4-1
1 749
1 038

God søndag! Velkommen skal du være til livedekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Sarpsborg 08.
    Etter en begredelig start på sesongen, der man stod med ett poeng på de fire første kampene, klinket Sandefjord til med en sterk 3-1 seier over Molde forrige helg. Ingen tvil om at den var meget viktig for laget!
    Tungt fra start for Sarpsborg også. I likhet med Sandefjord stod de uten seier på sine fire første kamper, men nå har de hentet hjem to strake seiere (1-0 over Lillestrøm og 3-0 over Tromsø). I midtuken røk de imidlertid ut av cupen etter 2-4 for Molde.
    Viktig også for Sandefjord som nå har fått Danilo Al-Saed tilbake i spill. Fjorårets toppscorer har slitt med flere skader i sesonginnledningen, men mot Molde fikk han drøye 20 minutter. Da viste han sitt snitt med et glimrende forarbeid før 3-1 målet.
    Tyngre for Sarpsborg på skadefronten der Jo Inge Berget er satt ut av spill i flere måneder grunnet lyskeproblemer. I tillegg er Niklas Sandberg og Junior satt på sidelinjen. For å toppe det hele må Sonder Orjasæter sone karantene etter at han fikk rødt kort mot Molde i cupen.
    Om vi se på fjorårets resultater så er dette klink hjemmeseier. For den fordelen var åpenbart voldsom da disse lagene møttes i 2023. I Sandefjord vant hjemmelaget 5-1 mens Sarpsborg klinket til med 6-1 på eget gress. Derfor håper vi selvsagt på god underholding og mange mål i aften!
    Lagene er klare og Sandefjord stiller med samme manskap som slo Molde forrige helg. For Sarpsborg er det et par endringer grunnet rusk i maskineriet. Sammenligner vi med cupkampen mot Molde i midtuken er Arnau Casas ute av midtforsvaret. Inn kommer Magnar Ødegård. På vingplass er Rafik Zekhnini inne for Sondre Orjasæter.
    Fine spilleforhold i Sandefjord med sol og rundt 15 grader. Litt trekk fra sør, men for aktørene på gresset er nok det bare deilig! Kunstgresset vannes samtidig meget godt for avspark.
    0'
    Johansen og Sarpsborg tar avspark.
    0'
    Sandefjord får straffe på direkten! Tebo roter bort ballen utenfor egen boks og da hugger Sandefjord til. Dunsby inn i boksen. Han spiller kula forbi Ødegård før han legges i bakken. Den ser grei ut.
    0'
    VAR skal selvsagt sjekke om straffen er korrekt idømt. Ikke lange titten før den kvitteres ut og den blir stående.
    1'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Ruud Tveter er sikker fra merket. Legger en rolig bredside bort i kroken. Ilic kaster seg motsatt vei. Det er spissens første scoring siden 12. desember i fjor!
    1'
    Sarpsborg får frispark i meget spennende posisjon. Rundt 20 meter fra mål, noe til høyre for midten. Her skal det fyres!
    3'
    Han sneier vinkelen! Den tidligere landslagkapteinen bøyer ballen over muren og mot krysset, men det er centimetere på utsiden.
    3'
    En forrykende åpning på denne matchen! Her er det bare å holde trykket oppe!
    4'
    Vipper inn i feltet til Sher som får tatt ned. Til slutt kommer det et presset skudd fra 7-8 meter. Grei redning.
    5'
    Wichne får tatt ned i feltet, men han misser med neste pasning. Muligheten forsvinner for Sarpsborg.
    7'
    Det er gjestene som triller ball i øyeblikket.
    8'
    Kort og kjapt.
    9'
    Markovic tror han skaffer Sandefjord en corner. Den gang ei, sier dommer Kringstad. Utspill fra mål.
    10'
    Der smeller det fra Meister! Er lynkjapp på avtrekkeren når han mottar ball på kanten av feltet. Litt skjult skudd, men får ikke nok kraft i markkryperen til at Keto blir satt på skikkelig prøve.
