5 459

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Får vi se Erling Braut Haaland på banen i dagens kamp? Det får vi forhåpentligvis snart svar på.
    To kamper gjenstår av Premier League-sesongen 2022-23 for Manchester City, begge på bortebane.
    Da Brighton var på besøk i Manchester i oktober, vant City 3-1. Haaland scoret to.
    Tilsvarende kamp sist sesong endte med 4-1-seier til Manchester City.
    Brightons siste fem: Southampton (H) 3-1-seier, Newcastle (borte) 4-1-tap, Arsenal (b) 3-0-seier, Everton (h) 5-1-tap, Manchester United (h) 1-0-seier.
    Det er 16 grader i Brighton.
    Erling Braut Haaland starter i Brighton. Han startet ikke mot Chelsea søndag.
    Mot Chelsea valgte Guardiola å spare mange spillere. Bare Kyle Walker og Manuel Akanji var igjen i startoppstillingen fra Champions League-semifinalen mot Real Madrid.
    City-fans med Haaland-flagg før kampen. Foto: Reuters
    Flere Manchester City-spillere kan få sin debut i kveld.
    Stones, Rodri, Gündogan, De Bruyne, Bernardo Silva og Haaland kommer inn hos City sammenlignet med kampen mot Chelsea.
    VG Live svarer
    ØJK
    Grealish ute av troppen? Sliten etter mye festing den siste uka? 🤔
    Vi har ikke fått noen spesiell informasjon om hvorfor Grealish ikke er med til Brighton.
    Guardiola til Sky om spillerne som mangler: - "They are not fit". Jeg vet ikke hva som skjedde, men etter at vi hadde sikret Premier League-seieren ble mange skadet - tre, fire, fem .. Ingen Manuel, ingen Ruben, ingen Grealish. Vi får se hvordan de kommer seg de nærmeste dagene.
    Brighton står æresvakt for Manchester Citys mestere.
    Brighton-sjef Roberto De Zerbi gir Guardiola en god klem.
    Brighton har hatt en fantastisk sesong. Nå blir det spennende å se om de kan skape trøbbel også for mesteren.
    Simon Hooper er kveldens dommer.
    1'
    Brighton har frispark midt på Citys banehalvdel.
    2'
    Gross legger frisparket, men City får headet ut.
    2'
    Frispark mot van Hecke.
    3'
    Kyle Walker legger inn - helt over til Foden. Så legger Silva inn - og Haaland kaster seg inn i situasjonen. Men det er blir ingen avslutning.
    5'
    Foden legger over til bakre stolpe, der Haaland header. Han setter ballen over. En megasjanse for nordmannen. Haaland er tydelig misfornøyd med seg selv.
    6'
    Brighton-spillerne sto æresvakt før kampen. Foto: Reuters
    7'
    «Who are ya? Who are ya?» synger Brighton-fansen til Haaland etter bommen.
    8'
    Welbeck kommer til en stor sjanse etter godt Brighton-spill. Men han nøler litt for lenge med å skyte. Skuddet blir blokkert.
    9'
    Hjørnespark
    City klarerer corneren fra Gross.
    9'
    Bra skudd av Gilmour, men keeper Ortega redder greit.
    10'
    Haaland i kamp med Jan Paul van Hecke. Foto: AP
    12'
    Haaland er langt nede på banen og gjør en god jobb.
    13'
    18. februar er sist Manchester City avga poeng. Siden har det blitt 12 strake seirer.
    13'
    Keeper Ortega i trøbbel! City spiller med stor risiko. Det holder på å gå helt galt. Brighton presser bra. Ortega er veldig nær å lage straffespark, men det holder.
    14'
    Buonanotte får seg en smell, men kommer seg på beina igjen.
    15'
    Welbeck blir sparket ned. Det lukter gult kort.
    16'
    Brighton har frispark midt på Citys banehalvdel. Dette kan bli farlig.
    16'
    Skuddet triller inn til Ortega. Ufarlig fra Gross.
    17'
    Gündogan stopper Gilmour ulovlig. Heller ikke denne gang kommer det gule kortet frem. Men Brighton har frispark i god posisjon - drøyt 20 meter.
    18'
    Haaland er med i muren. Dette er bortimot perfekt hold for et skudd.
    19'
    Welbeck skyter i tverrliggeren! Der var Brighton nærme.
    20'
    De Bruyne og Haaland kombinerer, men det ender med at de blir brutt.
    20'
    Haaland alene med keeper uten å score! Det er Foden som har en perfekt pasning til Haaland, som stormer gjennom . Men keeper Steele vinner også denne duellen.
    21'
    Her kunne Haaland kjapt hatt to mål. Og Brighton har også hatt et par kjempesjanser.
    22'
    Brighton stormer gjennom, men Walker gjør en kjempejobb defensivt. Han er så god!
    22'
    Kyle Walker har vært god til nå. Foto: Reuters
    24'
    Mål for Manchester City!
