vi tilby årets siste seriekamp på Brann Stadion. På motsatt banehalvdel: Lillestrøm.
    Det har vært en lang pause med både landskamper og cupfinale. Brann var i aksjon i Oslo for to uker siden. Det gikk på rattata for bergenserne mot Aalesund, og finaledrømmen brast.
    Lillestrøm ligger på 12. plass før denne kampen. Det har vært en begredelig sesong for kanarifuglene. Hennig Berg har fått sparken, og laget kommer litt å havne faretruende nær nedrykkstreken. Det er ikke godt nok for en stolt klubb som Lillestrøm.
    Brann ligger på 4. plass før kampen mot Lillestrøm. Bergenserne jager medalje, og ligger bare to poeng bak Tromsø som inntar sølvplassen. Medalje og cupfinale må betegnes som en suksess for et lag som ble tippet på nedrykk i media før sesongen.
    Lagene møttes i andre runde tidligere denne sesongen. Da stakk de røde fra Bergen av med alle poengene etter en 4-1-seier. Ojo, Korcsmar, Sævarsson og Guastavino scoret målene for Brann. Ujah scoret Lillestrøms eneste.
    Spillerne er gått i garderoben etter oppvarmningen. Vi er ca. åtte minutter unna avspark!
    Eliteseriehymnen runger over Stadion. Brann fyrer i gang bluss. Det er tross alt siste hjemmekamp. For flere spillere kan det være siste hjemmekamp for alltid. Håkon Opdal, Bjørnar Holmvik og Bjarte Haugsdal får ikke fornyet kontrakten sin etter nyttår.
    Alt er klart for avspark.
    Svein Oddvar Moen blåser kampen i gang.
    1'
    Brann går rett i strupen på Lillestrøm. Ojo går opp i duell med Pedersen, men begge bommer på ballen. Ballen faller til Haugen som forsøker en frekk lobb over Magnusson, men keeper redder i siste liten.
    2'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Stian Ringstad
    Kort på første. Ny corner.
    2'
    Går gjennom hele feltet. Korcsmar når ikke opp. Obiefule kommer stupende, men den går over ham også.
    3'
    Ojo og Bentley kombinerer. Ballen ender hos Ojo som forsøker et skudd, men det blir blokkert av to Lillestrøm-spillere.
    4'
    Austin lader kanonen. Skuddet er knallhardt, men treffer Ojo i ryggen. Ballen får en ekkel lobb, og Haugen får nesten tak i ballen. Eriksen får klarert for Lillestrøm.
    6'
    Steinar Pedersen lager frispark i duell med Ojo. Frisparket er på ca. 30 meter. Tipper Austin vil skyte her.
    7'
    Austin fyrer, men via muren og til corner.
    7'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Diego Guastavino
    Corneren er godt slått, men Lillestrøm får headet unna i feltet.
    7'
    Omoijuanfo med en stikker mot Gulbrandsen, men Grorud ordner opp og slår ballen ut til kast.
    9'
    På første stolpe igjen, men Sævarsson header unna. Til kast.
    9'
    Lillestrøm vinner en corner etter at Haugen mistet ballen på midten.
    12'
    Kim Ojo header unna.
    12'
    Bentley plukker opp klareringen og forsøker å komme på en overgang, men han blir klippet ned av Bolly. Moen beholder kortet i lommen.
    13'
    Gabrielsen feller Austin som er på vei fremover. Greit frispark.
    15'
    Andresen er uheldig og får ballen i armen. Moen blåser frispark til Brann. Rundt 27 meter. Austin skyter igjen. Knallhardt og rett frem, men Magnusson er med på notene og får slått ballen unna. Han plukker returen selv.
    15'
    Austin feller Knudtzon på høyresiden. Frispark Lillestrøm.
    17'
    Ringstad svinger inn ballen, men Brann får headet unna. Corner.
    17'
    Dårlig slått igjen. Brann klarerer enkelt.
    17'
    Mye fiksfakseri på Brann nå, men de vinner en corner.
    19'
    Kjempecorner fra Guastavino. Den går forbi alle, og holder på å snike seg inn i lengste hjørne. Lillestrøm slipper med skrekken.
    19'
    Gult kort til Lillestrøm
    Mathis Bolly
    Bolly er sent inne i en duell med Ojo. Klart gult kort.
    20'
    Diego Guastavino får prøve seg denne gangen. Forsøker å plassere, men Lillestrøm rydder opp.
    21'
    Lillestrøm får frispark midt inne på Branns halvdel. De flytter opp folk i boksen. Høy ball på bakerste, men headingen går utenfor.
    23'
    Ojo med en stikker mot Guastavino, men linjemannen har flagget oppe. Offside.
    25'
    Stian Ringstad med et flott raid inn i boksen til Brann. Han kommer til linjen og legger flatt inn, men Austin er der og slår ballen vekk.
