1-0
2-0

Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av oppgjøret mellom Molde og Haugesund.
    Mye som står på spill i dag: Molde har foreløpig los på 3.-plassen i Eliteserien, og sikrer den med poeng her i dag. Haugesund er tre poeng bak hjemmelaget, og vil være á poeng med de med seier her.
    Molde har fortsatt muligheten til å snyte Brann for 2.-plassen. To poeng skiller de to. Brann møter Kristiansund klokken 18.
    Her er spillerne som skal kjempe om poengene...
    Molde XI (4-2-3-1): Linde - Remmer, Gabrielsen, Forren, Haugen - Aursnes, Hussain - Hestad, Eikrem, Cibicki - James.
    Dette blir altså Moldes siste hjemmekamp for sesongen, og resultatene på Aker Stadion har gjort dem til Eliteseriens beste hjemmelag med 10-1-3. I dag får de besøk av et Haugesund som er bokført med 6-3-5 på bortebane.
    Da disse to møttes i Haugesund tidligere i år, gikk Molde seirende av banen med 1-0. Det ble samme resultat forrige gang de møttes på Aker Stadion i fjor.
    Spillerne forlater tunnelen og entrer et Aker Stadion som bader i flomlys.
    Haugesund XI (4-4-1-1): Bråtveit - Haraldseid, Pallesen Knudsen, Karamoko, Stølås - Akintola, Våge Nilsen, Tronstad, Leite - Grindheim - Wadji.
    Vi er i gang i Molde.
    1'
    Molde går rett i angrep, men skuddet til James blokkeres.
    1'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Leke James
    Målgivende: Christoffer Remmer
    Så sitter den for Molde, etter bare 64 sekunder, og det er James! Langt innkast fra Molde, James tar den lekkert ned og hamrer ballen i mål - mellom beina på Bråtveit!
    2'
    Litt av en pangstart for Molde.
    3'
    Stormer i angrep igjen her, Solskjærs menn, men det vinkes for offside.
    3'
    NESTEN! Innlegg fra venstre, like over hodet til James! Karamoko forlenger til hjørnespark.
    5'
    Eikrem svinger inn...
    6'
    NESTEN! Ballen faller til Hussain som avslutter fra 12 meter. Like utenfor!
    6'
    Molde har virkelig tatt tak i kampen. Styrer spillet innledningsvis.
    7'
    Haugesund tvinger frem sitt første hjørnespark for kvelden.
    9'
    Litt dårlig stemning inne i feltet mellom Hussain og Wadji. Er noe dytting der inne.
    10'
    Kort variant når hjørnesparket endelig blir tatt. Forren stanger unna.
    10'
    Roet seg litt nå på Aker Stadion.
    12'
    Hestad kommer til avslutning. Løsner skudd fra drøye 16 meter, men forsøket går rett på Bråtveit.
    14'
    Fint Molde-spill - igjen.
    14'
    NESTEN 2-0! Igjen er det Leke James som er på ferde. Spilles fri av Hestad, men alene med Bråtveit skyter han midt på Haugesund-målvakten!
    15'
    Så er det Eikrem som felles og får frispark etter at Knudsen var veldig sent inne i den tidligere MLS-proffen.
    16'
    Gult kort til FK Haugesund
    Fredrik Pallesen Knudsen
    Kampens første gule. Helt fortjent.
    16'
    ER DET MULIG!? Der skal Haugesund score! Wadji kommer fri og legger uselvisk ut til Akintola som har åpent mål foran seg. Men Akintola setter den over!
    18'
    Ai, ai, ai. For en mulighet!
    18'
    Utviklet seg til å bli mer stillingskrig nå. Men Molde ser fortsatt hvassest ut når de går i angrep.
    20'
    Skjer ganske lite her nå. Haugesund ypper seg i angrep, men Molde forsvarer seg bra.
    23'
    Nok et godt fremspill opp mot James. Karamoko henger med og gir til corner.
    25'
    SKUMMELT! Ballen fra Eikrem lander hos Hestad. Han drar av en mann før han kliner til, men får ikke skikkelig treff. Bråtveit redder enkelt.
    26'
    Molde får frispark i god innleggsposisjon.
    27'
    Brukbart slått fra Eikrem, men Hestad når ikke frem i tide.
    27'
    Skummelt innlegg fra Grindheim. Remmer forlenger ut til corner.
    28'
    Forren stanger unna.
    29'
    Nytt hjørnespark for Haugesund.
    29'
    SÅ NÆRE! Corneren lander på hodet til Akintola, som stanger ballen i tverrliggeren!
    29'
    Nytt hjørnespark...
    30'
    Stanges unna av Gabrielsen denne gangen.
