0-1
1-1
1-2
Author avatar

Ble dekket av VG Sporten

    Sandefjord (3-4-3): Ingvar Jonsson - Lars Grorud, Christer Reppesgård Hansen, Crescendo van Berkel - Victor Demba Bindia, Håvard Storbæk, Enric Valles Prat, Joackim Olsen Solberg - André Sødlund, Carlos Grossmüller, Flamur Kastrati. Strømsgodset (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Lars-Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Eirik Ulland Andersen, Henning Hauger, Francisco Santos da Silva Junior, Tokmac Nguen - Bassel Jradi, Marcus Pedersen.
    0'
    Velkommen til den 26. serierunden og kampen mellom Sandefjord og Strømsgodset. Her i Sandefjord har det bøttet ned med regn i hele dag, og det blir spennende å se hvor preget banen og spillet blir av det. 7 grader og vind kompletterer en ganske så sur oktoberkveld i Vestfold
    0'
    Sandefjord kommer fra 2-0-tap i Haugesund, men har vært langt sterkere hjemme der de har vunnet 5 av de 7 siste i serien. Forrige hjemmekamp endte med 2-0-seier over Aalesund.
    0'
    Strømsgodset har virkelig fått fart på sakene etter den forferdelige sesongstarten. Drammenserne har nå fire strake seirer som bare har gitt ett baklengs. Det tidligere typiske kunstgresslaget har vunnet sine to siste bortekamper på gress og har fått heng på medalje.
    0'
    Tabellsituasjonen viser at Sandefjord med sine 33 poeng ligger på 10. plass, 7 poeng over kvalikplass - mens Strømsgodset med 38 poeng er 5 bak Sarpsborg på 3. plass.
    0'
    Sandefjord-trener Lars Bohinen har gjort to endringer siden Haugesund-kampen: André Sødlund og Carlos Grossmüller kommer inn for Pau Morer (suspendert) og Facundo Rodriguez (skadet).
    0'
    Tor Ole Skullerud gjør én endring for Godset: Tokmac Nguen er inne for Kristoffer Tokstad.
    0'
    15 minutter før start er det ikke akkurat smekkfullt på tribunen her. I tillegg til det ufyselige været gjør nok også hjemmelagets tabellplassering litt i ingenmannsland sitt til at mange velger å bli hjemme.
    0'
    Da har Sandefjord tatt avspark og vi er i gang!
    1'
    Godset-supporterne er offensive fra start og fyller godt borteseksjonen bak Sandefjord-keeper Ingvar Jonsson.
    1'
    Joackim Olsen Solberg tar en innkast for Sandefjord. Har uttalt til Sandefjords Blad før kampen at et møte med Godset fortsatt er spesielt etter mange år i Mjøndalen.
    3'
    Sandefjord med et lite ballovertak innledningsvis. Strømsgodset ligger lavt.
    4'
    Grossmülller hamrer inn et innlegg fra høyre, heades bort av Høibråten.
    4'
    "Tor Ole Skullerud" synger Godset-supporterne. Har ikke vært slik hele sesongen.
    5'
    Ingvar Jonsson ute og skjermer en ball over linja i duell med Jradi. I neste trekk sender han utspillet ut over sidelinjen.
    7'
    Grorud slår en presis ball opp til Olsen Solberg som kombinerer med Kastrati før han svinger ballen inn fra venstre. Glesnes header unna.
    8'
    Olsen Solberg igjen, prøver nå en kortere variant mot Sødlund, men ballen er for hard og går til utspill fra mål. Men Sandefjord viser noen tendenser, her.
    10'
    Gode muligheter for Sandefjord her. Igjen er det Olsen Solberg som slår inn fra venstre, Espen Bugge Pettersen er ute og bokser, men ballen går ikke langt og havner etter hvert hos Bindia på bakre stolpe. Hans heading mot mål bli blokkert, og til slutt er det Sødlund som skyter rett på Bugge Pettersen.
    13'
    Storbæk prøver å stikke gjennom Kastrati, men Glesnes bryter. Sandefjord trykker bra på nå.
    15'
    Igjen er det inn fra Olsen Solberg, og André Sødlund vinner duellen i feltet. Headingen går imidlertid utenfor, og Bugge Pettersen har god kontroll.
