0-1
1-1
Olsen45'+1
2-1
3-1
4-1
Sørloth90'+2 (Str.)
5-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til Bodø og Aspmyra stadion der Start skal gjeste Bodø/Glimt klokken 18:00. Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg skal holde deg oppdatert på samtlige hendelser som måtte forekomme i dagens kamp!
    Der er lagoppstillingene på plass, og vi starter med hjemmelaget! Glimt gjør bare én endring på laget som slo Aalesund, her på Aspmyra stadion, for to uker siden. Papa Alioune Ndiaye (Badou) har takket for seg, og dratt til den tyrkiske klubben Osmanlispor. Den som har fått oppgaven å fylle tomrommet etter den briljante senegaleseren er ingen ringere enn Morten Konradsen. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Londak - Valentin, Moe, Sané, Jacobsen - Furebotn, Chatto, Konradsen - Azemi, Sørloth, Olsen.
    Mons Ivar Mjelde og Start gjør på sin side fire endringer på laget som tapte 2-0 for Aalesund for en uke siden. Michael Christensen står over med karantene (5 gule kort), i tillegg til at Ole Martin Rindarøy, Alex DeJohn og Daniel Aase er satt ut av laget. Inn har Jon Hodnemyr, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Breimyr og Lars-Jørgen Salvesen kommet. Starts lagoppstilling fra høyre (4-4-1-1): Opdal - Hodnemyr, Kristjansson, Vikstøl, Sandnes - Hoff, Owello, Breimyr, Børufsen - Salvesen - Ajer.
    Badou har takket for seg på Aspmyra. Senegaleseren, som har rukket å bli en real publikumsfavoritt i løpet av sine tre og et halvt år i Glimt-drakta, meldte en overgang til den tyrkiske klubben Osmanlispor for omtrent en uke siden. Det har lenge vært ryktet at midtbanejuvelen var på vei bort fra klubben, men nå har han forsvunnet for godt, og etterlatt seg et tomrom på Glimts midtbane. Mannen som skal, om mulig, fylle Badous sko, er 19-årige Morten Konradsen. Tidligere har unggutten spilt mye på Glimts høyrekant, men nå får han muligheten som venstre indreløper.
    Men Glimt er ikke de eneste som har et tomrom i laget som må fylles. For drøyt to uker siden ble det klart at den tidligere Start-spissen, Matthias Vilhjalmsson, var klar for Rosenborg. Islendingen spilte også tre og en halv sesong for Kristiansand-klubben før han takket for seg. I forrige kamp mot Aalesund, var det Robert Sandnes som fikk i oppgave å minke savnet av islendingen, men Sandnes klarte ikke å finne nettmaskene i den kampen. Sandnes her, for øvrig, blitt plassert på venstreback i dagens kamp, mens stjerneskuddet Kristoffer Ajer går opp som spiss.
    Begge lag er for øvrig godt i gang med oppvarmingen ute på kunstgressmatta.
    Bodø/Glimt har virkelig vist seg som formlaget i Tippeligaen i det siste. 15 av 15 mulige poeng har blitt plukket de siste fem kampene. Og det er ikke akkurat lettvektere i Tippeligaen som har bukket under for de helgule. Seirene har nemlig kommet mot Vålerenga, Rosenborg, Mjøndalen, Molde og Aalesund. Spørsmålet blir om Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt han forlenge rekken med antall seire på rad til seks?
    Start har, på sin side, hatt en fallende formkurve de siste par kampene. De står riktignok med to seire og tre tap på de fem siste, men de tre tapene er de tre siste kampene for Kristiansand-laget. Seirene kom mot Aalesund og Stabæk, før det har blitt tre strake tap for henholdsvis Tromsø, Viking og igjen Aalesund.
    Hvis vi tar en titt på tabellen vil vi se at hjemmelaget, Glimt, ligger på en foreløpig 9. plass i eliteserien. 23 poeng har det blitt til nå, og Glimt har faktisk en mulighet til å gå opp på 7. plass i dag, dersom andre resultater også går deres vei.
