2-4
2-5
Larsen90'+6

Hei og velkommen til AKA Arena!
    I 18. serierunde er Aalesund motstander på AKA-Arena. Bortemøtet 7. april endte med tap 4-3. HBK snudde 2-0 til 2-3 på Color Line Stadion, men Aalesund kom sterkt tilbake, og vant kampen til slutt 4-3.
    På tabellen befinner Aalesund seg på en solid 4. plass. 8 seiere, 4 uavgjort og 5 tap gir en poengfangst på 28 poeng.
    Det er altså 12 poeng ned til Hønefoss som ligger på en forløpig 15. plass med 16 poeng.
    I kveldens kamp må Hønefoss klare seg uten flere viktige spillere. Kevin Larsen er uaktuell med ryggtrøbbel, Toni Kolehmainen har en skade i låret og spiller heller ikke. Kenneth Di Vita Jensen er på vei tilbake fra sin lyskeskade, men er heller ikke aktuell. I tillegg sliter keeperreserve Lars Stutterud med smårusk. Aalesund må klare seg uten Tor Hogne Aarøy som mest sannsynlig er ute resten av sesongen etter at han på onsdagens trening skadet kneet sitt.
    Hønefoss går rett i angrep etter at kveldens dommer, Svein Oddvar Moen blåste i fløyta. Hoås starter debuten på AKA Arena med å vinne sin første hodeduell. Etter litt småspill går ballen ut til Kaland. Kaland slår inn i feltet, men ballen havner i nettaket til Grytebust.
    3'
    Riku Riski er helt aleine med Grytebust, men HBKs toppscorer setter ballen til side for målet! Der burde og kunne HBK tatt ledelsen.
    5'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Jo Nymo Matland
    Sigurdsson klarerer med hodet.
    5'
    Frispark til AaFK midt på banen.
    7'
    Hamed-Allah førsker seg fra distanse, men forsøket går via Sigurdsson og til corner.
    8'
    Ender til slutt med frispark til Hønefoss.
    8'
    Adalsteinsson forsøker seg fra distanse, men blir aldri farlig.
    9'
    Begge lagene forsvaret seg godt for øyeblikket.
    11'
    Riku Riski med nok en stor mulighet! Fra 7-8 meter skyter han rett på Grytebust.
    12'
    Mål for Aalesund!
    Hønefoss 0 - 1 Aalesund
    Mål: Michael Barrantes
    Målgivende: Leke James
    For en fantastisk scoring! Fra ca 20 meter plasserer han kula med venstrefoten i det høyre krysset til Steve Clark.
    13'
    Fredrik Carlsen forsøker seg fra distanse og Steve Clark må gi til corner.
    16'
    Fredrik Carlsen
    Hønefoss med ballen. Forsøker å kontre, men AaFK forsvarer seg godt.
    16'
    AaFK fortsetter å kjøre denne kampen. Nytt hjørnespark til gjestene.
    19'
    Solli klarerer med hodet.
    19'
    19'
    Hønefoss 0 - 2 Aalesund
    Mål: Jo Nymo Matland
    Steve Clark er ute og bokser. Ballen havner hos Jo Nymo Matland som banker til på volley.
    20'
    Hønefoss 0 - 3 Aalesund
    Mål: Abderazak Hamed-Allah
    Målgivende: Jonatan Tollås Nation
    Så sitter den igjen! Hamed-Allah drar av Solli og setter ballen sikkert i nettet.
    21'
    Hoås vinner duellen og Sigurdsson klarerer.
    24'
    Leif Gunnar Smerud sender spillere til oppvarming nå...
    26'
    Jeg husker ikke sist Hønefoss hadde ballen...
    27'
    Peter Orry Larsen ligger nede med skade, men kommer seg på beina kort tid etter.
    27'
    Hønefoss med en sjelden mulighet. Groven kommer seg ned på kanten og slår et godt innlegg. Dessverre kommer ballen litt brått på Riku Riski som kommer stormende inn i feltet.
    30'
    Hamed-Allah forsøker seg igjen. Etter gode kombinasjoner med Barrantes skyter han litt til side for målet til Clark.
    33'
    Hønefoss 0 - 4 Aalesund
    Mål: Leke James
    Målgivende: Abderazak Hamed-Allah
    Carlsen finner Hamed-Allah inne i HBKs 16 meter. Han vender opp og slår en 45 graders pasning mot Leke James. Spissen setter ballen mellom beina til Steve Clark.
    35'
    Aalesund spiller veldig bra fotball! Leder fortjent med fire mål.
    40'
    Nå øser regnet ned på AKA Arena.
