2-2
1 876
1 691

Hei og velkommen til oppgjøret i Eliteserien mellom HamKam og Haugesund på Briskeby.
    Den store snakkisen før kveldens kamp er at Haugesunds trener Oskar Hrafn Thorvaldsson sa opp med umiddelbar virkning på torsdag, etter kun sju offsielle kamper ved roret etter han ble ansatt i oktober 2023. Assistenttrenerne Sancheev Manoharan, Paul André Farstad og Kamil Rylka vil overta treneransvaret og lede laget inntil en ny permanent hovedtrener er på plass.
    Haugesund og HamKam ligger ikke langt fra hverandre på tabellen. Haugesund er nummer 13 med seks poeng på like mange kamper, mens HamKam fortsatt venter på sin første seier for sesongen og er nummer 15 av 16 lag med tre poeng. Alle poengene til kveldens hjemmelag har kommet etter uavgjorte kamper.
    Skadesituasjonen til Haugesund er også langt hyggeligere enn HamKam sin. Amund Wichne er langtidsskadd, men utenom ham er det ingen andre som sikkert er på skadelista for øyeblikket. Sondre Liseth er eneste usikkerhetsmoment, men han er på vei tilbake og er høyaktuell til kveldens kamp.
    HamKam ser ut til å måtte klare seg uten flere spillere i kveld. Halvor Opsahl, Snorre Strand Nilsen, Tore Sørås og Oliver Kjærgaard ser alle ut til å måtte stå over oppgjøret. Sørås haltet av banen så sent som onsdag, da HamKam røk ut av cupen etter straffesparkkonkurranse mot Vålerenga i hovedstaden. Vi kommer tilbake til hvem som starter for begge lag rundt en time før kampstart.
    0'
    Onsrud med avspark på Hamar.
    0'
    Lang ball på direkten som Haugesund-forsvaret tar seg av.
    0'
    Det kastes langt mot Diarra. Sjølstad header unna.
    1'
    Fredriksen er for tøff i ryggen på Udahl. Frispark i midtsirkelen.
    1'
    Tas raskt.
    1'
    Det slås opp mot Jonsson på høyre. Det blir klarert til innkast, som skal kastes langt i boks.
    2'
    Klareres ut til nytt innkast. Tipper det skal kastes langt også.
    2'
    Diarra er nede og sparker ballen helt tilbake til Sandberg.
    2'
    Mål for HamKam!
    HamKam 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Niklas Ødegård
    Målgivende: Henrik Udahl
    Drømmeåpning for HamKam! Det slås langt mot Udahl, som lekkert tar med seg ballen på brystet. Han slår så ballen på direkte inn i feltet mot Ødegård, som tar seg med ballen på et touch før han tupper den forbi Selvik fra fem meter.
    3'
    HamKam kunne ikke drømt om en bedre start på kampen.
    5'
    Simenstad, som scoret et drømmemål mot Vålerenga i cupen, prøver samme metode når han får sjansen fra 20 meter, men skuddet går noen meter over mål.
    5'
    HamKam etablerer seg på motsatt halvdel.
    7'
    Kurtovic drar i Diarra. Det blir et frispark.
    7'
    Tas kort.
    7'
    Haugesund får låne ballen litt og spiller fra side til side på HamKams halvdel.
    8'
    Mares bryter fint og sender Kongsro på løpetur mot Sauer, men sistnevnte vinner den og sparker ballen til innkast. Kongsro skal kaste langt.
    9'
    Karlsson må gi et nytt innkast til HamKam helt nede ved eget høyre hjørneflagg.
    9'
    På stussen til Norheim etter innkastet.
    10'
    Tungt flagg, men Udahl blir til slutt avblåst.
    11'
    Før Udahl ble avblåst, slo han inn i feltet på Simenstad som ble felt. Dommer blåste straffespark, men omgjorde og blåste offside i stedet.
    12'
    Det blir stående som offside.
    12'
    Jonsson prøver en lang ball mot Udahl, men den er for lang og det blir femmeter fra Selvik.
    13'
    Mares og Sjølstad har stålkontroll på en lang ball og starter på nytt.
    14'
    Kurtovic mister ballen og Diarra kontrer, men Jonsson kommer til unnsetning og klarerer.
    15'
    En god sjanse for HamKam etter en svak Eskesen-klarering. Ballen lander perfekt på 17 meter på volleyhold for Onsrud, men heldigvis for Eskesen går ballen så vidt utenfor.
    16'
    Spissen blir felt og frisparket tas raskt.
    16'
    HamKam-spillerne og benken jubler høyt for en Simenstad-takling. Hjemmelaget er mest på for øyeblikket.