    Start, på sin side, befinner seg på en 12. plass per dags dato. Etter Sandfjord seier mot Mjøndalen, samt Vålerengas 1-0-seier mot Tromsø på fredag, har Start fått et lite pusterom ned til kvalikkplassen. Luken ned til Tromsø er på tre poeng, og med en seier her i dag kan den luken øke til seks, samt at Start kan klatre til 10. plass dersom de andre resultatene går deres vei.
    Begge lag har for øvrig nå returnert til garderobene for å få gjort unna de siste forberedelsene.
    Tilsvarende oppgjør i vår på Sør Arena endte i poengdeling og 1-1. Scoringene var det Danny Cruz og Rolf Daniel Vikstøl som stod for.
    Sola titter frem over stadion, og alt ligger til rette for at dette kan bli litt av en fotballkamp!
    To menn å se opp for vil være begge lags toppscorere. Glimts toppscorer er den meget rutinerte venstrevingen Trond Olsen. Olsen har nettet sju ganger for de helgule så langt denne sesongen. Starts toppscorer er det unge midtbanetalentet Kristoffer Ajer. Ajer, som for øvrig spiller spiss i dagens kamp, har satt ballen i nettmaskene åtte ganger denne sesongen.
    Så er begge lag på vei inn på banen, og vi er straks klare til å sette i gang dette oppgjøret!
    Så møtes Kristjansson og Jacobsen på midtbanen for å ønske hverandre lykke til.
    Start skal sparke i gang dette oppgjøret!
    Kampen har startet
    Ajer og Salvesen sparker kampen i gang!
    1'
    Valentin skal kaste langt inn fra Glimts høyre side.
    2'
    Vikstøl stanger ballen unna.
    3'
    Azemi prøver å vende spillet over på Olsen med en pasning med yttersiden av foten, men forsøket er ikke spesielt vellykket og går dermed ut over sidelinjen.
    5'
    Glimt slår langt opp mot Sørloth, men kaptein Kristjansson skjermer ballen inn til Håkon Opdal.
    6'
    Børufsen og Ajer kombinerer bra, men førstnevntes pasning mot Salvesen er for unøyaktig til at det resulterer i noe nevneverdig.
    8'
    Mål for Start!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Start
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Gjestene i føringen på Aspmyra stadion! Børufsen gjør en god jobb når han vinner ballen tilbake fra Valentin og vinner et innkast langt inne på Glimts halvdel. Innkastet blir tatt brennkvikt i retning Ajer. Den talentfulle midtbanespilleren drar seg ned mot dødlinja og finner Salvesen helt alene inne i Glimt-feltet. Salvesen kan enkelt sette pannebrasken til og sette ballen i åpent mål. 0-1 på Aspmyra!
    10'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Start
    Mål: Alexander Sørloth
    Og der sitter utligningen umiddelbart etterpå! Hjemmelaget kombinerer fint langs venstresiden før det slås en lang ball inn mot bakerste stolpe. Der har Zarek Valentin tatt et stormløp opp fra sin høyrebackposisjon. Amerikaneren legger ballen tilbake igjen inn i feltet, og der står Alexander Sørloth. Den innleide RBK-spissen smeller til, og ballen går som ei kanonkule inn i nettmaskene bak Håkon Opdal. 1-1!
    12'
    Stor Start-sjanse! Kristoffer Ajer spiller igjennom alene med Pavel Londak. Ajer forsøker å plassere ballen høyt oppe i estlenderens høyre hjørne, men Glimts sisteskanse skal ikke la seg lure så lett. Henter frem en redning fra øverste hylle når får en hånd på ballen og slår den til corner.
    13'
    Stusses unna på første stolpe.
    13'
    Nå har det roet seg ned litt etter noen veldig hektiske minutter på Aspmyra!
    17'
    Pavel Londak er sikkerheten selv når han går ut i feltet og holder den.
    18'
    Olsen legger inn fra venstresiden i retning Konradsen, men Kristjansson stanger ballen unna.
    20'
    Ballen legges inn i retning Sørloth som får til en heading, men headingen går ufarlig i en bue over mål.
