Slutt

3-1

0-1
Sarr23'
2-1
3-1
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, og ny toppkamp i Eliteserien. 3. plasserte Ranheim tar imot 6. plasserte Molde. Mitt navn er Erik Eikebrokk, avspark er en drøy time unna. Det er bare å feste setebeltene, for de som har det i stua.
    Lagoppstillingene er inne. Ranheim-trener gjør én forandring fra seieren borte mot Kristiansund; Michael Karlsen kommer inn for Andreas Helmersen: Ranheim (4-3-3): Barli – Fonn Witry, Kvande, Eggen Rismark, Foosnæs – Løkberg, Valla Dønnem, Reginiussen – Riksvold, Karlsen, Tønne
    Molde-trener Ole Gunnar Solskjær sender Molde ut i en noe uvanlig 5-2-3-formasjon, som følger: Linde - Gabrielsen, Gregersen, Sarr, Forren, Strand - Normann, Hussain - Moström, Brustad, Hestad.
    På benken har Ranheim reservekeeper Lenes, Alseth, Storflor, Storflor, Sørløkk, Furu, Solli og Helmersen.
    Skulle det hangle for Molde, kan Ole Gunnar Solskjær vende seg til reservekeeper Ranmark, Telo, Aursnes, Svendsen, Remmer, Chukwu og Braut Håland.
    Kampen ledes av hoveddommer Kristoffer Hagenes. På linjene går Geir-Oskar Isaksen og Anders Olav Dale. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    Ifølge hjemmelagets hjemmeside, har Ranheim og Molde møttes tre ganger tidligere; første gang i 1946, da lagene spilte kvalifisering om opprykk til Toppserien. Ranheim vant. Det samme gjentok seg i 1954, da Ranheim på ny vant 2-0, og rykket opp til norsk fotballs øverste nivå, på bekostning av Molde. I 1954 møttes også lagene i tredje runde i cupen; da Ranheim avgjorde med en sen scoring. Sist gang lagene møttes var i 2013, da i cupens fjerde runde. Den gang vant Molde 6-0 på hjemmebane.
    Da er det bekreftet fra Molde at bortelaget starter i en 5-2-3-formasjon, som følger: Linde - Gabrielsen, Gregersen, Forren, Sarr, Strand - Normann, Hussein - Moström, Brustad, Hestad.
    Overraskelseslaget Ranheim - som bare fortsetter å overraske, selv om «alle» snakker om at hverdagen snart kommer å innhente dem - ligger tre poeng foran Molde før dagens kamp. Målforskjellen lagene imellom gjør at Molde kommer til å passere Ranheim med seier i dag, uansett resultat.
    Lagene er i full gang med oppvarming, mens trenerne Maalen og Solskjær gjør unna før kamp-intervjuene med TV. Ranheim-spillerne varmer opp på «gammelmåten» med høye kneløft, spark bak, høyre og venstre hånd i bakken, og kjappe fartsøkninger. Molde-spillerne ser ut som de forbereder seg til en tøff batalje med mye duellspill, og varmer opp deretter, før de går over i en «sirkeltreningsoppvarmingsvariant», ledet av tøffingen Trond Strande.
    Ranheim lodder stemninga før kampen med det ondes tema fra «Star Wars» før lagene entrer matta. Denne følges opp med temaet fra «Mission Impossible». Om dette er bevisst bruk for å tegne et bilde av lagenes utgangspunkt før kampen, er det naturlig å spørre seg; hvem er Ranheims Tom Cruise, og hvem er Moldes Darth Vader? Om 90 minutter skal avgjørelsen falle: «May the force be with you». This message will self destruct in three minutes.
    Molde tar avspark ved Etzaz Hussein. Kampen er igang.
    Defensivt ser Molde ut som 5-4-1, offensivt er nok planen at backene skal høyt i banen, slik at laget ser mer ut som 3-4-3. Det blir spennende å se hvor flinke Molde-spillerne er til å balansere dette.
    2'
    Kampens første corner går til Molde.
    3'
    Molde har hatt ballen mest de første minuttene. Ranheim ligger tålmodige lavt i banen. Den eneste som ikke er tålmodig er Ranheims indreløper Kristoffer Løkberg, som, på sedvanlig vis, maner spillerne foran ham til innsats og tøffere press.
    5'
    Mattias Moström
    Stor Molde-sjanse. Moström er plutselig fri på høyre, men skuddet mot nærmeste stang, reddes greit av Ranheim-keeper Even Barli.
