1-1

1-0
1-1

Hei, og velkommen til livedekningen av eliteserieoppgjøret Start - Odd på Sør Arena.
    Hjemmelaget Start har åpnet sesongen forrykende, og står med 11 poeng på bare fem kamper. Det gjør at de legger seg på en flott fjerdeplass. Opp til overraskelseslaget Aalesund, som topper tabellen - med Kjetil Rekdal ved roret, skiller det kun to poeng.
    Start har spilt vakker og offensiv fotball de fem første kampene, og har allerede notert seg med 3-3 mot Rosenborg på Lerkendal, 5-3 over Vålerenga på Sør Arena, og nå senest 4-3 over Brann i Bergen. Målene renner med andre ord inn begge veier, og det må være en fryd å være nøytral supporter på disse kampene.
    Odd har derimot skuffet litt, selv om de ligger midt på tabellen på en trygg åttendeplass med syv poeng på fem kamper. I fjor endte laget fra Skien på en sterk fjerdeplass.
    Det er merkelig nok på hjemmebane at Odd har skuffet mest i år, for selv om de slo Haugesund 4-1, har de tapt mot både Stabæk (2-3) og Rosenborg (1-3). I fjor tapte Odd kun tre hjemmekamper hele sesongen.
    Start har scoret flest mål av samtlige lag i eliteserien i år med 15 nettkjenninger på fem kamper. Det gir et snitt på tre mål per kamp, som må sies å være oppsiktsvekkende. Christer Kleiven og Ole Martin Årst står med imponerende fem mål hver.
    Odd har scoret ti mål så langt i sesongen, og det gir et snitt på to mål hver kamp. Bentley, Myklebust, Kovacs og Brenne har begge to mål hver, mens Fevang og Hagen har ett.
    Start spilte 1-1 hjemme mot Odd forrige sesong. Da ble poenget som hjemmelaget fikk ved en scoring på slutten nærmest betegnet som et ran. Oppgjøret i Skien endte med 2-1 til Start i fjor. Start har også kun tapt en seriekamp på eget gress på ni forsøk mot Odd, og står med statistikken 5-3-1. Tapet kom i juni 2007, hvor Odd vant 2-1.
    Geir Ludvig Fevang mangler for Start med en strekkskade, mens Rolf Daniel Vikstøl soner på grunn av tre gule kort. Espen Knutsen er på G-19 landslaget, og Petter Bruer-Hanssen er fortsatt langtidsskadet.
    Odd tar avspark i første omgang.
    1'
    Goodson klarerer til innkast i duell med Bentley.
    1'
    Enorm sjanse for gjestene! Hagen kaster langt inn og ballen spretter ned til Myklebust, som fra én meters hold på nærmeste stolpe presterer å sette ballen utenfor lengste stolpe!
    3'
    Balle klareres til innkast.
    3'
    Myklebust runder Milicevic og sender ballen inn til Bentley. Sistnevnte vender vekk en motspiller, og får avsluttet mot venstre hjørnet fra 15 meters hold, men Høie er nede og redder det relativt svake skuddet. Odd har åpnet klart best!
    5'
    Kleiven slår en stikker igjennom til Bolaños på løp, men Arason kommer raskt ut og fanger ballen foran den målfarlige costaricaneren.
    6'
    Lekven får ballen fra Kovacs, og skyter et lobbskudd mot Høies mål. Keeperen rygger, og får såvidt tuppet ballen over tverrligger til corner.
    7'
    Årst klarerer ballen rett opp i lufta, og etter hvert faller den ned til Kovacs som prøver å komme seg fri og få skutt. Men en av hjemmelagets spillere får brutt og klarert ballen vekk.
    8'
    Owello spiller en så godt som umulig ball ut mot høyrekanten og Bolaños, men den raske kantspilleren rekker såvidt ballen før den krysser sidelinja, og får i tillegg innkast via Rambekk.
    10'
    Børufsen slår et innlegg mot Goodson som har gått på et løp inn i 16-meteren. Amerikaneren knuser Semb i lufta, men får ikke headet hardt mot mål, og Arason fanger ballen.
    12'
    Bolaños er optimistisk når han prøver et skudd fra 30 meters hold, og ballen flyr langt til side og over mål.
    12'
    Milicevic spiller en fin ball ut mot kanten til Børufsen, men hans innlegg blokkeres av Steffen Hagen til innkast.
    14'
    Borgersen løper Hagen i senk, og Odd får frispark i egen 16-meter.
    15'
    Bentley løfter et frispark fra høyrekanten inn i Starts 16-meter, men Høie bokser ballen unna.
