Velkommen til Alfheim, nest siste serierunde i Tippeligaen og sesongens siste Alfheimkamp. Potetene er forlengst høstet både i Orkdal og Elnesvågen, gullet har Molde dinglende rundt halsen og nå handler det om sølvkampen når Tromsø tar imot Rosenborg.
    Kun ett poeng skiller før dagens kamp mellom Tromsø på andreplass og Rosenborg på plasssen bak. Det er imidlertid nok til at dagens kamp er trøndernes siste sjanse til å være med i kampen om andreplassen helt inn. Vinner hjemmelaget her i dag er bronse beste mulige plasssering for RBK, og i tillegg kan opptil flere lag passere gjestene på tabellen og gjøre medaljehåpet stadig mindre. Faktisk vil et tap i dag gjøre at RBK er farlig nær å gjøre sin dårligste seriesesong siden 1986 da de endte på åttendeplass.
    Dette er også en meget viktig kamp å vinne for hjemmelaget. Bak Rosenborg jager det nemlig en rekke lag med kort vei opp, og alt annet enn tre poeng i dag vil gjøre at medaljesjansene reduseres betydelig også for hjemmelagets del. Vi står altså overfor en kamp her i dag som begge lagene 'må' vinne.
    Tradisjonelt sett har Rosenborg hatt et godt tak på TIL, men da først og fremst på Lerkendal. På lagenes 24 toppserieoppgjør her i Tromsø har hjemmelaget tatt 8 seire, 7 kamper har endt uavgjort og RBK har vunnet 9 ganger.
    Rosenborg gikk på en smell sist da de tapte 6-3 hjemme mot Brann. I dag har Jan Jönsson plassert tre av spillerne som startet den kampen på benken. Daniel Örlund, Per Verner Rønning og John Chibuike er ute av startoppstillingen og erstattes i dag av Erik Braathen, Alejandro Lago og Mushaga Bakenga.
    Tre utskiftninger i startelleveren også hos TIL som spilte uavgjort 1-1 borte mot Haugesund sist. Ute av laget er Remi Johansen, Steffen Nystrøm og visekaptein Miika Koppinen, og inne er i stedet Thomas Drage, Sigurd Rushfeldt og Hans Åge Yndestad.
    For nettopp Sigurd Rushfeldt blir nok dette en spesiell kamp på flere måter. For det første er dette hans siste kamp hjemme på Alfheim før han legger opp, og i tillegg er motstanderen den andre klubben han har spilt for på toppnivå i Norge.
    Brage Sandmoen blåser i fløyta og TIL sparker igang kampen.
    1'
    TIL går hardt ut! Drage spiller fram Yndestad på venstre og backen legger hardt inn foran mål. Der inne kommer Magnus Andersen stormende, men han er et par tideler for sent til å kunne bredside ballen i mål fra 5 meter.
    2'
    Dockal header ballen i retning Bakenga inne i Tromsøfeltet, men Sahlman kommer først på ballen og holder den.
    3'
    Bakenga kommer til en avslutning etter en hurtig overgang fra RBK, men skuddet går til side for mål. Like før var det Tromsøs Hans Norbye som testet skuddfoten fra 15 meter, men hans forsøk ble blokkert.
    6'
    Stor Tromsømulighet! Yttergård Jenssen spiller fram til Rushfeldt som flikker ballen videre på første berøring. Abdellaoue jager ballen inn i feltet, men blir såpass forstyrret i avslutningsøyeblikket at skuddet går løst på keeper.
    8'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Thomas Drage
    Innoverskrudd corner fra Drage.
    8'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Målgivende: Thomas Drage
    Tallet er 171! Kara og Rushfeldt går begge til værs ved første stolpe, men det er såvidt undertegnede klarer å se spissveteranen som er sist på ballen før den går i nettmaskene bak Erik Braathen.
    8'
    Ny stor sjanse for hjemmelaget! Rushfeldt legger inn fra venstre og Mos får hælsparket ballen mot mål, men treffer rett på Rosenborgs målvakt.
    10'
    Magnus Andersen legger inn fra høyre, men ingen Tromsøspillere har kommet seg inn i boksen ennå, og da får Lustig en enkel jobb med å rydde opp.
    13'
    Andersen forsøker å tre ballen igjennom til Mos som har gått på et løp, men pasningen er for lett å lese, og Dorsin bryter uten problemer.