    11'
    Dunsby krangler seg nesten helt inn i mål! Legger ut på et soloraid og får til slutt på seg tre hvitkledde inne i boksen. Kommer løs, men så mister han ballen i det han skal fyre fra hjørnet av femmeteren.
    12'
    Ottosson tester skuddfoten. blåser ballen utenfor fra distanse.
    12'
    Offside for Sarpsborg 08
    13'
    Kort ut til Kristiansen.
    13'
    Spiller støtte ved midtstreken.
    14'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Jakob Maslø Dunsby
    Dunsby har vært het i toppen fra start her. På både godt og vondt. Nå får han det gule etter litt tumulter etter at Sarpsborg har fått frispark.
    15'
    Slår kort på egen halvdel.
    16'
    Kjempesjanse for gjestene! Det serveres inn til en Reinhardsen som er helt fri i femmeteren. Noe skrått hold, så han går vel for å finne Mesiter inne foran. Er allikevel nære å treffe mål, og hadde han gått for det kunne det fort vært utligning!
    17'
    17'
    Kort i eget felt.
    17'
    Zekhnini kaster bort en gyllen kontring! Får plutselig en halvdel for seg selv og har med seg Meister i boksen. Innlegget er imidlertid for dårlig og Ottosson fanger opp for Sandefjord.
    19'
    Tebo stopper en kontrende Dunsby med en fortreffelig takling.
    19'
    Det har vært ganske mye Sarpsborg etter at Sandefjord tok ledelsen. Det er gjestene som styrer begivenhetene, men de sliter på siste tredjedel.
    21'
    Reinhardsen måker til fra snaue 20 meter. Tar ballen på oppspretten og da fortsetter den ferden mot stratosfæren.
    22'
    Kortpasning ved midtstreken.
    23'
    Eieiei, der går Berglie ned for telling! Tebo kommer susende inn med voldsomt kraft og meier ned det aller meste. Tebo går også ned selv etter det sammenstøtet.
    24'
    Tebo er oppe på bena igjen.
    25'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Franklin Tebo
    Får det gule etter corneren der han dundrer inn i Berglie.
    26'
    Berglie er også på bena igjen.
    26'
    Slås kort.
    27'
    Så får Sandefjord frispark i spennende posisjon. Et par meter ut fra hjørnet av feltet til Sarpsborg. Ute til høyre.
    28'
    Dårlig slått og Sarpsborg klarerer.
    28'
    Filip Ottosson
    Spenner ben på en fremadstormende Him ute i korridoren. Lite å si på det.
    29'
    Kort før det er en støttepasning ved midtstreken.
    30'
    Ottosson river ned Andersen midt på Sandefjord sin halvdel.
    30'
    Poler inn i feltet der Sandefjord tar duellene.
    31'
    Nå får Kringstad brukt fløyten. Dunsby sin tur til å bli felt ved midtstreken.
    31'
    Slår ballen hjem til Berglie.
    31'
    Ødegård stanger unna.
    32'
    Cheng får ny mulighet til å slå inn. Da er det Tebo som header unna for gjestene.
    33'
    Nære for Sarpsborg etter en kontring. Johansen ute ved hjørnet av feltet før han slår lavt inn foran. Det er millimetere unna at både Meister og Zekhnini får kontakt.
    33'
    33'
    Lemper langt mot Ruud Tveter. Han taper mot Tebo i luften.
    35'
    Cheng tester innlegg. Det blir over alt og alle og litt til.
    36'
    Slår et forferdelig variant fra kanten av eget felt. Rett i bryset på Ottosson som er midt på offensiv halvdel.
    37'
    Mettler drar til! I kjølvannet av Andersen sitt elendige frispark biter Sandefjord seg fast offensivt. Mettler får sikte og dra til fra kanten av feltet og skuddet barberer stolpen!
    37'
    Dunsby stusser utenfor. Er nesten nede i knestående der han får topplokket på kula. Vrien øvelse.
    38'
    Spiller hjem til Berglie.
