3-0
4-0
5-0
5-1

Hei, og hjertelig velkommen til dagens cupoppgjør mellom Florø og Fana! I forrige runde i cupen vant Florø 2-0 borte mot Førde, mens Fana vant 1-0 borte mot Bjarg.
    I fjor spilte disse to lagene mot hverandre i samme avdeling i postnordligaen, der Florø dominerte ligaen sammen med Nest-Sotra, men dro det lengste strået og rykte opp til OBOS-ligaen. Fana derimot holdt plassen sin etter en fin 5.plass. Florø sin dominans i ligaen gjenspeilte seg også i oppgjørene mellom de to klubbene der Florø vant 4-0 hjemme og 1-3 i Bergen.
    I år har Florø hatt en ok- start utifra forventingene i OBOS-ligaen, der laget står med 7 poeng på 9 kamper med 1-4-4 i statistikk. Undertegnede syntes Florø fort kunne hatt en 3-4 poeng ekstra om de hadde hatt mer rutine, og klart å drepe kamper da de har gitt fra seg endel ledelser - som de gjorde senest i helgen mot Bodø/Glimt.
    Når det kommer til Fana kan jeg ikke kommentere på spillet, men ser man på tabellen har de hatt en fryktelig start. Fana har kun tatt med seg 2 poeng fra de første 6 kampene med 0-2-4 og minus ti i målforskjell. Samtidig må man hugse på en vesentlig forskjell fra fjorårets postnordliga, som er at de er redusert til 2 avdelinger som igjen gjør konkurransen mye hardere.
    Vil forresten også nevne det at Fana sitt damelag slo Førde i Hafstadparken i helgen, men at Bergen har bedre damer enn Førde er ikke noe nytt for oss her på palmekysten.
    Når det begynner å nærme seg avspark på Florø stadion merker vi oss at Florø gjør fem endringer på start 11ern fra helgen, der mest merkbart nok er S.Aase som er tilbake fra suspensjon. Fana på sin side gjør fire endringer fra helgens kamp mot Nest-Sotra.
    Da står lagene klar til å entre banen til strålende forhold, matta er strøken og vatnet. Vi er klar for avspark om få strakser!
    0'
    Florø med avspark, og vi er igang!
    1'
    Rett i angrep, men ender med fem meter for Fana.
    1'
    Florø ut aggressivt fra start, står høgt og presser Fana til lange baller. Florø med mest ball sålangt.
    3'
    Hollevik vinner igjen ballen høgt i bana, før han gir ballen til Aase som nesten spiller igjennom Benmoussa, men keeper er først på ballen.
    4'
    Farlig frispark til Florø fra drøyt 20 meter.
    6'
    Mål for Florø SK!
    Florø SK 1 - 0 Fana
    Mål: Monir Benmoussa
    Benmoussa setter frisparket hardt i keeperhjørnet, det er hardt, men den skal nok keeper ta. 1-0 til Florø som er meget fortjent så langt i kampen. Kan fort bli tøft for Fana utover i kampen.
    6'
    Stor sjangse til Jeggo som kommer alene igjenomm, men litt skrått og ballen går over mål.
    10'
    Tas kort og Florø mister ballen.
    10'
    Corneren går inn i boks, men Hove klarerer.
    11'
    Stor sjanse til S.Aase som kommer til skudd, men ballen går like over.
    14'
    Florø opprettholder trykket og kommer til innlegg både en og to ganger, men det siste blir for dårlig og over mål.
    15'
    Fana vinner duellen etter 5meteren og får frispark i farlig posisjon, det blir spilt kort, men det er en elendig avslutning langt over mål.
    16'
    Tendenser til Hawaii-fotball her nå, begge lagene interessert i å angripe, og da svikter det fort defensivt. Begge lag kommer til halv sjanser, Fana mye bedre med nå en de første 10.
    18'
    En del innkast og dødballer som roer tempoet litt her nå.
    20'
    Muhammed mister ballen unødvendig to ganger på rad og Fana kommer til halvsjangse etter et innlegg mot Berg Sande, som akkurat ikke får tåspissen på den.
    23'
    Florø ligger å triller ball, men har ikke gjort det med særlig hell etter scoringen, har mistet ballen flere ganger som har ført til overgangs muligheter for Fana, som har manglet presisjon framover.
    25'
    Aase spiller igjennom Lindquist på kanten, han har all tid i verden til å prikke innlegget, men finner ingen i boksen. Stor sjangse det der.
    27'
    Fana mer med ball, men har veldig mye å gå på presisjonsmessig. Florø har latt seg bli spilt dårligere og det er veldig mye slurv utpå her nå.
    30'
    For øyeblikket minner dette mer om NM i langpasninger enn noe annet.
    32'
    Det var høgresiden til Florø med Hollevik og Muhammed som åpnet omgangen bra for Florø, men når virker det som at Totland har fått bedre kontroll.
    36'
    Stor sjangse til Aton idet et innlegg kommer fra nettopp høgre siden til Florø. Aton får stå upresset på ti meter og heade ballen mot mål, men den er akkurat utenfor stolpen.
    37'
    Florø SK 2 - 0 Fana
    Mål: Rashad Muhammed
    Målgivende: Stefan Aase
    Aiaiai Stefan Aase! Leverer en silkeassist til Muhammed som er alene gjennom og har en enkel jobb med å sette den i høgre hjørnet!
