0-1
0-2
0-3

Ble dekket av VG Sporten

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Eliteserie-oppgjøret mellom Brann og Rosenborg. Mitt navn er Yngve Gjerde, og jeg skal lede deg gjennom denne kampen! Dersom du har innspill, når du meg veldig enkelt på yngve.gjerde@vg.no!
    0'
    Brann XI: Leciejewski - Nouri, Wormgoor, Grønner, Kristiansen - Heltne Nilsen, Haugen, Skaanes - Vega, Børven, Marengo.
    0'
    Rosenborg XI: Hansen - Hedenstad, Bjørdal, Skjelvik, Gersbach - Konradsen, Lundemo, Trondsen - Helland, Bendtner, Adegbenro.
    0'
    Rosenborg har i skrivende stund god kontroll på seriegullet, og er suverene serieledere med 54 poeng på 25 kamper - 7 poeng foran Molde, som akkurat nå leder 1-0 over Haugesund.
    0'
    Brann ligger på sin side på 5. plass med 40 poeng, men kan klatre opp til 3. plass med seier her.
    0'
    Nicklas Bendtner er mannen Brann for alvor må se opp for i Bergen i dag. Dansken er Rosenborgs toppscorer med 15 mål, og bare Stabæks Ohi Omoijuanfo har scoret flere med sine 17.
    0'
    Branns toppscorer er forøvrig Kristoffer Barmen, som står med 7 fulltreffere. Barmen er ikke med i dag da han må stå over med karantene. Det samme gjelder Bismar Acosta.
    0'
    Er Rosenborg slitne? Muligens - og dette kan være det ideelle tidspunktet for Brann å møte trønderne. Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap var i Russland i midtuken. Der tapte de 3-1 for Zenit i Europa League.
    0'
    Det er gledelig for bergenserne at Fredrik Haugen er tilbake i startoppstillingen. Han er Branns hovmester, med hele åtte målgivende denne sesongen. Bare gode gamle Gamsten har flere, med sine ni. Helland følger like bak Haugen, med syv assists.
    0'
    Rosenborg marsjerer mot seriegull, mens Brann kjemper iherdig om en medalje. Alt ligger til rette for en fantastisk kamp på Brann stadion. Vi gleder oss voldsomt!
    0'
    Brann-supporterne har pyntet til fest idet spillerne entrer matta.
    0'
    Eliteserie-hymnen runger over stadion og det er en fantastisk ramme rundt kampen!
    0'
    Brann setter igang oppgjøret.
    1'
    Lars Arne Nilsen har lovet et offensivt Brann i dag.
    1'
    Bendtner lager frispark. Tøft inne i duell med Heltne Nilsen.
    2'
    Hjørnespark
    Brann får en corner.
    2'
    Godt slått av Haugen, Wormgoor får en stor mulighet, men header langt over mål.
    2'
    Rasende på seg selv der, Brann-kapteinen.
    3'
    Brann har åpnet friskt her. Kjør på offensivt.
    4'
    Hjørnespark
    Rosenborg mister ballen på 30 meter. Børven roter bort en gyllen mulighet med en dårlig touch, men Brann får en corner.
    5'
    Marengo får en kjempemulighet idet han plukker opp nedfallsfrukten fra corneren, men Hansen varter opp med en glimrende redning på nederlenderens volley! Brann får en ny corner.
    5'
    Hjørnespark
    Denne corneren klareres.
    6'
    Morsom start på oppgjøret!
    6'
    Børven lager frispark i duell med Hedenstad.
    7'
    Det meste har handlet om Brann i innledningen av denne kampen. Trønderne har ikke helt kommet i gang.
    8'
    Brann-dominansen har avtatt litt.
    11'
    Det er langt roligere på Brann stadion nå, men det er et Rosenborg som muligens sliter etter Russland-besøket. Sliter virkelig med å finne rytmen.
    14'
    Haugen banker ballen i mål fra 16 meter, men det er allerede avblåst for frispark til Rosenborg. Hands på Skaanes.
    15'
    Hjørnespark
    Adegbenro tvinger frem et hjørnespark til Rosenborg her.
