3-2
1 688
1 152

Velkommen til solfylte Haugesund og dagens oppgjør i Eliteserien mellom FK Haugesund og Sandefjord. Jeg heter Espen Severeide og skal følge dagens kamp her.
    Som sagt er det strålende forhold i Haugesund. Solen skinner fra klar himmel, og banen er grønn og strøken. Det er to tabellnaboer som møtes i dag nå laget fra sildabyen møter laget fra hvalfangerbyen. Sandefjord ligger på plassen foran FKH med like mange poeng. De ligger på 12, og 13, plass med ni poeng hver, kun to poeng foran Hamkam under streken. Derfor blir dagens oppgjør veldig viktig med tanke på å få litt avstand ned til bunnstriden.
    FKH røk på et forsmedelig tap borte mot Brattvåg i cupen på onsdag. Det har ført til et forsterket press på Jostein Grindhaug og hans spillere. Sandefjord på sin side hadde spillefri etter at de ble slått ut av EIK i runden før. Det kan kanskje være utslagsgivende når det begynner å røyne på kreftene utover kampen i den varme sommersolen her i dag.
    Sandefjord sin siste kamp var storseieren over Odd i forrige serierunde. Hele 4-1 ble hjemme i Sandefjord. Derfor får også naturlig nok de samme muligheten igjen fra start i dag. FKH gjør en forandring fra sin siste seriekamp, der også de fikk en fin seier. De vant 2-1 borte mot Strømsgodset. Pajaziti er ute, inn kommer Bruno Leite.
    Tilsvarende serieoppgjør i fjor endte med seier til Sandefjord. Da scoret Ruud Tveter hattrick, og sørget for at bortelaget kunne reise hjem med 1-3 og tre poeng i baggasjen.
    0'
    Hjemmelaget best i gang i Haugesund.
    1'
    Sande skaffer FKH en corner.
    1'
    Reese får nesten headet den i mål.
    2'
    Njie legger inn fra venstre, men Moen Foss får headet unna.
    3'
    Offside for Sandefjord Fotball
    3'
    Frispark
    4'
    Reese header unna.
    6'
    Njie blir spilt fint gjennom, men avslutningen er for enkel. Keto redder enkelt.
    8'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Bilal Njie
    Målgivende: Peter Therkildsen
    Denne gangen lykkes Njie! Han sendes gjennom av Therkildsen, løper fra Moen Foss, og setter ballen kontrollert forbi Keto. Flott scoring av Njie.
    9'
    Frispark
    11'
    Moen Foss header unna.
    11'
    Sandefjord Fotball scorer selvmål!
    FK Haugesund 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Jesper Taaje
    Et komisk selvmål av Taaje. Et innlegg fra Therkildsen er innom en og to spillere før Taaje på utrolig vis setter ballen i eget mål.
    12'
    Sandefjord slår nesten tilbake, men skuddet til Ruud Tveter går like utenfor.
    14'
    Lite stopp i spillet her nå. Virker som om assistentdommeren sliter med en skade. Det blir samtidig en liten drikkepause.
    15'
    FK Haugesund 3 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Sory Diarra
    Nå renner målene inn her i Haugesund! Denne gang er det Diarra som er sist på ballen. Christensen finner Therkildsen med en flott pasning. Dansken header ballen flott inn foran mål der Diarra får en enkel jobbe med å sette ballen i et åpent mål.
    19'
    Da er det blitt et bytte mellom assistendommer og fjerdedommer. Kampen starter igjen
    19'
    Offside for FK Haugesund
    22'
    Frispark
    22'
    Frispark til Sandefjord på kanten av 16-meteren.
    23'
    Christensen blir liggende etter taklingen. Han må ha medisinsk hjelp.
    23'
    Selvik redder greit.
    24'
    Diarra prøver lykken fra 25 meter, men skuddet går langt utenfor.
    27'
    Al-Sead kommer alene med Selvik, men sisteskansen til FKH redder nydelig.
    27'
    Al-Saed prøver seg igjen, men denne gangen er det Sande som blokkerer skuddet.
    29'
    Dommeren blåser frispark til Sandefjord.
