Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til 2. pinsedag-runden av Eliteserien! Her skal vi guide dere gjennom godbiten Haugesund - Rosenborg.
    Det har vært litt surmuling rundt Rosenborgs spill, men faktum er at trønderne er på 2. plass etter 10 spilte runder. Ni strake kamper uten tap (6-3-0) har gitt 21 poeng. Laget er fem bak ledende Brann.
    Dagens hjemmelag - Haugesund - er ikke langt bak. 18 poeng og en foreløpig 4. plass er fasit før dagens kamp.
    Se ekstra opp for Haugesunds David Akintola. Den 22 år gamle nigerianeren har virkelig levert varene fra seriestart og står med tre mål og fem assist så langt. Frederik Gytkjær er hjemmelagets toppscorer med fire kasser.
    Haugesund (4-4-1-1): Bråtveit - Haraldseid, Pallesen Knudsen, Karamoko, Skjerve - Akintola, Tronstad, Nilsen, Kallevåg - Grindheim - Gytkjær
    Haugensund-benken: Sandvik, Leite, Horneland, Gunnarshaug, Velde, Ikedi og Kovacevic.
    Eneste endringen for Haugesund er Stølås ut for Karamoko. Stølås fikk seg en trøkk i 16. mai-kampen mot Brann (1-1), og ble altså ikke friskmeldt til dagens oppgjør.
    Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen, Rasmussen, Trondsen - Helland, Søderlund, Levi
    Rosenborg-benken: Østbø, Stamnestrø, Amundsen, Reitas, M. Konradsen, Serbecic og Zekhnini
    Ingen Bendtner for Rosenborg, altså. Dansken fikk en smell i 16. mai-kampen, men MR-undersøkelsene viste at det ikke var alvorlig. Bendtner var tilbake i trening lørdag, men Kåre Ingebrigtsen virker ikke å ta noen sjanser med sin stjernespiss rett før VM. Søderlund får sjansen som ensom spiss.
    I tillegg til at Bendtner er ute til fordel for Søderlund, starter Levi istedenfor de Lanlay. Det er også de to eneste RBK-endringene fra 3-0-seieren mot LSK forrige runde.
    Rosenborg har et lite statistisk overtak kontra Haugesund. På de siste 17 kampene har trønderne vunnet 8 mot Haugesunds 5. RBK har scoret 39 mot FKHs 24. Men de to siste oppgjørene har endt 1-0 i favør Haugesund.
    - Jeg forventer en tøff kamp. Som alltid når du møter Haugesund, må du matche dem på duellkraft og løpskraft. Så får vi håpe vi har litt bedre ferdigheter enn dem, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.
    - Det blir nok en stillingskrig, men jeg tror og håper vi kommer best ut av det, sier FKHs Grindheim til kanalen.
    Bortimot fullsatt på Haugesund stadion, og spillerne er i ferd med å entre banen - det er straks duket for kamp!
    Mål for Rosenborg!
    FK Haugesund 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Birger Meling
    MÅÅÅL!!! Rosenborg triller ball i ett og et halvt minutt, spiller seg opp på høyresiden, og etter hvert ser Meling Søderlunds lure løp i feltet. Spissen vender elegant bort Pallesen Knudsen og hamrer ballen i nærmeste hjørne - drømmestart for RBK og den tidligere FKH-spissen!
    2'
    Søderlund med sitt fjerde for sesongen. Det gjør ham til toppscorer for trønderne.
    3'
    Hedenstad med røff behandling av Kallevåg. Frispark, men den varianten er fullstendig mislykket for Haugesund.
    4'
    Også i forrige hjemmekamp fikk Haugesund en sjokkstart da Bamba ga KBK ledelsen før minuttet spilt. Da endte det 3-2 til Haugesund.
    5'
    Haugesund roper på straffe, men får intet. Må se reprisene på den. Nja, er fasiten etter den. Helt greit å la den gå.
    7'
    Og mens FKH roper på straffe tar RBK kontringen. Søderlund prøver å spille vegg med Meling, men Trondsen går litt i veien. Ender i ingenting.
    8'
    Mike Jensen til skudd. Rett på keeper.
    9'
    Akintola til innlegg. Det heades ut til corner.
    9'
    Corner til Haugesund: Upresist fra Grindheim - og langt ut fra RBK på første stolpe.