    16'
    Kleiven kommer i fint driv på midtbanen før han spiller ballen ut til Milicevic på venstrekanten. Sistnevntes innlegg blokkeres og klareres deretter av gode Hagen.
    19'
    Brenne kommer til avslutning i presset posisjon ved 16-meteren, og skyter til side for mål. Relativt ufarlig.
    20'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Odd
    Mål: Espen Børufsen
    Owello slår en crossball fra høyresiden mot venstresiden i 16-meteren, og Kleiven fanger den opp. Han sender deretter en nydelig stikker inn til Børufsen som kommer i fart inn i 16-meteren, og alene med keeper gjør han ingen feil og sender ballen til side for en utrusende Arason og ned i det borterste hjørnet. Iskaldt av unggutten!
    20'
    Lekven treffer feil innenfor Starts 16-meter, og skyter ballen langt til side for mål.
    24'
    Mål for Odd!
    Start 1 - 1 Odd
    Mål: Magnus Myklebust
    Myklebust klemmer til fra 20 meters hold, og ballen er på vei til side for mål, men Høie kaster seg så lang han er, og slår ballen ut mot kanten av 16-meteren. Der kommer en Odd-spiller til, og kjipper den inn mot Bentley og Kovacs. Førstnevnte bommer på ballen, men sistnevnte treffer med en heading på mål. Høie får blokkert ballen rett ut igjen, og den havner til slutt hos Myklebust som dunker den inn fra fem meters hold! Målet kom takket være dårlig keeperspill.
    25'
    Hagen slår et innlegg fra høyrekanten, og Kovacs header ballen like utenfor nærmeste hjørnet fra fem meters hold. Start lever farlig nå.
    28'
    Bentley slår inn fra venstrekanten, men Goodson klarerer til corner.
    29'
    Slår en kort variant til Rambekk, som forsøker et innlegg, men det blokkeres unna.
    29'
    Lekven spiller en nydelig stikker inn i 16-meteren til Brenne som har lurt hjemmelagets offsidefelle. Alene med keeper fra skrått hold får midtbanespilleren til en avslutning, men Høie er raskt ute og redder med en fotparade.
    32'
    Odd har fått kampen inn i sitt spor nå, og dominerer til tider på bortebane.
    33'
    Fevang slår en svak ball mot Rambekk over sidelinjen. Svakt av kapteinen.
    33'
    Fevang takler Årst og tromsøværingen får frispark.
    34'
    Bolaños slår et frispark inn i 16-meteren, og Goodson når den ved lengste stolpe, men klarer ikke å forhindre at den passerer dødlinja.
    35'
    Bolaños kommer rundt på høyrekanten og får slått inn, men innlegget hans blir plukket av Arason.
    37'
    Bentley slår et glimrende innlegg inn i 16-meteren fra venstrekanten, og Kovacs ruver høyest i 16-meteren, men ungareren bommer litt på ballen og den sklir av. Ballen treffer deretter Milicevic som får klarert.
    40'
    Bentley drar seg fri fra Freeman og slår inn, men amerikaneren får denne gang blokkert til corner.
    41'
    Milicevic header ballen unna.
    42'
    Odd fortsetter å presse Start tilbake på banen.
    43'
    Milicevic presser frem et innkast høyt på banen, men Start får ingenting ut av muligheten.
    45'
    Owello dras ned av Hagen, men Odd-spilleren unnslipper gult kort.
    45'+1
    45'+2
    Det står 1-1 til pause mellom Start og Odd. Start åpnet best, og tok ledelsen, men så kom Odd sterkt tilbake og utlignet takket være en keepertabbe. Etter utligningen har det kun vært et lag på banen, og det er faktisk Odd - som dominerer stort på Sør Arena.
    45'
    Start tar avspark i andre omgang. Det er ingen endringer på noen av lagene.
    46'
    Det er jevnt i starten av andre omgang.
    47'
    Myklebust mottar et innlegg fra Bentley i Starts 5-meter, men dommeren blåser av for hands.
    49'
    Start får frispark på høyrekanten.
    51'
    Bolaños slår innlegget hardt inn i 16-meteren, men Kovacs header den ut til corner.
    51'
    Fevang header den unna i duell med Årst.
    51'
    Kovacs dyttes i ryggen av Borgersen og førstnevnte får frispark midt på banen.
    53'
    Borgersen får frispark i eget felt etter en duell med Myklebust.
    53'
    Stokkelien kræsjer med Semb, og sistnevnte blir liggende nede med en skade.
