0-1
Author avatar

Ble dekket av VG Sporten

    Hjertelig velkommen til livedekningen av kampen mellom IK Start og Rosenborg BK i den nest siste serierunden av årets Eliteserie.
    Med poeng i kveld vil Rosenborg bli seriemestre for 26. gang. I veien står et Start-lag som vil gjøre alt i sin makt for å få fornyet kontrakt i Eliteserien. Med uavgjort her i kveld sikrer Start seg minst kvalik.
    Etter en fantastisk periode for Kjetil Rekdals menn har Start vist nerver og tapt de siste to kampene mot henholdsvis Molde (H) og Sandefjord (B). Det virker som spillerne er preget av stundens alvor. Mot et gulljagende Rosenborg i kveld kan formen definitivt forverres.
    Rosenborg har ikke levert den mest underholdende fotballen denne sesongen, men har likevel fått med seg viktige poeng. Mot Salzburg i midtuken tapte trønderne 2-5 på Lerkendal og det så ut som de hadde fullt fokus på kveldens kamp som kan avgjøre seriemesterskapet.
    Rosenborg vinner også seriegullet om Brann skulle avgi poeng borte mot Kristiansund
    Starts lag: Deumeland, Berger - Lowe - Robstad, Wichne - Segberg - Hadzic - Käck, Shala - Akinyemi - Sandberg. Benk: Opdal, Aremu, Larsen, Mensah, Christensen, Skaanes, Bringaker
    RBKs lag: Hansen, Hedenstad - Reginiussen - Hovland - Meling, Jensen - Konradsen - Trondsen, Helland - Bendtner - Adegbenro Benk: Østbø, de Lanlay, Søderlund, Levi, Reitan, Lundemo, Serbecic
    Det er en drøy halvtime til kampstart på Sør Arena. Dette blir en nervepirrende affære!
    Rosenborg slo Start 2-1 hjemme i cupen for halvannen uke siden. Alexander Søderlund ble matchvinner på overtid. Start ønsker å revansjere det sure nederlaget.
    Himmelen har åpnet sine sluser i Kristiansand. Det høljer ned på Sør Arena.
    Dagens dommer er Trygve Kjensli. Med seg som linjedommere har han Harald Strand og Anders Michael Velo.
    0'
    Kampen har startet
    Der er vi i gang i styrtregnet på Sør Arena!
    1'
    Jensen sender ballen i bakrom mot Hedenstad som har gått på løp. Helland flikker den så vidt videre til høyrebacken, som kommer til innlegg. Keeper Deumeland er ute og plukker enkelt på fem meter.
    2'
    Rosenborg er det førende laget i starten av kampen. Trykker vertene tilbake.
    3'
    Niklas Bendtner spilte som venstrekant mot Salzburg i midtuken. I kveld er dansken flyttet opp som spiss. Er der den tidligere Arsenal-spilleren trives best.
    4'
    Adegbenro dribler seg forbi et par Start-spillere ute til venstre og får slått inn. Innlegget blir klarert rett i beina på Konradsen som skyter ballen et par meter over mål.
    5'
    Meling og Adegbenro spiller vegg og førstnevnte kommer i god innleggsposisjon. Avleveringen går over samtlige i feltet.
    7'
    Akinyemi kommer til en god mulighet for vertene. Start og Shala setter fart fremover og ballen havner ute hos Käck til venstre. Svenskens innlegg treffer spissens pannebrask, men headingen går en meter over Hansens mål. God sjanse!
    8'
    Jensen prøver å tre gjennom Bendtner i bakrom, men dansken står i offside
    8'
    Bendtner står nok engang i offside. Andre på kort tid.
    9'
    Start prøver å presse RBK, men det blir for halvhjertet når det kun er tre spillere som orker.
    10'
    RBK styrer kampen, men klarer ikke komme til de store sjansene!
    11'
    Stor sjanse for Start! Akinyemi nok engang! Wichne setter forserer fremover med ballen og legger inn et strålende innlegg på bakre stolpe til Akinyemi. Avslutningen med hodet går så vidt utenfor André Hansens stolperot.
    12'
    Hjørnespark til Rosenborg. Hedenstad gjør seg klar. Innlegget går over alt og alle og til utspill fra Deumeland.