    39'
    Sarpsborg triller litt ball i det bakre rekker. Da får vi en litt lengre sekvens uten stopp i spillet.
    41'
    Markovic spinner rundt med Wichne og er forbi, men da er Sher der og sikrer på glimrende vis.
    41'
    Kjapp støttepasning.
    41'
    Ruud Tveter brenner en enorm mulighet! Dunsby spilles i bakrom og kan gi gass mot mål, men venter isteden inn Ruud Tveter. Slår prefekt skrått bakover og da er spissen alene på åtte meter. Derfra setter han ballen utenfor!
    42'
    Setter raskt i gang ved midtstreken.
    42'
    Kollisjon mellom Cheng og Wichne inne i Sandefjord sitt felt. Sarpsborg-backen går ned og dommer stopper spillet. Ikke snakk om noe straffe.
    44'
    Ballen droppes til Sandefjord.
    44'
    Så banker Markovic ballen i tverrligger! Snapper kula ute til høyre og de fleste venter innlegg, men han sender i vei et prosjektil. Herlig dupp på kula, men den kommer bittelitt for sent. Ilic kan lettet se at det blir i metallet.
    45'+1
    Dunker langt mot Meister som tar ned offensivt.
    45'+1
    Eirik Wichne
    Kaster seg inn i en slags rugbytakling på Cheng ute ved krittet. Kan vel si såpass at det er greit med gult der.
    45'+2
    Dunker langt og da blåser dommer for pause.
    45'+3
    45'+3
    En underholdende omgang er over og Sandefjord er i ledelsen. Hjemmealget spant ut av startblokkene da Dunsby skaffet straffe etter bare 15 sekunder. Den ble eksepdert i mål av Ruud Tveter. Deretter tok Sarpsborg over en del av spillet, men det lugger på siste tredjedel. Dermed har det ikke blitt enormt med sjanser for gjestene. Sandefjord på sin side burde doblet på tampen da Ruud Tveter misset en gigantsjanse. Hjemmelaget har også et skudd i metallet.
    45'
    Sandefjord tar avspark.
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Arnau Casas Arcas
    Ut: Eirik Wichne
    45'
    45'
    Tebo feier unna ved første stolpe.
    46'
    Slår rolig hjem til Kristiansen.
    48'
    Så er det Sarpsborg som åpner denne omgangen med straffe! Johansen er sterk der han holder unna Kristiansen i vendingen. Deretter setter stopperen ut foten og Johansen går i gresset.
    49'
    Det skal selvsagt sjekkes om også denne straffen er korrekt idømt. VAR-teamet er enige, straffe Sarpsborg!
    49'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Stefan Johansen
    Venter ut keeper og setter en rolig variant midt i mål. Behersket av den tidligere landslagskapteinen.
    50'
    Sandefjord rett i angrep og Cheng slipper til Amin. Sistnevnte får litt for skrå vinkel og venter for lenge. Ballen ut over kortlinjen.
    52'
    Kort til Andersen før Sarpsborg får et kast.
    52'
    Setter raskt i gang på egen halvdel.
    53'
    Dunsby er på vei gjennom ute til høyre, men Tebo gjør en stor forsvarsjobb. Kommer seg på rett side og får klarert.
    54'
    Tebo rager igjen høyest.
    54'
    Dunsby er forbannet når han får frispark mot seg offensivt. Kommer kjapt på at han har gult kort og roer ned reaksjonen.
    55'
    Kortpasning i eget felt.
    55'
    Casas ødelegger en glimrende sjanse for Meister! Johansen tar frem hovemsterblikket og serverer en glimrende stikker til Meister som er fri og alene med keeper. Inn fra kant kommer plutselig Casas og han bestemmer seg for å sette tåa til. Da kolliderer han med egen lagkamerat og det blir en rolig trilleball inn til keeper. Casas hindrer fort sitt eget lag i å ta ledelsen der!
    55'
    Vender hjemover.
    57'
    Spiller på tvers i de bakre rekker.
