0-1
0-2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God ettermiddag, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Stabæk fra Marienlyst Stadion.
    Bjørn Petter Ingebretsen og Bob Bradley har plukket ut hver sin respektive startellever. Det skal bli interessant å se hva den tidlige Strømsgodset-duoen Keita/Dio kan skape på topp for Bærums-klubben.
    Før kveldens kamp befinner vertene seg på en foreløpig femteplass, med sine ni seire, tre uavgjorte og fem tap så langt i sesongen. Ingebretsen har står notert med tre strake seire i serien, og sist gang, og forøvrig den eneste gangen han har tapt med Godset i serien, var mot nettopp Stabæk for fire runder siden.
    Stabæk har gjort alle spådommer til skamme og fortsetter å dundre videre i Tippeligaen. Bradleys elever står bokført med 10-5-3 på sine 18 første, og foran kveldens runde befinner laget fra Bærum seg på tredjeplass.
    Stabæk snublet borte mot Start og tapte til slutt 1-4 i det som er gjestenes siste tap. Fulgte så opp med to uavgjorte mot henholdsvis Sarpsborg og Haugesund, før Bradley nok en gang ledet gjengen sin til seier da de slo hovedstadslaget 2-0 i forrige runde.
    Status foran kveldens kamp er at Stabæk ligger på nevnte 3. plass med sine 35 poeng, mens Strømsgodset følger to plasser bak med 30. Det skal riktignok nevnes at vertene kun har spilt 17 kamper, mot Stabæks 18.
    Strømsgodset var i likhet med flere andre norske klubber involvert i kvalifisering til Europa League sist torsdag. Laget fra Drammen fikk kroatiske Hajduk Split, hvor det over to oppgjør endte med 2-0-tap i begge kamper, og dermed var det over og ut for Europa-eventyret i denne omgang. Nå ligger alt fokus på serien, foruten Rosenborg som har stukket av i toppen med sine 42 poeng, så er det ikke mer enn seks poeng opp til Vålerenga på andreplass. Laget fra tigerstaden har også to kamper mer spilt enn kveldens verter.
    Kveldens dommerkvartett består av Hafsås som hoveddommer. Opland og Wiken er plassert på linjene, mens Hauglund har fått jobben med å være 4. dommer.
    Lagene entrer kunstgresset med dommertrioen i front. Kampstart er med andre ord like om hjørnet.
    Kampen har startet
    Fossum og Rønning Ovenstad triller oss i gang.
    1'
    Vilsvik går opp på to meter, men kommer ikke nok over ballen til at han får sendt den på mål!
    1'
    Dio er på hugget, når Bugge Pettersen ikke får bestemt seg for hva han skal gjøre med ballen i beina. Det kunne blitt litt av en tabbe fra sisteskansen, men han slipper fra det med skrekken.
    3'
    Abu og Issah blir liggende etter en duell ved midtstreken, og begge lags medisinske personell må i sving utpå kunstgresset.
    5'
    Abu er oppe på beina igjen, det samme er Issah, men har ser ut til ha kommet verst fra det.
    6'
    Vertene får styrt headingen på mål, men på én meter står Valsvik i veien og det dømmes korrekt for offside.
    6'
    El Ghanassy forsøker en stikker mot Asante som har stoppet opp løpet sitt. Ballen helt hjem til Bugge Pettersen, men det blir ikke mange trekkene før ballen er tilbake hos Stabæk som spiller i hvitt for anledningen.
    8'
    Frispark til gjestene, ca. midt på vertenes halvdel. Trilles kort, og Stabæk starter jakten på en åpning i Strømsgodset-forsvaret.
    9'
    Og de finner den på venstresiden! Gjestene kommer seg nydelig fri på venstre, før det legges inn mot Asante som får skutt fra sju meter. Det eneste som hindrer scoring for Stabæk er en oppofrende Valsvik som kaster seg inn og får blokkert!
    10'
    Fossum setter fart på venstre, og Hanin er ikke sein med å følge etter. Førstnevnte slipper til backen litt for seint, og dermed kommer flagget korrekt opp for offside.
    12'
    Gjestene triller ball i bakre firer, før Dio og Yassine El Ghanassy kombinerer nydelig! Duoen setter opp en herlig vegg, som kulminerer i ett skudd fra spissen som fyker like over ramma til Bugge Pettersen!
    13'
    Stabæk med ball i bakre firer nok en gang, før de denne gang forsøker en stikker i bakrom for Keita. Spretter helt inn til Bugge Pettersen.
    16'
    Så er det litt skuddvegring hos vertene og Fossum. Kommer rettvendt på rundt ti meter, før han ender opp med en lobb på tvers av boksen som mangler adresse.
    17'
    Asante med en god defensiv jobb, der han får løpt opp Wikheim som forsøker å sette fart fremover i banen.
    17'
    Dio slipper til Asante, som setter fart og banker inn et legg i retning Keita på bakre. Det er nydelig angrepsspill, men det er ditto nydelig forsvarsspill av Høibråten som får kastet seg inn og blokkert legget på fire meter!
    19'
    Stikker i bakrom mot Lehne Olsen. Forsøker havner helt inn til Sayouba.
    20'
    Hanin kommer seg nesten ned til linja, før han klemmer inn et innlegg som Lehne Olsen ikke får stokket beina på! Mulig den kommer en liten halvmeter bak spissen som ikke får avsluttet, men der går det fort hos vertene.