    15'
    Bugge Pettersen som i dag stiller i rød keeperdrakt, er den som har flest seriekamper for Sandefjord Fotball. Victor Demba Bindia spiller i dag sin kamp nummer 250 for vertene og kan dermed ta over rekorden neste sesong.
    17'
    Ingen målsjanser det første kvarteret her. Strømsgodset meget avventende og satser nok på at det skal by seg overgangsmuligheter. Sandefjord har mest ball og har kommet til en del innlegg, men ikke skapt det helt store.
    19'
    Og der svinger Bindia inn fra høyre, og Bugge Pettersen stuper ut og slår ballen unna.
    19'
    Olsen Solberg slår inn fra venstre, rett i armene på Bugge Pettersen. Innlegget kom etter en del friske kombinasjoner fra hjemmelaget. Spiller seg varme her.
    21'
    Der får Strømsgodset muligheten sin! Vinner ball midt på egen halvdel, Nguen setter fart og tar med seg Marcus Pedersen. Pedersen går rett mot Grorud og prøver å slippe tilbake til Nguen på blank, men Grorud blokkerer pasningen. Etterpå sklir Gorud inn i Pedersen og begge går i bakken i feltet. Pedersen og bortesupporterne vil ha straffe, dommeren sier nei.
    24'
    Parr svinger bra inn fra venstre, men van Berkel header unna. Løfter seg nå, Strømsgodset.
    25'
    Men det var da puslete, Storbæk? Sødlund spiller på tvers til Storbæk på 17 meter, han får går for presisjon og prøver å bredside ballen på mål, men det blir altfor slapt og ballen triller inn til Bugge P.
    27'
    Den er bedre fra Nguen og Godset! Det er Jrdi som først gjør en kjempejobb på egen halvdel, drar seg forbi Valles og stikker frem Nguen, han setter fart og skyter fra rundt 17 meter, men Jonsson bokser unna!
    28'
    Mål for Strømsgodset!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Bassel Jradi
    Der sitter den for Strømsgodset! Grossmüller med stygt balltap på egen halvdel, Ulland Andersen settes opp 1:1 mot Grorud ute til venstre, drar seg inn og banker ballen høyt i mål.
    31'
    Ulland Andersen er brennhet om dagen! Satte et frispark direkte i mål mot Odd sist, og markerer seg på sin første mulighet i dag også!
    32'
    Grossmüller som mistet ballen før scoringen, var ventet å ligge høyere i banen i dag - blant annet fordi han tar litt større risiko enn en del andre Sandefjord-spillere. Men til nå har har spilt sentral mens Storbæk ser ut til å ha utgangsposisjon ett hakk høyere opp.
    34'
    Kastrati får frispark 15 meter inne på gjestenes halvdel.
    35'
    Bindia header ut til corner for Strømsgodset etter et innlegg fra Vilsvik.
    37'
    Corneren fra Ulland Andersen holder på å gå rett i mål! Jonsson får slått til ny corner fra motsatt siden.
    38'
    Grossmüller med ny feilpasning på vei ut fra eget forsvar. Ulland Andersen skyter, men treffer langt dårligere denne gangen. Grossmüller skal ha for at han prøver å skape noe, men det er en tid og sted for alt.
    39'
    Sandefjord med frispark. Storbæk svinger rett i armene på Bugge Pettersen.
    40'
    Nguen setter fart og drar seg forbi tre Sandefjord-spilere før han stoppes av en solid Storbæk-takling. Skaper noe hver gang han setter fart, Nguen.
    43'
    Junior hælsparker gjennom til Parr som slår inn, men ballen går forbi alle. Junior har begynt å ta mer tak i midtbanen her nå og bidrar til at gjestene i øyeblikket virker veldig komfortable.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Og der burde nok Valles hatt det gule for å stoppe Junior og en mulig kontring veldig bevisst.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Pause i Sandefjord! Bohinen sier at laget hadde kontroll til de gjorde en feil som kostet baklengsmålet.