    20'
    Forlenges på første stolpe. Start plukker opp og Owello prøver å finne Espen Hoff ute på kanten. Pasningen er litt for kort og Hoff prøver derfor å heade ballen inn i feltet igjen, men headingen er unøyaktig og går ut over dødlinja.
    20'
    Hoff legger inn, men Moe stanger unna. Andreballen tar Owello seg av når han forsøker å smelle til med høyrefoten, men skuddforsøket treffer ingenting annet enn Sané som beiner ballen unna.
    23'
    Trond Olsen med en megasjanse! Olsen spilles gjennom på blank kasse, og er helt alene med Opdal. Venstrevingen forsøker å drible seg forbi Start-keeperen, men Opdal varter opp med eminent keeperspill når han napper ballen ut av beina på Olsen.
    24'
    Legges inn på bakerste stolpe, men der er Pavel Londak.
    25'
    Tas kort på Valentin som gir ballen tilbake til Olsen. Venstrevingen prøver å dra seg innover og skyte, men skuddet går rett i Start-blokka.
    26'
    Start kommer til en farlig avslutning, der Londak får vippet ballen over tverrliggeren! Ajer kommer til en heading, og Pavel Londak må strekke seg så lang han er for å holde den unna nettmaskene.
    28'
    Legges inn midt i feltet og Londak bokser ballen i egen tverrligger! Deretter klarer Glimt-forsvaret å klarere.
    28'
    Litt stillingskrig ute på matta for øyeblikket.
    31'
    Ajer prøver å spille gjennom Børufsen, men Valentin gjør en god jobb når han skjermer den over dødlinjen.
    33'
    Slås på bakerste, men går over alt og alle.
    33'
    Ajer setter fart i retning Glimt-buret, men en flott takling av Furebotn gjør at Glimt slipper med skrekken.
    35'
    Glimt er farlig frempå og Valentin skaffer en corner.
    37'
    Legger inn på bakerste, men nok en gang er det ingen helgule der.
    37'
    Olsen legger inn mot Azemi, men Sandnes er kompromissløs i luftrommet og stanger innlegget unna.
    40'
    Valentin kaster langt inn og Azemi kommer først på den. Nikker ballen i retning Start-målet, men headingen er unøyaktig og går utenfor.
    41'
    Start kontrer med fem mot fem, men en upresis pasning fra Ajer i retning Salvesen, gjør at Londak får kontroll på den.
    44'
    Olsen går ned på rundt 22 meter, og Glimt tildeles frispark. Olsen selv og Furebotn står klar.
    44'
    Olsen prøver seg med en avslutning med innsiden av foten, og håper dermed å curle ballen opp i nærmeste hjørne, men sånn går det ikke. Ballen går et par meter over.
    45'+1
    Gult kort til Start
    Espen Børufsen
    Feier ned Alexander Sørloth bakfra på rundt 18 meter.
    45'+1
    Olsen og Furebotn står der nok en gang.
    45'+1
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Start
    Mål: Trond Olsen
    For en kanon av Trond Olsen! Frisparket er fra en lignende posisjon som det forrige, men litt nærmere. På det forrige forsøket forsøkte Olsen å curle ballen med innsiden av foten uten suksess. Det virker han å ha lært av når han nå smeller til med strak vrist med stor kraft. Det funker mye bedre da frisparket stiger og stiger og stiger før det smeller i nettaket bak en forfjamset Håkon Opdal. Dermed går Glimt opp i ledelsen til 2-1 like før pause!
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Der er det pause, og hvilken avslutning vi fikk på denne omgangen! Omgangen har gått veldig i rykk og napp. Etter en rolig åpning, eksploderte kampen med en scoring av Salvesen! Salvesen ekspederte innlegget fra Ajer i det tomme Glimt-buret, og dermed stod det 0-1 til gjestene. Deretter, bare to minutter senere, banket Alexander Sørloth inn utligningen. Ajer hadde deretter umiddelbart en mulighet til å sende Start i føringen, men Londak var fantastisk mellom stengene for vertene. På slutten av omgangen ble Glimt tildelt frispark på rundt 18 meter. Trond Olsen viste klart og tydelig at han var lysten på å revansjere det tidligere forsøket han hadde, og fikk dermed i oppgave og ta det. Det gjorde han på aldeles utsøkt vis, når han smalt ballen inn i nettmaskene bak en sjanseløs Håkon Opdal. Mons Ivar Mjelde og hans Start har en oppgave å gjøre her i andre omgang dersom de ønsker å få med seg noe fra denne kampen. Om de klarer det eller ikke vet vi kanskje om en drøy time. Vi er tilbake med andre omgang om noen få strakser.