    25'
    Rødt kort til Lillestrøm
    Pål Steffen Andresen
    Drama på Stadion. Pål Steffen Andresen får se det røde kortet. Ojo løper på en lang ball i bakrom. Magnusson er ute og plukker ballen, men Ojo blir felt av Andresen. Moen finner frem kortet og viser ut Andresen. Straffe til Brann.
    26'
    Straffe til Brann
    27'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Lillestrøm
    Sikker straffe fra Austin. Hardt til høyre for Magnusson.
    27'
    Tvilsom avgjørelse av Moen og linjemannen. Først så det ut som om Moen ville la spille gå videre, men linjemannen vinket. Reprisen viser at Andresen ikke tok fra Ojo en opplagt målsjanse da Magnusson tok ballen samtidig som Ojo ble felt. Det så aldri ut som om Brann-spissen kom til å nå den ballen. I tillegg skjedde situasjonen utenfor 16 meteren. Lillestrøm må føle seg snytt her.
    29'
    Fortsatt mye diskusjon om det røde kortet til Andresen på tribunen på Stadion. Men fakta er at Lillestrøm har en enorm jobb foran seg med bare ti mann.
    33'
    Ojo vender opp på 35 meter. Han tar ballen med seg og forsøker en stikker gjennom til Haugen som har gått på løp. Ballen triller inn til Magnusson.
    34'
    Kampen har roet seg litt etter scoringen. Lillestrøm virker paralysert etter det som kan bli en matchavgjørende avgjørelse av Svein Oddvar Moen.
    36'
    Austin med en crosser mot Sævarsson, men Magnusson er ute og plukker enkelt.
    37'
    Ojo bryter foran Eriksen, men Moen blåser frispark for farefullt spill av nigerianeren.
    39'
    Brann dominerer naturligvis i banespillet nå. Triller ball, men skaper ikke særlig med sjanser.
    40'
    Ojo stjeler ballen fra Ringstad igjen, men dommeren blåser frispark. Igjen.
    40'
    Bentley vinner ballen på venstresiden. Han svinger inn en ball i boksen, men der er det ingen Brann-spillere. Godt gjort av Bentley i forkant.
    41'
    Ringstad svinger en ball inn i boksen til Brann. Gulbrandsen prøver å komme først på ballen, men Leciejewski plukker enkelt.
    42'
    Ojo forsøker å tråkle seg gjennom Lillestrøm-forsvaret, men han stoppes enkelt.
    43'
    Haugen forsøker et innlegg fra venstre, men det er upresist. Ballen havner bak mål.
    44'
    Det er lagt til minst ett minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Stadion. Brann går i garderoben med 1-0-ledelse etter en kontroversiell avgjørelse av dommeren. Brann fikk straffe etter at Kim Ojo ble felt av Pål Steffen Andresen. Det så ikke ut som om midtstopperen fratok spissen en klar målsjanse fordi Magnusson i Lillestrøm-buret plukket ballen samtidig som Ojo ble felt. Brann fikk straffe, men reprisen viser at situasjonen skjedde utenfor 16-meteren.
    45'
    Lillestrøm setter i gang denne andre omgangen.
    46'
    For et angrep av kanarifuglene! Kudtzon kommer rundt på høyresiden. Han fosser forbi Fakiri på venstrebacken, og legger inn til Bolly som kommer på et sugent løp. Bolly får ikke stokket beina, og ballen triller ut til kast. En stor sjanse til Lillestrøm.
    48'
    13004 tilskuere på Stadion i kveld.
    49'
    Birkir Sævarsson kommer inn i boksen. Han tenker seg om, og fyrer selv. Skudd fra skrått hold, men ballen går utenfor lengste stolpe.
    50'
    Fredrik Guldbransen forsøker å komme til linjen på venstresiden, men Korcsmar stopper spissen.
    50'
    Guastavino finner Haugen som har mye rom på 25 meter. Han forsøker et skudd med innsiden, men ballen triller rolig inn til Magnusson.
    51'
    Fredrik Gulbrandsen
    Sævarsson er i fint driv på høyresiden, men blir stoppet av spissen.
    53'
    Bentley slår frisparket inn i feltet. Altfor høy, og Brann får ingenting ut av sjansen.
    54'
    Nok et frispark til Brann inne på Lillestrøms halvdel. Kort til Sævarsson.
    55'
    Austin må gi Lillestrøm en corner etter at han stoppet Bolly som var på vei fremover.
    55'
    Godt slått, men ballen daler over mål. Leciejewski er rasende på egne spillere.
    55'
    Det er Lillestrøm som har iniativet i kampen for øyeblikket. De vinner et frispark inne på Branns halvdel og flytter opp laget. Ringstad slår inn, men Austin header ballen vekk.
    58'
    Gustavino forsøker set skudd, men det går via en Lillestrøm-forsvarer og ut til corner.
    59'
    Kjempegod corner av Guastavino. Knallhardt rett foran keeper. Grorud går i duellen, men bommer på headingen. Ballen triller ut til utspark.