    Brighton 0 - 1 Manchester City
    Mål: Phil Foden
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    Haaland kommer alene igjennom mot Steele. Han prøver å runde keeperen, men det ender med en fin pasning til Foden, som får æren av å gjøre 1-0. Uselvisk og bra av Haaland.
    25'
    Dette er den store sjansen der Steele stoppet Haaland. Foto: Reuters
    27'
    Buonanotte nær stor sjanse, men blir stoppet.
    28'
    Foden scorer etter pasning fra Haaland. Foto: Reuters
    28'
    Brighton har gjort en god kamp, men det er ikke lett å stoppe City når de kjører fram hele sitt arsenal.
    29'
    Enciso ordner corner for Brighton.
    30'
    Brighton scorer, men situasjonen VAR-sjekkes.
    31'
    Scoringen blir annullert for hands.
    31'
    Guardiola er tydelig engasjert - selv om gullet allerede er klart. Foto: AFP
    32'
    Lewis og Haaland kombinerer fint - men Brighton får stoppet dem.
    34'
    Flott angrep fra Brighton. Igjen får Buonanotte sjansen når Lewis bommer - men forsøket blir stoppet.
    35'
    Buonanotte danser seg gjennom og skyter - og Ortega redder. En meget god spiller.
    36'
    Dommeren har tydeligvis glemt kortene i garderoben. Gilmour stanser en overgang kynisk, men blir likevel ikke straffet på annen måte enn frispark. De Bruyne er ikke fornøyd.
    37'
    Mål for Brighton!
    Brighton 1 - 1 Manchester City
    Mål: Julio Cesar Enciso
    Målgivende: Levi Colwill
    Kjempeskudd! En rakett som sitter oppe i krysset hos Ortega. Og etterpå tar han noen dansetrinn. Skuddet kommer fra drøyt 20 meters hold. Enciso er bare 19 år og fra Paraguay.
    38'
    Gult kort til Manchester City
    Bernardo Silva
    Enciso igjen. Og dommeren hadde faktisk med seg kortene.
    40'
    Brighton er inne i en veldig god periode.
    42'
    Emil
    Hvis city vinner treble Da vinner vel haaland Gullballen
    Ole
    Hvem scoret målet for Brighton, som ble annullert?
    Mitoma.
    Offside
    Welbeck skyter i mål. Men det er annullert for offside. Fantastisk avslutning på innsiden av Ortega.
    44'
    De Bruyne legger flott inn, og Foden får stå mutters alene og heade. I likhet med Haaland tidligere i omgangen klarer han ikke å sette ballen i nettet. Der burde det ha stått City-ledelse.
    44'
    Buonanotte blir liggende etter en duell med Lewis. Men kommer seg opp.
    45'+2
    Tre minutter er lagt til.
    45'+2
    Welbeck får ballen i veldig god posisjon, men klarer ikke å få til noen avslutning. Svakt utnyttet.
    45'+3
    Hjelm1
    Ser vi et City-lag som rett og slett ikke helt ser grunnen til å gunne på 100 % i dag?
    Det har vært en veldig underholdende 1. omgang. City burde ha scoret minst to mål til - men også Brighton har hatt store muligheter. Det er ikke ofte vi ser et lag stoppe Manchester City så effektivt som Brighton har klart i denne kampen.
    Slik markerte Julio Enciso sin drømmescoring. Foto: Reuters
    Erik
    Hei, hvorfor har dere Estupinan med målgivende, mens de offisielle har Colwill?
    Du har rett, ser jeg på reprisen. Det er Colwill!
    Michael Owen på Premier Leagues hjemmeside: - Det er ikke mulig å treffe bedre enn Enciso gjorde.
    Haaland prøver på et slags saksespark. Ballen går ikke mot mål. Haaland smiler bredt.
    48'
    Foden legger inn - men ballen går over både Steele og Haaland.
    49'
    Haaland spiller frem Gündogan, men skuddet går utenfor.
    49'
    Stian Iversen
    Encico's mål må nå være kandidat til årets beste mål i kategorien skudd fra langt hold😍
    Piotr Gleichgewicht
    City virker ikke helt skrudd på idag. Sparer krefter til finaler kanskje?
    Lewis skyter - men rett i klypene på Steele.
    50'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Cole Palmer
    Ut: Phil Foden
    51'
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Evan Ferguson
    Ut: Julio Cesar Enciso
    51'
    Inn: Alexis MacAllister
    Ut: Billy Gilmour
    51'
    City virker bra påskrudd nå. Men samtidig er Brighton inspirert av den gode avslutningen på 1. omgang.
    53'
    Palmer skyter og Steele redder. Ballen går ut i feltet, men det er ingen til å sette inn returen.
    53'
    Dette var forsøket fra Haaland. Og etterpå smilte han bredt over at det ikke ble noen skikkelig avslutning denne gang. Foto: Reuters
    54'
    Bernardo Silva mener at han skal ha straffespark når han blir dratt i armen. Irritert over at dommeren ikke er enig.
    55'
    Innbytteren Ferguson skyter fra spiss vinkel - men Ortega får reddet til corner.