    37'
    Florø SK 3 - 0 Fana
    Mål: Oliver Rotihaug
    Oliver Rotihaug står på rett plass i boksen og setter ballen enkelt i nota! 3-0 på Florø stadion. Her går det unna nå!
    39'
    Frispark til Fana i farlig posisjon. Den blir curla over mål Rojas.
    40'
    Luc Jeggo da! Får alle tiders mulighet til å legge på til 4-0, men svikter alene med keeper Eikeland da skuddet går over mål. Den skal du sette Jeggo!
    42'
    Kan forsåvidt se ut som Fana kunne trengt pause nå. Florø totalt dominerende.
    43'
    45'
    Pause på Florø stadion og det står 3-0 som er fullt fortjent til Florø, de scorer når det er i gode perioder og Fana er aldri i nærheten i Florøs dårlige perioder. Fana må opp flere hakk bare for å unngå et veldig stygt tap, eller håpe på at Florø roer ned i andre omgang.
    Lagene kommer ut på banen, og det ser ut til at Peter Aase skal komme inn.
    45'
    Fana med avspark.
    46'
    Spillerbytte - Florø SK
    Inn: Peter Aase
    Ut: Oliver Rotihaug
    P.Aase inn for målscorer Rotihaug.
    46'
    Muhammed drar av 3-4 mann på venstre kant og leverer en strøken ball til Jeggo, som nok engang brenner en stoooor sjanse. Jeggo burde hatt en goal eller to her nå.
    48'
    Kan også melde at Aton er blitt flyttet på topp, mens Peter Aase har tatt over den dype rollen på midten.
    49'
    Denne andre omgangen har åpnet som den første, Florø med banespillet og Fana som går for NM-gull i langpasninger.
    51'
    Spillerbytte - Fana
    Inn: Martin Müller
    Ut: Patricio Rojas
    En usynlig Rojas går ut for Muller som ser frisk ut.
    51'
    Florø har hatt en veldig klar taktikk om å sette Muhammed opp i mange 1 mot 1-dueller så langt, som har fungert veldig godt så langt.
    54'
    Nå skal Hellebust inn for Fana.
    56'
    Inn: Vegard Hellebust
    Ut: Skage Simonsen Lehland
    Ser sliten og tung ut Lehland.
    56'
    Ser ut til at vi er inne i en ny slurve-fase, med flere 70-meters pasninger...
    59'
    Gult kort til Florø SK
    Luc Jeggo
    Jeggo med en småstygg takling på Sjømæling.
    60'
    Inn: Christer Husa
    Ut: Vegar Gjermundstad
    Gjermundstad går ut og gir Kapteinsbindet over til Husa som er tilbake fra skade.
    62'
    S.Aase og Hollevik med fint spill på høgresiden, men mangler den siste pasningen. De to sammen med Muhammed har vært friske idag.
    64'
    Det fine med at Husa er tilbake er at vi endelig har noen som kan slå disse 70-meterspasningene som denne kampen har bydd mye på.
    65'
    Muhammed med en kjempe sjanse! Får stå mutters aleine og avslutte fra ti meter, men bare en god redning fra keeper Eikeland stopper 4-0!
    66'
    Florø SK 4 - 0 Fana
    Målgivende: Luc Jeggo
    Benmoussa blir spilt igjenom aleine med Eikeland og er iskald i avslutnings øyeblikket! Eikeland kommer litt på halvdistanse og Benmoussa triller ballen i høgre hjørnet.
    67'
    Inn: Dino Omerovic
    Ut: Stefan Aase
    Stefan Aase går ut, han har levert en god kamp. Dino kommer inn.
    69'
    Hjørnespark til Florø SK
    70'
    Florø SK 5 - 0 Fana
    Mål: Martin Hollevik
    Corneren blir klarert, før ballen kommer inn igjen i feltet og der er Hollevik med en herlig variant og setter ballen i nota. Overkjøring her nå.
    70'
    Inn: Mads Rakner
    Ut: Edin Øy
    Edin Øy går ut. Gøy å se på Øy, men har ikkje fått til masse idag.
    72'
    Igjen slår Mohammed et godt innlegg, men godt forsvarspill stopper mål.
    77'
    Florø har roet ned nå, virker fornøyd med 5-0.
    78'
    Fana har fått etablert litt spill nå og får et frispark fra farlig hold. Godt skudd, i keeperhjørnet og blir slått til corner.
    80'
    Mål for Fana!
    Florø SK 5 - 1 Fana
    Mål: Andre Matos
    Corneren slåas og ballen blir headet mot mål, Storevik er på den og burde vell regelrett holde den ute av buret, men ballen går såvidt over linja og det er mål!
    82'
    Ikke ufortjent at Fana får seg en goal her nå.
    87'
    Gult kort til Fana
    Alexander Stockinger
    Veldig unødvendig kort.
    87'
    Nå virker kampen relativt død, begge lag triller ball.
    89'
    3 minutter lagt til.
    90'+1
    Fana nok engang i boksen til Florø, og kommer til en avslutning som går over, men via en Florø spiller til corner.
    90'+3
    Storevik på bærtur i feltet og Fana får en stor sjanse, men avslutningen går over.
    90'+3
    90'+4
    Det var også det siste som skjedde her på Florø stadion, og hjemmelaget tar en vell fortjent seier i en kamp som egentlig var over til pause. Fana hadde lite å stille med sålenge Florø var på.