0-1

Da er det 45 minutter til avspark her i Haugesund. Alt ligger til rette for en flott fotballkamp. Sola skinner og gressmatten er nyvannet og i flott stand.
    For begge lage blir det en del rokkeringer. Haugesund må klare seg uten landslagsspiller Alexander Søderlund. Han er ute med skade. I tillegg er Tor Arne Andreassen på benken, der er også Trygve Nygaard og Martin Bjørnbak plassert. Inn på laget etter kampen mot Tromsø kommer Pontus Engblom, Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjeve og Eirik Mæland. Det betyr at FKH trolig legger om til 4-4-2 i dag.
    Sarpsborg sliter også med skader og suspensjoner. Martin Thømt Jensen, Alvaro Baigorri, Haraldur Björnsson, Øyvind Hoås og Jérémy Berthod er ute med skader. I tillegg er Thorarinn Valdimarsson suspendert grunnet tre gule kort.
    Sist gang Sarpsborg var på besøk i Haugesund endte det med 4-2 seier til hjemmelaget. Det var i 2011.
    FKH står med full pott hjemme på Haugesund stadion så langt i sesongen. Rosenborg ble beseiret 3-1, men Start ble slått 3-2.
    Sarpsborg har så lang prestert bedre på bortebane enn hjemme i Østfold. Sterke lag som Lillestrøm og Strømsgodset har måttet avgi poeng mot sarpingene. I Lillestrøm endte det 2-2, mens i Drammen ble sluttresultatet 1-1. Sarpsborg har også spilt 0-0 mot Sogndal på bortebane. Den eneste seieren kom hjemme mot Viking med 2-1.
    To av Tippeligaens mestscorende møtes i dag. Mohamed Elyounoussi og Christian Gytkjær har begge notert seg for 3 mål hittil i år.
    Da er begge lagene på vei inn i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene. Det har begynt å blåse opp her i Haugesund. Vi får håpe at det ikke påvirker spilleforholdene for mye.
    Da er lagene på vei ut på banen. Straks klart for avspark her på Haugesund stadion.
    Tor Arne Andreassen bli hedret før avspark. Han spilte sin kamp nummer 250 i Tromsø. I tillegg spiller Eirik Mæland sin kamp nummer 100 i dag.
    FKH spiller fra sør mot nord. Det vil si at de har medvind i 1. omgang.
    Bamberg kommer seg fri på høyrekanten, men ingen får satt hodet på innlegget.
    2'
    Første skudd på mål kommer fra Sarpsborg, men avslutning er for løs og blir lett reddet av Kristiansen.
    4'
    Åpen kamp så langt. Spillet bølger fram og tilbake.
    6'
    Kjempemulighet til bortelaget. En flott beinparade fra Kristiansen etter at Breive kommer alene forhindrer scoring til Sarpsborg.
    7'
    Bortelaget er absolutt med på notene. Spesielt Elyounoussi har vært aktiv.
    10'
    Bortelaget har definitivt åpnet best. FKH har ikke klart å få i gang sitt spill.
    13'
    Stopp i spillet. Ole H. Hansen er nede og får behandling av fysioterapaut.
    15'
    Han er oppe igjen. Kampen er i gang.
    15'
    Sarpsborg imponerer med sitt pasningsspill. FKH klarer ikke å matche kvaliteten og er for upresise så langt.
    17'
    Hansen er nok en gang nede for sarpingene. Det ser ut til å gå mot et bytte. Også FKH gjør klar til et bytte.
    18'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Berat Jusufi
    Ut: Ole Hansen
    19'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Eirik Mæland
    19'
    Blir spennede å se om byttene kan forandre kampbildet.
    21'
    Sarpsborg ligger kompakt på egen banehalvdel. Det er vanskelig for FKH å bryte gjennom. Til det er presisjonen og balltempoet for dårlig.
    22'
    Halvspilt omgang på Haugesund stadion. Så langt kun en målsjanse. Den fikk bortelaget ved Thórarinsson, men Kristiansen reddet mesterlig.
    24'
    FKH har lagt om formasjonen etter Mæland gikk ut. Engblom spiller nå venstre kant, mens Haraldseid spiller mer sentralt i banen. Gytkjær er alene som spiss.
    26'
    Laber kvalitet fra begge lagene på Haugesund stadion nå. Mange feilpasninger og dårlige valg preger kampen.
    28'
    FKH har ballen mest, med gangene de har muligheten til å skape noe er de for upresise.
