1-0
1 737
1 167

Velkommen til Haugesund Sparebank Arena og dagens oppgjør i Eliteserien mellom FK Haugesund og Kristiansund. Haugesund bader i sol, og gressmatten skinner nydelig i det flotte været. Det meste ligger til rette for en flott fotballkamp. Spørsmålet blir kanskje om hvem som takler varmen best?
    Hjemmelaget gjør en forandring på laget som spilte 2-2 mot HamKam i Hamar på søndag. Inn kommer Claus Niyukuri på bekostning av Hlynur Karlsson. Bortelaget gjør også en forandring på sitt lag. Dan Peter Ulvestad erstatter Marius Olsen.
    Det har vært en travel uke for FKH . For en uke siden smalt det en bombe da Oskar Hrafn Thorvaldsson ga seg på dagen som FKH-trener, kun noen måneder etter at han var ansatt for å stake ut en ny og langsiktig kurs for klubben. Assistenttrener Sancheev Manoharan har overtatt roret, som han også gjorde da Jostein Grindhaug ga seg i fjor. Manoharan har uttalt at han ønsker å spille en annen type fotball enn sin forgjenger, så det blir spennende å se i dag om han lykkes med det.
    I Kristiansund har det vært mer harmoni og suksess etter at Amund Skiri overtok sjefsrollen i august i fjor. Han fikk en umiddelbar opptur med opprykk via play-off til Eliteserien. Så langt har det gått fint i returen til øverste divisjon. Laget ligger trygt plassert midt på tabellen med ni poeng.
    FKH ligger to poeng og fem plasser bak dagnes motstander, men med seier vil de passere Kristiansund. Så jevnt er det innledningsvis i sesongen. Samtidig er det nok viktigere for hjemmelaget med en seier med tanke på den siste ukes hendelser og tabellsituasjon.
    Sist gang Kristiansund gjestet Haugesund endte det med seier med sifrene 2-0 til hjemmelaget. Da var det Alexander Søderlund og Alioune Ndour som sørget for scoringene. Denne gang er det andre som må stå frem skal FKH få sin første hjemmeseier for sesongen.
    Da tar Hagenes med seg kapteinene og avgjør sidevalg og hvem som skal starte med ballen. Vi er straks klare for avspark i Haugesund.
    0'
    Frispark
    1'
    FKH med mye ball de første minuttene, men det er helst mellom forsvar og midtbane. Lite fremoverrettet spill så langt.
    3'
    Tounekti fyrer løs fra 25 meter. Skuddet går langt utenfor.
    4'
    Litt jevnere i banespillet i Haugesund nå, men fremdeles lite som skjer foran mål.
    7'
    Innlegg fra høyre. Willumsen får hodet på ballen, men Selvik gjør en flott redning.
    7'
    Frispark til Selvik og FKH.
    8'
    Frispark
    8'
    Krusnell har fått en liten smell. Mens han snakker med dommeren får spillerne tatt seg en drikkepause.
    11'
    Tounekti prøver skuddfoten fra venstresiden nok en gang. Denne gangen treffer han mål, men Lansing er fint med og redder.
    12'
    FKH og Eskesen vil ha straffe, men dommer Hagenes vinker spillet videre.
    13'
    Frispark
    13'
    FKH tror de har scoret men assistendommer har vært oppe med flagget. Etter en kort VAR-sjekk er spillet i gang igjen.
    14'
    Gult kort til Kristiansund
    Heine Bruseth
    Han holder igjen Konradsen når FKH kan kontre.
    16'
    Han prøver et skudd, men det er enkel mat for Lansing.
    17'
    Innlegg fra Niuykuri ender rett i beina til Ulvestad.
    19'
    Niyukuri header over fra god posisjon.
    19'
    Nok et innlegg fra FKH, men nok en gang ender det hos en Kristiansund-spiller. Denne gang er det Isaksen som vinner duellen.
    23'
    Frispark
    23'
    Niyukuri får seg en smell i hodet etter en takling av Gueye. Han kommer seg etter hvert på beina.
    25'
    Frispark
    26'
    Stor dobbelsjanse til FKH! Først er det Eskesen som skyter fra 15 meter. Lansing gjør en strålende redning, men returen ender i beina til Tounekti. Med et åpent mål foran seg klarer han å sette ballen himmelhøyt over. Der burde det ha stått 1-0 til hjemmelaget.