    41'
    Solli banker til fra distanse, men forsøket går over målet til Grytebust. Godt forsøk.
    42'
    AaFK triller ballen frem og tilbake på egen banehalvdel.
    45'
    Frispark til AaFK ved egen 16-meter.
    45'+1
    45'+1
    Der går lagene til pause på stillingen 0-4. AaFK har full kontroll på denne kampen.
    På halvannen kamp har Hønefoss sluppet inn 10 mål.
    45'
    Groven med langt innkast godt inne på AaFKs banehalvdel. Blir litt knuffing inne i feltet og Svein Oddvar Moen gir gjestene frispark.
    47'
    Adalsteinsson kommer seg fint ned langs HBKs høyreside. Slår et godt innlegg langs bakken mot Hoås som forsøker å flikke ballen med utsiden av foten. Hoås bommer litt og Aalesund overtar.
    49'
    Hønefoss har startet denne andre omgangen relativt bra.
    50'
    Innkast fra Adalsteinsson mot Hoås som stusser ballen videre inn i feltet. Ballen havner til slutt hos Riku Riski som skyter hardt. Dessverre for Riku Riski og HBK redder Grytebust nok en gang forsøket fra HBKs toppscorer.
    53'
    Kaland slår inn fra sin høyre kantposisjon, men Grytebust strekker seg så lang han er og plukker ballen.
    55'
    Frispark til HBK fra ca 30 meter.
    55'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 1 - 4 Aalesund
    Mål: Aleksander Solli
    Solli banker ballen i krysset fra 30 meter! Fantastisk scoring!
    55'
    Barrantes forsøker seg fra distanse, men skuddet går langt over målet til Steve Clark.
    59'
    Frispark til AaFK fra ca 30 meter.
    60'
    Hoås er først på ballen.
    61'
    Etter ca 15 minutter av denne andre omgangen ser det ut til at AaFK har begynt å våkne.
    63'
    Innlegg fra Hoås mot Kaland som forsøker seg med hodet. Avslutningen er svak fra sistnevnte.
    64'
    Groven ligger nede med skade. Mulig han fikk en albue i brystet.
    69'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Erik Midtgarden
    Ut: Alexander Groven
    Groven blir båret av banen og holder seg til kravebeinet.
    71'
    Forøvrig så skinner sola på AKA Arena nå.
    74'
    Vendelbo prøver å plassere ballen over keeper, men forsøket er ikke følsomt nok.
    76'
    Inn: Remond Mwndy
    Ut: Mikkel Vendelbo
    77'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Lars Fuhre
    Ut: Abderazak Hamed-Allah
    77'
    Gult kort til Aalesund
    78'
    Mendy med en flott pasning til Riku Riski som setter ballen i mål, men linjedommer har vinket for offside.
    79'
    Frispark til HBK fra hjøret av 16-meteren. Solli står klar igjen.
    79'
    Hønefoss 2 - 4 Aalesund
    Nok en gang scorer Solli på frispark! Denne gangen er han litt heldig. Ballen stusser i gresset rett foran Grytebust. Forsvareren setter inn sitt femte seriemål for sesongen.
    80'
    Hønefoss får tildelt et hjørnespark
    Riku Riski
    En HBK-spiller er først på ballen, men ballen går dessverre ikke på mål.
    85'
    Skjer veldig lite for øyeblikket.
    88'
    Barrantes med tunnel på Hovda. Skyter etter den frekke finten, men over mål.
    90'
    HBK forsøker, men kommer ikke til de helt gode mulighetene.
    90'+3
    Barrantes med nok en tunnel på Hovda. Tar med ballen ned til hjørneflagget for å drøye tiden.
    90'+3
    Inn: Thomas Skog Martinussen
    Ut: Michael Barrantes
    90'+4
    Gult kort til Hønefoss
    Helge Haugen
    90'+6
    Frispark til AaFK ved hjørnet av 16-meteren.
    90'+6
    Hønefoss 2 - 5 Aalesund
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Jo Nymo Matland
    Stusser ballen i mål på frisparket fra Jo Nymo Matland.
    90'+6
    90'+7
    Der blåser kveldens dommer i fløyta og kampen ender 2-5 til AaFK. Etter en forferdelig 1. omgang av hjemmelaget skaper Solli litt spenning ved å sette 2 mål på frispark. AaFK gjør det de trenger for å ro 3 poeng i land. AaFK ligger nå på 3. plass, mens HBK fremdeles ligger helt nede på 15. plass med kun Start under seg. Da takker jeg for meg og ønsker alle en fortsatt god søndagskveld.