    Start-spillerne er på vei inn på banen igjen, men hvor blir nå Glimt-spillerne av?
    Anført av Zarek Valentin kommer Glimt-spillerne inn på banen igjen.
    2. omgang
    45'
    Henrik Furebotn og Morten Konradsen sparker i gang andre omgang!
    46'
    Megasjanse for Azemi! Valentin kaster langt inn, og Sané stusser ballen videre inn i Start-feltet. Der inne venter Azemi, som mottar ballen på et sølvfat og bare skal dytte ballen videre inn i nettmaskene. Det makter han ikke å gjøre da han sender ballen rett utenfor Håkon Opdals venstre stolpe!
    46'
    Olsen spiller gjennom Konradsen som prøver å legge inn, men Start klarerer.
    49'
    God redning av Opdal! Chatto vender ut på Valentin som legger inn. Ballen går via et Start-bein, og til Azemi. Høyrekanten tar ballen ned på kassa før han smeller til på volley. Ballen går nede ved stolperota, men der er Håkon Opdal og bokser ut til corner! Bra keeperspill!
    49'
    Oi, oi, oi! Ny god sjanse for vertene! Corneren er godt slått midt inne i feltet. Der går Alexander Sørloth høyere enn alle andre og forsøker å stange ballen i retning mål. Dessverre for Glimt og Sørloth går headingen utenfor.
    49'
    Flere gode sjanser for Glimt for å øke ledelsen ytterligere her da. Foreløpig ingenting å melde i forhold til Start-sjanser i andre omgang.
    52'
    Chatto skyter fra rundt 25 meter! Plukker opp en andreball og fyrer av med høyrefoten. Skuddet er hardt, men går rett på Håkon Opdal.
    54'
    Da noterer vi oss for andre omgangs første Start-skudd. Børufsen går innover i feltet og avslutter med høyre, men avslutningen går over. Ble også forstyrret av Konradsen der, Børufsen.
    55'
    Olsen og Sørloth vinner ballen tilbake fra Hodnemyr. Olsen spiller deretter til Azemi, som tar ballen med seg og skyter i samme bevegelse. Skuddet er med Azemis venstrefot. Det er hardt, men går dessverre for Glimt og Azemi, utenfor.
    57'
    Olsen prøver å nå Sørloth med en gjennombruddspasning, men pasningen blir for lang og går helt inn til Opdal.
    58'
    Start slår langt på Børufsen, som stusser videre, men ingen av lagkameratene hans har oppfattet det, og ballen går derfor over dødlinja.
    58'
    Sandnes kombinerer med Børufsen, og Børufsen prøver å finne Sandnes igjen, men pasningen er helt håpløs og går over dødlinja.
    60'
    Sané holder Salevesen unna i stor stil. Når Salvesen også faller, skaper det latter og stor stemning hos hjemmepublikumet.
    63'
    For noen sjanser for hjemmelaget! Først ved Furebotn som curler ballen mot lengste hjørne med høyrefoten. Skuddet smeller i treverket før den spretter ut i Start-boksen igjen. Der venter Søloth som enkelt setter ballen i mål. Aspmyra jubler, men til ingen nytte. Sørloth er nemlig i offside.
    65'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 3 - 1 Start
    Mål: Alexander Sørloth
    Målgivende: Fitim Azemi
    Der revansjerer han seg for målet som ble annullert i sted, Alexander Sørloth! Mottar ballen feilvendt av Azemi på rundt 20 meter. Klarer deretter å vende opp før han går innover i banen. På rundt 18 meter fyrer han av, og den er det krutt i. Ballen smeller inn i høyre hjørne, og Aspmyra-publikumet sendes til himmels.