    54'
    Etter litt behandling kommer Semb seg på beina igjen. Relativt uskadet kan det virke som.
    56'
    Kovacs får frispark midt inne på Starts banehalvdel.
    56'
    Bentley skrur frisparket inn i 16-meteren, men Høie kommer ut og fanger ballen. Godt keeperspill.
    57'
    Dommer Edvardtsen får behov for å vise seg frem igjen når han pirker på Goodson som tar frispark mens ballen ruller.
    59'
    Kleiven er nære ved å spille Stokkelien igjennom i Odds 16-meter, men Arason fanger ballen først.
    60'
    Gult kort til Odd
    Magnus Lekven
    Owello får en fot i ansiktet da han stuper frem for å vinne ballen foran Lekven. Dermed blir det gult kort til Lekven. Noe hardt idømt.
    61'
    Bolaños skrur ballen over muren, men frisparket er for dårlig plassert og Arason redder komfortabelt.
    62'
    Kleiven jobber bra og stopper Bentley på vei oppover høyrekanten.
    63'
    Owello og Start kommer på en kontring. Owello spiller igjennom Stokkelien, som gir den videre til Årst på kanten. Han drar seg inn og får skutt fra kanten av 16-meteren, men Hagen blokkerer og deretter header Semb returen unna.
    65'
    Samuelsen feller Stokkelien på Starts venstrekant, og hjemmelaget får frispark.
    67'
    Bolaños slår en variant ut mot Freeman på motsatt side. Han lader kanonen, men skuddet blokkeres av en Odd-spiller som stormer ut i press.
    67'
    Hagen med et langt innkast på høyrekanten, men Goodson header ballen tilbake til Hagen. Deretter slår Odd-spilleren et innlegg, men det fanges enkelt av Høie.
    68'
    Kovacs header et innlegg fra Freeman ut til corner.
    69'
    Årst kommer høyest i feltet, men får ikke styrt headingen på mål fra fem meters hold, og den flyr utenfor lengste stolpe.
    69'
    Nå er det Edvardtsen-show igjen her. Tilkaller seg Bentley og Børufsen for tilsnakk. Når corneren endelig kan bli tatt får Høie frispark for en dytt i feltet.
    71'
    Det er Start som prøver mest nå, og Odd virker fornøyde med ett poeng.
    76'
    Gulsvik viser seg frem når han drar av Owello på høyrekanten og kommer til innlegg. Goodson sleiver ballen unna, og Samuelsen får tak i den. Han kommer også til skudd fra 18-meters hold, men det går over mål.
    78'
    Bolaños stormer frem på høyrekanten, og skyter fra kanten av 16-meteren, men skuddet reddes til corner av Arason.
    80'
    Gulsvik klarerer ballen langt unna.
    80'
    Owello sparkes ned av Samuelsen, men dommeren lar spillet gå. Håpløs avgjørelse.
    82'
    Bentley kommer til skudd fra 18 meters hold, men Goodson blokkerer skuddet.
    83'
    Storbæk meier ned Owello 25 meter fra eget mål, og Start får frispark i en farlig posisjon.
    84'
    Bolaños skyter ballen over muren, men også noen meter over mål.
    85'
    Owello prøver å spille fri Børufsen på venstrekanten, men igjen stopper Hagen ballen fra å komme frem. Høyrebacken har spilt meget godt i dag.
    86'
    Start vinner et innkast høyt på banen, og Oladapo kaster ballen inn til Goodson som stusser den bakover i 16-meteren. Der står derimot Arason og venter, og plukker ballen ned.
    87'
    Det er lite som tyder på at det blir flere mål i sluttminuttene, men en skal aldri si aldri.
    88'
    Semb stopper Børufsen med en fin takling. Godt spill av stopperen.
    89'
    Gult kort til Start
    Borgersen får gult kort for en duell med Kovacs. Meget hardt idømt også det.
    90'
    Det er minimum tre minutters tilleggstid i andre omgang.
    90'+1
    Arason er irritert på dommeren som ikke gir han frispark i eget felt. Det hele ender likevel med at Start ikke får mål på muligheten som byr seg, og godt er det!
    90'+3
    90'+4
    Det ender 1-1 mellom Start og Odd Grenland i en jevnspilt affære. Odd var klart best i første omgang, men Start prøvde mest i andre omgang så uavgjort var nok et fair resultat. Kampen var preget av få sjanser dog, og var ikke særlig underholdende.
    Start er fremdeles ubeseiret og rykker opp en plass på tabellen. Men om Rosenborg tar poeng mot Brann så blir de liggende på fjerdeplassen som før kampen.