    30'
    Molde går i angrep. Ender med nok en corner.
    33'
    Kort variant, Eikrem til Hussain. Drar en sylfrekk tunnel inne i Haugesunds boks før han løsner skudd. Via en Haugesund-spiller. Ender i ny corner for Molde.
    33'
    Innoverskrudd fra Eikrem, klareres av Haraldseid.
    34'
    Så er det Haugesund sin tur til å få et hjørnespark. Skikkelig cornerbonanza i dag.
    36'
    Heller ikke den corneren gir avskastning.
    37'
    Molde kommer med mye folk i angrep, men en dårlig touch fa Hussain gjør at Haugesund kommer seg på plass igjen. Muligheten renner ut i sanden.
    39'
    Akintola snapper ballen på midtbanen og stormer mot Molde-målet, men skuddet fra 22 meter blir for løst. Linde har god kontroll.
    40'
    NESTEN 2-0! Molde kommer til innlegg fra venstre. Hussain er helt umarkert og får heade uforstyrret mot mål, men Bråtveit redder med en god redning!
    41'
    Ny corner for Molde.
    41'
    Ender i ny corner fra motsatt side for hjemmelaget.
    42'
    Vinkes for offside på Gabrielsen. Haugesund overtar.
    42'
    Så har Kristiansund gått opp i ledelsen mot Brann. Det er populært i Molde. Hjemmelaget er på sølvplass nå.
    44'
    Vi er i gang igjen.
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Petter Strand
    Ut: Pawel Cibicki
    Molde gjør én endring i pausen.
    46'
    Kaster ikke bort tiden her, gjestene. Går rett i angrep og tvinger frem et hjørnespark. Deres sjette for kvelden.
    46'
    Klareres.
    47'
    Molde er altså i skrivende stund nummer to i Eliteserien ettersom de er i ledelsen og Brann ligger under. Haugesund står på stedet hvil, som nummer fire.
    49'
    Så får vi se om det endrer seg i løpet av denne andre omgangen...
    49'
    Strålende ball fra Tronstad i bakrom hvor Akintola har løpt seg fri. Haugesund-spilleren slurver med mottaket. En god mulighet forsvinner.
    52'
    Molde 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Kristoffer Haugen
    Målgivende: Eirik Hestad
    FOR EN SCORING! Haugen får ballen ute til venstre, drøye 20 meter fra mål. Han bare kliner til, og klistrer ballen i det lengste hjørne! Vakkert!
    53'
    Molde går i angrep igjen. Skaffer en corner.
    55'
    Kort variant, ny corner.
    56'
    Stanges unna av Pallesen Knudsen.
    56'
    Voldsom jubel på Aker Stadion idet det annonseres at Kristiansund har gått opp til 2-0 (!) mot Brann.
    59'
    Haugesund jakter redusering. Får en corner her.
    59'
    Kort variant, Stølås får en dårlig touch og frispark imot seg idet han feller Hussain.
    60'
    6641 betalende tilskuere på plass for å overvære dagens kamp. Aker Stadion tar for øvrig drøye 11800 mennesker.
    60'
    Brann har redusert borte mot Kristiansund... Nervøse minutter venter Molde-fansen.
    63'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Bruno Leite
    Moldes lånesoldat Svendsen skal inn for Haugesund.
    64'
    Molde tvinger frem nok et hjørnespark.
    65'
    Eikrem pisker inn mot første, men Haugesund får ballen unna.
    66'
    Skjer ganske lite på Aker Stadion nå. Haugesund prøver og prøver, men Molde står godt i forsvar.
    70'
    Molde har god kontroll her nå. Det begynner å haste for Haugesund.
    76'
    Inn: Ibrahima Koné
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    77'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Eirik Hestad
    79'
    James jakter sin andre scoring for dagen, men headingen er ikke hard nok. Bråtveit redder enkelt.
    80'
    Corner for måljagende Haugesund.
    81'
    Heller ikke dette hjørnesparket får de noe ut av.
    82'
    Haugesund vinner ballen høyt i banen og Wadji løsner skudd, men forsøket er av det svake slaget. Rett på Linde.
    82'
    Inn: Babacar Sarr
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    84'
    Hussains skudd blokkeres av Pallesen Knudsen. Ut til ny Molde-corner.
    86'
    Haugesund får klarert.
    86'
    Leke James spilles fint fri, men løpes opp av Pallesen Knudsen. Meget bra av stopperen, som følger opp med et svakt øyeblikk når han roter ballen over dødlinja og til corner for Molde.
    87'
    Nok en corner ender med Haugesund-klarering.
    88'
    Legges til to minutter på Aker Stadion. Molde har de tre poengene i sin hule hånd.