0-5
Søderlund82' (Str.)

Hei og velkommen til live-dekningen av eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen!
    Serielederen kommer på besøk til Lillestrøm i dag, og trønderne er utvilsomt store favoritter foran møtet med tabellåtter LSK. RBK har samlet 42 poeng på 18 kamper, mens LSK står med 25 poeng på like mange kamper.
    LSK gjorde slutt på fem kamper uten seier da romerikingene slo Sandefjord 3-2 hjemme forrige helg. Rosenborg har slått tilbake etter sjokktapet for Bodø/Glimt med tre strake seire, sist helg hjemme mot Sarpsborg 08 (3-2).
    For Lillestrøm mangler fortsatt Johan Andersson og den langtidsskadde duoen Lum Rexhepi og Arni Vilhjálmsson. I tillegg må LSK-trener Rúnar Kristinsson klare seg uten stopperklippen Frode Kippe og angrepsspiller Amahl Pellegrino, som begge soner karantene i dag.
    Dagens bortelag må fortsatt unnvære langtidsskadde Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen, mens unggutten Andreas Helmersen (17) også er skadet.
    Rosenborg avanserte i Europaligaen med 3-1-seier hjemme mot ungarske Debrecen i midtuka. Det holdt til 6-3-seier sammenlagt, og nå skal trønderne ut mot rumenske Steaua Buchuresti i siste kvalikrunde før gruppespillet.
    Ferske Malaury Martin (26) går trolig rett inn på dagens LSK-lag. Midtbanespilleren er hentet fra Sandnes Ulf og blir den første franskmannen med kamper for kanarifuglene. Samtidig blir han den 72. utlendingen som har spilt for Lillestrøm.
    Foreløpig er nederlandske Michael Timisela (29) den siste utlendingen med istid i eliteserien for LSK. Backen, som har en fortid i Ajax, er den andre nederlenderen gjennom tidene som har spilt for Lillestrøm. Den første var Boudewijn de Geer, som i 1978 ble LSKs første utenlandsimport noensinne.
    Profilerte Svein-Erik Edvartsen fra Hamar IL dømmer denne eliteserieklassikeren. Med seg som assistenter på linjene får han Magnus Lundberg fra Ringsaker IF og Øystein Simon Ytterland fra Valder IL, mens Ajdin Medic fra Trosvik blant annet skal påse at trenerne holder seg innenfor teknisk sone.
    Det har blitt spilt 39 kamper på Åråsen mellom disse to lagene gjennom historien. Lagene har vunnet 15 kamper hver, mens ni oppgjør har endt uten seierherre. Målforskjellen er 62-57 fordel RBK, som har vunnet fire av de siste fem kampene i Lillestrøm. I fjor vant trønderne 2-0 her.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillingene etter hvert!
    Med snaut halvannen time til kamp er lagene klare.
    Nyervervede Malaury Martin går rett inn på venstrekanten til LSK, og franskmannen får dermed sin debut for romerikingene. Ellers betyr Frode Kippes karantene at Simen Kind Mikalsen utgjør stopperpar med Marius Amundsen, mens RBK-aktuelle Stian Ringstad bekler venstrebacken for vertene.
    RBK-trener Kåre Ingebrigtsen stiller samme mannskap som slo Debrecen ut av Europaligaen på torsdag.
    Morten Gamst Pedersen nærmer seg eliteseriespill igjen; han sitter på benken til RBK. På LSK-benken sitter både Árni Vilhjálmsson og Mohamed Ofkir, som begge har vært ute med skade de siste ukene. Vi får se om noen av dem kommer innpå gressmatta her i løpet av kvelden.
    Det er drøyt 20 grader og fine spilleforhold på Åråsen i dag.
    Lagene er ute og varmer opp i solskinnet på Åråsen.
    Det er i ferd med å fylles fint opp på Åråsen. Ting kan tyde på at det blir folksomt her i aften! I alle fall snakkes det om 7000 solgte billetter på forhånd. Bortetribunen er full.
    Godt med folk også blant Kanarifansen, men det er nok noen hundre kalde hoder som nyter en siste pils ute i sommersola. Venter i det lengste med å traske inn portene her, gjør nok noen av hjemmelagets supportere utenfor stadion.
    Lagene er i garderobene for å gjøre den siste finpussen før avspark. I mellomtiden kan vi opplyse om at Lillestrøms nyanskaffelse Malaury Martin har fått tildelt draktnummer 8.
    Gressmatta ser for øvrig strøken ut. Innbydende spilleforhold!
    Erling Knudtzon er for øvrig dagens LSK-kaptein.
    RBK ruller matchen i gang.