    6'
    Det er stinn brakke på Extra arena i dag. Kampen har vært utsolgt i flere dager.
    7'
    Ranheim har mer ball nå. Greier å etablere spillet høyt inne på Moldes halvdel, men Molde bryter etter en pasningsmiss av Kvande.
    8'
    Moström får skutt, men Ranheim jobber godt hjemover, og rydder opp i Kvandes litt naive valg.
    8'
    Forferdelig tversoverpasning fra Forren, mot høyre. Det smeller i reklameskiltene. Flere meter for høy...
    9'
    Molde starter presset ganske nøyaktig på midtbanen, når Ranheim får lagt ned ballen. Når hjemmelaget har femmeter, står Molde høyt for å hindre kort igangsetting bakfra.
    10'
    Moström og Brustad utfordrer rommet bak Ranheim-forsvaret, men Brustad er for kjapt fremme, eller rett og slett for rask. Offside.
    11'
    Molde vrir ut mot venstre. Strand når ballen, og får lagt inn. Brustad kommer løpende inn, men innlegget er akkurat litt i høyeste laget.
    12'
    Molde har vært hakket bedre enn Ranheim, så langt.
    13'
    Ranheim-spiss drar en frekk luke på Mathias Normann, men den neste touchen blir for dårlig. Hjemmepublikummet roper «skyt», men Karlsen rekker ikke å lade panenka-kanonen før ballen er forsvunnet, via et Molde-bein.
    14'
    Mattias Moström
    Ny god Molde-mulighet, og igjen er det høyreving Moström som er på farta. Igjen er Ranheim-keeper Barli kjapt nede og redder.
    15'
    Når Molde-keeper Linde tar femmeter, står kaptein og høyreback Ruben Gabrielsen mer som høyre ving. Det er han Linde sikter på, men treffer ikke helt med pasningen.
    15'
    Solskjær styrer fælt nede fra sidelinja. Molde-treneren har en tydelig plan, og den handler mye om at høyreback Ruben Gabrielsen skal stå veldig høyt på høyre ving når Molde har ballen. Igjen er pasningen langt fra noen kompispasning.
    17'
    Molde har frispark nesten på midtbanen, og sikter mot Gabrielsen på høyre ving. Igjen er pasningen for kort, og ballen spretter over «høyreving» Gabrielsen, og ut til Ranheim-innkast.
    18'
    Frispark til Molde på 40 meter. Ruben Gabrielsen lusker foran mål. Dette kan bli farlig.
    19'
    Ranheim-spiss Karlsen og Molde-stopper Forren i duell. SIstnevnte vinner.
    19'
    Forren bryter høyt, og spiller nesten fri Fredrik Brustad. Spissen får en litt for dårlig touch på Forrens gode pasning.
    20'
    På motsatt kant utfordrer Gabrielsen Tønne og Foosnæs på fart. De to Ranheim-spillerne vinner - klart.
    21'
    Ny lang pasning ut mot Gabrielsen på høyre kant, men Moldes nye høyreving kommer seg ikke forbi Ranheim-back Foosnæs.
    22'
    Mål for Molde!
    Ranheim 0 - 1 Molde
    Mål: Babacar Sarr
    Målgivende: Etzaz Hussain
    Molde-stopper Sarr banker ballen i mål fra 20 meter. Får ballen fra Hussein, avanserer noen meter, og kliner til. Ballen suser i mål bak Barli.
    23'
    Sarr gjør alt selv, og banker ballen i mål fra tjue meter. Benytter anledningen til å løpe helt tilbake til bortefansen for å juble. Det blir helt stille fra hjemmefansen.
    23'
    Bra Ranheim-sjanse. Erik Tønne har løpt helt over ti høyre, og får slått inn med høyre fot. Tønne treffer Karlsen, som treffer mål. Men Molde-keeper Linde har full kontroll. Ranheims beste forsøk, så langt.
    26'
    Ranheim bedre med nå etter ledermål. Følger opp den gode muligheten, med corner fra venstre.
    27'
    Kristoffer Løkberg
    Klabb og babb foran mål, det ender med at Løkberg, nærmeste på vei ned, får avsluttet med hæla. Molde-keeper Linde redder. Den kunne gått inn med litt mer flyt.
    28'
    Ranheim-spiss Michael Karlsen påkaller dommer Hagenes' oppmerksomhet. Karlsen mener Molde-keeperen somler fælt, og bruker alt for lang tid. Det har han helt rett i, men Hagenes lar det gå.
