Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det sol og 12-13 grader nå. Det blåser litt, men ikke mer enn det pleier i Haugesund.
    Vålerenga mangler både Shelton og Hæstad. I tillegg er Fredrik Stoor strøket fra dommerkortet. Han var opprinnelig oppført som høyreback på dommerkortet, men den kopien vi har fått utdelt her på pressetribunen har Stoor erstattet med Andreas Nordvik.
    FKH har én forandring i forhold til laget som overraskende vant 1-0 borte mot Rosenborg 16. mai. Høyreback Kråkmo måtte ut med skade i den kampen. Han ble erstattet av juniorspilleren Lars Waage Hansen i den kampen, men ettersom Tor Arne Andreassen nå er friskmeldt igjen er det han som starter i Kråkmos sted. Trolig flytter Bamberg over på høyrebacken, mens Tor Arne Andreassen går inn på venstrebacken.
    Vi nevnte at Luton Shelton og Kristofer Hæstad er ute med skade. I deres sted kommer Håvard Nielsen og Adnan Heidar inn.
    Dagens motstandere her i Haugesund er naboer på tabellen med sju poeng etter sju serierunder. For FKH noe mindre enn forventet. For Vålerenga mye mindre enn forventet.
    Forrige serierunde, 16. mai, vant som nevnt FKH 1-0 borte mot Rosenborg etter scoring av Thomas Sørum. Vålerenga tapte 1-3 borte mot Fredrikstad.
    Til tross for tap mot Fredrikstad, så Vålerenga-trener Martin Andresen spillemessig framgang.
    Haugesunds Avis skriver i dag om at det er de snilleste gutta i klassen som møter de slemmeste. Bakgrunnen er kortstatistikken så langt i sesongen. FKH er med sine tre gule kort snillest i klassen, mens Vålerenga har flest kort i Tippeligaen etter sju serierunder.
    FKH har vært fantastiske på hjemmebane de to siste sesongene med kun ett hjemmetap i året. Nå er derimot tapet kommet allerede. Etter 4-2 mot Sarpsborg og 3-3 mot Brann, tapte FKH 3-4 mot Stabæk i forrige hjemmekamp. Det har med andre ord vært målrikt på Haugesund stadion så langt i år.
    Merk at FKH i begge de to siste hjemmekampene har sluppet inn mål før det er gått 30 sekunder av kampen. Lite trolig at noen av FKHs spillere prøver seg på et tilbakespill i åpningssekundene i dag.
    Da FKH og Vålerenga møtte hverandre i fjor, vant Vålerenga 5-2 hjemme i Oslo. I Haugesund ble det derimot 2-0 til FKH. I den kampen var Vålerenga det beste laget i 1. omgang, men de fikk ikke mål på eliteseriedebutant Lars Øvernes i FKH-målet. I 2. omgang scoret FKH to ganger og sikret seg tre poeng.
    Faktisk har Vålerenga aldri vunnet mot FKH i Haugesund. Dette er femte gang lagene møtes her i Haugesund. FKH har vunnet tre ganger, mens det har endt uavgjort i én kamp.
    FKH har store skadeproblemer og har nesten bare juniorspillere på benken i dag. Det er kun tre spillere som har startet alle de sju første kampene for FKH. Det er keeper Per Morten Kristiansen, midtstopper Vegard Skjerve og spiss Thomas Sørum. Vålerenga har derimot også mye skader. En tynn benk også hos dem. De har derimot en potensiell joker i Bojan Zajic. Hans presise venstrefot har skapt problemer for FKH før.
    Det ryktes at FKH-keeper Per Morten Kristiansen muligens må melde pass her like før avspark. I tilfelle er det unggutten Lars Øvernes som overtar mellom stengene.
    Det bekreftes at Per Morten Kristiansen ikke kan starte dagens kamp. Lars Øvernes kommer inn i FKH-buret. Nevnte Øvernes har én eliteseriekamp fra før. Det var hjemme mot Vålerenga i fjor. Da endte det med 2-0 til FKH.
    Vi får nå beskjed om at også Vålerengas Andreas Nordvik må melde pass her like før avspark. Han har satt seg på tribunen. Fredrik Stoor kommer inn i hans sted.
    Vi er i gang. FKH med avspark. Hjemmelaget spiller fra nord mot sør.
    1'
    Nielsen felles på venstrekanten. Frispark til Vålerenga i farlig innleggsposisjon.
    1'
    Lettere panisk i FKH-feltet. Nordberg får klarert.
    2'
    Bamberg slår mot Sørensen, men pasningen er for upresis.
