2-0
2-1
Parr89'

Lagoppstillingene er offentliggjort. Begge lag har gjort et par bytter i forhold til sist serierunde.
    FKH mangler i dag venstreback Joakim Våge Nilsen. Han er opptatt med U19-landslaget. Synd for hjemmelaget ettersom han har vært en av lagets beste - om ikke den beste - så langt i sesongen.
    Chris Pozniak overtar venstrebacken i Våge Nilsens fravær. Pozniak spilte venstre midtbane ta Tor Arne Andreassen sto over med skade i forrige serierunde, men har vært høyreback i de øvrige kampene denne sesongen.
    Tor Arne Andreassen er tilbake på laget etter en skulderskade. Han spiller på venstre midtbane, slik han har gjort også tidligere i sesongen. John Pelu er også tilbake i laget. Han tar tilbake spissplassen som Djurdjic hadde mot Tromsø.
    Danske Allan Olesen spiller høyreback også i dag ettersom Pozniak vikarierer på venstrebacken. På benken til FKH finner vi blant annet hans landsmann Martin Christensen, den finske landslagsspilleren Juska Savolainen og Sten Ove Eike. Eike fikk hjerteinfarkt i sesonginnspurten i fjor, men er nå tilbake og fikk sin eliteseriedebut som innbytter mot Tromsø søndag.
    Serieleder Aalesund har gjort to forandinger i forhold til startellever som sørget for seier mot Viking i forrige serierunde. Magnus Sylling Olsen og Pablo Herrera er ute, mens Peter Orry Larsen og Glenn Roberts er kommet inn.
    FKH starter i sin vante 4-4-2-formasjon i dag. Om Aalesund starter i 4-5-1 med Aarøy alene på topp, eller om han får Roberts med seg på topp gjenstår å se.
    Rekdal forklarer byttene til dagens kamp slik i intervju med VG Nett: 'Vi må tilpasse oss det å spille på gress, og vi må tilpasse oss Haugesund.'
    Aalesund-veteran Skiri uttaler følgende til samme avis: 'Vi må ha mer fysikk og kraft mot Haugesund. Vi må ha mer muskler når vi skal spille på en tung gressmatte.' Der har vi nok årsaken til at Herrera, som briljerte mot Viking, er ute i dag.
    Haugesund og Aalesund har aldri tidligere møtt hverandre i eliteserien, men har tolv tidligere oppgjør i 1. divisjon. Aalesund har hatt et meget godt tak på FKH. Haugesund har kun vunnet to ganger mot Aalesund, begge seierne kom i Haugesund. I Aalesund har de oransjekledde blant annet banket Haugesund med 7-0 to ganger.
    Når det gjelder FKHs Joakim Våge Nilsen spilte han i dag hele kampen for Norge U19 da de spilte 1-1 mot Spania.
    Gressmatta er blitt bedre enn den var i de to første kampene her i Haugesund. Den er likevel langt fra vanlig standard. Værforholene er derimot flotte.
    Haugesund står klare til å ta avspark. Aalesund står i en sirkel og girer hverandre opp.
    Da er vi i gang. Haugesund med avspark. De spiller fra sør mot nord.
    1'
    Sørensen får klarert.
    1'
    Tronseth header unna, men Aalesund biter seg fast. Et Haugesund-bein får så et befriende spark på ballen.
    2'
    Haugesund kontrer og Sørum kommer til avslutning. Skuddet fra 20 meter triller derimot enkelt i armene på Lindegaard.
    4'
    Aalesund scorer selvmål!
    FK Haugesund 1 - 0 Aalesund
    Mæland slår et frispark inn i feltet. Ballen triller gjennom hele feltet før Aarøy er uheldig og endrer retning på ballen slik at den smyger seg inn i lengste hjørnet.
    4'
    Parr slår inn i feltet. Innlegget er godt, men litt for nær keeper Kristiansen. Han holder ballen.
    7'
    Kjempesjanse for FKH. Nygaard spiller Sørum fri i feltet. Han kommer til avslutning fra 12-13 meter, men skyter rett på Lindegaard. Der burde Sørum scoret.
    7'
    Nytt FKH-frispark i nesten samme posisjon som Mæland scoret på. Nå slår han ballen høyere inn i feltet, men Aarøy header unna.
    10'
    Stor sjanse til FKH igjen. Olesen kaster langt inn. Tronseth får ballen rundt straffemerket, men skyter høyt over. Svak avslutning.
    11'
    Kjempestart på kampen for FKH mot serieleder Aalesund. Tre målsjanser, hvorav én har endt med scoring, på drøyt ti minutter.
    13'
    Spillemesig jevnt i Haugesund nå.
    18'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 2 - 0 Aalesund
    Mål: John Pelu
    Fantastisk scoring av Pelu. Han vinner ballen selv og smeller ballen i vinkelen fra over 20 meter. Strålende scoring.
    18'
    Aarøy kommer til heading innenfor 16-meteren, men Kristiansen redder greit
    21'
    Meget god stemning på Haugesund stadion nå.