    12'
    Gjestene presser hjemmelaget inn i egen sekstenmeter, men klarer ikke finne nok rom til å skape allverdens.
    14'
    Reginiussen klatrer på Akinyemi og lager frispark midt på Rosenborgs banehalvdel.
    15'
    Elliot Käck slår ballen mot bakre stolpe hvor Akinyemi har tatt plass, men ballen går til utspill.
    16'
    Bendtner møter, vender opp, og slår en gnistrende ball ut til Hedenstad. Sistnevntes innlegg blir for dårlig og Start klarerer til innkast.
    17'
    Hjørnespark til Rosenborg. Hedenstad skal serve igjen. Reginiussen går høyest i feltet og får avsluttet nokså upresset. Headingen går midt på Deumeland. Kunne gjort mer der RBKs stopper.
    18'
    Rosenborg har vært det klart beste laget ute på kunstgressmatta hittil. RBK-fansen er nok fornøyde med det de har sett så langt.
    20'
    Niklas Sandberg ligger nede for telling. Klarte ikke se hva som skjedde, men venstrekanten er oppe og går igjen.
    20'
    Adegbenro mottar ballen ute til venstre og blir felt, men kantspilleren står i offside.
    22'
    Herolind Shala får god tid med ballen og prøver seg på en avslutning fra drøye tjue meter. Skuddet går en halvmeter utenfor og Hansen har nok god kontroll på den.
    23'
    Reginiussen er tøff i en duell med Shala, men får ikke frispark mot seg. Like etter felles Adegbenro, som får frispark. Ikke fornøyde Start-spillere der ute.
    25'
    Wichne setter fart fremover mot dørlinja og legger inn mot bakerste. Der er Akinyemi nok engang. Denne gangen legger han igjen, men ingen medspillere er inne i feltet. Like etter havner ballen hos Shala på tjue meter. Avslutningen fra norsk-kosovoeren går atter engang til side for mål.
    26'
    Mål for Rosenborg!
    Start 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Birger Meling
    Nå kan de begynne å sprette champagnen i Trondheim! Adegbenro sender de tilreisende fra Trøndelag til himmels! Rosenborg spiller flott fotball, og nok engang er det langs venstresiden gjestene skaper mulighetene. Ballen havner hos Birger Meling som har tatt et strålende løp fremover. Inne i feltet står Adegbenro umarkert og kan stange gullet mot Trondheim! Flott scoring!
    28'
    Skal mye til for at Start, som ikke har skapt all verdens i kveld, skal snu dette.
    31'
    Adegbenro er frempå nok engang! Det er kombinasjonen Meling-Adegbenro igjen. Førstnevnte slår et bra innlegg, som treffer et Start-hode. Klareringen går rett i beina på RBKs venstreving, men denne gangen går skuddet langt over. Nære 0-2!
    33'
    Med resultatene hittil i kveld, er Start nede på kvalik! Kan selvfølgelig skje mye utover kvelden, men det må være en motivasjonsfaktor for Kjetil Rekdals menn.
    34'
    Start prøver seg ved Sandberg. Innlegget treffer Akinyemi som står umarkert i feltet, men spissen klarer ikke stokke beina og ballen går langt utenfor. Kunne fort blitt en bra målsjanse.
    36'
    Käck slår en lang krysspasning mot Shala til høyre. Han rekker ballen og trer den videre til Wichne som går ned i en duell med Adegbenro. Kjensli vinker spillet videre.
    37'
    Segberg feller Helland ute i korridor og lager et unødvendig frispark. Den tar Helland selv. Det kan se ut som han forsøker seg på et skudd. Det går uansett i nettveggen.
    38'
    Akinyemi stjeler ballen fra Reginiussen før han dribler seg nydelig forbi midtstopperen. Når han kommer i innleggsposisjon får han et dårlig touch og ballen går ut til utspill fra Hansen.
    40'
    Der tar også Kristiansund ledelsen mot Brann. Da tror jeg det er mange i Trondheim som spretter champagnen før pausen.
    42'
    Adegbenro dribler Wichne ute i pølsebua og kommer til innlegg. Inni boksen er det kun Bendtner som har tatt plass. Ballen går over han og Start får klarert.