    45'+2
    2. omgang
    46'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Flamur Kastrati
    Har du sett! Sandefjord går rett i angrep, Grossmüller finner Sødlund som skyter fra skrått hold. Bugge Pettersen gjr en god redning, men ballen går opp i lufta der Kastrati står helt alene og header i mål fra kort hold. Kun 24 sekunder spilt!
    46'
    Den smakte godt både for tidligere Godset-spiller Kastrati, Grossmüller og hele Sandefjord.
    47'
    Da var vi like langt! Fortsatt regn, fortsatt kaldt, folk på vei ut fra pølsekø og vip-middag - men action på banen!
    48'
    Dommer Kristoffer Hagenes kaller flere spillere til seg etter en duell midt på banen der Kastrati er involvert. Velger å løse det uten kort.
    49'
    Hoi, skjedde mye her nå: Mål, bruduljer, bytte og skjellsord - og så får plutselig Grossmüller en god mulighet til å skyte, men ballen glir av foten.
    51'
    Valles løper ned Hauger. Slipper nok en gang unna kortet.
    52'
    Mer muskler inn på banen for Sandefjord nå når Seck er tilbake etter et par uker ute med skade.
    53'
    Speaker melder om 3222 "solgte billetter". Den presiseringen er på sin plass, for ganske mange hundre av kjøperne har nok sesongbilletter de ikke valgte å bruke i dag.
    55'
    Mjelde legger fint igjen til Grossmüller som prøver å stikke gjennom Olsen Solberg. Bugge Pettersen er våken, rekker ballen først og spiller den ut.
    56'
    Sandefjord triller ball her nå, Godset blir veldig lave. Bindia tvinger frem en corner fra høyre etter å ha slått et innlegg via Parr.
    58'
    Bugge Pettersen bokser unna corneren fra Olsen Solberg.
    60'
    Mål for Strømsgodset!
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Marcus Pedersen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Vakkert Strømsgodset-angrep! Parr drar seg forbi to mann på venstresiden, crosser presist over til Vilsvik på høyre som svinger inn på direkten. Der inne venter Marcus Pedersen som header ballen via Jonsson og stolpen og i mål.
    62'
    Spørs om ikke den ender opp som et selvmål. Ser ut som ballen går i stolpen, er på vei ut og så treffer Jonsson igjen og går tilbake i mål.
    63'
    Sødlund slår in fra venstre, Bugge Pettersen må rygge og hoppe, men tar ned og holder ballen med en hånd. Solid!
    65'
    Jonnson er ute og rekker ballen så vidt foran Nguen. Skumle kontringsspillere hos gjestene.
    67'
    Og da er det klart for Ulland Andersen...
    69'
    Han velger innlegg, det ender med frispark for Sandefjord.
    70'
    Sandefjord sliter med å skape særlig farligheter her. Ser langt tynnere ut på topp uten Kastrati, og magler også den andre spydspissen Facundo Rodriguez.
    74'
    Storbæk får frispark 10 meter inne på Strømsgodsets halvdel. Sandefjord flytter opp.
    75'
    Olsen Solberg treffer Grorud som stusser videre, Bugge Pettersen kontrollerer ut. Og har gooood tid.
    75'
    Olsen Solberg med lang ball mot Storbæk som har løpt inn bak forsvaret. Blir akkurat litt for lang.
    77'
    God mulighet for Sandefjord! Innlegg fra - selvfølgelig - Olsen Solberg. Bindia når ballen på bakerste stolpe, men treffer ikke skikkelig.
    79'
    Bindis slår inn fra høyre, Bugge Pettersen glipper ballen og Grossmüller banker den i mål - men da har dommer Hagenes forlengst blåst frispark for keeperen.
    83'
    Reppesgård Hansen er ute og takler til innkast. Sandefjord-stopperen har vært meget god i dag.
    87'
    Ser ikke ut til at hjemmelaget har en sluttspurt inne.
    87'
    For en mulighet for Sandefjord! Valles skyter, Mjelde styrer - men Bugge Pettersen slår til corner!
    90'+1
    Pedersen header ut til ny corner.
    90'+1
    Og enda en corner!
    90'+1
    Klareres ut!
    90'+1
    Seck er oppe og får headet fra sju meter, men treffer ikke ballen rent og den går langt utenfor.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her