18'
2-0
2-1
3-1

Velkommen til Aker stadion og den siste hjemmekampen til Molde for i år. Hjemmelaget skal idag møte jumbolaget Sarpsborg 08.
    Det har hele helgen vært stor stemning og mye feiring i byen. Arrangementene har stått i kø for innbyggerne i alle aldre. Akkurat nå er det Di Derre som opptrer ute på gressmatten.
    Hjemmelaget har idag satt noen av sine faste spillere på benken. Blant annet er keeper Bugge Pettersen satt på benken, det samme er Wolff Eikrem, Berget, Mostrøm og Vatshaug.
    Lagene ledsages nå på banen av dommer Tore Hansen fra Mandalskameratene. Det foregår en aldri så liten markering av seriemesterne 2011, Molde FK nå. Fyrverkerishow med nødbluss og alle på tribunen reiser seg og gir hjemmelaget gedigen hyllest.
    Molde tar avspark
    1'
    Rolig start på kampen så langt.
    3'
    Frispark til Sarpsborg et godt stykke inne på Moldes halvdel.
    3'
    Frisparket fra Jonvik stusses videre til corner.
    4'
    Gigantsjanse for gjestene! Hoseth får ikke klarert den dårlige corneren fra Jørgensen. Sarpsborg får ballen inn i feltet igjen og Hoås brenner en av sesongens største sjanser. Skyter en halvmeter til side for mål fra fem-seks meter - omtrent upresset.
    4'
    Ihugba mister i farlig posisjon. Dantas fyrer av et skudd, men treffer dårlig. Utspill fra Heier.
    7'
    Det er for øvrig Mo som spiller på topp sammen med Hoås for gjestene. Martin Wiig, som sto på den opprinnelig lagoppstillingen, har tydeligvis fått en kjenning med en skade under oppvarmingen.
    8'
    Molde med nytt skuddforsøk. Igjen ender det langt utenfor og over målet til Joacim Heier.
    8'
    Tripic tvinger fram en redning fra Heier! Molde ruller fint opp og Hoseth gir til unggutten, som fyrer av fra 19 meter. Heier gir til corner.
    9'
    Corneren ender med skudd fra returrommet fra Forren. Han treffer ikke skikkelig. Heier med utspill.
    10'
    Angan kjører et par finter på S08-forsvaret, men roter seg litt bort før han får avlevert ballen skikkelig.
    12'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Sarpsborg 08
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Der sitter den for hjemmelaget! Det ser veldig enkelt ut. Tripic slår en ball mot Angan, som tar en finte før han banker ballen i nærmeste hjørnet.
    12'
    Rindarøy prøver å komme seg rundt på venstre, men får ikke lagt inn.
    14'
    Ikke patent av Valderhaug. Giæver prøver seg fra distanse, Moldes keeper ser ut til å ha full kontroll, men glipper. Fanger selv returen og slipper med skrekken.
    15'
    Valderhaug settes på prøve igjen. Høyt innlegg fra høyre. Valderhaug er ute og bokser.
    16'
    Tripic forserer fint ned langs høyre, men innlegget klareres av S08-forsvaret.
    17'
    Molde 2 - 0 Sarpsborg 08
    Dantas dobler ledelsen for Molde! Angan kjører karussel med en svimmel Berge og gir til Dantas foran mål. Unggutten sender ballen sikkert videre i nettet bak Heier. Strålende åpning av hjemmelaget!
    18'
    Ihugba med et relativt dårlig skuddforsøk. Molde klarerer.
    19'
    Tripic med lur pasning mot Ulvestad, men mottaket hans er dårlig. S08 rensker unna.
    20'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Hoseth legger perfekt på pannebrasken til Dantas. Heier gir til corner.
    20'
    Rindarøy tror han har gitt Molde 3-0, men målet annulleres for offside. Backen fyrer avgårde et skudd fra langt hold, men Angan står i offside, og linjemannen mener han forstyrrer Heier nok til at han vinker for offside.
