Hei og velkommen til godbiten av en fotballkamp; Rogalandsderbyet FK Haugesund – FK Viking!
    Generelt før kampen:Dette Rogalands-derbyet har blitt spilt 16 ganger i Tippeligaen. FKH har seks seirer, Viking fem seirer og fem kamper har endt uavgjort.I Haugesund har FKH vunnet fire av åtte møter. Viking har kun én seier, 4-1 i 1998.De to siste oppgjørene i Haugesund har endt 1-1. I den tilsvarende kampen forrige sesong ga Christian Gytkjær (19') FKH ledelsen, men Osita Henry Chikere (75') utlignet for Viking den 10.august i fjor. Chikere scoret fem ganger i NM mot Varegg forrige uke, men målet mot FKH forrige sesong er hans eneste Tippeligamål.FKH har ikke vunnet mot Viking i de to siste sesongene. Ikke siden 1-0 i Haugesund i november 2012.
    Status Haugesund fra altomfotball.no:- Åtte poeng etter sju kamper er tre poeng mer enn laget hadde på samme tid i fjor.- FKH har kun scoret fem mål på sine første sju kamper, det laveste antall mål laget noensinne har hatt etter sju TL-kamper. Nest lavest var sju mål i 2014 og 1997-sesongene.- Haugesund har gått målløse av banen i fire av sju TL-kamper denne sesongen. I hele 2014-sesongen var laget uten scoring i seks TL-kamper.- FKH har gått av banen uten å score i to av tre hjemmekamper (mot Rosenborg og Molde) denne sesongen. Laget var målløse i kun én av 15 hjemmekamper forrige sesong (0-3 mot Sogndal).- Haugesund har vunnet sine fire siste onsdagskamper i Tippeligaen.- Jostein Grindhaug har ikke tapt hjemme for Viking, tre seirer og to uavgjorte på fem kamper.- Daniel Bamberg scoret sitt første TL-mål mot Viking, da FKH vant 2-0 hjemme i juni 2011.- Tor Arne Andreassen og Martin Bjørnbak har to gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
    Status Viking:- 10 poeng på de første sju kampene er fem poeng mindre enn laget hadde på samme tid forrige sesong. Da var Viking fortsatt ubeseiret med 15 poeng.- Viking har scoret i sine ni siste bortekamper i TL.- Viking har scoret sju av sine ni mål denne sesongen etter pause.- Viking har også sluppet inn sju av sine 10 baklengsmål etter pause.- Samuel Adegbenro har to gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
    Fra Haugesund-laget som startet mot Sarpsborg sist går Kristoffer Haraldseid, Alexander Stølås og Joakim Våge Nilsen ut av startoppstillingen. Haraldseid og Stølås er vraket, mens Våge Nilsen er ute etter å ha operert vekk en tånegl. Også Tor Arne Andreassen (rygg) og Eirik Mæland (hofte) er skadet.
    Vikings Samuel Adegbenro sto over mot Molde, men er med i troppen i Haugesund. En skadet Joackim Jørgensen spiller ikke mot Haugesund.
    Det ventes over 6000 tilskuere i dag. Tribunene fylles godt opp før kampstart og billettkøene er lange utenfor stadion.
    Gressmatta bades i sol mens banen sprøytes med vann like før kampstart. En kald nordavind og rundt 10 grader vil muligens sette sitt preg på kamp og publikum.
    Spillerne ankommer banen til Tippeliga-hymnen.
    FKHs Vegard Skjerve mottar oppmerksomhet for å ha passert 200 kamper for FKH.
    Abdullahi kommer alene med FKH-keeperen, men slurvete skudd gjør at den triller rolig til keeper. Cvetinovic har en arm på ryggen og skjorta til Abdullahi står ut et lite sekund der. Midtstopperen er heldig som slipper kort.
    2'
    Cvetionovic klarerer, men nytt frispark på motsatt hjørne av 16 meter.
    3'
    Hjørnespark til Viking
    4'
    6'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    7'
    Krige-kamp i åpningsminuttene!
    7'
    Mange dueller og tilfeldigheter. Vikings corner fra Haugen treffer stanga og klareres ut til ny corner. FKH kontrer får ny corner ved Bamberg som klareres like utenfor stolpen til ny corner!
    9'
    Mål for Viking!