    4'
    Vålerenga starter offensivt her i Haugesund. De har tydeligvis ingen planer om å legge seg bakpå i starten, slik mange lag etter hvert gjorde her på Haugesund stadion i fjor.
    5'
    Anyora vinner ballen på midtstreken og spiller fram Sørum. Det blåses derimot frispark mot Anyora - til protester fra FKH.
    6'
    Hjørnespark til Vålerenga
    6'
    Mål for Vålerenga!
    FK Haugesund 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Stefan Strandberg
    Målgivende: Freddy Dos Santos
    Corneren flikkes videre og Strandberg setter ballen i nettet fra kort hold. Det ser ut som det er dos Santos som flikker ballen videre fra første stolpe.
    6'
    For tredje hjemmekamp på rad kommer dermed FKH tidlig under.
    8'
    FKH-frispark 25 meter fra mål.
    10'
    Bamberg gjør seg klar for FKH.
    10'
    Bamberg skyter rett i muren.
    10'
    Hjemmepublikummet veldig lite fornøyd med dommerne her i starten. Spesielt Djurdjic har gått i ballen flere ganger uten å få frispark.
    13'
    Litt rotete start på kampen. En del feilpasninger fra begge lag.
    13'
    Andreassen prøver å finne Sørensen i bakrom, men pasningen går helt inn til Hirschfeld.
    15'
    Kjempesjanse til FKH. Etter flott spill på høyresiden slås det inn i feltet. Bangura skyter fra kort hold, men Hirschfeld redder med en glimrende benparade.
    15'
    Det er FKH som kjører kampen nå.
    16'
    Sørensen går på løp i bakrom. Et framspill er nær ved å nå fram til dansken, men er akkurat litt for langt.
    17'
    Muri feller Søderlund ved hjørnet på 16-meteren. Det lukter kort, men dommer Skjerven holder kortet i lomma.
    19'
    Bamberg slår inn, men Strandberg header ut til innkast.
    19'
    Nok et frispark til FKH i fin innleggsposisjon. FKH-spillerne frustrerte over å bli felt gang på gang.
    20'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Tom Erik Nordberg
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Bamberg slår inn mot bakerste. Den utleide RBK-spilleren Nordberg ruver i lufta på bakerste stolpe og stanger inn utligningen.
    20'
    Zajic gjør seg klar til å komme inn for Vålerenga.
    22'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Håvard Nielsen
    Unggutten Nielsen går veldig sakte av banen. Sannsynligvis en skade på venstrekanten.
    23'
    FKH har fortsatt initiativet her.
    26'
    Sørensen spilles fri på høyresiden, men han avblåses for offside.
    26'
    Fellah skyter fra drøyt 20 meter, men skuddet går noen meter utenfor.
    28'
    Det er fortsatt svært mange feilpasninger her. Kampen bærer preg av det nå.
    29'
    Gult kort til Vålerenga
    Adnan Haidar
    Holder Bangura igjen i det FKH-spilleren setter fart framover.
    30'
    FKH-frispark i fin innleggsposisjon igjen.
    30'
    Det ser ut som Søderlund har tenkt å skyte fra drøyt 30 meter.
    31'
    Søderlund skyter hardt, men et par meter over.
    31'
    Djdurdjic stresser Vålerenga-forsvaret på et langt framspill. Stoor klarer likevel å heade ballen tilbake til Hirschfeld.
    32'
    Bamberg skal klarere på første stolpe, men ballen sklir av foten hans og går ut til ny corner. Så skummelt ut.
    33'
    Farlig Vålerenga-sjanse. Muri får heade fra seks-sju meter, men han styrer ballen like utenfor.
    34'
    Vålerenga er bedre med nå.
    35'
    Bangura skyter fra 40 meter, men ballen går rett på Hirschfeld. Vel optimistisk.
    36'
    Ogude kommer til innlegg fra høyresiden, men det er få medspillere som er på plass. FKH slipper unna.
    38'
    Stor sjanse for FKHs Djurdjic. FKH-spissen løper seg fri og kommer til skudd innenfor 16-meteren. Han prøver å plassere ballen oppe i høyre hjørne, men er ikke presis nok. Skuddet går en liten meter over.
    38'
    Ogude ligger nede etter å ha blitt felt av Andreassen.
    41'
    Ogude er klar igjen.
    42'
    Vålerenga-frispark i fin innleggsposisjon.
    42'
    Zajic slår inn, men ballen går helt inn i hendene på Lars Øvernes.
