2-1
3-1

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteseriekampen mellom Kristiansund og Brann!
    En uhyre spennende kamp ligger foran oss i kveld i en uhyre spennende runde! Gullet kan avgjøres i kveld da Rosenborg ligger fem poeng foran Brann med kun seks poeng igjen å spille om. Med andre ord har ikke Brann råd til å tape i kveld, og de er samtidig avhengig av at Rosenborg taper kampen sin borte mot Start for å ha mulighet for gull i årets sesong. Om Brann vinner og Rosenborg spiller uavgjort vil det fortsatt være en teoretisk mulighet for gull i Bergen, men målforskjellen er for stor til at det er særlig realistisk.
    Flomlyset lyser vakkert opp Kristiansund stadion i kveld og alt ligger tilrette for en underholdende fotballkamp. Gradestokken viser 10 grader og det er ingen som helst tegn til at det skal regne i kveld.
    Forrige gang lagene møttes i sesongen vant Brann 1-0 på Brann stadion. Det som er spennende i kveldens kamp er at eks-Kristiansund-spiller Daouda Bamba etter all sannsynlighet starter på topp for Brann på sin gamle hjemmebane etter overgangen i sommer.
    Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttegård Jensen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Gilli Rolantsson. På benken: Emil Thowsen Harloff, Steffen Lie Skålevik, Bismar Acosta, Azar Karadas, Deyver Vega, Daniel Braaten, Henrik Kjelsrud Johansen.
    Kristiansund (4-3-3): Sean McDermott - Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christophe Psyché, Christoffer Aasbak - Andreas Hopmark, Amidou Diop, Bent Sørmo - Liridon Kallidra, Sondre Sørli Torgil Gjertsen. På benken: Andreas Vaikla, Flamur Kastrati, Bendik Bye, Jesper Strand Isaksen, Erlend Sivertsen, Stian Semb Aasmundsen, Henrik Gjesdal.
    Det kommer faktisk litt rapporter inn om at Aliou Coly skal starte som spiss i kveld! Spilleren som har spilt enten back eller midtstopper skal visstnok prøve seg på topp i kveld mot fysiske Kristiansund og Brann. Et meget spennende valg fra Michelsen om det stemmer!
    Spillerne er nå på vei inn i garderobene for en siste prat før kampstart som er om ti minutter. For en spennende kamp og ikke minst runde vi har foran oss!
    Da er vi i gang her på Kristiansund stadion!
    1'
    Da kan vi se at Molde har tatt en tidlig ledelse mot Haugesund, og dermed skyver de Brann ned på 3.plass på målforskjell.
    3'
    God mulighet for hjemmelaget. Bent Sørmo kommer gjennom på høyresiden og legger i boks, men Coly når ikke frem med pannebrasken, og ballen går gjennom feltet.
    4'
    Rolantsson viser knotter i en takling utenfor 16-meteren til KBK, og det blir litt tumulter mellom Rolantsson og Sørmo som dytter litt på hverandre. Dommer Saggi tar dem til seg for en prat og ber dem roe seg ned.
    6'
    Stor Brann-mulighet! Rolantsson kommer gjennom på venstresiden og spiller 45 grader ut i boks. Der kommer Fredrik Haugen som får et dårlig touch før han sklir frem og skyter i en KBK-spiller.
    10'
    Haugen legger i boks og treffer pannen til Barmen. Headingen blir imidlertid ikke noe særlig og går en meter over mål.
    11'
    Gjertsen fører mot dødlinjen og prøver et innlegg, men treffer Eggen Rismark som blokkerer til corner.
    12'
    Aasbak svinger den i boks og treffer Ulvestad som header ballen et godt stykke utenfor mål til utspark for keeper.
    12'
    Kalludra lobber i bakrom mot Sørmo, men Grøgaard gjør en god jobb og skjermer ballen ut til utspark.
    16'
    Aasbak kommer rundt på venstresiden og sikter mot Coly på bakerste med et innlegg, men Olsen Pettersen kommer ut og holder ballen i fast grep.
    19'
    Gjertsen legger hardt og lavt inn i boks og treffer Coly, men spissen får ballen bak seg og får dermed et dårlig touch. Brann-forsvaret får ballen unna egen boks.
    21'
    Olsen Pettersen på en liten løpetur ned mot dødlinjen ved cornerflagget. Ballen spretter mot keeperen som skal klarere, men keeperen bommer og KBK får et hjørnespark.
    24'
    Gjertsen med nytt innlegg i boks, men nok en gang kommer Olsen Pettersen ut og holder ballen i fast grep.
    24'
    Sondre Sørli snapper ballen fra Grøgaard og løper mot mål. Kanten vender først av Eggen Rismark før han sikter mot lengste kryss, men ballen går en meter og to over mål.
    25'
    Gult kort til Brann
    Gilli Rólantsson
    River ned Diop som er på vei mot 16-meteren. Korrekt gult kort og frispark i fin posisjon for Kristiansund.
    29'
    Aasbak prøver seg på frisparket, men ballen går en meter over mål.
    31'
    Bamba vinner et innkast høyt i banen og Lars Arne Nilsen sender opp stopperne for et langt innkast fra Teniste.