    16'
    Erik Braathen sleiver på et utspark og gir TIL en gratissjanse. Yttergård Jenssen header ballen fram til Rushfeldt som er i glimrende posisjon, men en dårlig førsteberøring skusler vekk det som kunne vært en gedigen mulighet.
    17'
    Lustig header unna for bortelaget.
    17'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ciss header unna i eget felt.
    19'
    Drage utfordrer på venstresiden og legger inn, men han slår den ballen tvers gjennom feltet.
    21'
    Rosenborg får et frispark nesten 30 meter fra TIL-målet. Dockal vrir ballen inn mot bakre stolpe og Jim Larsen går høyest, men headingen ramler ned oppå nettaket. Nære på fra bortelaget!
    22'
    Corneren slås mot nærmeste stolpe og Lustig får headet, men utenfor fra backen.
    25'
    Etter at ballen har gått litt fram og tilbake i feltet får til slutt Ciss headet unna.
    26'
    Rushfeldt går til dødlinja og slår inn fra venstre, men innlegget går litt langt ut og havner bak Mos som ikke greier å fiske til seg ballen i god posisjon i feltet.
    29'
    Fredrik Björk kaster seg så lang han er og får taklet Bakenga som er på vei til å bli spilt helt fri. Heldigvis for Björk treffer han ballen før Bakenga deiser i bakken, for hadde det blitt et frispark der måtte nok svensken gått tidlig i dusjen.
    31'
    Nære på ny Tromsøscoring! Abdellaoue legger igjen og bak han kommer Rushfeldt på ballen. Han ser at Braathen står langt ute og prøver en frekk lobb ute fra høyresiden. Retningen så svært bra ut på det forsøket, men Braathen greide å strekke ut en arm og stanse ballen fra å duppe ned i lengste hjørne.
    32'
    Prica forsøker en avslutning, men treffer rett i en forsvarer.
    36'
    Jonas Svensson kommer seg til dødlinja og slår inn, men innlegget går bak mål og Tromsø får utspill fra femmeter.
    38'
    Glimrende pasning fra Yndestad fram til Magnus Andersen som tar den med seg med brystet, men et godt returløp fra Markus Henriksen gjør at det ikke blir farlig i den situasjonen.
    40'
    Sahlman går til værs uforstyrret og holder ballen i feltet.
    40'
    Svensson fyrer av fra 20 meter, men skuddet er ikke i nærheten av å treffe mål.
    42'
    Lustig header unna for RBK.
    45'+1
    45'+1
    TIL går til pause med ledelse 1-0. Det er da også helt fortjent etter en omgang der hjemmelaget har vært klart kvikkest, og ledelsen kunne fort ha vært større også. Likevel skal man på ingen måte avskrive gjestene her. De har riktignok slitt med å spille seg til de store mulighetene, men trønderne virker farlige både på kontringer og på Dockals presise dødballer.
    45'
    Rosenborg tar avspark. Andre omgang har startet.
    46'
    Tromsø går ut i hundre! Mos får tatt ned et framspill ute til høyre og sender ballen til Rushfeldt som forsøker seg to ganger, men blokkeres. Ballen spretter så ut til Andersen som kliner til med et skudd som går en meter for høyt.
    48'
    Ruben Yttergård Jenssen
    Den innoverskrudde corneren skrur ut over dødlinja og i nettveggen.
    48'
    Rosenborg får slått inn fra høyre, og foran mål får Bakenga en fot på ballen, men han får hverken kraft eller presisjon i avslutningen som Sahlman tar enkelt hånd om.
    51'
    Rosenborg slår langt opp mot Prica. Ciss går opp for å heade unna, men feilberegner og Prica får ta ned ballen i bakrom, men et glimrende defensivt løp fra Björk hindrer RBK-spissen i å komme til avslutning.
    52'
    Det har vært et lite avbrekk på Alfheim fordi Hans Åge Yndestad lå nede med skade, men spillet fortsetter nå. Yndestad har fått behandling og ser ut til å fortsette.
    54'
    Nok en gang viser Erik Braathen seg utrygg når han må bruke beina, men denne gangen handler sleivsparket ute hos Lustig på høyre back, så RBK slipper med skrekken der.