    59'
    En lang ball i bakrom mot Ojo igjen. Magnusson kommer ut, men Ojo kommer først på ballen. Han får vippet den forbi keeper, men den går via Magnusson og ut til corner.
    62'
    Hardt på bakerste igjen. Samme som sist. Ballen triller over linjen.
    62'
    Brann har ballen mest nå, men er upresise i den siste tredjedelen av banen. Skaper lite.
    64'
    For en situasjon. Ojo vinner en ball på 30 meter, og jager den selv. Magnusson kommer ut, men får ikke klarert. Ojo plukker opp ballen igjen og forsøker en lobb, men den blir stoppet igjen. Lillestrøm får tilslutt slått ballen vekk.
    66'
    Austin med et innlegg fra høyre, men det er få spillere i boksen. Magnusson plukker enkelt.
    67'
    Tadas Labukas gjør seg klar til å komme inn for Brann.
    68'
    Obiefule forsøker et skudd fra ca. 25 meter. Får dårlig treff. Ballen triller utenfor.
    70'
    Guastavino går ned i en duell med Obiefule litt utenfor boksen til Lillestrøm. Han vil ha frispark, og tar seg til ansiktet, men Moen vinker spillet videre.
    70'
    Guasavino kommer seg på beina. Han slår inn fra høyre til Bentley som er umarkert i boksen. Han vender og skyter med venstre, men Magnusson strekker seg så lang han er og slår til corner.
    71'
    På bakerste igjen, men Ojo misser i mottaket.
    71'
    Brann 2 - 0 Lillestrøm
    Fy Fabian for en flott scoring av Ojo. Austin legger en lang ball over til høyre til Sævarsson. Han tar ned ballen, og utfordrer Ringstad inn i banen. Han legger inn i feltet, og der knuser Ojo Lillestrøm-forsvareren i feltet. Headingen er knallhard i lengste hjørne. Flott spill av Brann, og en god prestasjon av Sævarsson i forkant av innlegget.
    72'
    Nå kjører Brann kampen. Ojo vinner tilbake ballen på kanten av 16-meteren og får et frispark. Skuddhold. Austin og Guastavino står klare. Austin skyter i muren, men forsøker seg på volley i neste trekk. Får dårlig treff, men Ojo holder på å styre ballen i mål. Det så ut som han var i offside, men linjemannen holdt flagget nede.
    75'
    Ojo med nok en sjanse. En glimrende pasning i bakrom fra Guastavino. Ojo må ut på siden for å plukke ned ballen. Han vender opp og forsøker å chippe ballen i lengste, men den triller over linjen.
    78'
    Fakiri får en sjelden sjanse. Bentley tråkler ballen med seg på venstresiden, men den triller til Fakiri som er fri på 16 meter. Det er skrått hold. Han forsøker å bruke innsiden, men han brenner den over.
    80'
    Lillestrøm forsøker seg. Eriksen kommer til linjen og legger inn. Bolly venter i feltet, men kommer aldri på ballen. Austin klarer med et frekt brassespark.
    82'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    82'
    Sævarsson header unna på første.
    82'
    Labukas forsøker et skudd fra '100' meter. Laaaaangt over. Det går et sukk gjennom publikum.
    83'
    Lillestrøm får en kjempesjanse. En ball blir slått inn i feltet. Den blir først klarert, men den havner hos Guldbransen som klemmer til fra litt skrå vinkel. Skuddet er hardt, men går utenfor.
    85'
    Austin går hele veien fra egen halvdel. Brann kommer fem mot tre. Jamaicaneren forserer inn i boksen og skyter, men Magnusson slår unna til corner.
    86'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Bentley
    87'
    Lillestrøm header vekk.
    87'
    Innlegg fra høyresiden. Ojo legger inn til Bajter som header mot mål, men headingen går like over.
    88'
    Brann kommer i overtall igjen, men Lillestrøm rydder opp.
    88'
    Bolly får nesten en gratissjanse. Han får stå helt alene på elleve meter, men får ikke kontroll på ballen. Leciejewski plukker ballen.
    89'
    Det er lagt til minst tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Lillestrøm redusert til ni mann! Eriksen takler med knottene først på Labukas. Moen kan dømme fordel, men velger å blåse med en gang. Han er ikke i tvil. Direkte rødt til Eriksen. Det koker i blodet til Labukas som går i strupen på Eriksen, men han slipper kort.
    90'+2
    Ojo og Guastavino kombinerer i boksen. Guastavino med en helpasning til Ojo. Han drar seg inn og skyter, men Magnusson redder.
    90'+4
    90'+4
    Det er over i Bergen. Brann tar en 2-0-seier og fortsetter jakten på medalje. Det ble en helsvart kveld for kanarifuglene. To røde kort, og et straffe imot. Kampen ble preget av utvisnignen til Andresen i første omgang. Brann hadde kontroll, og sikret seieren.