    10'
    Trondsen sitt innlegg er bra, men Pallesen Knudsen får headet unna. Ballen i beina på Levia, som forsøker seg på halvspretten. Rett utenfor, men Bråtveit har vel kontroll.
    11'
    Akintola viser seg frem. Spiller vegg og drar til fra 18-19 meter. Hansen slår til corner.
    12'
    Corner til Haugesund: Ganske lik som forrige fra Grindheim. Stanges ut ved første stolpe. To svake cornere fra han.
    12'
    Frispark til Haugesund, og det i farlig posisjon. Haraldseid står klar.
    13'
    Haraldseid legger inn, og der får Akintola hodet på ballen. Men han må dukke ned og får ikke ordentlig kraft på ballen. Enkelt for Hansen.
    14'
    NESTEN! Haugesund-spillerne står nærmest i kø for å score, og til slutt er det Skjerve (!) som vender opp i feltet og prøver lykken. Liiiike utenfor.
    15'
    Haraldseid vinner løpsduellen mot Levi, og får også frispark på egen banehalvdel.
    16'
    Helland forsøker å stjele meter før et frispark halvveis inn på Haugesunds banehalvdel. Det får han ikke lov til.
    18'
    RBK forsøker å opprettholde et press etter frisparket, men ballen går under foten til Levi og ut til innkast for hjemmelaget.
    19'
    Haugesund for øvrig betraktelig mer med nå enn i startminuttene. Har vært en god fotballkamp hittil.
    20'
    Gult kort til Rosenborg
    Jacob Rasmussen
    Rasmussen havner i trøbbel, og løser ikke det særlig elegant. River og sliter i Gytkjær og belønnes med et gult kort.
    20'
    FKH-spillerne fryktelig aggressive høyt i banen i gjenvinningspresset. Prøver å ta initiativet i kampen.
    22'
    FOR EN DETALJ! Meling tar med seg ballen på hælen og finner Søderlund i feltet. Avslutningen denne gang i blokka, men for en lekker liten detalj fra Meling. Nydelig gjort!
    23'
    SJANSE! Hedestad finner Trondsen på bakre stolpe. Han demper ballen og forsøker å overliste en utrusende Bråtveit, men må kaste seg noe frem i avslutningsforsøket. Ballen over mål.
    24'
    FK Haugesund 0 - 2 Rosenborg
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    MÅÅÅL!!! Søderlund gjør det igjen! Får stå helt alene i feltet mellom fire FKH-forsvarere, og når innlegget til Hedenstad er perfekt, kan han bare styre inn 0-2 med hodet. Holder tilbake jubelen nok en gang. Har ikke glemt at det er her han slo gjennom.
    27'
    Masse rom for Levi, som dunker innlegget hardt langs bakken. Søderlund når akkurat ikke frem.
    30'
    Rosenborg beholder ballen, og denne gang legger Levi ballen på skuddhold for Helland. Han bruker bredsiden for å styre den et godt stykke over og utenfor.
    30'
    Gytkjær først på innlegget, men han blir løpt ned av Hovland. Hele Haugesund stadion vil ha straffe, men spilleren selv protesterer ikke veldig på at dommeren lar spillet gå.
    31'
    Frispark mot Rasmussen, men det så da litt billig ut. Dansken, som har gult fra før, må uansett passe seg.
    32'
    Akintola drar seg innover og finter seg forbi Meling. Det påfølgende skuddet går rett i Trondsen, men han skjønner ikke helt hvor ballen ender opp. Akintola kaster seg frem og får skutt på ny, men uten særlig retning. Utenfor mål.
    33'
    Så er det frispark til Rosenborg, og Pål-André Helland tester skuddfoten fra omkring 30 meter. Greit nok, men Bråtveit har ikke store problemer med å holde ballen.
    34'
    ER DET MULIG, HELLAND!? Blir spilt helt perfekt i bakrom og med Karamoko helt feilplassert får vingen all tid i verden til å prikke ballen i mål alene med keeper. Helland forsøker å skru ballen i motsatt, men sleiver litt i avslutningsøyeblikket. Ballen utenfor mål - og Helland hopper i frustrasjon.
    36'
    Rasmussen mister ballen i farlig område, men RBK-dansken slipper med skrekken. Gytkjærs skudd blokkeres.
    38'
    Et par RBK-innlegg nå, men alle avverges.