    20'
    Tripic slår inn fra høyre. Over alle.
    23'
    Dantas med skudd fra distanse. Treffer rett på Heier, som slipper. Fanger selv returen.
    23'
    Joackim Jørgensen får ballen på bakerste stolpe, men får ikke gitt videre foran mål. Molde klarerer.
    25'
    Hoås går hardt i ryggen på Forren inne i feltet. Molde får frispark.
    26'
    Ulvestad er svært nær et gult kort. Kommer for sent inn i Mo og lager frispark.
    27'
    J. Jørgensen gir til Giæver inne i feltet. Han prøver å avslutte, men blir blokkert.
    28'
    Giæver slår inn fra høyre. Molde klarerer.
    30'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    31'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Molde 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Morten Giæver
    Vakker scoring for gjestene! Berg Hestad klarerer fra første stolpe. Giæver fanger den løse ballen og legger den til rette før han banker den tilbake i nettet!
    32'
    Molde kommer på motsatt! Angan avslutter fra 12 meter. Utenfor.
    33'
    Tøff hodeduell mellom Tripic og Jonvik. Begge holder seg til hodet.
    35'
    Spillet er i gang igjen.
    35'
    Frispark til Sarpsborg og Jonvik. Frisparket slås med voldsom skru mot første stolpe. Valderhaug plukker greit.
    36'
    Angan leker seg med S08-spillerne. Ballen ut til Simonsen, som slår et bra innlegg inn i feltet. Gjestene får klarert.
    38'
    Ulvestad prøver å vippe Angan igjennom, men gjestene leser den greit og rydder unna.
    39'
    Mo rykker seg fri på høyre og slår lavt inn i feltet. Molde klarerer.
    41'
    Stor sjanse for Molde! Moström kommer seg fint ned langs venstresiden og slår motsatt til Tripic. Han tar ned ballen inne i feltet og avslutter. Svakt over.
    43'
    Tripic viser god fart og kommer seg rundt på høyre. Slår 45 grader ut i feltet. Ballen går forbi Hoseth, men Moström står like bak. Han banker til. Høyt over.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    45'+1
    Da går lagene i garderoben på stillingen 2-1. Molde har vært effektive og tidvis gode offensivt, men Sarpsborg har likevel vært med på notene og kunne like gjerne hatt to scoringer de også. Fikk en liten vitamininnspøytning med kanonskuddet fra Giæver. Ingenting avgjort her på Aker stadion.
    45'
    Da er vi i gang igjen etter litt teknisk trøbbel.
    52'
    Lite som skjer i øyeblikket.
    53'
    Mo slår høyt inn mot Hoås. Litt for høyt. Hoås klarer bare å stusse videre til en Molde-back.
    54'
    Mota får muligheten umiddelbart! Brasilianeren tar ned ballen på brystet og forsøker å avslutte med et slags saksespark. Treffer rett i blokka.
    56'
    Moström tas av Hugues. Frispark til Molde på venstrekanten.
    58'
    Ihugba kalles inn på teppet til dommeren. Får tilsnakk fordi han kjefter på Moström.
    58'
    Frisparket havner rett på Hoås, som klarerer.
    59'
    Forren drar en innleggsfinte før han slår inn med venstrebeinet mot Angan på bakerste stolpe. Litt upresist. Utspill.
    59'
    Heier med et svakt utspill. Molde er nær ved å utnytte det med nydelig angrepsspill, men gjestene slipper med skrekken.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Glenn Roberts
    Ut: Mo Ahamed
    60'
    Inn: Mohamed Elyounoussi
    Ut: Claes Kronberg
    60'
    Rindarøy ligger nede og må få behandling ute på matta.
    61'
    Magnus Wolff Eikrem gjør seg klar til å komme inn.
    61'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Knut Olav Rindarøy
    62'
    Giæver prøver seg med skudd på frispark fra 40 meter. Ballen kommer aldri fram til mål.
    63'
    Forren header unna.