    1'
    Friday viser noen flotte tekniske detaljer når han tar ned en lang pasning ved midtstreken. Viser leken teknikk der.
    1'
    Rosenborg bygger opp bakfra.
    2'
    Bortelaget får frispark til høyre midt på LSKs halvdel.
    2'
    Mikkelsen serverer en presis innsvinger, som Søderlund får stusset på første stolpe. Toppscoreren får ikke nok trykk i headingen, som går rett i grepet på LSK-keeper Origi.
    3'
    Martin presenterer seg for LSK-fansen når han drar inn i banen og skyter. Skuddet går rett i fanget på RBK-keeper Hansen, som holder ballen enkelt. Frisk start i Lillestrøm!
    4'
    Origi må gi RBK kampens første hjørnespark.
    4'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Pål André Helland
    Over alle.
    4'
    Begge lag har vært frempå og presentert seg innledningsvis.
    5'
    Helland prøver å finne Mikkelsen i bakrom, men LSK-back Timisela kontrollerer kula inn til egen keeper.
    6'
    Kolstad slipper ballen ut til Knudtzon på høyrekanten, men assistentdommeren er oppe med flagget. Offside.
    6'
    Svensson dundrer i angrep fra sin posisjon på høyrebacken, men RBK-spilleren stanses av Ringstad.
    7'
    Rosenborg roper på straffespark! Skjelvik finner Søderlund på bakre stolpe. Spissen header ned til Helland, som går i bakken i duell med Amundsen. Gjestene vil ha straffe, men dommer Edvartsen sier nei. Det så korrekt ut av kamplederen.
    7'
    LSK får frispark på snaut 30 meter.
    8'
    Lundemo måker ballen høyt over mål. Skuffende.
    9'
    Selnæs gir vekk ballen til Friday inne i midtsirkelen. Friday sier 'takk for maten' og parkerer RBK-spilleren, før han utfordrer resten av gjestenes forsvar. Til slutt fyrer han fra 18 meter - over. Brukbart forsøk av Friday, det der.
    10'
    Origi med en dårlig klarering, men LSK slipper unna.
    11'
    Gjestene har ballen mest her i åpningen.
    12'
    LSK spiller Kind Mikalsen i trøbbel, men midtstoppervikaren løser situasjonen utmerket når han finner Timisela på høyrekanten med en utsøkt pasning.
    13'
    Innocent gjør en viktig defensiv jobb når han stanser Mikkelsen på en skummel RBK-overgang.
    14'
    Timisela finner Lundemo på 16-meterstreken med en smart pasning. Lundemo forsøker å skyte på førsteberøringen, men får ikke skikkelig klem på skuddet. Dermed humper ballen ufarlig inn til RBK-keeper Hansen.
    15'
    Jensen tar med seg ballen inn i LSK-boksen, men innlegget blokkeres av Ringstad. Sterk forsvarsspill av den RBK-aktuelle LSK-backen. Hjemmelaget kan kjøre overgang.
    16'
    LSK-fansen er misfornøyde når gjestene får frispark midt på banen. Brukte vel fordelsparagrafen der, dommer Edvartsen.
    17'
    Søderlund flikker i bakrom mot Mikkelsen, men flikken er ikke følsom nok. Ballen triller inn til Origi i LSK-målet.
    18'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Ole Selnæs
    Må ha fått kjenning med en skade der, Selnæs. Inn kommer Vilhjálmsson.
    19'
    Vilhjálmsson legger seg i Selnæs' posisjon sentralt på midtbanen. Islendingen er kjent med posisjonen fra da han spilte hjemme på Island, men her i Norge er han utvilsomt mest kjent som spydspiss fra tiden i Start.
    20'
    Nok en gang er Timisela med i angrep. Nederlenderen vender av Skjelvik før han setter opp Lundemo på omtrent 20 meter. Igjen prøver midtbanemannen på direkten, men også denne gangen går skuddet rett på Hansen i RBK-buret.
    21'
    Amundsen slår en svak bakromspasning mot Kolstad.
    22'
    Vilhjálmsson har vært mye borti ballen siden han kom inn. Virker trygg med kula og rolig i spillet sitt, islendingen.
    23'
    Hjemmelaget kjører overgang og stormer fremover med mange folk. Martin kommer seg rundt på venstrekanten, men dommer Edvartsen mener ballen har vært over dødlinja og gir bortelaget femmeter. Vi lar tvilen komme pipeblåseren til gode der.