    FK Haugesund 0 - 1 Viking
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Viking kommer rundt på høyrekanten ved Thorsteinsson som legger inn til en åpen de Lanley. Han kan bare bredsider ballen i mål!
    9'
    FKH svarer umiddelbart! Viking-keeper redder til corner, før det blir full tenning inne i 16m mellom Haugesund og Viking-spillerne.
    12'
    Corneren klareres langt opp.
    12'
    Kampen er høyst levende det første kvarteret. Den bølger fram og tilbake i stort tempo og publikum koker med i temperaturen!
    15'
    Riski kommer fint rundt på FKHs venstreside. Slår ballen lavt inn i femmeter, men blir stoppet like før mål.
    16'
    Gult kort til Viking
    Kommer for sent inn i taklingen på midtbanen. Stopper et FKH-angrep.
    16'
    Flott Haugesund-angrep! Simon hæler til Myrestam som kommer på overlapp på venstresiden, slår direkte inn på bakre stolpe. Bamberg legger ballen tilbake ut mot straffemerket der Gytkjær prøver et skudd som blir blokkert.
    19'
    To offensive lag som markerer seg i starten her. Stor underholdning! Det spares ikke på kruttet i duellene.
    21'
    Abdullahi ligger nede med skade. Han tar seg til kneet. Kampen stoppes.
    22'
    Kampen settes i gang og Abdullahi kommer inn igjen.
    23'
    Viking har fordel med vind i ryggen og sol mot FKHs keeper. Er farlig når de får bakrom på Haugesund, mens Haugesund har vært best på å spille seg framover så langt.
    26'
    FKHs 19-årige keeper Per Kristian Bråtveit blir overivrig med i gangsetting og kaster rett til Viking-spiller. Det ryddes opp av forsvaret.
    28'
    Innsvingeren fra Bamberg faller ned i 5 meteren der Haugesund kommer til to avslutninger som begge blir blokkert. Fullt kaos foran mål!
    28'
    Viking ruller opp et fint angrep der de vrir fra venstre til høyre, men innlegget til Danielsen går for langt blåser utover sidelinjen.
    32'
    Ballen havner bak mål.
    32'
    Berisha slås fint igjennom, men assistentdommer er korrekt oppe med flagget for offside.
    34'
    Haugesund spiller seg opp på venstresiden. Riski skyter fra kanten av 16 meter, men rett i klypene på Austbø.
    36'
    Stor sjanse for Haugesund! Simon finter bort Viking-forsvaret to ganger og får god åpning mot mål. Han havner i ubalanse på skuddet som går noen meter utenfor.
    38'
    Haugesund gambler offensivt i motvinden og står ofte 2 mot 2 i forsvaret. Så langt har de hatt marginene med seg.
    40'
    Slås på bakre stolpe. Simon når ikke helt opp og header ballen utover til 16 meter der den klareres ut av Viking.
    40'
    Ballen slås bak til Bråtveit. Keeperen prøver en langpasning. Den går rett opp i luften og daler ned på 20 meter. Haugesund-forsvaret får kontroll.
    43'
    Farlig slått Viking-frispark fra Haugen på høyresiden. Ballen skrur like utenfor første stolpe.
    45'
    Stor sjanse for Haugesund! Gytkjær avslutter i en Viking-spiller så ballen forandrer retning, men Austbø rekker en hånd på den.
    45'
    Bråtveit plukker ballen.
    45'
    45'+1
    Der var det pause. En hektisk omgang med enorm entusiasme av begge lag. Viking fikk en god start med fin scoring av de Lanley etter ni minutter. Etter det har kampen bølget med nervepirrende angrep til begge lag. Hadde ikke vært noe å si på om Haugesund hadde utlignet på noen av avslutningene, samtidig som Viking har vært farlige på kontringer. Et oppofrende duell- og forsvarsspill har holdt temperaturen høy i kampen og på tribunene. Noe som også gir utfordringer for dommeren. Det er bare å glede seg til fortsettelsen etter pausen.
    45'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Dusan Cvetinovic
    FKHs bestemann i 1. omgang må bytte. Skjerve går inn i midtforsvaret. Haraldseid blir back på høyresiden.
    46'
    2. omgang er i gang.
    46'
    Skudd fra Haugesunds venstreside stryker stolpen og rett på utsiden av nettveggen.