    66'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Daniel Aase
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    Salvesen går ut og erstattes av Starts nummer 9, Daniel Aase.
    68'
    Azemi kommer til et skudd fra spiss vinkel, men makter ikke å få det skuddet på mål. Utspark fra Opdal.
    71'
    Start tildeles frispark på rundt 25 meter. Vikstøl og Kristjansson står klar.
    72'
    Vikstøl slår frisparket rett i blokka.
    72'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Vieux Sané
    Takler Vikstøl i etterkant av frisparket. Start får et nytt frispark.
    72'
    Det smeller i treverket på Aspmyra! Aase tar frisparket fra rundt 20 meter. Prøver å curle ballen opp i nærmeste hjørne, men ballen smeller i stolpen og går deretter på utsiden av mål. Nært for gjestene!
    73'
    Breimyr får lagt inn, men Chatto klarerer.
    75'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 4 - 1 Start
    Mål: Alexander Sørloth
    Der sitter den fjerde for hjemmelaget! Valentin legger inn på Olsen som varter opp med et kraftig hodestøt mot Start-buret. Der står kaptein Kristjansson i veien. Men blokkeringen fra Start-stopperen går bare rett til Sørloth som enkelt kan sette ballen i mål bak en sjanseløs Opdal. Det var Sørloths tredje og Glimts fjerde for dagen!
    76'
    Daniel Aase fyrer av fra skrå vinkel, men treffer bare på feil side av nettveggen, innbytteren.
    79'
    Erlend Segberg skal inn for Start, mens Anders Karlsen skal inn for Glimt.
    80'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Anders Karlsen
    Ut: Morten Konradsen
    Unge Konradsen går ut, og inn kommer Karlsen.
    81'
    Valentin kaster langt inn til Sané som prøver å stusse videre, men ballen forsvinner over dødlinja.
    82'
    Aase legger inn, men Sané stanger unna.
    83'
    Glimt ligger etablert og solid bakover, og nekter Start på fantastisk vis for øyeblikket.
    85'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Danny Cruz
    Ut: Fitim Azemi
    Azemi går ut, og erstattes av amerikanske Danny Cruz.
    86'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Erik Tønne
    Ut: Trond Olsen
    Olsen går ut, og debutant Erik Tønne kommer inn.
    86'
    Start slår langt, foreløpig uten resultat.
    88'
    Børufsen prøver å legge inn, men forsøket går bak mål.
    89'
    Slås inn midt i feltet. Sané er først på den, men headingen går rett på Opdal.
    89'
    Tønne og Cruz kommer to mot to, men en svak pasning fra Tønne gjør at Glimt bare får en corner ut av den.
    90'+1
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    90'+1
    Glimt får straffespark! Sané får alt for tøff behandling i feltet av Kristjansson, og dermed får Glimt straffe! Sørloth får muligheten til å score sitt fjerde for dagen!
    90'+1
    Gult kort til Start
    Gudmundur Kristjansson
    Får gult for duellen med Sané som fører til straffe.
    90'+1
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 5 - 1 Start
    Mål: Alexander Sørloth
    Sørloth sender ballen høyt oppe i høyre hjørne, og straffen er totalt utagbar! Fantastisk straffe av trønderen, som scorer sitt fjerde for dagen!
    90'+2
    Stanges unna på første stolpe av Sørloth.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er kampen over, og det er Glimt som står igjen som seierherrer her på Aspmyra! Dagens mann heter Alexander Sørloth. Den innleide trønderen hadde en fantastisk kamp, og scoret fire av Glimts fem mål i denne kampen. Det ble en fantastisk kamp for alle som har hjertet i Glimt, og sjelden har stemningen på stadion vært så god at tilskuerne står igjen på stadion og synger 'Bodø/Glimt for evig' sammen med spillerne. Men slik ble det i dag. Tilskuere og spillere feirer sammen at Bodø/Glimt har tatt sin sjette strake seier i eliteserien.
    Avslutninger: 16-6. Avslutninger på mål: 7-3.
    Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg ønsker deg en strålende søndag videre!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her