    43'
    Start prøver seg ved Sandberg og Akinyemi, men når ballen treffer hånda til angriperen blåser Kjensli frispark i favør RBK.
    44'
    Helland går ned for telling og ballen sparkes ut.
    45'
    Det legges til minimum to minutter i den første omgangen.
    45'+1
    Helland halter av banen, men er klar til å komme inn igjen.
    45'+2
    Pause
    Blytungt for Start som ikke har skapt de største sjansene i den første omgangen. Rosenborg har god kontroll ute på Sør Arena. Adegbenro og Meling har vært enorme langs RBKs venstreside og skapt mye trøbbel for Wichne og co. En fortjent 0-1 ledelse ved halvtid.
    Lagene er på vei utpå matta igjen og er klare for andre omgang.
    2. omgang
    Rosenborg har omgangens første spark på ballen!
    46'
    Begge lag stiller uforandret. Burde kanskje gjort noen grep i pausen, Rekdal.
    47'
    Rotete åpning på omgangen. Flere balltap fra begge lag.
    48'
    Hjørnespark til Start. Käck gjør seg klar. Corneren er alt for løs og går over alt og alle i feltet.
    48'
    Offside for Rosenborg. Helland står på feil side.
    49'
    Shala prøver å tre gjennom Akinyemi i RBKs sekstenmeter, men pasningen blir litt for upresis mot spissen. Kunne kanskje skutt der, Shala.
    50'
    Hjørnespark til Rosenborg. Lowe treffer feil og beiner ballen til corner. Helland med utoverskrudd. Den treffer Hovland midt på hodet, noe som fører til at Start klarer med engang.
    51'
    Hjørnespark til Rosenborg. Samme oppskrift denne gangen. Helland gjør seg klar. Start klarerer nok engang, men RBK beholder ballen.
    52'
    Wichne slår en lang ball mot Akinyemi feltet. Sistnevnte går i bakken og hjemmefansen roper på straffe. Kjensli vinker spillet videre. Start klarer likevel å komme til avslutning ved Sandberg. Den går høyt over.
    54'
    Start spiller bedre nå og presser Rosenborg bakover. Det vil seg likevel ikke på siste tredjedel for vertene. RBK-spillerne står solide bakover.
    55'
    Så holder gjestene på å rote det til. Hansen må ruse ut mot Shala, som nesten når ballen. Men godt keeperspill av RBKs sisteskanse.
    56'
    Akinyemi vil ha frispark i en duell utenfor sekstenmeteren i etterkant av situasjonen, men Kjensli avviser protestene fra Starts spiss.
    57'
    Roet seg litt ned igjen. Start ønsker å stå høyt og tvinge RBK til lange baller, men gjestene er gode på å spille seg ut.
    59'
    Segberg løfter blikket og ser Käck som er på vei langs venstresiden, men avleveringen blir for svak fra Starts kaptein.
    60'
    Bendtner slår bort ballen og Start kan sette fart fremover. Kula havner ute hos Akinyemi som utfordrer Hovland. Nok engang klarer ikke spissen å stokke beina, så Rosenborg overtar.
    61'
    Helland får ballen i god posisjon ute ved Starts sekstenmeter og skjærer innover. Han skyter, men skuddet blir blokkert rett i beina på Konradsen. Skuddet fra nordlendingen går rett i klypene på Deumeland.
    62'
    Gult kort til Start
    Erlend Segberg
    Er litt for tøff i en duell
    62'
    Frispark for RBK i korridor. Innlegget fra Helland treffer Reginiussen på bakre, som legger igjen til Bendtner. Skuddet fra dansken går himmelhøyt over.
    63'
    Elliot Käck slår et innlegg på bakre stolpe på Wichnes hode, men avslutningen går midt på Hansen.
    65'
    Akinyemi setter atter engang fart fremover med ballen i beina. Denne gangen kommer han til avslutning fra drøye fjorten meter. Skuddet redder Hansen enkelt nede ved nærmeste stolperot.
    66'
    Adegbenro kommer med en uforskyldt hånd i hodet på Deumeland etter at han ikke rekker ballen. Nigerianeren bedyrer sin uskyld og slipper unna frispark og kort.
    67'
    RBK presser på fremover og Birger Meling skyter fra seksten meter. Skuddet redder Deumeland mesterlig og slår ballen ut til corner.