    29'
    Godt Ranheim-angrep som starter helt bakfra. Foosnæs tar med seg ballen frem på venstre back, og forsøker å sette opp en vegg med Reginiussen. Men Reginiussen får ikke slått ballen tilbake. Angrepet blir stoppet på 20 meter.
    30'
    Forren somler med ballen, og Karlsen stjeler den. Karlsen mister oversikt over hvor ballen er, og ender med å lage et litt klønete frispark. Dommer Hagenes kunne funnet frem kortstokken der. Etzaz Hussain blir liggende nede, og får tilsyn fra Moldes fysio. Ser ikke ut som om han har veldig vondt. Utrolig hva litt mirakelvann kan kurere...
    33'
    Hussain er inne igjen.
    33'
    God Ranheim-sjanse, igjen etter corner. Men skuddet går rett på Linde.
    35'
    Kim Riksvold
    Dobbelsjanse til hjemmelaget. Innlegget fra Tønne kommer frem til Riksvold, som får avsluttet. Skuddet går rett i Molde-blokka. Returen faller til Løkberg; det samme gjentar seg. Gode sjanser for Ranheim, som styrer matchen nå. Blir corner.
    37'
    Molde kontrer, men Foosnæs vinner igjen ballen mot Moström. Pasningen fra Ranheim-backen er derimot dårlig, rett ut.
    37'
    Reginiussen er for tøff i ryggen på Normann, som får frispark. Normann faller lett, med filmer ikke.
    40'
    Mattias Moström
    Moström fyrer av fra innenfor 16-meteren. En Ranheim-spiller kaster seg for å blokkere, og ballen treffer hånda. «Ikke straffe», vurderer dommer Hagenes. Men skuddet hadde retning mot mål...
    40'
    Michael Karlsen
    Reginiussen header ned til Karlsen, som snur på en femøring og fyrer av fra 17 meter. Ballen spretter utenfor.
    41'
    Reginiussen drar av et par mann, og blir felt på midtbanen.
    42'
    Moström takler Foosnæs rent, og Molde får til og med innkastet. To minutter til pause, nå.
    43'
    Molde i angrep her på tampen av omgangen. Det er første gang på lenge. Molde startet første omgang best, men har siden Sarrs scoring latt Ranheim styre det meste.
    44'
    Mattias Moström
    Molde angriper på venstre, der Hestad spiller ut til Moström, som får god tid til å lade kanonen. Moström skyter i stanga, og returen havner hos Hestad. Hestads skudd går rett i Ranheim-keeper Barli, som roter ballen i mål. Heldigvis for Barli var Hestad offside...
    45'+1
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt på Extra arena.
    45'+1
    Ranheim får en siste sjans til å få til noe her, med et frispark ute på venstre, på høyde med Moldes 16-meter. Tønne slår.
    45'+1
    Tønne-frisparket er elendig, rett i første Molde-spiller. Få inn midtstopper Kvande til å slå frisparkene!
    45'+3
    Molde fyrer løs på frispark fra 30 meter. Rett på Ranheim-keeper Barli.
    49'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 1 Molde
    Mål: Mads Reginiussen
    Målgivende: Kim Riksvold
    Helt ut av ingenting. 1-1. Ranheim angriper på høyre. Riksvold legger inn fra høyre, og toppscorer Mads Reginiussen banker inn utligningen på halvspretten.
    49'
    «Tommel opp» fra Ranheim-fansen etter 1-1-målet.
    52'
    Michael Karlsen
    Kjempesjanse for Molde. Ranheim bryter ved Løkberg. RIksvold tar med Fonn Witry på høyre, hvis innlegg ser perfekt ut. Ranheim-spissen er der han skal være, men får ikke satt skallen til. Stor sjanse.
    54'
    Ranheim får ikke slått inn på høyre, ruller ballen tilbake, og begynner på nytt. Ranheim styrer det meste nå. Molde ligger lavt i 5-4-1-formasjon.
    54'
    Reginiussen leser en Molde-pasning. Finnmarkingen er mer i dytten nå, etter en nærmest usynlig første omgang.
    55'
    Mads Reginiussen
    Reginiussen er centimeter fra å få hjemmefansen på beina igjen. Fyrer av fra 20 meter. Ballen dupper, men Linde får fingrene på den, og slår til corner.
    56'
    Corneren er godt slått, og Ranheim får nesten avsluttet på mål. Molde får til slutt frispark, til hjemmefansens vrede.