    57'
    Magnus Andersen dytter ballen til Kara på 25 meter. Han drar til med et hardt skudd som slår i stolpen. Returen spretter ut til Mos, men han greier ikke å få kontroll over ballen.
    59'
    Svensson får sendt avgårde et skudd fra 17 meter, men ballen flyr på utsiden av stolpen og Sahlman ser ut til å ha kontroll.
    62'
    TIL kommer på en overgang. Andersen legger presist inn mot Rushfeldt foran mål, men Jim Larsen redder RBK fra nytt baklengs ved å kaste seg foran og få headet unna.
    65'
    Tromsø 2 - 0 Rosenborg
    Tromsø dobler ledelsen! Ballen slås langt opp til Abdellaoue som er litt til høyre for mål. Han går innover før han legger 45 grader uttil Rushfeldt. Han setter avslutningen på keeper, men greier selv å krangle inn returen. Dermed er Rushfeldt oppe i 172 toppseriemål totalt og 99 i TIL-drakta.
    65'
    Sahlman får slått ballen unna.
    67'
    Larsen får headet mot mål, men Sahlman slenger seg til siden og slår ballen utenfor.
    67'
    Rushfeldt header unna i eget felt.
    68'
    Mål for Rosenborg!
    Tromsø 2 - 1 Rosenborg
    Mål: Mushaga Bakenga
    Målgivende: Markus Henriksen
    Henriksen finner Bakenga i feltet. Han greier å dra seg fri og avslutte i lengste hjørne. Det er kamp igjen!
    69'
    Rosenborg får en gedigen mulighet på et sølvfat! TIL prøver å heade ballen til egen keeper, men får ikke kraft nok i headingen som dermed snappes opp av innbytter Chibuike, men Sahlman berger hjemmelaget da han kommer ut og redder i en mot en-situasjonen.
    72'
    Gult kort til Rosenborg
    Larsen får gult kort etter en kraftig holding på Abdellaoue idet Tromsø kunne komme på en overgang.
    73'
    Bakenga prøver å komme seg rundt på venstre, men blir stoppet og Sahlman får kontroll på ballen.
    77'
    Larsen header via Kara og ut til ny corner.
    77'
    Björk får beinet ballen ut til enda en corner.
    78'
    Sahlman kommer ut og bokser og Björk får klarert.
    78'
    Tromsø 3 - 1 Rosenborg
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Magnus Andersen
    Tromsø øker til 3-1! Andersen kommer rundt på høyre og finner Abdellaoue med et presist innlegg. Han styrer ballen flott i mål med hodet.
    79'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Remi Johansen
    Ut: Magnus Andersen
    81'
    Frispark for RBK i farlig posisjon, 20 meter fra mål. Lustig går for skudd, men ballen går over tverrliggeren.
    81'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Daniel Fredheim Holm
    Ut: Jonas Svensson
    82'
    Rushfeldt legger inn fra høyre, men Lustig er iskald når han header inn til keeper.
    83'
    Tromsø kommer på en overgang og er fire mot fire idet en feilpasning fra Remi Johansen stanser den muligheten.
    86'
    Etter litt klabb og babb skyter Prica via en forsvarer og utenfor.
    88'
    Ballen sendes ut til enda et hjørnespark.
    88'
    Markus Henriksen
    Sahlman kommer ut og bokser unna, og det blir også dømt et frispark i TIL-keeperens favør.
    88'
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    89'
    Rosenborg har mye folk ved bakre stolpe idet ballen slås i den retningen, men Sahlman bryter foran og greier å snappe ballen.
    90'+1
    Norbye kommer på høyre og sender ballen innover til Rushfeldt. Han vender opp og forsøker å fullføre et hattrick, men skuddet går utenfor.
    90'+2
    Inn: El Hadj Sega Ngom
    Ut: Thomas Drage
    90'+2
    90'+4
    Kampen er over i Tromsø. Hjemmelaget har tatt et langt steg i retning sølvmedaljer. For Rosenborg betyr dette resultatet at de trenger hjelp av flere lag for å ha sjanse på bronsemedaljene.
    TIL vant en fortjent seier her i dag, for selv om Rosenborg i store deler av den andre omgangen bet seg fast på vertenes halvdel var det svært sjelden man satt med følelsen av at ledelsen til hjemmelaget var virkelig truet. Da Mos styrte inn 3-1 med hodet var det i realiteten helt avgjort.