    24'
    Kjemperedning av LSK-keeper Origi! Lundemo roter på egen halvdel, og plutselig får Mikkelsen en stor mulighet. Amundsen gjør en viktig jobb når han demper farten til dansken, som likevel får avsluttet. Skuddet fra 11-12 meter har retning langhjørnet, men Origi gjør en strålende redning når han slår ballen til hjørnespark. Imponerende av sisteskansen!
    25'
    Knudtzon får klarert og tar med seg ballen ut av eget forsvar. Sterkt!
    25'
    Origi redder LSK igjen! Skjelvik finner pannebrasken til Søderlund med et innlegg skreddersydd for toppscoreren i eliteserien, men LSK-keeper Origi varter opp med en vanvittig refleksredning på headingen fra kloss hold.
    26'
    Gult kort til Lillestrøm
    Bonke Innocent
    Innocent og Vilhjálmsson smeller knallhardt inn i en duell. Begge blir liggende nede, men RBK får frispark. Dommer Edvartsen velger i tillegg å gi Innocent det gule kortet. Det så tvilsomt ut.
    27'
    RBK får ingenting ut av det påfølgende frisparket.
    28'
    Nå koker det både på banen og på tribunen!
    29'
    Hjemmefansen jubler ironisk når LSK får frispark.
    30'
    Det gule kortet betyr at Innocent må stå over Lillestrøms neste kamp. Må være surt for midtbaneterrieren, det.
    31'
    Midtsjø slår ballen bort midt i lovende RBK-angrep.
    32'
    Debutanten får gult kort for å holde igjen Svensson på høyrekanten.
    32'
    Der er du ute og bader, Hansen! Timisela lemper ballen inn i LSK-boksen, men det er ingen i gult der. Da blir det en tilsynelatende enkel jobb for RBK-keeper Hansen, som likevel glipper ballen. Det går et gisp igjennom bortefansen, men Hansen får tak i ballen igjen før noen i gult rekker å straffe ham for glippen. Litt spenning må vi jo ha!
    33'
    God stemning på tribunene nå.
    34'
    Nå nærmer Rosenborg seg! Svensson dundrer inn i hjemmelagets 16-meter og skaffer seg plass til å lade vrista fra skrått hold. Backen banker til mot korthjørnet, men Origi i buret lar seg ikke lure. Kenyaneren slår ballen til hjørnespark.
    35'
    Tas kort.
    35'
    Innocent klarerer for Lillestrøm.
    36'
    Søderlund får sin andre sjanse for kvelden! Jensen legger hardt og lavt inn fra venstre, og Søderlund reagerer raskere enn LSK-stopperne inne i boksen. Spissen får vridd seg og avsluttet med førstetouchet, men skuddet smeller en liten halvmeter utenfor den høyre stolpen til Origi.
    37'
    Midtsjø er millimetere unna å lime ballen i vinkelen! Indreløperen vandrer fremover med ballen, og når han er fremme på 20 meter, bestemmer han seg for å friste lykken. Lykken er ikke spesielt god, for skuddet treffer krysstolpen og spretter ned nærmest på streken. På returen avvinkes Mikkelsen for offside. For et skudd av Midtsjø!
    37'
    Rosenborg har festet grepet om denne kampen.
    38'
    Mål for Rosenborg!
    Lillestrøm 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: Hólmar Örn Eyjólfsson
    Der smeller det fra venstrefoten til Helland! Vingen drar seg innover i banen fra sin posisjon på høyrekanten og legger an til skudd med sin foretrukne venstrefot. Fra 20 meter sender han avgårde en rakett i det nærmeste hjørnet til Origi, og skuddet suser i nettmaskene bak en kavende LSK-målvakt. Herlig scoring!
    39'
    Ja, LSK - hva finner dere på nå?
    42'
    Amundsen setter inn en viktig takling og stanser Jensen på vei inn i Lillestrøm-boksen. Nå er det mye RBK her.
    42'
    Timisela stopper Skjelvik på LSKs høyreside.
    43'
    Rosenborg triller ball på egen halvdel.
    44'
    44'
    Lillestrøm 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Johan Lædre Bjørdal
    Målgivende: Pål André Helland
    Det er så godt slått! Helland pisker inn et hjørnespark fra lærebøkene, og Lædre Bjørdal får gå relativt uhindret opp og stange inn 0-2 fra kloss hold!
    44'
    Nå skal LSK få det tøft her.
    45'
    45'+2
    Der er det pause på Åråsen.
    Rosenborg leder 2-0 på Åråsen, etter å ha scoret to ganger på tampen av omgangen. Pål André Helland sendte trønderne i føringen med et flott langskudd etter 39 minutter, før Johan Lædre Bjørdal stanget inn en corner fra Helland fem minutter senere. Dermed har Lillestrøm en svært tøff oppgave foran seg med 45 minutter igjen å spille på Åråsen.