    30'
    Sandefjord får en brukbar mulighet, men Koomson klarer ikke å finne en lagkamerat med innlegget sitt.
    32'
    Ottosson prøver å finne Koomson, men pasningen hans er for lang. Utspill til FKH og Selvik.
    35'
    Krusnell legger inn fra venstre, men innlegget går forbi alle og ut til utspark for Keto.
    36'
    Frispark
    36'
    Walle Egeli kommer til et innlegg fra venstre, men ballen ender opp i hanskene til Selvik.
    38'
    Ayer prøver å finne Ruud Tveter med et innlegg, men spissen til Sandefjord får bare headet utenfor.
    40'
    Kjempesjanse til Njie. Krygård og Diarra kombinerer fint før sistnevnte finner Njie med en nydelig pasning. Denne gangen står Keto i veien for FKH-spissen og mål.
    42'
    Diarra prøver seg selv denne gangen. Han prøver et skudd fra 18 meter. Det går rett på Keto.
    43'
    44'
    Frispark
    45'
    Seks minutter lagt til i Haugesund.
    45'
    Ny kjempemulighet til Njie. Nok en gang løper han fra forsvaret til Sandefjord, men også denne gangen stopper Keto han.
    45'+2
    Sandefjord får klarert.
    45'+2
    Offside på Diarra.
    45'+2
    45'+3
    Frispark
    45'+3
    Frispark
    45'+3
    Njie får nesten avsluttet på en stikker fra Krygård.
    45'+5
    45'+6
    FK Haugesund leder 3-0 over Sandefjord til pause. Den ledelsen skaffet de seg på ti minutter. Først satte Njie inn 1-0 ti minutter ut i kampen. Tre minutter senere økte FKH ledelsen når Taaje på klønete vis satte ballen i eget mål. Etter 20 minutter kom det tredje målet. Denne gang var det Diarra som var frampå etter en flott heading av Therkildsen. Kombinasjonen Therkildsen, Diarra og Njie har skapt store problemer for bortelaget. Sistnevnte har vært nære på flere ganger, og burde absolutt hatt flere mål i målprotokollen. Sandefjord har hatt noen muligheter de også, men da har Selvik stått i veien.
    45'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    45'
    Inn: Fredrik Pålerud
    Ut: Sander Moen Foss
    45'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    FK Haugesund 3 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Danilo Al-Saed
    Målgivende: Gilbert Koomson
    Der kommer reduseringen til Sandefjord. Koomson finner Al-Saed med en liten pasning. Han skyter via Søren Reese og inn i korthjørnet til Selvik. Da er det nytt håp for bortelaget.
    54'
    Gult kort til FK Haugesund
    Peter Therkildsen
    Han drøyer tiden på et kast.
    66'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Julius Eskesen
    Ut: Bruno Leite
    67'
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Bilal Njie
    71'
    Martin Samuelsen
    Han er for tøff i en duell med Berglie.
    80'
    Inn: Claus Niyukuri
    Ut: Magnus Christensen
    80'
    Inn: Fréderic Bikoro
    Ut: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    85'
    Inn: Jakob Maslø Dunsby
    Ut: Danilo Al-Saed
    86'
    FK Haugesund 3 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Franklin Nyenetue
    Der kom reduseringen. Nyenetue header inn innlegget fra Koomson. Nå er det ennå håp om poeng.
    90'+3
    90'+6
    FK Haugesund vinner 3-2 mot Sandefjord i en høydramatisk og spennende fotballkamp. Hjemmelaget fikk en pangstart, og ledet 3-0 etter 20 minutter. Njie, selvmål av Taaje, og Diarra sørget for målene. Sandefjord fikk sin første scoring etter ti minutter av andre omgang. Al-Saed fikk satt ballen inn bak en god Selvik. Bortelaget fortsatte å presse på mot hjemmelaget, og var nære scoring flere ganger. Fire minutter på overtid fikk Nyenetue endelig satt en av sine mange sjanser, men dessverre for Sandefjord kom det litt for sent. FKH holdt ut og kunne slippe jubelen løs for seier. Dermed passerer de Sandefjord på tabellen og avanserer til en 11. plass. Sandefjord detter ned til kvalikplass og har fått bunnstriden midt i fanget nå.