    68'
    Hjørnespark til Rosenborg. Corneren heades ut.
    68'
    Mike Jensen feller Sandberg i korridor og lager frispark. Wichne skal slå inn med høyre. Innlegget treffer et RBK-hode og går ut til corner.
    70'
    Hjørnespark til Start. Det blir en utoverskrudd variant fra Wichne. Ballen blir klarert av Rosenborg.
    71'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Niklas Sandberg
    Skal stjerneskuddet Christensen hjelpe Start?
    72'
    Hedenstad feller Christensen i korridor. God innleggsmulighet. Knallhardt inn fra Wichne, men ballen går ut til utspill.
    73'
    Så blir det litt tumulter i etterkant av frisparket. Kjensli roer gemyttene.
    74'
    Shala går i bakken i duell med Hovland, men får ikke straffe. Ble nok bare litt for veik der, Shala.
    76'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonathan Levi
    Ut: Pål André Helland
    Ikke fått til mye i dag Helland. Friske bein i Levi.
    76'
    Start spiller best nå. Trykker Rosenborg bakover.
    76'
    Offside for Rosenborg. Borgelaget kjører kontra, men Bendtner for tredje gang i dag på feil side. Den var soleklar.
    77'
    Gult kort til Rosenborg
    Anders Trondsen
    Får et klokkeklart gult kort når han meier ned Akinyemi på vei fremover.
    78'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Afeez Aremu
    Ut: Adnan Hadzic
    Rent midtbanebytte fra Rekdal.
    78'
    Frisparket fra Wichne treffer Lowe, men ballen går inn til Hansen. God kontroll der.
    79'
    Meling må ha behandlig i etterkant av frisparket.
    79'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: Adeleke Akinyemi
    80'
    Christensen kommer seg fri langs dørlinja og får slått inn lavt langs bakken. Der er André Hansen og redder på nærmeste stolpe.
    82'
    Hjørnespark til Start. Det slås lavt inn og Aremu tar med seg ballen mot dørlinja. Innlegget går rett i fanget på Hansen.
    82'
    Start trykker på for utligning! Skal det gå da?
    83'
    Hjørnespark til Start. Käck slår inn fra høyre. Reginiussen får hode på den og ballen går ut av feltet.
    83'
    Hansen får seg en trøkk i duell med Shala.
    86'
    Start presser på for utligning. Virker nervøse nå RBK-spillerne.
    87'
    Hjørnespark til Start. Hansen bokser corneren ut og RBK kan kontre.
    87'
    Levi mottar ballen ute til høyre og får lagt inn, men Segberg får til slutt ballen ut. Så kløner Lowe det til når han skal klarere. Sleiver den ut til corner.
    88'
    Hjørnespark til Rosenborg. Det ender i ingenting. Start får til slutt frispark.
    88'
    Hjørnespark til Start. Corneren fra Christensen treffer Lowe som får gå umarkert opp og heade. Avslutningen går midt på Hansen som gir retur. Han klarer imidlertid å rekke ballen før Shala.
    89'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'+1
    Det er altså fire minutter før RBK kan juble for sitt 26. seriegull!
    90'+1
    Start har initiativet i sluttminuttene. Vært gode mot slutten av omgangen.
    90'+2
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Marius Lundemo
    Ut: Anders Trondsen
    90'+2
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Arild Østbø
    Ut: André Hansen
    Mulig Hansen ble skadet i duellen med Shala. Østbø får uansett verdifull spilletid. Nå er han nemlig kvalifisert for gullmedalje om han slipper til i den siste kampen.
    90'+2
    Det vil seg ikke for vertene. De klarer ikke trenge gjennom RBKs forsvar.
    90'+4
    Så får RBK frispark i egen sekstenmeter. Da var det nok gjort.
    90'+4
    Kampen er slutt
    Da kan vi gratulerer Rosenborg med seriegullet i Eliteserien 2018! De hadde så og si full kontroll på kampen. Start hadde noen gode muligheter til å score, men André Hansen stod i veien for det som kom. Start er etter kveldens kamper på kvalik før siste serierunde. Mitt navn er Knut Fosdahl. Takk for at du fulgte denne livedekningen. Ha en fin søndag videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her