    22'
    FKH nære på å komme seg gjennom igjen. Rekdals gutter sliter i Haugesund.
    24'
    Gult kort til FK Haugesund
    Tor Arne Andreassen
    Kommer for sent inn i en takling. Lite å si på det kortet.
    27'
    Pelu slår et godt innlegg mot Sørum, men Lindegaard kaster seg ut i feltet og holder ballen.
    28'
    Aalesunds beste sjanse til nå. En dårlig FKH-klarering detter i beina på Arneng innenfor 16-meteren til hjemmelaget. Han skyter derimot svakt høyt over.
    30'
    Gigantisk FKH-sjanse. Sørum spiller Sørensen elegant fri. Han legger 45 grader ut til Andreassen. Midtbanespilleren kan trille ballen i mål, men med sin høyrefot triller venstrebeinte Andreassen ballen like utenfor.
    32'
    FKH fortsetter å dominere.
    34'
    Olesen slår godt inn fra høyre, men Skiri får klarert foran aggressive FKH-spisser.
    35'
    Det ligger 3-0 i lufta på Haugesund stadion.
    35'
    Ballen treffer Andreassen på første stolpe og går ut til utspill fra keeper.
    35'
    Gult kort til Aalesund
    Fredrik Carlsen
    Kommer for sent i en takling på Olesen.
    37'
    Mål for Aalesund!
    FK Haugesund 2 - 1 Aalesund
    Mål: Glenn Roberts
    Mot spillets gang er det Aalesund som scorer. Roberts setter inn en retur etter at Kristiansen reddet Arnengs skudd fra skrått hold.
    38'
    Hjemmepublikummet raser ettersom de mente Aarøy handset i forkant av scoringen. Vanskelig å se fra vår posisjon, men mål er det uansett. 2-1.
    40'
    Mål preger som kjent fotballkamper - så også her. Aalesund har nå overtatt initiativet etter at Haugesund presset veldig på for 3-0 i forkant av reduseringen.
    41'
    Haugesund prøver seg på en lur variant på et innkast, men Pozniak kaster ballen ut av spill i stedet for å treffe Pelu på løp bak Aalesunds forsvarsfirer.
    43'
    Salasto skal legge inn fra høyre, men i det han skal slå innlegget får ballen en lei sprett på den ujevne banen. Han sleiver derfor ballen ut av spill.
    44'
    Pelu farlig frampå. Han mottar ballen med ryggen mot mål innenfor 16-meteren, får snudd seg og skyter like utenfor.
    44'
    Sørensen skyter i tverrliggeren fra 16 meter! Dansken fører framover før han fyrer løs. Det harde skuddet hang ikke Lindegaard med på.
    45'
    Det skal spilles minimum ett minutts tillegg.
    45'+1
    Aalesund-frispark i farlig posisjon.
    45'+1
    Arneng skyter over muren - men også over mål. Ikke langt over, men Kristiansen ser ut til å ha kontroll.
    45'+1
    45'+1
    2-1 til hjemmelaget ved pause. Det er fullt fortjent at FKH leder. Ut fra spill og målsjanser burde de ha ledet med i alle fall ett mål til. Aalesunds redusering sent i 2. omgang gjør derimot at dette er helt åpent før 2. omgang.
    Da er spillerne på vei ut på gressmatta igjen. Det er straks klart for 2. omgang.
    45'
    Aalesund med avspark. Nå er det bortelaget som spiller fra sør mot nord.
    46'
    Lindegaard presses så hardt på et tilbakespil at han skyter ballen rett i beina på Mæland. På den humpete banen bruker derimot FKH-spilleren så lang tid på å få kontroll på ballen at det ikke blir noen avslutning.
    48'
    Fascinerende å se hvordan Aarøy står i ro, mens motspillerne rundt ham hopper - likevel vinner Aarøy luftduellene.
    49'
    4633 tilskuere her i dag.
    49'
    Sørum har ikke lyktes foran mål ennå i dag, men hans arbeidsinnsats er forbilledlig. Han stresser Aalesund-forsvaret hver gang de har ballen i beina.
    50'
    Jevnspilt åpning på 2. omgang.
    51'
    Aalesund får klarert, men Haugesund biter seg fast. Tronseth får avsluttet innenfor 16-meteren, men avslutningen triller en meter utenfor. Ikke ufarlig.
    51'
    Det ser ut som om gressmatte blir vanskeligere og vanskeligere å spille på.
    54'
    Arneng prøver seg fra 15 meter, men Kristiansen slår til corner.
    55'
    Haugesund får klarert.
    55'
    Et innlegg fra høyre har retning Aarøy innenfor 16-meteren. Mens ballen er i lufta høres hvordan hjemmepublikummet frykter han, men han får ikke noe kraft i headingen og Haugesund får klarert.
    56'
    Pozniak holder Roberts igjen og pådrar seg frispark. Heldig som ikke får kortet der Haugesund-spilleren. Det ville i tilfelle ført til karantene neste kamp.
    58'
    Aalesund-frispark i fin innleggsposisjon, men Pozniak får headet unna.