    17'
    Udahl sparker for mye på anklene til Leite. Frispark.
    18'
    Tas kort.
    18'
    Sauer og Konradsen misforstår hverandre, og mister ballen, men Sjølstad roter den bort etterpå.
    20'
    Gult kort til HamKam
    Fredrik Sjølstad
    Forsinket gult kort etter at kapteinen takler Leite for å gjøre opp for egen feil.
    20'
    Tounekti finter ballen ut over dødlinja til femmeter fra Sandberg.
    21'
    Tounekti får sjansen igjen, men går denne gangen for innlegg. Det blir for langt og går til femmeter det også.
    22'
    Annullert mål for HamKam - stillingen er fremdeles 1 - 0
    Henrik Udahl fikk mål annulert
    For et angrep av hjemmelaget! Kurtovic er på vei til rote bort ballen med et dårlig touch i midtsirkelen, men får med nød og neppe vendt spillet til Onsrud. Ballen legges så rett videre til Kongsro, som treffer perfekt med innlegget. Like perfekt er avslutningen til Udahl når han bredsider ballen i lengste på første berøring.
    23'
    Det skal ses på om målet er offside.
    24'
    Målet blir annullert etter at VAR-teamet har sett situasjonen på nytt. Det er visstnok offside.
    27'
    HamKam prøver på nytt å spille seg ut bakfra.
    27'
    Eskesen får gå og gå, men velger å skyte når han har en HamKam-spiller rett foran seg. Det blir blokkert.
    29'
    Diarra sender Sjølstad i kiosken med en frekk luke, men Kongsro redder kapteinen sin og klarerer til corner.
    30'
    Ballen lander midt i feltet, men blir tuppet vekk. To HamKam-spillere blir liggende og tar seg til hodet.
    30'
    Det er Kurtovic og Onsrud som trenger litt tilsyn av legeteamet.
    31'
    Begge er oppe igjen og fortsetter.
    32'
    Krusnell finter seg helt inn til midten og sender ballen ut på høyre til innlegg. Men Mares klarerer.
    33'
    Ødegård blir felt. Frisparket slås langt.
    33'
    Simenstad kriger seg til et innlegg mot Ødegård, men spissen får ikke avsluttet ordentlig og havner til slutt i sittende posisjon. Da er det ekstra vanskelig å score.
    34'
    Simenstad kaster grådig langt og ballen går helt til Kongsro, som sender i vei en lompe som lander i fanget til Selvik.
    35'
    Ingen går på Sauer når han kommer fossende mot mål. Det ser ut som kanten blir litt overraska selv, og skuddet går derfor noen meter utenfor.
    37'
    Ødegård er oppe med arma i en duell med Leite. Dommer blåser frispark.
    37'
    Det tas kort.
    37'
    Eskesen blir felt av Kurtovic. Nytt frispark på egen halvdel for Haugesund.
    38'
    Tas raskt.
    38'
    Haugesund har en del mer ball nå.
    39'
    Mares er for sen på Konradsen på 25 meter fra Sandbergs mål. Dette er godt skuddhold for Haugesund.
    39'
    Rett i muren.
    39'
    Konradsen river ned Udahl i jakt på andreballen. Frispark.
    40'
    Keeper skal pumpe langt.
    41'
    Sjølstad får en dårlig kompispasning og må gi Haugesund et innkast.
    41'
    Gult kort til FK Haugesund
    Bruno Leite
    Leite får en dårlig touch og tar både ball og beinet til Ødegård. Dommer er litt i tvil, men gir frispark og gult kort.
    42'
    Kongsro vinner duellen på bakre, men ballen går enkelt inn til Selvik.
    42'
    Haugesund har ballen, men det går ikke fort og HamKam har en enkel jobb med å sideforskyve.
    44'
    Det legges til fem minutter etter VAR-sjekkene og hodesmellen til Kurtovic og Onsrud.
    45'
    Konradsen går for tøft i ryggen på Simenstad.
    45'+1
    Keeper skal slå langt.
    45'+1
    Simenstad får til et fint innlegg fra høyre, men Selvik bokser ballen ut til innkast.
    45'+2
    Innlegg på innlegg i Haugesunds boks i sluttminuttene her, men bortelaget får så vidt klarert.
    45'+3
    Bærtelsen holder på å rote det til med Ødegård bak seg, men får ballen videre til Selvik.
    45'+4
    Kongsro bruker låret og demper en ball til Sandberg. Keeper tar seg god tid.