    43'
    Øvernes setter spillet kjapt i gang, men Vålerenga snapper ballen og kommer igjen i angrep. Nordberg kaster seg og får stoppet et gjennomspillsforsøk. Han har vært god i dag, Tom Erik Nordberg.
    44'
    FKH angriper med flere spillere, men Sørum er for upresis.
    45'
    God muligheter for FKH. Bangura finner Sørensen med en flott pasning. Danske Sørensen slår flott inn mot Søderlund. FKH-spilleren vinner i lufta, men header like utenfor fra fem meter.
    45'
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid i 1. omgang.
    45'+1
    45'+3
    Det er pause i Haugesund. Det står 1-1 etter at FKH nok en gang slapp inn et tidlig mål. Strandberg dunket ballen i mål etter en corner. Hjemmelaget kom derimot tilbake og fikk en fortjent utligning da Tom Erik Nordberg headet inn et innlegg fra Bamberg.
    FKH-keeper Per Morten Kristiansen forteller at han pådro seg en lyskeskade i sluttminuttene mot Rosenborg 16. mai. Han hadde håp om å likevel spille i dag, men måtte gi opp det håpet noen minutter før avspark. Han regner heller ikke med å bli klar til søndagens bortekamp mot Fredrikstad.
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang. Vålerenga med avspark. Nå er det bortelaget som spiller mot vinden - fra nord mot sør.
    46'
    Det ser ikke ut som det har vært gjort noen bytter i pausen.
    46'
    Djurdjic spilles fri, men avblåses for offside. Ingen protester fra serberen.
    47'
    Vålerenga slår i bakrom mot Bokaye, men Skjerve er hurtig og vinner løpsduellen.
    48'
    Sørum flikker i bakrom mot der han tror Djurdjic kommer på løp, men samspillet mellom FKH-spissene sitter ikke helt i dag.
    48'
    Kort corner som ender med innlegg mot bakerste stolpe. Nordberg får headet ballen inn i feltet igjen, men Vålerenga klarerer.
    50'
    Baneforholdene spiller flere spillere et puss. Gressmatta er fortsatt ikke spesielt god her i Haugesund.
    53'
    Sørensen felles og får frispark. Dansken blir liggende lenge og vrir seg i smerte.
    53'
    Inn: Dawda Leigh
    Ut: Isaac Boakye
    Bokaye har ikke fått mye til i dag. Svak kamp av Vålerenga-spissen.
    53'
    Kjempesjanse for Vålerenga. Zajic slår inn fra høyre på en kontring. Fellah skal sette ballen i nettet fra fem meter, men Øvernes kaster seg og redder med en strålende benparade.
    54'
    Nok en skade for FKH. Jacob Sørensen må ut med skade.
    55'
    Et langt innkast fra Vålerenga ender opp i hendene på Lars Øvernes. Han har klart seg bra i dag den unge FKH-keeperen.
    56'
    Eirik Ulland Andersen er forøvrig yngre bror av Vikings Andreas Ulland Andersen.
    57'
    God Vålerenga-periode nå.
    58'
    Sørum spilles fri på venstresiden, men han mister balansen og Vålerenga overtar.
    59'
    Vålerenga kommer på en overgang. Zajic slår glimrende inn fra venstre og ballen triller forbi FKH-målet en meter og to fra streken, men ingen av bortelagets spillere når fram. Veldig farlig mulighet.
    60'
    Småfarlig i FKH-feltet, men det blir til slutt blåst offside.
    60'
    Nok en FKH-spiller ligger nede med skade. Nå er det Alexander Søderlund.
    61'
    Søderlund hinker av banen for å få behandling. Eike gjør seg klar til å komme inn.
    62'
    Søderlund kommer på banen igjen, men Eike ser fortsatt ut som han snart skal inn.
    63'
    Anyora fører fram og har flere medspillere å spille ballen til. Han prøver å slå mot Djurdjic i bakrom, men ballen går helt inn til Hirschfeld.
    63'
    Pent småspill i FKH-angrepet før Djurdjic prøver seg med en stikker mot Søderlund. Stoor gjør derimot en god forsvarsjobb og skjermer ballen inn til Hirschfeld.
    65'
    Skjerve styrer ballen mot mål, men det er ikke nok kraft i avslutningen og Vålerenga klarerer. Ballen går ikke lenger enn til Anyora som venter i returrommet dog. Han fyrer av, men skuddet triller like utenfor.
    66'
    4844 tilskuere her i dag.
    67'
    Gult kort til FK Haugesund
    Tom Erik Nordberg
    Kommer for sent i en takling midt på banen.