    39'
    SJANSE! Reginiussen bryter og Rosenborg kontrer. Mike Jensen finner Helland, som igjen finner Levi alene på bakre stolpe. Dempingen ikke helt perfekt, og med ballen sprettende høyt, forsøker Levi seg på en lobb på en utrusende Bråtveit. Over mål.
    40'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Christian Grindheim
    Tar seg til låret idet han forlater banen, Grindheim.
    41'
    Akintola ser ut til å legge seg nærmest Gytkjær på topp, der Grindheim lå, altså. Grindheims lår ises ned på sidelinjen.
    43'
    Corner til Haugesund: Våge Nilsen med corneren, og den er bedre enn begge til Grindheim. Men i feltet rager Rasmussen høyest.
    45'
    Corner til Haugesund: Enda nærmere denne gang, men Rosenborg får igjen klarert.
    45'
    Corner til Haugesund: Hansen plukker.
    45'+1
    Det er lagt til et lite minutt. Straks pause, med andre ord.
    45'+1
    Pause - der er den første omgangen over! Rosenborg kan være fornøyd med en solid omgang, mens det har bølget mye mer for Haugesund. Vanligvis defensivt sterke FKH har latt RBK komme til overraskende mange store sjanser.
    45'+2
    Bendtner lover for øvrig å være klar til Brann-kampen. Han har lagt ut et instagrambilde som viser at han får behandling i Danmark etter smellen i 16. mai-kampen mot LSK. Rosenborg og Brann møtes den 27. mai.
    - Vi har god kontroll defensivt og skaper mye. Det er synd at vi ikke leder mer enn 2-0. Det er for dårlig, sier Alexander Søderlund. - Det er her jeg er fra, så jeg må være litt snill, fortsetter han om hvorfor han ikke feiret så mye.
    - Vi virker energiløse. Det er ikke bra nok, er blant det Pallesen Knudsen sier til Eurosport. Han var ikke fornøyd med egen eller eget lags prestasjon.
    - Jeg synes vi er gode. Vi får en fantastisk åpning, og har bra kontroll på det. Vi spiller bra fotball, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.
    - Vi må komme oss på jobb. Vi er sist på alt, mener Eirik Horneland, FKH-trener, og kaller det hele utrolig skuffende.
    2. omgang er i gang!
    46'
    Ingen bytter i hvilen, men FKH har jo allerede gjort ett. Leite inn for Grindheim, altså.
    47'
    Rosenborg best i gang i den 2. omgangen. Mike Jensen forsøker seg fra distanse, men markkryperen går rett i hælen på lagkompis Søderlund.
    48'
    Innlegg mot Akintola. Vekk fra Reginiussen.
    48'
    Nå er det hjemmelaget som presser. Ballen til slutt i beina til Haraldseid, som forsøker seg med en suser fra omtrent 20 meter. Til side for målet til Hansen.
    49'
    NESTEN! Fryktelig pasning fra Kallevåg, rett i beina på Trondsen. Han avanserer, finner Helland på høyresiden, men avslutningen går rett i Karamoko. Ikke altfor langt unna 0-3!
    52'
    6502 tilskuerer på Haugesund stadion.
    53'
    Andre gule kort til Rosenborg
    TO GULE! Kaster seg inn for sent og stempler Tronstad rett på foten. Gult kort er helt greit - og to gule blir rødt. Nå kan det bli interessant.
    54'
    Kontringsmulighet for RBK, for ballen til Mike Jensen er perfekt. Søderlund imidlertid litt uheldig med mottaket, og dermed blir det intet ut av den potensielle sjansen.
    56'
    Ingebrigtsen virker å vente litt med å gjøre bytter. RBK i en slags 4-4-1-formasjon nå.
    56'
    Svak involvering av Helland. Først en dårlig touch og så lager han frispark for FKH. Ikke hatt en veldig god dag på jobben så langt, RBK-vingen.
    57'
    FKH til innlegg. Hansen har stålkontroll.
    59'
    Zekhnini gjør seg klar til å komme inn. Ut med Levi, kanskje?
    60'
    Haraldseid til innlegg, men Gytkjær sitt skudd blir blokkert.
    61'
    RBK én mann mindre, men har beholdt ballen en stund nå.