    58'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 2 - 1 Sarpsborg 08
    Målgivende: Loris Mettler
    Ruud Tveter er iskald der han setter sitt andre! Sandefjord biter seg fast offensivt og Mettler får ballen i returromet. Han trer perfekt til Ruud Tveter som løper seg fri ved hjørnet av femmeteren. Derfra er det en lur avslutning som ruller bort i motsatt hjørne.
    59'
    Keto må på jobb utenfor eget felt. Når akkurat ballen foran en jagende Reinhardsen.
    61'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Danilo Al-Saed
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    62'
    Meister er sent inne og feier ned Kristiansen etter at stopperen har spilt bort ballen. Hjemmefansen vil ha gult, dommer er ikke enig.
    63'
    Lempes langt. Sarpsborg tar over.
    63'
    Henrik Wendel Meister
    Nok en gang er han sent inne. Denne gangen på Berglie og da får hjemmefansen det slik de vil.
    65'
    Dunker langt. Der vinner Andersen for Sarpsborg.
    65'
    Vi er altså oppe i 30 (!) frispark. Det er nesten et frispark annenhvert minutt. Voldsomme tall! Ikke er det noen stygg kamp heller.
    66'
    Sarpsborg spiller Sandefjord lave i øyeblikket, men så var det denne presisjonen på siste tredjedel. Der skorter det stadig for gjestene.
    69'
    Al-Saed kommer rettvendt etter en Ruud Tveter-stuss. Innbytteren stoppes av Tebo.
    70'
    Triller sideveis til stoppermakker Tebo.
    70'
    Hiim kommer til innlegg. Det blir ikke all verdens og ballen ruller inn til keeper.
    72'
    Sandefjord Fotball 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Danilo Al-Saed
    Målgivende: Eman Markovic
    Al-Saed er sikker alene med keeper! Kontringsrommene er enorme for Sandefjord og når Markovic dunker i bakrom har Al-Saed en halvdel for seg selv. Alene med keeper kjører han en frekk utside som sender ballen inn ved stolperoten.
    72'
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Rafik Zekhnini
    73'
    Sandefjord rett i angrep på ny. Al-Saed tas ut av Ødegård.
    74'
    Sandefjord Fotball 4 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Eman Markovic
    Målgivende: Alexander Ruud Tveter
    Markovic avslutter et glimrende angrep! Nok en gang bryter de høyt og Al-Saed spiller inn til Ruud Tveter ved hjørnet av femmetern. Han holder hodet kaldt og dytter videre til en Markovic som vipper ballen elgeant over en langflat Ilic!
    74'
    Ballen lander på nettaket.
    76'
    Sandefjord presser frem en ny corner.
    78'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Henrik Wendel Meister
    78'
    Inn: Victor Halvorsen
    Ut: Aimar Sher
    78'
    Utrolig at det ikke ser scoring! Ballen treffer en Sandefjord-spiller i femmeteren og det er litt flipper før den ender opp i armene til Ilic. Det er kun tilfeldigheter!
    78'
    Inn på bakre der Berglie header unna.
    79'
    Inn: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Ut: Loris Mettler
    82'
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Simon Amin
    82'
    Inn: Aridon Racaj
    Ut: Peter Reinhardsen
    82'
    Kortpasning i midtsirkelen.
    83'
    Hiim sliter stadig med innleggene. Denne gangen er det rett over kortlinjen.
    85'
    Setter kjapt i gang.
    85'
    Det er halvhjertet det Sarpsborg kommer med nå. Har selvsagt innsett at dette blir tap.
    88'
    Pasning på to millimeter til Johansen.
    89'
    Pedersen kommer på skudd etter en opprulling. Det blir blokkert.
    90'
    Ruud Tveter jakter hattrick! Lavt innlegg fra høyre og spissen kaster seg frem. Når akkurat ikke ball foran keeper.
    90'+2
    Hjemmefansen reiser seg for en siste stående applaus. Det betyr at min sikt er betydelig svekket de siste minuttene.