Tokstad (sm)45'
3-0
4-0

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteserieoppgjøret mellom Kristiansund og Strømsgodset. Kampen i dag spilles samtidig som seks andre kamper, mens Lillestrøm-Brann avslutter den 11. serierunden på andre pinsedag.
    Været her i Kristiansund er aldeles nydelig med skyfri himmel og sol. Temperaturen ligger på 16-17 varmegrader, så det ligger til rette for en flott fotballkamp her i kveld!
    Det er to lag som ikke har levert gode resultater i det siste. Både KBK og SIF har kun vunnet to kamper denne sesongen, og ligger på 10. og 12.plass på tabellen.
    KBK har tapt de to siste seriekampene, der siste kamp var et 3-1 tap hjemme mot Ranheim på 16.mai. Godset på sin side har ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden de slo Odd 3-0 15.april. Det vil derfor være to fotballag som er ekstremt sugne på en seier her i kveld!
    En seier vil også være viktig med tanke på tabellsituasjonen. KBK ligger på 10.plass med 10 poeng, og Godset på 12.plass med 9 poeng. På plassen over KBK ligger Tromsø med 14 poeng, som da vil si at en tre poeng for både KBK og Godset ikke vil føre laget særlig høyere på tabellen. Et tap vil derimot kunne gjøre at Tromsø kan øke luken.
    En interessant kamp i kampen her vil være mellom Eliteseriens toppscorer Marcus Pedersen mot KBKs toppscorer Daouda Bamba. Pedersen står på 8 scoringer, mens Bamba ligger to mål bak. Bamba har puttet jevnt og trutt i det siste, mens Pedersen har vært mer ujevn, og scoret sist på straffespark mot Bodø/Glimt 6.mai.
    Lagene har kun møttes to ganger tidligere, og det var i fjor. Da vant KBK 2-0 her i Kristiansund, mens Godset slo KBK 4-2 på Marienlyst.
    Godset XI (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Fransisco Junior, Henning Hauger - Kristoffer Tokstad, Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen. På benken: Pål Vestly Heigre, Kim Andre Madsen, Herman Stengel, Christopher Lindquist, Lars Sætra, Amahl Pellegrino, Tokmac Nguen
    KBK XI (4-3-3): Sean McDermott - Bent Sørmo, Dan Peter Ulvestad, Andreas Hopmark, Christoffer Aasbak - Stian Semb Aasmundsen, Pål Erik Ulvestad, Liridon Kalludra - Bendik Bye, Daouda Bamba, Torgil Gjertsen. På benken: Andreas Vaikla, Brent Lepistu, Benjamin Stokke, Erlend Sivertsen, Amidou Diop, Sondre Sørli, Nikita Baranov
    Dagens dommer er Trygve Kjensli. Med seg på linjene har han Ivar Michael Bergum Jahr og Eivin Christofer Møllerud Hansen.
    Lagene er nå ferdig med oppvarmingen, og tusler inn i garderobene. Det er snart klart for avspark her i Kristiansund!
    Da har hele Kristiansund stadion stått oppreist med skjerfet høyt hevet over hodet til "Floa som flør i mitt hjertet". Lagene står nå klare i tunellen for å entre kunstgresset.
    Da sparker Bassel Jradi i gang oppgjøret her på Kristiansund stadion!
    1'
    For en åpning! Bare 20 sekunder ut i oppgjøret er Bendik Bye svært nære å sette inn 1-0! KBK vinner ballen høyt i banen, og kontrer. Gjertsen prikker gjennom til Bye som skyter, men Bugge redder men en fin benparade.
    2'
    Glesnes pumper et frispark høyt i banen, og etter første sprett, så er plutselig Tokstad gjennom. Kanten klarer likevel ikke å få til en skikkelig avslutning da Ulvestad og McDermott presser på. Det blir derimot hjørnespark til bortelaget.
    5'
    Ulland Andersen prøver å stikke Jradi i bakrom, men ballen er for hard og går ut til utspark for keeper.
    6'
    Pål Erik Ulvestad lader kanonen fra 25 meter, og forsøket er ikke så halvgale! Får god klem på skuddet, men går en god meter til side for mål.
    9'
    Bye skjærer inn fra høyre og får skutt. Skuddet er hardt, men går rett på Bugge som redder enkelt
    9'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    Kristiansund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Jonathan Parr
    Daouda Bamba gjør en solid jobb når han skjærer inn fra venstre og legger hardt inn. Jonathan Parr kaster seg inn for å takle ballen unna, men takler ballen via Bugge og i eget mål.
    10'
    Jradi holder litt på kula ute til høyre før han skjærer innover i banen. Prøver å skru ballen opp i lengste kryss med venstrefoten, men forsøket går flere meter utenfor.