    45'+4
    45'+5
    HamKam fikk en perfekt start på kampen da Ødegård ga hjemmelaget ledelsen, og det så ut til at vondt skulle bli til verre for Haugesund da Udahl bredsidet inn 2-0, men da jubelen hadde stilnet omgjorde VAR målet på grunn av offside. Haugesund fikk mer tak i ballen utover i omgangen, men slet med å skape sjanser. HamKam hadde noen småfarligheter på slutten av omgangen, men fikk heller ikke produsert ordentlige sjanser. Vi får se hvordan dette utvikler seg i andre omgang.
    45'
    Haugesund sparker i gang den andre omgangen. Briskebybanden ser sitt snitt til å fyre av bluss de har tatt med seg.
    45'
    Leite prøver å komme seg unna med ballen nede ved eget cornerflagg, men Udahl kommer og sparker ballen til innkast.
    46'
    Det slås langt i bakrom mot Udahl. Det ser ut til at Fredriksen har kontroll, men så slipper han den forbi. Ballen går inn til Selvik, men hadde Udahl løpt alt han kunne, så hadde han rukket den først.
    47'
    Eskesen takler ballen ut til innkast i liggende posisjon.
    47'
    Kurtovic roter det til og lar Haugesund kontre, men Sauer får et dårlig touch på gjennombruddspasningen fra Diarra og ballen går inn til Sandberg.
    48'
    Jonsson klarer ikke ta mot en pasning fra Simenstad, og det blir innkast fra Haugesund.
    49'
    Kongsro blir for unøyaktig med en ball mot Udahl. Innkast det også.
    50'
    Det slås et smart innlegg fra Krusnell mot Diarra. Sandberg kommer ut, men Norheim tør ikke vente på keeperen sin og sparker ballen langt opp på bortetribunen.
    51'
    Michelsen roper og vil ha laget sitt høyere i presset.
    51'
    Tounekti klarer ikke holde en ball i bakrom inne og det blir femmeter fra Sandberg.
    52'
    Simenstad mister ballen på midten og Diarra setter fart. Spissen tar noen overstegsfinter og fyrer fra 16 meter, men HamKam-spillere står i veien.
    52'
    Sauer får god tid til å sikte på Diarra med et innlegg og treffer perfekt. Spissen skal bare heade i lengste hjørne, men får ikke godt nok treff til å heade innenfor stengene.
    53'
    HamKam treffer ikke helt med pasningene i starten av andre omgang, her. Det må bedres om ikke Haugesund skal ta helt over.
    55'
    Kurtovic pumper ballen i feltet. Fredriksen header unna, men rett til Simenstad som tester skuddfoten. Han får dreis på skuddet, men det blir blokkert til corner.
    56'
    Det klareres.
    56'
    Anders Bærtelsen
    Sjølstad gjør en god jobb når han bryter foran Diarra og drar seg framover i banen. Bærtelsen ser seg nødt til å felle kapteinen for å stoppe det gode angrepet.
    57'
    58'
    Mål for FK Haugesund!
    HamKam 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Sory Diarra
    Målgivende: Sebastian Tounekti
    Klareringen går rett til Tounekti, som setter fart i angrep. Kanten finter seg helt inn til Sandberg, før han perfekt chipper ballen bakover til Diarra, som får en enkel jobb med å heade ballen i det åpne målet. Mønsterkontring av Haugesund.
    58'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Claus Niyukuri
    Ut: Hlynur Freyr Karlsson
    59'
    Utligningen har vært varslet fra Haugesund, som har vært best i starten av andre omgang.
    60'
    HamKam 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Morten Konradsen
    Målgivende: Oscar Krusnell
    Haugesund snur det på kun to minutter! Konradsen får ballen av Krusnell og får gå og gå uten at noen HamKam-spillere presser ham. Konradsen benytter da muligheten til å smelle i vei en kanon i det lengste hjørnet.
    60'
    Ny Haugesund-mulighet på direkten! HamKam er rystet. Sauer får sjansen til å skyte fra ti meter, men skrur ballen godt over målet til Sandberg.
    62'
    Tas kort etter en felling.
    63'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Moses Dramwi Mawa
    Ut: Henrik Udahl
    63'
    Inn: Pål Alexander Kirkevold
    Ut: Kristian Onsrud
    63'
    Michelsen gjør et dobbeltbytte etter marerittminuttene.
    63'
    Haugesund spiller seg fint ut av HamKam-presset.
    65'
    Kirkevold har ikke vært venn med ballen etter han kom inn, gått på ratattaen to ganger på rad.
    66'
    Kongsro skaffer HamKam et innkast langt inne på halvdelen til Haugesund. Han skal kaste langt.
    67'
    Sauer løper fra alt og alle, nok en gang uten at han blir presset, men slippet til Tounekti er akkurat for langt. Der er HamKam heldige.