    29'
    Leite vil også teste skuddfoten. Fra 25 meter brenner han til, men skuddet er svakt og går noen meter over.
    31'
    Frispark
    33'
    Frispark
    35'
    Krusnell går på et langt løp, men til slutt går han tom for plass og tid. Kristiansund vinner ballen og Lansing har kontroll.
    37'
    Ballen fra Eskesen går forbi alt og alle.
    38'
    Han svinger ballen inn i feltet.
    40'
    Han er i offside når frisparket slås.
    41'
    Frispark
    41'
    Lansing klarerer et tilbakespill rett i Diarra og over mål. Småfarlig av Kristiansund det.
    43'
    Frispark
    44'
    Sauer setter nesten inn 1-0, men Lansing gjør nok en flott redning.
    44'
    Ulvestad header unna.
    44'
    Eskesen legger inn fra høyre. Diarra får akkurat tåen på ballen, men ballen har ingen fart. Lansing plukker enkelt opp ballen.
    45'+2
    Frispark
    45'+2
    45'+3
    En heller tam og kjedelig førsteomgang ender målløs. Hjemmelaget har vært nærmest. Først ved en dobbelsjanse til Eskesen og Tounekti, deretter en sjanse til Sauer. Ved begge anledningene stod Lansing i veien. Kristiansund har vært lite på visitt foran FKH-målet. Nærmest var Willumsson som fikk en god heading reddet av Selvik. Hjemmelaget har kontrollert det meste av banespilllet, men sliter til tider med å skap de store sjansene. Bortelaget må nok heve seg noen hakk skal de klare å skape større bekymringer for hjemmelaget, så langt har FKH-forsvaret hatt det komfortabelt.
    45'
    Frispark
    45'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Sebastian Tounekti
    Målgivende: Julius Eskesen
    Han har prøvd noen ganger i dag, men nå satt den endelig. Han får ballen av Eskesen litt til venstre for mål, fører ballen noen meter før han vri seg mot høyre og skrur ballen bak en utspilt Lansing. Nydelig scoring av FKH-vingen!
    46'
    Fremdeles hjemmelaget med kontroll og banespill etter scoringen. Skal Kristiansund få noe ut av denne kampen må laget flytte seg høyere i banen.
    51'
    Der kommer nesten utligningen til bortelaget. Ett innlegg fra venstre lander i fanget til Mikaelsson, men han klarer ikke å få avsluttet før ballen triller inn til Selvik. Der kunne fort Kristiansund fått en scoring.
    54'
    Mikkel Rakneberg
    Han takler Konradsen på en ufin måte.
    55'
    Frispark
    56'
    Fredriksen header ballen til kast.
    57'
    Diarra fører og skyter fra skrått hold. Han treffer urent på ballen, så avslutningen går langt utenfor.
    59'
    Touetkti prøver seg igjen. Denne gangen går skuddet like utenfor.
    60'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Wilfred George
    Ut: Heine Bruseth
    61'
    Inn: Leander Alvheim
    Ut: Hilmir Rafn Mikaelsson
    61'
    Inn: Håkon Sjåtil
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    61'
    Etter litt klabb og babb får FKH kontroll.
    62'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Mikkel Hope
    Ut: Claus Niyukuri
    63'
    Bortelaget har klart å løfte spillet sitt litt nå, men de klarer ikke helt å bryte gjennom et solid FKH-forsvar.
    65'
    Tounekti er på ferde igjen. Denne gangen prøver han seg med venstrefoten. Dessverre for angriperen er ikke den like godt stilt inn. Avslutningen går langt utenfor.
    68'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Mathias Dahl Sauer
    68'
    Bortelaget har ballen mer og mer og spiser seg inn i kampen. Hjemmelaget må være forsiktige så det ikke kommer en utligning her.
    70'
    Gueye går opp for å heade et innlegg, men ballen er litt for høy så det blir bare en stuss ut til kast.
    76'
    Inn: Anton Logi Ludviksson
    Ut: Bruno Leite
    77'
    Inn: Sondre Liseth
    Ut: Morten Konradsen
    77'
    Gult kort til FK Haugesund
    Sebastian Tounekti
    Han får det for gjentatte forseelser.
    78'
    Hjemmelaget har tatt over mer av spillet etter en bedre periode av Kristiansund.