    13'
    KBK i storform i åpningen her! Bamba klinker til på volley inne i 16-meteren, men Bugge redder. På returen ligger Gjertsen og lurer. Gjertsen får ballen fort på seg, og setter ballen like over det tomme målet foran han! Litt mer ro fra kanten der, så hadde det stått 2-0!
    14'
    Hjemmelaget har vært klart best i innledningen til denne kampen. Har hatt tre store muligheter, mens bortelaget enda ikke har klart å skape det store foran Sean McDermott i KBK-buret.
    18'
    Bamba blir spilt i bakrom på høyresiden, men spissen når akkurat ikke ballen før den triller utenfor. Får massiv applaus av et engasjert hjemmepublikum likevel, Bamba!
    19'
    KBK er nødt til å gjøre et bytte tidlig ser det ut som. Andreas Hopmark går ned for telling, og signaliserer et bytte til KBK-benken. Får behandling på banen, Hopmark, mens Michelsen gjør klar Baranov på benken.
    20'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Nikita Baranov
    Ut: Andreas Hopmark
    21'
    Ulland Andersen slår et frispark i boks, men McDermott er ute og bokser. Etter litt klabb og babb får hjemmelaget frispark for en høy fot fra Francisco Junior.
    22'
    Jradi slår inn på bakerste stolpe mot Tokstad, men kanten klarer akkurat ikke å få luggen på ballen.
    22'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Liridon Kalludra
    Nedturen for Godset ser ut til å fortsette! Bugge skal avverge hjørnespark ved å klarere ballen unna med en sklitakling. Den går rett i beina til Kalludra som skrur ballen vakkert inn i det åpne målet!
    23'
    Ulland Andersen prøver høyrefoten sin fra distanse, men skuddet går et par meter til side for mål.
    26'
    Semb Aasmundsen får ballen fra Gjertsen utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren legger til rette og dundrer til, men den sniker seg utenfor stolpen.
    27'
    Sørmo feller Parr ute til venstre, og Godset får frispark i god innleggsposisjon.
    29'
    Ulland Andersen svinger den inn, men McDermott bokser unna ballen som kommer rett på keeperen.
    30'
    Jonathan Parr blir nok en gang felt på venstresiden. Ulland Andersen som har en god fot står klar igjen.
    32'
    Kanten svinger den hardt inn i feltet, og McDermott prøver denne gangen å holde ballen. Den glipper han ut i returrom til Tokstad som header mot mål, men denne gangen holder keeperen ballen i godt grep.
    33'
    Strømsgodset roper på straffespark når Ulland Andersen går ned inne i feltet. Det etter at Sørmo og nevnte Ulland Andersen river og sliter litt i hverandre. Kjensli lar imidlertid spillet gå.
    36'
    Godset har klart å flytte seg høyere i banen den siste tiden nå, og presser KBK bakover i banen. Har nok veldig lyst på en scoring inn i garderoben før pause.
    38'
    Ballen triller gjennom hele feltet! Semb Aasmundsen er det vel som får lagt inn, men ingen KBK-spillere får satt foten på ballen. Bortelaget får tilslutt klarert unna.
    40'
    God mulighet for bortelaget. Jakob Glesnes prikker inn et innlegg på Ulland Andersen til venstre i feltet, som tar ballen ned og skyter. Skuddet går akkurat på feil side av stolpen, og ut til utspark fra keeper.
    41'
    Tverrligger fra Bamba! Spissen skyter fra tuppen av 16-meteren, og via et Godset-ben daler ballen ned i tverrliggeren bak Bugge!
    42'
    Pål Erik Ulvestad spiller inn til Bamba i 16-meteren for får vendt opp og skutt. Skuddet går en liten meter til side for mål, men nå kjører virkelig KBK på! Godset har slitt voldsomt i denne første omgangen.
    44'
    Kristiansund 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Kristoffer Tokstad
    KBK kontrer etter en Godset-corner, og øker til 3-0 like før pause! Kalludra skyter først via en Godset-spiller før Kristoffer Tokstad sender ballen i eget mål! Prøver å klarere unna, men tupper ballen i eget nett på uheldig vis.
    45'
    For en omgang hjemmelaget har hatt! Kristiansund er nå i garderoben lykkelige over å lede hele 3-0 mot Strømsgodset. Bortelaget har vært svært tannløst, og har slitt med å skape store målsjanser. Skal Strømsgodset få med seg noe her, er det virkelig nødt til å skru opp noen gir!
    Lagene er nå på banen igjen, og Gjertsen sparker i gang de siste 45 minuttene.
    46'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Kristoffer Tokstad
    46'
    Marcus Pedersen fyrer av fra 25 meter, men spissen blir avvinket for offside. Muligens derfor han var så rask med å skyte også, at han selv visste at han var offside-plassert.