    17'
    Får ingenting ut av corneren, trønderne.
    17'
    Bergenserne har jo åpenbart noe å bevise her. Kommer fra tre strake tap mot Molde, Kristiansund, Vålerenga. Er samtidig en voksen oppgave som venter her; Rosenborg har bare tapt én gang på bortebane denne sesongen. Da var det Haugesund som ble for sterke.
    20'
    Rosenborgs offensive trekløver med Helland, Bendtner og Adegbenro har vært mer eller mindre usynlige idet vi er halvveis i denne første omgangen.
    22'
    Trondsen felles på 18 meter. Her kan trønderne få en god mulighet.
    23'
    Helland står klar ved ballen.
    24'
    Skudd på mål
    Helland klinker til, går for keeperhjørnet, men Leciejewski har kontroll.
    24'
    Kristiansen sklir og Helland får muligheten til å sette igang en kjempekontring. Det går for sakte og utnyttes for dårlig av Rosenborg. Brann kommer på plass og vinner ballen.
    26'
    Deretter får Brann og Vega et frispark.
    26'
    Marengo kommer til avslutning, men den skaper ikke trøbbel for Hansen da det går både over og utenfor buret.
    28'
    Kjetil Rekdal, Eurosports ekspertkommentator tar seg tid til å fortelle om at det har vært en god helg for Leeds-fansen med Leeds-seier og Liverpool- og Manchester United-tap.
    28'
    Gnir salt i såret for Liverpool- og Untied-fansen, Rekdal.
    29'
    Adegbenro går i bakken etter å ha blitt holdt av Nouri. Rosenborg-vingen vil ha straffe, men får ikke gehør av dommer.
    30'
    Adegbenro setter i gang en kontring og felles av Skaanes. En god, gammeldags professional foul, der.
    33'
    Marengo drar en aldeles utsøkt luke på Lundemo, men pasningen han slår etterpå står ikke i stil med tunnellen og går utover sidelinjen.
    34'
    Rosenborg veldig statiske i angrep. Da blir det vanskelig å angripe.
    37'
    Frispark til Brann. Adegbenro som feller Heltne Nilsen. Sent inne der, kantspilleren.
    37'
    Brann benytter anledningen til å flytte opp folk, men det hjelper lite når frisparket er dårlig utført og klareres.
    39'
    Rosenborg slurver idet de prøver å spille seg ut bakfra. Trønderne er nesten ikke til å kjenne igjen i dag.
    40'
    Hjørnespark
    Hedenstad slurver med touchen og Brann får en gratis corner.
    42'
    Offside
    Brann tar en kort variant og Grønner får ballen i mål, men flagget er oppe og det vinkes korrekt for offside. Vega klinker til fra skrått hold, ballen går forbi alt og alle og Grønner er på bakerste og sklir ballen i mål, men midstopperen er i offside.
    43'
    Nytt frispark til Brann. Marengo tar tunnel på Hedenstad og felles.
    43'
    Vega får en enorm mulighet! Marengo kommer seg til linja og slår inn, Vega avslutter men det blokkeres til corner!
    44'
    Hjørnespark
    Påfølgende corner får Brann ingenting ut av.
    44'
    45'
    46'
    Rosenborg setter igang den andre omgangen.
    46'
    Frispark til Rosenborg.
    47'
    Konradsen har tatt telling.
    48'
    Spillet fortsetter. Rosenborg spiller med ti mann for anledningen. Det meste tyder på at Konradsen må av.
    49'
    Mike Jensen gjør seg klar for å komme inn.
    50'
    Nouri kommer til innlegg og Børven prøver på et brassespark, men spissen får ikke den akrobatiske avslutningen på mål.
    51'
    Frispark til Brann på egen halvdel.
    52'
    Mål for Rosenborg!
    Brann 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Nicklas Bendtner
    Målgivende: Mike Jensen
    Dansk dynamitt! Bendtner, som har vært usynlig til nå, blir truffet av et skudd fra landsmann Jensen, og plutselig er han alene med keeper. Når han først får muligheten gjør han ingen feil!
    55'
    Bendtners 16. scoring for sesongen. Bare ett bak Eliteseriens målkonge, Ohi.
