Sogndal (3-4-3): Mathias Dyngeland - Kjetil Wæhler, Even Hovland, Reiss Greenidge - Taijo Teniste, Eirik Birkelund, Chidiebere Nwakali, Ole Martin Rindarøy - Gilbert Koomson, Martin Ramsland, Bendik Bye
    Sarpsborg 08 (4-4-2): Anders Kristiansen - Andreas Albech, Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Amin Askar - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Tobias Heintz, Kristoffer Zachariassen - Krepin Diatta, Patrick Mortensen
    Viktig kamp i begge ender av tabellen på Fosshaugane i kveld. Sarpsborg 08 kjemper for sølvmedalje, Sogndal for å unngå nedrykk.
    Sogndal mangler Erik Schulze og Victor Grodås. Ole Martin Rindarøy får tillit på venstrebacken. Bendik Bye på topp. Et pluss for Sogndal er at Kjetil Wæhler er i startoppstillingen. Så får vi se om 41-åringen holder denne gangen.
    0'
    Amin Askar er i startoppstillingen for Sarpsborg 08. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad var han syk fredag morgen og ikke med da troppen dro til Sogndal fredag ettermiddag. Han er i alle fall i full oppvarming og meldt klar til start.
    0'
    Kamper å skule til fra Fosshaugane i kveld er Stabæk-Tromsø og Molde-Haugesund. Tromsø på nedrykksplass kan smette forbi Sogndal om Tromsø vinner og Sogndal taper. Både Molde og Haugesund er med i kampen om sølvet mot Sarpsborg.
    0'
    Sarpsborg vant 3-1 i våroppgjøret mellom lagene.
    0'
    Kampen er i gang på Fosshaugane. Fint spillevær. 7-8 varmegrader og oppholdsvær.
    1'
    Sogndal vant 3-0 i tilsvarende kamp i fjor høst. Etter Sarpsborgs sterke sesong så langt må de likevel finne seg i favorittstempelet. Men ikke alltid lett å møte Sogndal hjemme.
    3'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sogndal 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Krepin Diatta
    Målgivende: Ole Jørgen Halvorsen
    Det var et fikst cornertrekk fra Sarpsborg der de slo kort, Halvorsen fikk ballen tilbake, fintet og avanserte til 16-meteren. Innlegget header Krepin Diatta kontant i mål.
    5'
    Skikkelig kalddusj for hjemmelaget dette, og tilsvarende opptur for gjestene. Sarpsborg har gjort det til en god vane med en tidlig scoring, fikk et tidlig mål også mot Stabæk sist.
    7'
    Lite å gjøre med målet for Sogndal-målvakt Dyngeland. Det var en headig nede i hjørnet fra kort hold. Men slett markeringsjobb og duellspill av Sogndal-forsvaret.
    9'
    Sarpsborg midtstoppere Jørgensen og Rosted har vært solide så langt. Sogndals spisser er pakket godt inn.
    12'
    Sogndal finner ikke ut av Sarpsborgs godt organiserte lag. Får lite til. Sarpsborg har fått kampen dit de vil.
    15'
    Hjørnespark
    Ny skummel corner til Sarpsborg, nå fra Heintz. Wæhler header unna på nærmeste stolpe.
    15'
    Skudd på mål
    Bra mulighet til Sogndal nå. Rindarøy slår fint inn fra venstrekanten, Birkelund skyter himmelhøyt over.
    17'
    Sogndal klater å holde mer i ballen nå. Men Sarpsborg er velorganisert og farlig på overganger. Spesielt målscorer Diatta ser frisk ut.
    21'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Kjetil Wæhler
    Der dukker jammen Kjetil Wæhler opp og dundrer inn utlikningen. Ikke imponerende keeperspill av Anders Kristiansen som glipper ballen. Etter mye om og men får Wæhler ballen på halvspretten og dundrer inn sitt første mål for Sogndal.
    21'
    Gult kort til Sogndal
    Reiss Greenidge
    23'
    Den var viktig for hjemmelaget etter kalddusjen med 0-1 etter fem minutter. Hadde lett blitt fruastrasjon hvis de ble liggende og stange. Nå er alt åpent.
    25'
    Sogndal 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Gilbert Koomson
    Målgivende: Reiss Greenidge
    Gilbert Koomson avanserer og smeller inn 2-1 fra 18 meter. Koomson scorer sitt syvvende mål for sesongen. Dermed har Sogndal snudd kampen på fem minutter.
    26'
    Der skjedde det mye! Sarpsborg gikk fra å ha full kontoll til å ligge under 2-1.