    67'
    Niyukuri slår et innlegg langs bakken, men Mares klarerer til innkast.
    68'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Sebastian Tounekti
    68'
    Kirkevold og Mawa kombinerer, men Bærtelsen kommer til unnsetning.
    69'
    Mawa altfor sent inne i Leite.
    70'
    Inn: Julian Gonstad
    Ut: Niklas Ødegård
    70'
    Inn: Arne Ødegård
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    70'
    Leite må ha behandling.
    70'
    Tas kort. Leite fortsetter.
    71'
    Sauer med dagens dårligste skuddforsøk, nesten til innkast.
    72'
    Niyukuri bommer på tilbakespillet til Selvik, men får kroppskontakt med Mawa så spissen ikke får scoret. Den var skummel.
    73'
    Kongsro skaffer corner i duell med Diarra.
    73'
    Hjørnespark til HamKam
    73'
    HamKam 2 - 2 FK Haugesund
    Mål: John Olav Norheim
    Målgivende: William Kurtovic
    HamKam utligner! Corneren er godt slått og Norheim kommer nærmest flyvende og skaller ballen i mål. Headingen går rett på Selvik, men er så hard at Selvik ikke klarer å gjøre annet enn å slå den videre inn i mål.
    73'
    HamKam ser ut til å ha fått en vitamininnsprøytning av den utligningen.
    75'
    Innvær løper mot en ball i bakrom, men Mares har kontroll.
    76'
    Bærtelsen gjør en god jobb mot Mawa og slår ballen via innbytteren og til femmeter fra Selvik.
    77'
    Niyukuri kaster seg. Dommer Lien blåser egentlig ikke frispark, men tør ikke annet enn å blåse til slutt når innbytteren ligger nede.
    78'
    Tas kort.
    78'
    Dæven, for en redning! Det slås et godt innlegg mot Diarra, som får slengt seg sidelengs og volleyet mot mål. Den ser ut til å gå inn, men Sandberg er der med et tigersprang.
    79'
    HamKam kontrer og Kirkevold gjør alt riktig, før han slår ballen til Gonstad 45 grader på fem meter. Innbytteren klarer imidlertid ikke få kontroll på ballen og skyte. Pasningen var litt hard, men han burde fått mer ut av den.
    80'
    Niyukuri skyter via en forsvarsspiller til corner.
    81'
    Inn: Anton Logi Ludviksson
    Ut: Bruno Leite
    81'
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Morten Konradsen
    81'
    Sjølstad header den vekk.
    82'
    Norheim slår langt mot Mawa, men Eskesen kommer seg unna med ballen.
    83'
    Kurtovic bryter en pasning og finner Gonstad. Unggutten prøver skuddet fra 20 meter, men det blir blokkert.
    83'
    Sjølstad klipper ned Samuelsen. Frispark på høyre.
    85'
    Sandberg på bærtur, men Fredriksen skyter i en HamKam-spiller.
    85'
    Sjølstad blir dyttet i feltet når ballen blir slått inn igjen. Frispark til HamKam.
    86'
    Slår langt.
    86'
    Hopland Ødegård finner Gonstad, som prøver samme dragning og skudd. Denne gangen blir den også blokkert.
    86'
    Inn: Brynjar Ingi Bjarnason
    Ut: Fredrik Sjølstad
    86'
    Mares sparker ballen ut til corner i løpsduell med Diarra.
    88'
    Bjarnason klarerer.
    88'
    Haugesund prøver på nytt og Fredriksen skyter, men skuddet går rett på Sandberg.
    88'
    Vegard Kongsro
    Kongsro river ned Niyukuri.
    89'
    Eskesen prøver innlegget. Mares klarerer til Mawa, som sparker bort ballen, selv om han er helt alene.
    89'
    Innvær slår mot bakre, men Sandberg leser den og plukker.
    90'
    Mares kommer foran Diarra og klarerer til innkast.
    90'+1
    Det er en helt rå og livsviktig takling av Mares! Sauer er plutselig helt alene, men Mares kommer bakfra og treffer ballen perfekt når han skal skyte på fem meter.
    90'+1
    Mawa slår et pent innlegg mot bakre, men Selvik kaster seg ut og slår den vekk. Gonstad mener han blir holdt på bakre, men dommer Lien er ikke enig.
    90'+3
    HamKam får et kast langt oppe i banen. Simenstad skal kaste langt.
    90'+3
    Bærtelsen er rutinert og tar seg til hodet etter hodeduellen, selv om han bare headet ballen selv. Dommer Lien må blåse.
    90'+4
    Simenstad drar seg fint fri på høyre og treffer Kirkevold med innlegget, men spissen klarer ikke treffe mål.