    Lillestrøm åpnet positivt og var friskest tidlig i kampen, men RBK spiste seg inn i oppgjøret og tok stadig mer over. Fredrik Midtsjø rakk å riste metallet bak LSK-keeper Arnold Origi før 0-1-scoringen satt i nota, mens Alexander Søderlund også fikk to gode muligheter. LSK har ennå ikke skapt noen store målsjanser. Det bør de i 2. omgang for å få med seg poeng.
    Vi gleder oss til de siste 45 minuttene. Tilbake om litt!
    Lagene kommer ut på banen til 2. omgang.
    45'
    LSK triller i gang andre og siste akt.
    46'
    Friday går overende i boksen, og dommer Edvartsen peker på krittmerket. Straffe!
    46'
    Utenfor! Friday sikter seg inn mot Hansens venstre hjørne, men sender ballen til side for mål. Hansen går rett vei og er uansett etter ballen. Svakt straffespark av LSK-spissen!
    47'
    48'
    RBK får en scoring annullert i den andre enden! Eyólfsson sklir ballen i mål på bakre stolpe etter et korridorfrispark fra Helland, men assistentdommeren er oppe med flagget og annullerer for offside. Nå skjer det både det ene og det andre på Åråsen!
    48'
    For en åpning på den andre omgangen!
    49'
    Kampen har roet seg litt etter en høy-oktanåpning på 2. omgang. Akkurat nå er bortelaget i angrep.
    51'
    Mike Jensen
    Corneren ramler ned på bakre stolpe, der RBK-spillerne vinner to dueller. Kula havner til slutt i armene til LSK-keeper Origi.
    52'
    Mikkelsen løper ned til linja og vipper inn foran mål. Der er Søderlund på pletten, men han må rygge en halvmeter for å få headet. Da blir hodestøtet for løst, og ballen seiler ufarlig inn i fanget til Origi i LSK-buret.
    53'
    Friday blir liggende nede etter å ha avsluttet via Eyólfsson og i kroppen på Hansen. Så ut som om han landet litt ekkelt der, spissen til LSK, men han kan nok fortsette kampen.
    54'
    Friday er tilbake på føttene.
    55'
    LSK får en god overgangsmulighet, men Kolstad finner ingen alternativer foran seg. Dermed må han spille støtte.
    56'
    Lundemo spiller fri Martin på venstrekanten. Franskmannen slår inn, men Eyólfsson nikker unna.
    57'
    8406 tilskuere er på plass på Åråsen i aften.
    58'
    Ringstad prøver å drible seg fri inne i RBK-boksen, men nesbuen møter til slutt en vegg av RBK-spillere.
    59'
    Frispark til LSK i høyre korridor.
    59'
    Lundemo slenger kula inn i fiskedammen foran mål, men RBK-keeper Hansen slår den unna. Godt keeperarbeid.
    60'
    Nytt frispark fra Lundemo i korridor - denne gang fra venstre. Ballen går forbi alle og over femmeteren.
    61'
    Helland utfordrer Ringstad og får slått inn, men Innocent er først på ballen i straffefeltet og rydder unna.
    62'
    Lillestrøm sliter med å skape målsjanser i kveld.
    63'
    RBK er fornøyd med tingenes tilstand. Trønderne er tålmodige i oppbyggingen av angrepene sine nå.
    64'
    Midtsjø plukker opp en svak klarering og lader slegga fra snaut 20 meter, men kruttet har vært i badeland og er klissvått. Ballen spretter til side for mål.
    65'
    Svensson lager frispark i duell med Innocent. Sistnevnte er irritert, og dommer Edvartsen må gå imellom og roe gemyttene. Spillet kan fortsette uten dramatikk.
    66'
    Lundemo slår en dårlig pasning upresset over sidelinja. Svakt.
    67'
    Rosenborg har full kontroll på dette oppgjøret.
    68'
    Søderlund har fått seg en trøkk og sitter nede.
    69'
    Eliteseriens toppscorer er oppe og går igjen.
    70'
    Martin kommer alene med keeper, men debutanten avvinkes for offside. Den så korrekt ut.
    70'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Pål André Helland
    Kampens største profil forlater banen.
    71'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Mohamed Ofkir
    Ut: Bonke Innocent
    Innocent har gult kort og har vært het i toppen de siste minuttene. Trener Kristinsson tar ingen sjanser og tar ut nigerianeren. Inn kommer skadeplagede Ofkir.
    71'
    Ofkir legger seg ute på venstrekanten. Martin går inn sentralt.