    68'
    Det bølger fram og tilbake her. En veldig åpen kamp.
    69'
    Sørum kommer seg fri innenfor 16-meteren. Han prøver seg selv og skyter fra skrått hold. Ballen suser over. I etterpåklokskapens lys burde han nok der valgt å finne en medspiller i stedet.
    70'
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Adnan Haidar
    Vålerenga gjør sitt siste byttte for dagen.
    71'
    FKH-frispark 35 meter fra mål.
    72'
    Ulland Andersen prøver seg på skudd, men ballen treffer en klynge med spillere som står på 16-meteren.
    72'
    Et FKH-framspill ser ut til å stoppes av ei Vålerenga-hånd, men ingen av dommerne reagerer.
    74'
    God FKH-periode nå. Djurdjic og Sørum virker langt piggere enn tidligere i kampen.
    74'
    Øvernes er fint ute og klarerer foran beina på innbytter Leigh.
    75'
    Eike, Waage Hansen og Deilkås er alle i oppvarming for FKH.
    76'
    Zajic spilles fri på venstresiden, men Bamberg løper han opp og får gitt til innkast.
    77'
    Langt innkast fra dos Santos som FKH må gi til corner.
    77'
    Nordberg er høyest i feltet og header unna.
    77'
    Bangura ligger nede med skade etter en kollisjon med Nouri.
    80'
    Bangura er med igjen.
    81'
    Nervøs stemning på Haugesund stadion nå.
    82'
    Djurdjic felles 30 meter fra mål. Frispark.
    83'
    84'
    Alexander Søderlund
    Får kort for en felling midt på banen.
    85'
    Skjerve venter på offsideavblåsning, men er uoppmerksom på Zajic som kommer inn fra venstre. Dommeren blåser ikke, men Skjerve våkner akkurat i tide og får taklet ballen unna.
    87'
    Bangura smeller av fra 30 meter. Det er et godt skudd helt nede ved stolpen, men Hirschfeld kaster seg og holder ballen. Godt skudd og god redning.
    88'
    God mulighet for Vålerenga. Zajic er presset, men kommer til skudd innenfor 16-meteren. Ballen triller like utenfor.
    88'
    Daniel Bamberg er av en publikumsjury kåret til dagens FKH-spiller.
    89'
    Søderlund kommer til skudd fra 16-meter, men skuddet blokkeres.
    90'
    Nok en stor Vålerenga-sjanse. Øvernes er fint ute og får avverget foran to Vålerenga-spillere, men Leight får ballen 15 meter fra mål. Øvernes ligger nede, men han klarer ikke å sette ballen forbi FKH-stopperne som er tilbake. Ballen treffer Nordberg og FKH får klarert.
    90'+1
    Det skal spilles minimum tre minutters tillegg.
    90'+2
    Det er Vålerenga som presser på for et seiersmål nå.
    90'+2
    FKH får klarert i første omgang, men Vålerenga biter seg fast.
    90'+3
    Kjempesjanse for Vålerenga. FKH kommer seg ikke ut av forsvar etter corneren, og det slås inn foran mål. Muri kaster seg fram og er nær å skli inn seiersmålet, men avslutningen treffer ikke mellom stengene fra god posisjon.
    90'+3
    90'+4
    Det er over i Haugesund. Alt i alt er det greit med uavgjort. FKH var best og hadde de største sjansene før pause. I 2. omgang var det Vålerenga som hadde de største sjansene. I sluttminuttene hadde bortelaget flere gode muligheter til å vinne kampen, men de var ikke giftige nok foran mål.
    Unggutten Lars Øvernes gjorde en god kamp for FKH etter å ha fått sjansen grunnet Per Morten Kristiansens skade. Det skadeutsatte FKH-laget fikk to nye navn på skadelisten i dag. Per Morten Kristiansen og Jacob Sørensen er de to nye spillerne på skadelisten til FKH.
    Zajic kom inn for en sannsynligvis skadet Nielsen i 1. omgang. Serberen skapte flere farligheteer for Vålerenga og var også nær scoring selv.
    Med dagens resultater forblir Vålerenga på 13. plass, mens FKH passeres av Sogndal. Dermed er FKH under streken.
    Vi minner om at det allerede søndag er ny serierunde. Dermed den tredje eliteserierunden på under ei uke. FKH skal da møte Fredrikstad borte. Vålerenga skal ha Molde hjemme.
    Jacob Sørensen forteller at han har fått seg en strekkskade, og ettersom kampene kommer tett nå vil han være ute noen kamper.