    63'
    Stor sjanse for gjestene! Roberts kommer først på innlegget fra Giæver, men header like til side for mål.
    64'
    Molde 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Magne Simonsen
    Det er så vakkert! Simonsen utnytter rot i forsvaret til Sarpsborg og klinker til fra 20 meter. Ballen går i perfekt skru rundt Heier og ender i nettmaskene, helt oppe i vinkelen!
    64'
    Det må sies at forsvarsarbeidet til Sarpsborg 08 var under enhver kritikk ved den scoringen.
    65'
    Mota går i bakken med en klassisk 'henda i været' og roper på straffe. Dommer Hansen rister bare på hodet.
    67'
    Lur variant ut til Moström. Han har krutt i støvlene, men ballen går over mål.
    69'
    Heades unna fra første stolpe.
    72'
    For en sjanse for Angan! Ivorianeren snurrer rundt med Sarpsborg-forsvarerne og får til slutt skutt fra 13 meter. Ballen triller forbi Heier, men stopper i stolpen! Den hadde virkelig fortjent en bedre skjebne!
    74'
    Sarpsborg kommer på en nydelig kontring. Men avslutningen går over mål. Der kunne gjestene skapt ny spenning i kampen!
    77'
    Tripic halter av banen og må gi seg. Dermed ser det ut til at Molde må avslutte kampen med ti menn.
    77'
    Slås mot bakerste. Molde får klarert.
    77'
    Frispark til Sarpborg et godt stykke inn på Moldes halvdel.
    79'
    Jørgensen prøver seg med et skudd, men markkryperen skremmer ingen.
    79'
    Berge slår inn fra høyre, men Valderhaug går voksent opp i feltet og plukker ballen foran Hoås.
    80'
    Elyounoussi kommer seg rundt på høyre og gir til Hoås foran mål. Avslutningen går utenfor.
    81'
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Hugues Wembangomo
    81'
    Svært lite som skjer i øyeblikket. Molde har full kontroll, men risikerer mindre nå som de spiller med en mann mindre.
    84'
    Angan med ny, flott teknisk detalj. Slår hardt inn mot Mota, men han når ikke opp. Sarpsborg slipper unna.
    85'
    Tripic er tilbake på banen, men halter hjelpesløst rundt.
    86'
    Ihugba løsner skudd fra hjørnet av 16-meteren. Treffer rett på Molde-blokka.
    87'
    Innlegg fra Sarpsborgs høyreside. Det står spillere i kø inne i feltet, men ingen klarer å avslutte mot mål.
    88'
    Tripic sliter med kramper i begge lår. Og er igjen ute av banen.
    88'
    Nok et stolpeskudd fra Angan! Molde ruller opp igjen og Mota gir til Angan, som fra kloss hold brenner til! Ballen fyker i stolpen og ut. Der burde Angan satt sitt andre for kvelden.
    89'
    Stor sjanse for Sarpsborg! Giæver slår inn fra venstre. Heieren Hansen stusser mot mål, men Valderhaug redder mesterlig.
    90'+1
    Hoås er på ballen, men treffer ikke mellom stengene.
    90'+1
    Nok en stor sjanse for gjestene! Innlegg fra høyresiden. Hoås legger perfekt ned til Elyounoussi. Han er litt for het og banker ballen over fra åtte meter.
    90'+2
    90'+2
    Kampen er over, til stående applaus fra tribunen. Årets seriemestere har vunnet 3-1 i sesongens aller siste hjemmekamp. Hjemmelaget la grunnlaget for seieren med to scoringer de første 20 minuttene. Derfra og ut kontrollerte et litt annerledes Molde-lag inn de tre poengene.
    Sarpsborg var likevel tidvis fullt på høyde med vertene, men innenfor begge 16-meterne har særpingene fortsatt mye å jobbe med.
    Enorme jubelscener i Molde i etterkant. Laget får tildelt sine gullmedaljer til øredøvende jubel fra tribunen.