    47'
    Gytkjær prøver å drible forbi de Lanley, men river ham ned i forsøket og får frispark i mot.
    48'
    Haraldseid slår et godt innlegg som Austbø bokser så vidt videre til Riski. Han legger til rette, men fra godt skuddhold går ballen over.
    50'
    Dårlig slått corner som ikke kommer inn til mål, men brytes enkelt av FKH.
    52'
    Godt skudd av Danielsen fra vel 20 meter, der FKH-keeper Bråtveit må strekke seg ned i motsatt hjørne for å redde.
    54'
    Gytkjær er høyt oppe med foten når Soares header til corner. Dommer blåser for farefullt spill, mens FKH-spissen mener Soares overspiller.
    58'
    Gult kort til FK Haugesund
    Patrick Olsen
    I overkant tøff i taklingen inne på Vikings banehalvdel.
    58'
    Viking får en heldig corner etter at Bråtveit somler ut en enkel ball. De hvite får ryddet unna corneren.
    59'
    Thorsteinsson skyter knallhardt inne i 16 meter, men det blokkeres og ender i kast.
    62'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Roope Riski
    62'
    Bråtveit bokser rett opp, Bjørnbak header ut og Stølås beiner ballen fram!
    62'
    Dobbeltsjanse til Haugesund! Simon skyter hardt fra høyre. Austbø står i veien. Returen ender på vesntresiden der Stølås knaller til rett i Austbø og til corner.
    64'
    Innsvingeren glir forbi alle inne i femmeteren og ut over dødlinjen.
    64'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Suleiman Abdullahi
    65'
    De Lanley prøver et skudd fra vel 25 meter. Langt over.
    67'
    Danielsen med et godt innlegg bak Haugesunds forsvarslinje. Bödvarsson er nære på å nå ballen med hodet, men den glir ut over dødlinjen.
    70'
    Ikke fullt så stort tempo på kampen nå etter pause. Haugesund har begynt å spille mer lange baller som sklir inn til Austbø. Ballen har vært mest på Vikings banehalvdel.
    72'
    Stølås prøver et skudd fra midtbanen(!). Austbø plukker det opp som det var et tilbakespill.
    74'
    Frispark fra 20 meter for Haugesund. Publikum roper på Stølås.
    74'
    Frisparket tas av Stølås, men går høyt over med alt for mye kraft og alt for lite presisjon.
    75'
    Viking ligger lavt og kompakt. Haugesund har problemer med å spille seg forbi.
    78'
    Løpsduell mellom Skjerve og Bödvasson! Viking kontrer og en mot en løper Skjerve opp Bödvasson fra midtbanen opp til 16 meter, og avverger en potensiell stor mulighet for Viking.
    79'
    Haraldseid mister ballen rundt midtbanen. Berisha spilles straks igjennom etter bruddet, slik at han kommer alene på 16 meteren. Skyter, men bommer på mål.
    82'
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Søren Christensen
    83'
    Inn: Magne Hoset
    Ut: Makhtar Thioune
    83'
    FK Haugesund 0 - 2 Viking
    Mål: Jón Dadi Bödvarsson
    Målgivende: Magne Hoset
    Hoseths frispark fra Vikings venstreside ender på bakre stolpe der en udekket Bödvarsson dukker opp og bredsider ballen i mål fra kort hold!
    85'
    Haugesund satser med flere folk fremover, men kommer ikke til avslutninger på mål.
    90'+2
    Corner heades over.
    90'+2
    90'+4
    Der endte kampen 2-0 og Viking vant første av to sesong-oppgjør i 'Kampen om Rogaland'. Enda viktigere er at Viking klatrer på tabellen med sine 13 poeng, mens Haugesund blir liggende i bunn med 8 poeng. 1. omgang var et durabelig oppgjør der Viking fikk en tidlig scoring ved de Lanley, og Haugesund hadde flere muligheter til å utligne. Etter pause ble det mer stillingskrig mot et godt etablert Viking-lag som var vanskelig å trenge igjennom. Fem minutter før slutt punkterte i realiteten Viking kampen da innbytter Hoseth serverte et av sine klassiske, gode frispark der Bödvasson dukket opp på bakre stolpe og satte inn 2-0. Nå er det kun få dagers restitusjon før begge lag skal ut i årets 16.mai-kamper. Takk for at du fulgte denne live-feeden. Ha en fortsatt fin kveld!