    30'
    Spørs om Sogndal makter å holde på dette. De har hatt en styggg tendens til å glippe når de skal forsvare poeng. Senest sist helg da Lillestrøm avgjorde i sluttminuttene.
    31'
    Hjørnespark
    Corner til Sogndal nå.
    32'
    Rindarøy slår inn og Ramsland får hodet på den, men ballen sklir av pannen på ham og til utspill.
    33'
    Rosted holder Ramsland med begge hendene, dommeren blåser frispark. Liten grunn til å protestere der, Rosted!
    34'
    Nwakali prøver seg på halvspretten, men høyt over. Han har scoret der før.
    35'
    Plusetlig er det hjemmelaget som ser ut som gull. Har spilt på seg selvtillit og forsvarer seg meget godt.
    37'
    Ser i alle fall ut som vi kan avskrive Viking endelig etter denne runden. Men Tromsø leder og er på vei opp mot trygg grunn. Vil være meget viktig for Sogndal om de holder dette inn.
    38'
    Sogndal 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Martin Rindarøy
    Målgivende: Martin Ramsland
    Ramsland spiller Rindarøy nydelig gjennom. Avslutningen er enda vakrere. Rindarøy lobber over keeper og i mål til 3-1.
    39'
    Imponerende av Sogndal å snu 0-1 til 3-1.
    41'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Krepin Diatta
    41'
    Teniste halter av banen etter møtet med Diatta. Esteren som er klar for Brann neste sesongen, halter seg innpå igjen.
    42'
    Sarpsborg har bare tapt en kamp på sine 12 siste. Ser stygt ut for statistikken her.
    44'
    Et fyrverkeri av en omgang med fire scoringer.
    45'+1
    45'+1
    46'
    Sarpsborg-trener Geir Bakke karakteriserer forsvarspillet som grusomt i perioder i intervju med Eurosport.
    47'
    Sarpsborg prøver naturlig nok å gå hardt ut. De har mannskap og selvtillit til å komme tilbake. Kan samtidig gi overganger til hjemmelage. Spesielt Koomson ligger og våker.
    49'
    Viktig inngripen av Rindarøy som får ryddet unna et Sarpsbrg-fremstøt av Halvorsen. Vil ha frispark, men får ingen ting. Ser ut som rktig vurdering av dommeren.
    51'
    Sogndal 3 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Matti Lund Nielsen
    Målgivende: Tobias Heintz
    Matti Lund Nielsen får gå helt alene opp og heade enkelt i mål forbi Dyngeland som er på halvdistanse etter et frispark.
    54'
    Nå er det full fyr i kampen! Sarpsborg øyner muligheten til poeng, mens det hos hjemmelaget nok sniker seg inn en følelse av at de kan risikere å rote bort dette igjen.
    56'
    Sogndal har i alle fall tid til å innse at de må kjempe for poengene nå. Tidligere er det ofte i sluttminuttene de har misset. Ser ut som de har funnet en god organisering. Er et spørsmål om tilværelse på øverste nivå for klubben, dette.
    64'
    Er vel det man kan kalle et nedrykksdrama her nå. Sogndal vet hva det handler om. Er en situasjon klubben er vant å være i.
    65'
    Eirik Birkelund
    Femte gule for Birkelund. Må stå over neste kamp.
    67'
    Sogndal har overkommelge motstandere i de siste kampene med Strømgodset (b), Tromsø (h), Stabæk (b) og Vålerenga (h).
    68'
    Koomson fyrer av fra 18-20 meter. Bra skudd, men utenfor.
    70'
    Wæhler har vært strålende. Overlever Sogndal har han en god del av æren.
    71'
    Bra skudd fra Koomson igjen. Denne gangen like utenfor krysset med venstrebeinet.
    73'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Jonas Lindberg
    Ut: Tobias Heintz
    74'
    Like utenfor fra Koomson! Den var hårfin.
    77'
    Inn: Jon-Helge Tveita
    Ut: Andreas Albech
    78'
    Even Hovland
    Klipper ned Lindberg.
    78'
    Et nervedrama her nå. Sarpsborg presset. Publikum er giret.
    81'
    Bakke har ikke gjort bytter ennå. Lar laget være samlet, vil ikke forstyrre det som fungerer.
    82'
    Sarpsborg går all inn. Åpner for overganger for hjemmelaget.
    83'
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    85'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Per Magnus Steiring
    Ut: Reiss Greenidge
    86'
    Tre minutter igjen. Greenidge er byttet ut. Litt merkelig, men han har gult kort. Bakke frykter kanskje utvisning.