    56'
    Hjørnespark
    Brighton etablerer seg rundt Citys 16-meter etter corneren.
    56'
    Mitoma skyter på volley - men over.
    57'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Kevin De Bruyne
    57'
    Palmer er hardt presset av Gross og spiller ballen ut til innkast.
    58'
    Brighton er hardt presset akkurat nå.
    58'
    Alvarez får frispark.
    59'
    Walker skyter - men ballen går langt utenfor mål. Dårlig forsøk.
    59'
    Julio Enciso blir gratulert av Brightons manager Roberto De Zerbi når han forlater banen. Foto: AFP
    61'
    Mac Allister og Caicedo får hver sin avslutning blokkert.
    62'
    City med overgang, men det ender i ingenting.
    62'
    Stor Brighton-sjanse når Mitoma skyter i kroppen på Ortega. Corner.
    65'
    VG Live Bruker
    De Zerbi bør være på radaren til større klubber enn Brighton vel?
    Haaland er sterk. Han tar ned ballen på brystkassen og smeller til fra ganske langt hold. Ballen går utenfor.
    66'
    Buonanotte og Mitoma kjører en kontring, men så velger Brighton å roe ned.
    67'
    Brighton leder 7-4 i skudd på mål.
    68'
    Guardiola instruerer som om det skulle være en viktig kamp. Det er viktig å holde alle på tå hev foran de to finalene som kommer.
    70'
    Alvarez sparkes ned. City får frispark i god posisjon omtrent 30 meter fra Brightons mål.
    71'
    Gündogan prøver å lobbe inn mot Haaland, som er på vei i bakrommet. Men Brighton klarer å stoppe ballen før den kommer så langt.
    71'
    van Hencke blir liggende. Men har ikke mer vondt enn at han kjefter opp dommeren.
    74'
    Inn: Deniz Undav
    Ut: Facundo Valentin Buonanotte
    74'
    Inn: Joel Veltman
    Ut: Danny Welbeck
    74'
    Estupiñán dundrer til. Rett utenfor stolpen. Det kunne vært en kjempescoring.
    77'
    Haaland i aksjon mot Brightons Facundo Buonanotte (tv.) og Jan Paul van Hecke . Foto: AFP
    77'
    Drøyt ti minutter igjen av ordinær tid. Får vi flere scoringer?
    79'
    VAR vurderer om det er frispark mot Haaland når han header inn 2-1.
    79'
    Haalands scoring blir annullert. Han drar i trøyen til Brightons Colwill før han scorer. Annulleringen er korrekt. Litt unødvendig av Haaland det der.
    80'
    Dette er Haalands scoring som blir annullert. Foto: AFP
    82'
    Veldig hissig på benken hos Guardiola nå. Hva skjer egentlig?
    83'
    Guardiola ber om unnskyldning til linjemannen for å ha vært ufin. Men dommeren gir likevel gult kort til City-manageren.
    83'
    Guardiolas protest gjelder visstnok Haaland-Colwill-situasjonen. Guardiola reagerer på at Colwill først holdt Haaland.
    84'
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Bernardo Silva
    85'
    Inn: Sergio Gomez
    Ut: John Stones
    85'
    Gult kort til Brighton
    Joel Veltman
    88'
    Haaland jublet for tidlig. Her med Palmer og Lewis. Foto: Reuters
    89'
    Haaland får frispark i duell med van Hecke.
    90'
    Fire minutter er lagt til.
    90'
    Jan Paul Van Hecke
    Nok en gang holder han Haaland. Og endelig blir det gult kort.
    90'+1
    Ballbesittelse: 38-62.
    90'+1
    Svakt innlegg fra Gomez mot Haaland.
    90'+3
    Etter en festlig 1. omgang med mange sjanser, har ikke 2. omgang vært like god.
    90'+3
    Brighton med sterk kontring. Men Mitomas innlegg blir for langt. Så prøver Ferguson å legge til til Mitoma, men City-spillere kommer mellom.
    90'+3
    For første gang siden 18. februar avgir Manchester City poeng. Uavgjort er greit - men begge lag burde ha scoret flere mål. Haaland misset på to kjempesjanser og pådro seg unødvendig et frispark da han tilsynelatende hadde satt inn 2-1.
    Anders
    Er greit at målet ble annullert men at det er tydelig er jeg uenig i! Mye skjorteholding før Haaland begynte. Det der er situasjoner som skjer hele tiden og blir aldri blåst for eller gjort noe med
    Haaland får sammen med Kyle Walker lavest poengsum av City-spillerne på spillerbørsen til lokalavisen Manchester Evening News. Begge får fem. "Skulle ha scoret to, men har en målgivende", skriver avisen.
    - For en prestasjon, for en klubb, sier keeper Steele emosjonell i et intervju med Sky.
    - Vi har noen utrolige folk i denne klubben, fra topp til bunn. Det er et utrolig sted for unge spillere å komme. Alt peker rett vei for denne klubben, sier Welbeck til Sky.