    30'
    Helt klart at FKH har tilrevet seg et initiativ nå, men de er vanskelig for de å skape noen store sjanser
    32'
    Elyounoussi kommer seg fri på kanten og legger inn. Der venter Wiig, men headingen går ufarlig utenfor.
    33'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Engblom får stå helt alene på 10 meter og legger ballen ned. Avslutningen går langt over. Kjempemulighet for FKH.
    33'
    FKH roper på straffe, men dommer gjør nok rett når han la spillet gå videre.
    35'
    Elyounoussi skjærer inn fra venstre og avslutter fra 20 meter. Avslutningen går fem meter over mål.
    36'
    Kampen har roet seg igjen etter en periode med gode muligheter til begge lag.
    39'
    Gytkjær vender opp på 16 meter og avslutter til side for mål. God prestasjon, men Kerr hadde kontroll der.
    41'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Claes Kronberg
    Elyounoussi header ufarlig utenfor.
    43'
    To minutter lagt til i Haugesund
    45'+1
    Sarpsborg fosser fram på venstrekanten ved Jørgensen. Der er ingen sarpinger foran mål til å motta innlegget.
    45'+3
    45'+3
    0-0 til pause her i Haugesund. Begge lag har hatt en god sjanse hver. Thórarinsson var nær scoring for bortelaget, mens Engblom misset en eventyrlig sjanse for FKH. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men sliter med å bryte ned et disiplinert Sarpsborg-lag. For bortelaget har Elyounoussi vært spilleren som har skapt noe.
    45'
    Sarpsborg starter omgangen med å presse FKH høyt. De har medvind i ryggen i 2. omgang.
    47'
    Haraldseid avslutter med venstre fort fra 20 meter. Skuddet går like utenfor.
    48'
    Sarpsborg får klarert ved første stolpe.
    49'
    Lite å melde om fra Haugesund stadion så langt. Kvaliteten virker ikke å ha bedret seg i 2. omgang.
    53'
    Skudd fra Gytkjær går ufarlig over målet til Kerr.
    53'
    Gult kort til Haugesund
    Han får kortet etter takling av Breive. Sarpingen trenger hjelp etter duellen.
    53'
    Mohamed Elyounoussi
    Den havner i klypene til Kristainsen.
    55'
    FKH har ballen mest, men Sarpsborg forsvarer seg godt.
    58'
    FKH gjør klart et nytt bytte.
    60'
    Engblom kommer seg nesten gjennom, men Kerr er fint ute og avverger situasjonen.
    60'
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Kristoffer Haraldseid
    Unggutten har klart seg bra for FKH
    61'
    Engblom får avsluttet med hodet, men i vanskelig posisjon går headingen utenfor.
    63'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    64'
    Gudmundur Thorarinsson
    FKH prøver og prøver, men det vil seg ikke for hjemmelaget.
    66'
    Frispark i farlig posisjon for FKH. Bamberg gjør seg klar. Skuddet går langt over.
    69'
    Andreassen rager høyest på et innlegg fra Kildentoft. Headingen går ufarlig utenfor.
    71'
    Bortelaget sliter med å produsere sjanser, men de forsvarer seg veldig godt.
    74'
    Elyounoussi er den krative kraften hos bortelaget. Han avslutter fra 25 meter, men skuddet går i en spiller fra FKH.
    77'
    Dagens tilskuerantall:4268
    78'
    Stor mulighet til FKH. Godt innlegg fra Myrestam treffer hodet til Gytkjær. Headingen går like utenfor.
    79'
    10 minutter igjen på Haugesund stadion. Klarer ett av lagene å score?
    80'
    Vegard Skjerve
    Han kommer for sent inn i en takling.
    81'
    Tiden ebber ut i Haugesund.
    85'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Haugesund 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Magnus Olsen
    Målgivende: Claes Kronberg
    Han får stå helt alene bakerste stolpe og header kontant i mål.
    85'
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Pontus Engblom
    FKH gjør sitt siste bytte for dagen.
    86'
    Nå haster det for FKH.
    88'
    Nygaard skyter fra 15 meter etter et frispark fra Bamberg blir klarert. Skuddet går langt utenfor.
    88'
    89'
    Nok en gang får Sarpsborg avverget.
    90'+2
    FKH jakter desperat en utligning.
    90'+3
    90'+4
    Sarpsborg tar en uventet, men fortjent, seier i Haugesund. Sylling Olsen blir kampen helt med sin scoring fem minutter før slutt. Et normalt sterkt hjemmelag klarte aldri å bryte gjennom et disiplinert bortelag. Dermed blir tre poeng med hjem til Sarpsborg.