    58'
    Tollås i overkant kald som bakerste mann i Aalesund-forsvaret. En hardtarbeidende Sørum nære på å vinne ballen.
    59'
    Pozniak setter fart framover og er nær på å løpe gjennom hele Aalesund-forsvaret, men han stoppes sju-åtte meter fra mål.
    61'
    Dommer Terje Hauge i ferd med å bli upopulær på Haugesund stadion etter flere avgjørelser mot hjemmelaget de siste minuttene.
    61'
    Parr får en god mulighet da han er alene på bakerste stolpe etter et innlegg fra høyre. Han skyter fra skrått hold, men Skjerve gjør en god jobb og får blokkert skuddet. Omgangens beste mulighet, selv om det ikke var en kjempesjanse.
    64'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Glenn Roberts
    Dobbelbytte av Rekdal. Tydelig at han vil mer rundt på kantene.
    66'
    Aalesund i en 4-3-3-formasjon nå med innbytterne Herrera og Sylling Olsen på hver sin kant.
    67'
    Tor Arne Andreassen prøver seg fra skrått hold, men skuddet går et par meter over vinkelen han prøver på.
    68'
    Kjempesjanse for FKHs Eirik Mæland. Pelu legger inn til Mæland. Han prøver å plassere ballen i hjørnet med innsiden av foten fra god posisjon. Skuddet fra knappe ti meter går centimetere utenfor.
    68'
    Pelu skyter godt fra 16 meter. Lindegaard kaster seg i full lengde og slår til corner. To gode prestasjoner.
    70'
    Fullstendig kaos innenfor Aalesunds femmeter. Halve Haugesund-laget prøver å presse ballen over streken etter at den ligger på bakken to meter fra mål. Etter en rekke dueller nærmest på streken får Aalesund til slutt klarert.
    70'
    Tre gode muligheter til FKH på to minutter. Hjemmepublikummet reagerer med trampeklapp og heiarop.
    72'
    Spennende og underholdende kamp i Haugesund. Hjemmelaget leder sjansestatistikken soleklart, men det skiller bare ett mål. Nervøs stemning på tribunene.
    74'
    Carlsen fører an i en kjapp overgang fra bortelaget. Han prøver å spille Sylling Olsen gjennom, men Kristiansen er kjapt ute og kaster seg i beina på innbytteren. Han holder ballen.
    76'
    Småskummelt hver gang det er et tilbakespill til en av keeperne her. Ballen hopper og spretter veldig på det ujevne underlaget. Kan fort oppstå farligheter på et tilbakespill.
    77'
    Pozniak kommer seg fint til innlegg, men slår ballen bak mål.
    80'
    Dobbelbytte til Rekdal har foreløpig ikke ført til noen målsjanser for bortelaget.
    81'
    Mange spillere virker trøtte i beina nå. Gressmatta suger nok krefter.
    84'
    Arneng kommer til skudd fra 16 meter, men Kristiansen holder.
    84'
    Enorm Aalesund-sjanse. Silva kommer alene med Kristiansen og runder ham, men Haugesund-keeperen gir seg ikke og kaster seg i beina på ham og holder ballen. Hele Haugesund stadion ropte på offside og det så også slik ut, men assistentdommeren holdt flagget nede.
    84'
    Sylling Olsen stupheader like utenfor på bakerste stolpe etter innlegg fra venstre. Aalesund har satt inn en sluttspurt her.
    86'
    87'
    Eirik Mæland er kåret til dagens FKH-spiller av en publikumsjury.
    88'
    Rødt kort til Aalesund
    Jonathan Parr
    Sten Ove Eike vinner ballen og fosser forbi tre Aalesund-spillere. Han hektes av Parr like utenfor 16-meteren i det han kommer alene med keeper. Frispark og udiskutabelt rødt kort til Parr
    89'
    Mæland skyter frisparket høyt over.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Eike kommer seg fri innenfor 16-meteren, men Lindegaard er tidlig ute og får avverget. Nære på for innbytter Eike.
    90'+2
    Keeper Lindegaard kommer også opp. Salasto er høyest i feltet og header like over. God sjanse for Aalesund, der kunne høyrebacken ordnet poeng.
    90'+2
    90'+3
    Det ble panisk i FKH-feltet i sluttminuttene, men hjemmelaget red stormen av. Alt i alt også en fullt fortjent seier, selv om Aalesund hadde et par kjempesjanser i sluttminuttene
    - En viktig og fullt fortjent seier, sier assistenttrener i FKH, Eirik Horneland.
    Haugesund fikk en kjempestart på kampen med 2-0 tidlig i kampen. De fortsatte presset og var nære på 3-0 før Aalesund fikk redusert sent i 1. omgang. Etter pause var det jevnere, men Haugesund hadde flest sjanser også etter pause. Fortjent seier til hjemmelaget som med dette får en liten luke til bunnlagene.
    Aalesund leder fortsatt Tippeligaen, men Rosenborg passerer Kjetil Rekdals lag om de slår Brann.