    72'
    Amundsen feller Jensen på 18,7 meter.
    73'
    Jensen prøver selv på frisparket. Skuddet går via et LSK-hode og til hjørnespark. Det skal dansken ta selv.
    74'
    74'
    Lillestrøm 0 - 3 Rosenborg
    RBK bombarderer LSK! Corneren fra Jensen skaper kaos i LSK-forsvaret. Eyjolfsson header header i tverrliggeren fra kloss hold. Ballen spretter ut til Lædre Bjørdal, og fra spiss vinkel hamrer RBK-stopperen ballen via en liggende Origi og i nettmaskene. Da er nok kampen kjørt!
    74'
    Resten av kampen blir en transportetappe for begge lag.
    77'
    Svensson går overende i duell med Lundemo. Straffe til gjestene!
    77'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Lillestrøm 0 - 4 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    Sikkert som bare det! Søderlund legger ballen hardt og lavt til høyre for Origi, som ikke når bort selv om han går riktig vei. 0-4!
    78'
    Gjestene leverer en meget imponerende bortekamp her.
    79'
    Origi varter opp med et tigersprang! Søderlund går uforstyrret opp på 10-12 meter og styrer ballen mot langhjørnet. LSK-keeper Origi er smidig som en katt når han når bort og slår ballen rundt hjørnet og til corner.
    80'
    Mike Jensen
    LSK klarerer.
    80'
    Søderlund går i bakken alene med keeper! Spissen er på vei til å avslutte alene med Origi når han går overende i duell med Kind Mikalsen. Dommer Edvartsen mener LSK-stopperen løper ned Søderlund - og dermed får gjestene nok et straffespark!
    81'
    Rødt kort til Lillestrøm
    Simen Kind Mikalsen
    Fratar Søderlund en klar målsjanse og får direkte rødt kort.
    81'
    Lillestrøm 0 - 5 Rosenborg
    Søderlund scorer sitt andre for kvelden! Spissen legger ballen midt i mål, og da blir det scoring når keeper Origi kaster seg til venstre. RBK ydmyker LSK på Åråsen!
    82'
    Inn: Morten Gamst Pedersen
    Ut: Tobias Mikkelsen
    82'
    Der skal det stå 0-6! Kun en glimrende redning av Origi sørger for at Søderlund ikke putter sitt tredje for kvelden med en heading fra skrått hold. Kjempesjanse!
    84'
    Mike Jensen
    Stusses langt til side for mål. Det er riktignok av akademisk betydning.
    84'
    Svær sjanse for LSK! Friday tvinger frem en kjemperedning fra Hansen når han vender opp og avslutter fra 10-11 meter.
    86'
    Litt av en maktdemonstrasjon fra Rosenborg, dette her.
    87'
    Kanarifansen holder det fortsatt gående. Imponerende!
    89'
    Trenger vel ikke å legge til mye tid her, dommerkvartetten.
    90'
    RBK skal kose seg utpå her i tre minutter til.
    90'+1
    Mikkelsen legger inn fra venstre. Origi fanger ballen.
    90'+2
    LSK får prøve seg en siste gang her.
    90'+3
    Det ender med balltap. RBK overtar.
    90'+3
    90'+4
    Rosenborg har vunnet 5-0 på Åråsen!
    Lillestrøm åpnet kampen friskt, men etter hvert tok Rosenborg fullstendig over. To kjappe mål på tampen av første omgang gjorde mye av jobben for RBK, som puttet på ytterligere tre mål etter sidebyttet. I løpet av en åtteminuttersperiode rakk Johan Lædre Bjørdal å bokføre sitt andre for kvelden, samtidig som Alexander Søderlund satte inn to straffespark. Dagen ble helsvart for LSK da Simen Kind Mikalsen ble utvist ni minutter før slutt. Totalt sett er det helt fortjent at RBK vinner stort.
    Selv om Rosenborg var best i alt, kunne kampen ha sett veldig annerledes ut om Fred Friday hadde scoret på straffesparket han fikk tidlig i andre omgang. Det gjorde han ikke, og siden hadde RBK full kontroll på kampen. Faktisk kunne trønderne ha scoret enda flere mål mot slutten av matchen.
    RBK fyrte av totalt 18 skudd og traff innenfor stolpene på 14 av forsøkene. LSK avsluttet ni ganger; seks av skuddene gikk på mål. Det tegner et klart bilde av matchen.
    Håvard Sæle takker for seg her fra Åråsen. Husk at du kan følge eliteseriekampen mellom Odd og Molde her i live-senteret fra klokken 20. På gjensyn!