    57'
    Mathias Normann slår dagens dårligste pasning. Upresset, rett til en Ranheim-spiller på midtbanen.
    58'
    Ranheim angriper igjen, nå på venstre. Trønderne er virkelig i dytten nå. Samtidig trampeklapper hjemmefansen, trommespillerne slår på stortromma med begge hender, og det ligger ny Ranheim-scoring i lufta.
    59'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 2 - 1 Molde
    Mål: Kim Riksvold
    Målgivende: Kristoffer Løkberg
    Der sitter den igjen for hjemmelaget. Reginiussen er i posisjon til å skyte fra tjue meter, men tar i stedet med seg Løkberg på venstre. Løkberg legger inn, til Kim Ove Riksvold, som glir inn ledermålet.
    60'
    Gult kort til Ranheim
    Aslak Fonn Witry
    Ranheims høyreback lager frispark på 30 meter. Får kampens første gule kort som «belønning».
    61'
    Petter Strand
    Strand sender frisparket høyt over Barlis mål.
    63'
    Babacar Sarr
    Bra Molde-sjanse. Først innlegg fra høyre, der skuddet blir blokkert på fem meter. Returen går til Hussain, som forsøker seg med høyre fot. Skuddet er dårlig. Rett på Barli.
    64'
    Vegard Forren
    Forren treffer godt, og svir fingertuppene til Ranheim-keeperen. Ender med corner.
    65'
    Nytt Molde-frispark, fra god posisjon, fra 25 meter. Det er Forren som legger ned ballen. Da blir det kraft, ikke presisjon.
    66'
    God Molde-sjanse. Corneren slås på første, der Brustad setter hodet til. Ballen glir av hodet til Brustad, og Ranheim slipper billig unna. Molde med mer initiativ nå.
    67'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Erling Braut Haaland
    Ut: Fredrik Brustad
    Kampens første bytte. Rent spissbytte for Molde.
    67'
    Michael Karlsen
    Ranheim kontrer. Løkbergs pasning ut til Karlsen er for lang, og Ranheim-spissen må bruke ekstra meter for å få tak i ballen. Karlsen halvveis skyter/legger inn. Ballen til femmeter.
    68'
    Gult kort til Ranheim
    Mads Reginiussen
    Reginiussen mister ballen, så takler han Gregersen ufint. Får gult kort.
    69'
    Frispark mot Ranheim-spiss Karlsen. Det skjønner verken Karlsen eller hjemmepublikummet noe som helst av.
    70'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Kim Riksvold
    Voldsom applaus når målscorer Riksvold byttes ut. Høyrevingen har vært god i dag, med både scoring og målgivende.
    70'
    Mattias Moström mister den ene skoa. Det er alltid morsomt.
    71'
    Har Mattias Moström Eliteseriens minste leggbeskyttere? Har strømpene rullet langt ned på leggen.
    71'
    Lekker detalj fra Løkberg, som tar med seg ballen ut på høyre. Legger inn fra høyre, og sikter mot Karlsen, men innlegget lander bak Karlsen.
    72'
    Tøffingen Karlsen lager et nytt frispark. Det spørs om ikke Moldes midtstoppere våkner opp med blåmerker i morgen.
    73'
    Gult kort til Ranheim
    Michael Karlsen
    Det måtte komme. Ranheim-spissen hindrer et hurtig igangsatt Molde-frispark.
    74'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 3 - 1 Molde
    Mål: Michael Karlsen
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Ranheims utrolige eventyr fortsetter. Innbytter Storflor spilles helt fri på høyre kant. Innlegget treffer foten til Michael Karlsen, som scorer sitt første mål siden serieåpningen mot Stabæk.
    75'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Andreas Helmersen
    Ut: Michael Karlsen
    Karlsen har gjort jobben sin i dag. Har sørget for scoring og blåmerker. Helmersen inn.
    77'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Aursnes
    Ut: Mathias Normann
    78'
    Hjemmefansen roper på straffe når Helmersen går i bakken, men Hagenes er ikke enig.
    80'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Vegard Forren
    80'
    Gult kort til Ranheim
    Andreas Helmersen
    83'
    Petter Strand
    Stor Molde-sjanse, men Barli redder.
    84'
    Gult kort til Molde
    Etzaz Hussain
    85'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Erik Tønne
    89'
    Tre minutter tillegg.
    90'+2
    Bølgen går på Extra arena.
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her