    32'
    Barmen vinner første duell i boks, men så får KBK klarert ballen unna etter litt klabb og babb.
    33'
    Bamba spiller i bakrom mot Koomson som er alene mot keeper fra høyresiden, men bruker for lang tid med ball. Ulvestad jobber heroisk hjemover og kommer mellom Koomson og målet og får også taklet ballen unna Brann-kanten.
    37'
    Fredrik Haugen
    Feier ned Kalludra og får fullt fortjent gult kort.
    38'
    Så får hjemmelaget en stor mulighet! Tar frisparket raskt i bakrom mot Gjertsen som slår inn, men Grøgaard får med nød og neppe taklet til corner.
    40'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Brann
    Mål: Andreas Hopmark
    Målgivende: Torgil Gjertsen
    Gjertsen svinger ballen i boks og Hopmark styrer den med hode ned i høyre hjørne til ellevill jubel på Kristiansund stadion!
    40'
    Kristoffer Barmen
    Igjen hindrer Brann en kontring for Kristiansund, og denne gangen er det Kristoffer Barmen som river ned Gjertsen i kontringen.
    43'
    Haugen slår en corner I boks og treffer Wormgoor, men stopperen får ikke ordentlig klem på ballen og da kan McDermott enkelt redde den.
    45'
    Det er lagt til to minutter her på Kristiansund stadion av denne første omgangen.
    45'+1
    Da er det pause her på Kristiansund stadion. Hjemmelaget leder 1-0 etter scoring av Andreas Hopmark etter en corner. Et interessant og underholdende kamp som bølger begge veier, og jeg tror neppe det siste målet er scoret her i kveld.
    Da er vi i gang igjen her i Kristiansund med de siste 45 minuttene med Eliteserie-fotball på Kristiansund stadion i 2018!
    46'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Kristoffer Barmen
    Lars Arne Nilsen tar grep i pausen og setter inn Vega for Barmen som ikke har overbevist i første omgang.
    46'
    Hjemmelaget vinner en corner med en gang, men Vega klarerer unna hjørnesparket.
    46'
    Rolantsson fyrer av fra 16-17 meter, men skuddet går like utenfor. God mulighet for Brann!
    49'
    Frispark til Brann i ypperlig posisjon etter at Vega blir lagt i bakken. Haugen stiller seg opp.
    52'
    Haugen sender den langt over mål til både latter og applaus fra KBK-fansen.
    53'
    Kristiansund 2 - 0 Brann
    Mål: Amidou Diop
    Det er 2-0 til Kristiansund! Brann håndterer virkelig ikke situasjonen som utspiller seg i den nest siste serierunden i Eliteserien. Diop skjærer inn i banen og hamrer ballen i stanga og inn. Lekkert av Diop, og nå sliter Brann virkelig!
    55'
    Brann blir virkelig presset bakpå av et Kristiansund som strutter av energi for øyeblikket!
    58'
    Mål for Brann!
    Kristiansund 2 - 1 Brann
    Mål: Daouda Bamba
    Så kommer reduseringen og det måtte jo selvsagt være fra denne mannen! Daouda Bamba meier ballen opp i lengste kryss, henter ballen og løper tilbake til midtbanen. Det skjer ting på Kristiansund stadion i kveld!
    59'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Torgil Gjertsen
    65'
    Brann er mer med i kampen nå og presser Krisitansund bakover. Haugen står klart med et hjørnespark nå.
    68'
    Corneren blir stanget unna, men Brann snapper opp og legger inn igjen. Da kommer McDermott ut og plukker.
    68'
    Dagens tilskuertall her i Kristiansund er på 4.215.
    69'
    Coly tvinger frem et hjørnespark da han sender et innlegg i Woormgor og ut over dødlinja.
    71'
    Corneren er godt slått, men Olsen Pettersen kommer ut og plukker.
    71'
    Straffe til Brann! Saggi peker på straffemerket etter en høy fot fra Psyché mot ansiktet til Woormgor til Kristiansunds store fortvilelse!
    73'
    Gult kort til Kristiansund
    Dan Peter Ulvestad
    Dommer deler ut gule kort for protester.
    73'
    Bent Sørmo
    73'
    Så bommer Bamba på straffen! Skyter over! For et drama det er på Kristiansund stadion!
    74'
    Inn: Stian Aasmundsen
    Ut: Liridon Kalludra
    77'
    Hele stadion sitter å tripper her nå. Spenningen er til å ta å føle på her i Kristiansund for øyeblikket!
    79'
    Grøgaard feller Coly ved midtbanen og KBK får frispark.
    81'
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Gilli Rólantsson
    84'
    Kristiansund presser på for en scoring her nå! Diop får ballen i boks og skyter, men treffer et Brann-bein før Teniste klarerer til corner.
    85'
    Kristiansund roper på straffespark når Psyché går i bakken, og Michelsen stormer bort til 4. dommer for å si sin mening. KBK-treneren tar tak i 4. dommer , og Saggi blir kallet til seg. Det ender med at Michelsen blir sendt på tribunen. For et drama!