    48'
    Bamba prøver å finne Bye i boks, men innlegget blokkeres av Glesnes.
    49'
    Henning Hauger feller Gjertsen utenfor 16-meteren på venstre siden. KBK får frispark i god innleggsposisjon.
    50'
    Semb Aasmundsen legger inn i boks, men Bugge Pettersen forlenger ballen videre til hjørnespark.
    51'
    Etter mye klabb og babb i feltet, header Ulland Andersen ut til nytt hjørnespark.
    52'
    Godset klarerer corneren og kontrer. Francisco Junior prøver å finne Tokmac i bakrom, men McDermott er våken og kommer ut. Keeperen når ball før Tokmac og klarerer unna.
    53'
    Pedersen med akrobatisk forsøk! Ulland Andersen slår på første stolpe, og spissen prøver et brassespark i mål. Ballen går mot mål, men en haug av KBK-spillere får blokkert.
    54'
    Liridon Kalludra blir liggende nede med skade, mens spillet forsetter. KBK-publikummet ønsker tydelig at Godset skal spille ballen ut, noe de ikke gjør. Etter litt tid går ballen ut av spill, og Kalludra behandling.
    55'
    Kalludra ser ut til å klare seg fint, og er inne på banen igjen.
    56'
    Innbytter Tokmac får god tid i feltet, og prøver til slutt et skudd. Skuddet er hardt, men McDermott redder ut til hjørnespark.
    58'
    Inn: Brent Lepistu
    Ut: Liridon Kalludra
    Må av banen da Kalludra etter smellen han fikk.
    58'
    Det er nære på! Glesnes løfter på bakre stolpe mot Pedersen som smeller den inn igjen. Ballen finner veien til Jradi på blank kasse, men innlegget er så hardt at han ikke klarer å styre den på mål.
    61'
    Gult kort til Kristiansund
    Nikita Baranov
    Feller Jradi med litt for mye kraft, og får kampens første gule kort fra Trygve Kjensli.
    63'
    Ulland Andersen slår mot første stolpe, men Bent Sørmo stanger unna.
    65'
    Semb Aasmundsen feller Høibråten på vei opp i banen. Frispark til Godset i svært god innleggsposisjon.
    66'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    Tor Ole Skullerud setter inn Pellegrino for Ulland Andersen. Muligens for å få inn en mer naturlig målscorer i Pellegrino.
    66'
    Speaker på stadion annonserer et tilskuertall på 3886 her i dag.
    68'
    Lepistu prøver seg med et skudd fra 20 meter. Forsøket er ikke særlig hardt eller velplassert da den går et par meter over mål.
    72'
    Nå er det mange hendelser som involverer dommeren. Lar være å blåse frispark til KBK som muligens så ut som et frispark når Bye ble tatt, men blåser frispark til Godset når Baranov river ned en Godset-spiller. Det er ikke tilskuerne svært fornøyde med!
    75'
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Bassel Jradi
    Jradi takker for seg etter 75 minutter. Ikke fått utrettet noe særlig i dag, Jradi.
    75'
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Torgil Gjertsen
    Tar av Gjertsen som har vært syk før denne kampen. Det har han ikke vært særlig preget av i dag ser det ut som da han har vært meget toneangivende og skapt mye for KBK.
    78'
    Bent Sørmo svinger inn i boks, men innlegget går en liten meter for høyt.
    79'
    Tverrligger fra Sørmo! Han går og går på høyresiden, og fyrer av. Skuddet er godt, men den treffer oversiden av tverrliggeren og ut.
    80'
    Kristiansund 4 - 0 Strømsgodset
    Mål: Dan Peter Ulvestad
    Målgivende: Christoffer Aasbak
    Kaptein Ulvestad svever høyest i feltet og stanger inn 4-0 til Kristiansund!
    82'
    Brent Lepistu
    Får gult kort av Kjensli.
    83'
    Gult kort til Strømsgodset
    Tokmac Nguen
    Må også tåle gult i samme situasjon.
    83'
    Dette går mot en fryktelig sterk KBK-seier, og trener Michelsen snur seg til publikum og applauderer og hauser opp de oppmøtte!
    86'
    Det er lagt til tre minutter her på Kristiansund stadion.
    90'
    Strømsgodset klarer ikke å komme seg høyt i banen, og dette ser ut til å ende 4-0.
    90'+3
    Og der blåser Kjensli av kampen, og KBK vinner 4-0! En enormt sterk seier av hjemmelaget! Strømsgodset på sin side leverte en fryktelig svak fotballkamp, og ligger nå på 13.plass, kun målforskjell bedre enn Bodø/Glimt på kvalik-plass til nedrykk!