    56'
    Kristiansen holder igjen Helland og lager frispark.
    56'
    Brann 0 - 2 Rosenborg
    Målgivende: Pål André Helland
    Bendtner igjen! Plutselig har Bendtner to! Kommer alene med Leciejewski og setter ballen knallhardt i lengste hjørne, men det er enorme protester fra Brann-leiren! Hele Brann-stadion roper på offside.
    59'
    Den kommer utvilsomt til å bli diskutert.
    60'
    Lars Arne Nilsen er både rasende og oppgitt i teknisk sone.
    60'
    Uansett, målet blir stående, og Bendtner har nå 17 scoringer i Eliteserien.
    60'
    Offside
    Offside på Kristiansen, til Brann-fansens store raseri.
    62'
    Brann-fansen kaster noe inn på banen. Liten stopp i spillet nå.
    63'
    Frispark til Brann. Gersbach obstruerer Vega.
    64'
    Nytt frispark til Brann. Helland feller Vega.
    65'
    Bra temperatur i Bergen nå. Det er kanskje kaldt i lufta, 12 grader ifølge Yr.no, men det koker på gressmatta på Brann stadion!
    66'
    Trondsen tester skuddfoten fra distanse, men må finstille siktet litt. Over mål.
    68'
    Hjørnespark
    70'
    Får ingenting ut av hjørnesparket.
    70'
    Hjørnespark
    Vega kommer til innlegg, og Lædre Bjørdal scorer nesten selvmål i klareringsforsøket, men det ender med Brann-corner.
    71'
    Corner er mål, sies det. Ikke her. Klareres.
    72'
    Hjørnespark
    Brann beholder ballen og får en ny corner.
    72'
    Branns åttende corner denne kampen plukkes enkelt av Hansen.
    72'
    Hjørnespark
    Braaten tvinger Lædre Bjørdal til å gi nok en corner.
    73'
    Heller ikke denne gangen skulle det lykkes for Brann.
    74'
    Hjørnespark
    Rosenborg kontrer på mesterlig vis, men Jevtovic bommer på ballen etter innlegg fra Jensen, og Nouri får avverget til corner.
    75'
    Corneren klareres, som så mange ganger før i denne kampen.
    76'
    Men det må sies, det er ikke bra for Rosenborg at Konradsen ble skadet, men Mike Jensen har snudd denne kampen på hodet etter at han kom inn. Har bidratt svært mye til triumfen Rosenborg styrer mot.
    76'
    Hjørnespark
    Nok et hjørnespark for Brann.
    77'
    Klareres ved første stolpe.
    77'
    Kollisjon mellom Gersbach og Hansen. Førstnevnte blir liggende. Dommer stopper spillet.
    78'
    Gersbach er oppe på beina igjen.
    78'
    Bendtner tar på seg hovmesterantrekket og trer gjennom Jevtovic som kommer alene med keeper, men førstetouchen er svak og går over linja. Kaster bort en god mulighet der, innbytteren.
    81'
    Hjørnespark
    Helland forsøker å spille gjennom Bendtner, men Wormgoor avverger faren med en fryktelig lang tå. Ny Rosenborg-corner.
    82'
    Hellands corner finner pannebrasken til Bjørdal, men Brann får avverget på strek!
    82'
    Vega snurrer rundt med Gersbach på høyrekanten, men avslutningen går utenfor Hansens mål.
    84'
    Hansen varter opp med en feberredning! Karadas gjør det han kan best - stanger et innlegg mot mål, men Hansen er på plass med et tigersprang og redder headingen!
    86'
    Bendtner får frispark i duell med Heltne Nilsen. Det er den tidligere Hødd- og Vålerenga-spilleren ikke veldig fornøyd med.
    88'
    Nytt frispark. Vega felles av Lundemo.
    88'
    Bendtner kommer til avslutning med hodet, men Leciejewski nekter dansken hat tricket.
    89'
    Brann 0 - 3 Rosenborg
    Mål: Milan Jevtovic
    Spikeren i den berømte kista! Heltne Nilsen mister ballen på egen halvdel, Jevtovic plukker opp og skyter fra 20 meter og i mål.