    63'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Jonathan Levi
    63'
    Inn: Anthony Ikedi
    Ut: Fredrik Pallesen Knudsen
    64'
    NESTEN REDUSERING! Meling bommer på klareringen, og det burde ha kostet et mål. Leite treffer ikke helt rent på sitt forsøk, men rett foran Hansen kommer Akintola med en lang tå. Treffer ballen, men den går rett på Hansen - og så får Meling ballen unna.
    66'
    Straffe til hjemmelaget! Gytkjær lurer seg akkurat forbi idet Trondsen skal klarere. Dermed tar RBK-eren mann og ikke ball. Dommeren peker på krittmerket.
    67'
    STRAFFEBOM! Gytkjær treffer så langt under ballen at den forsvinner ut av stadion og muligens er på vei mot månen. Fryktelig straffe!
    68'
    Helland til innlegg mot bakre, og det ser nesten ut som om Søderlund ikke hopper ordentlig opp. Bak ham er Mike Jensen, men heller ikke han kommer på ballen.
    70'
    Inn: Besim Serbecic
    Ut: Pål André Helland
    Defensivt bytte. RBK med tre stoppere og det som ser ut som en 5-3-1-formasjon.
    71'
    Reprisene av Gytkjær-straffen viser at han rett og slett bare skyter den himmelhøyt over. Ser ikke ut til å skli eller noe. Han kommer ikke til å sove godt i natt.
    72'
    Akintola oppe med hånda i anskitet til Serbecic. Bosnieren får frispark.
    74'
    Flere innlegg fra hjemmelaget nå, men de blir liksom ikke ordentlig farlige.
    75'
    Corner til Haugesund: Stanges ut, men hjemmelaget beholder ballen. Til slutt er det Akintola som drar av gårde et skudd. Ikke dårlig, men noe over.
    75'
    Leite til innlegg, men Reginiussen feier unna to motspillere og ballen idet han rydder opp.
    76'
    Oppofrende forsvarsspill fra Even Hovland. Kaster seg inn og blokkerer skuddet fra Gytkjær til corner.
    77'
    Corner til Haugesund: Det blir farlig! Corneren er godt slått, men ballen heades unna. Haraldseid står på rett sted, men halvvolley fra 16-17 meter stryker feil side av stolpen.
    78'
    Nå er det fryktelig mange RBK-ere i og utenfor egen sekstenmeteren...
    80'
    Skjerve dunker ballen hardt inn foran mål, og det er nesten at Gytkjær klarer å flikke den i mål. Spissen bommer imidlertid på ballen.
    81'
    KJEMPESJANSE! Leite stikker Gytkjær perfekt gjennom, men fra skrå vinkel klarer han ikke å overliste Hansen.
    82'
    Corner til Haugesund: Går gjennom hele feltet og til Leite på bakre stolpe. Han treffer ikke rent på halvspretten - ballen laaangt over.
    83'
    Innkast til Rosenborg. Meling får beskjed om å kjappe seg.
    84'
    Speaker roper opp Akintola som Haugesunds beste. Undertegnede kårer imidlertid tomålsscorer Søderlund til kampens beste - i hvert fall enn så lenge.
    85'
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    86'
    Reginiussen løpes rett ned av innbytter Velde med ballen et godt stykke unna. Klassisk overtenning, eller?
    87'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Kristoffer Velde
    Målgivende: Frederik Gytkjær
    MÅÅÅL!!! Gytkjær kommer seg til dødlinja og løfter ballen inn på bakre stolpe. Der rager innbytter Velde høyest - nå blir det kok her!
    88'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kristoffer Velde
    Drar av seg trøya og feirer på seg et gult kort.
    89'
    Corner til Haugesund: Nok en gang heades ballen unna.
    90'
    Corner til Haugesund: Reginiussen vinner i feltet. Hjemmelaget kaster alle mann frem nå.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Inn: Erlend Dahl Reitan
    Ut: Anders Trondsen
    Bruker tid på å komme seg av, Trondsen. Kan bli lagt til litt ekstra her.
    90'+2
    RBK dunker ballen ut ved første anledning.
    90'+3
    Innlegget blokkeres rett i lufta, men det blir skummelt for Hansen. Akintola hopper opp, men bommer på ball - keeper kan puste lettet ut.
    90'+4
    Tronstad klarer ikke stokke beina sine idet han skal avslutte fra 14-15 meter. Søderlund beiner ballen unna.