    21'
    Stabæk kan kontre. Ender hos Dio, som slipper til Asante som skyter fra ti meter og vinner en corner!
    23'
    Stusses unna på første, gjestene beholder ballen.
    24'
    Dio er så nære på å omsette legget fra Jalasto til scoring, men spissen er en skostørrelse unna, der han kaster seg inn på seks meter!
    25'
    Stabæk triller ball i bakre firer. Haster ikke med å gå fremover og bruker tiden på å dytte ballen mellom seg til det byr seg en åpning.
    27'
    Storflor banker inn et tidlig legg som Jalasto får dyttet over linja og til corner, rett foran skotuppene på Wikheim som lurer i sivet bak ham!
    28'
    Hafsås blåser frispark i favør det forsvarende laget.
    28'
    Dio går på tvers i banen på 20 meter, før han slipper til Grossmann som klemmer til, rett på Bugge Pettersen!
    31'
    Frispark til Stabæk, like utenfor boksen til vertene. Helt nede ved dødlinja.
    31'
    Yassine El Ghanassy blir det som slår. Banker hardt inn og legget går gjennom alt og alle.
    32'
    Høibråten stanger unna i første runde, før det ender med nok en corner.
    32'
    Finner luggen til Jalasto, som fra sju meter setter panna til og setter ballen over tverrliggeren!
    33'
    Dio kommer til en heading fra fem meter, men heller ikke denne gang klarer gjestene å få trykt ballen innenfor stengene til Bugge Pettersen! Herlig legg av El Ghanassy som plukker ut spissen sin i farlig sone.
    35'
    Hafsås blåser et frispark til vertene i det corneren svinges inn.
    35'
    Wikheim kommer seg rettvendt i boks, før han trekker seg innover og får fyrt av. Corner!
    37'
    Klareres på første, men Vilsvik gjør en massiv jobb og henter inn nok en corner.
    37'
    Sayouba Mandé er ute og bokser, før Vilsvik får satt hodet til, og via et Stabæk-hodet vinner nok en corner.
    38'
    Jalasto får ryddet unna på bakre.
    38'
    Dio er så nære så nære på å runde Bugge Pettersen, men sisteskansen kommer ut som en tiger og får plukket fra spissen ballen!
    40'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Mister ballen til Meling, før han satser alt på å vinne den igjen og kommer skliende for sent inn.
    42'
    Wikheim setter fart og slipper til Lehne Olsen i boks. Spissen tar ett touch inn i banen, men det blir for langt og da får Næss tuppet unna.
    44'
    Vi skal ha to minutter med tillegg i tiden.
    45'+1
    Issah vinner på egen halvdel, før han avanserer halve banen og slipper ut til Asante som har skaffet seg rom. Vingen legger til rette på ett touch, før han forsøker å lobbe over sisteskansen som kommer ut fra streken. Bugge Pettersen er en rutinert målvokter, og da legger du igjen lanken. En lanke som en nok til å bremse avslutningen såpass at Høibråten får klarert rett før ballen tar i nettmaskene!
    45'+3
    Pause
    45'+3
    Hafsås blåser for de første 45, og det er Stabæk som har vært det beste laget så langt. Begge lag varter opp med tidvis gode og fine angrep, men så langt har de manglet det siste lille foran mål. Vi tar en liten pust bakken, så krysser vi fingrene for flere gode sjanser og noen mål i løpet av andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Stabæk starter med å stå høyt og tvinger vertene til å slå langt. Noe de løser ypperlig der Storflor tar ned ballen etter en god 60-meterspasning fra Bugge Pettersen.
    47'
    Fossum slipper til Vilsvik, som på første berøring serverer et innlegg som Sayouba har få problemer med å plukke ned.
    49'
    Bugge Pettersen bokser unna, før returen faller til Diomande som på halv volley skyter et godt stykke utenfor.
    49'
    Stabæk triller ball inne på egen halvdel, før den lange kommer og vertene bryter.
    51'
    Strømsgodset vinner et frispark i god posisjon, rundt 27 meter.
    52'
    Lehne Olsen tar det og banker ballen langt, langt over buret til Sayouba.
    53'
    Mål for Stabæk!
    Strømsgodset 0 - 1 Stabæk
    Mål: Adama Diomande
    Giorgi Gorozia bryter mesterlig ved midtstreken, før han setter Asante i sving med en stikker nedover høyre flanke. Vingen tar med seg ballen innover i banen, før han løfter blikket og ser løpet til Dio. Spissen gjør et lite rykk mot første, før han får en enkel jobb med å bredside ballen i mål etter en perfekt pasning av vingen!
    54'
    Stabæk er på farten igjen, men denne gang får Abu banket unna.
    57'
    Wikheim løfter inn på bakre, med der er det ingen i mørkeblått og gjestene kan overta.
    58'
    Keita går opp på rundt sju meter og header til side for mål! Nok en gang er det Asante som regisserer på høyre flanke.
    60'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bassel Jradi
    Ut: Mohammed Abu
    Jradi går inn som indreløper, mens Rønning Ovenstad legger seg ned i midten.
    61'
    Jradi markerer seg med en gang. Hamrer inn et legg på første som Lehne Olsen er nære på å få kloa i, men det ender med nesten.
    63'
    Asante banker til. Skuddet er hardt og godt, men det går like til side for Bugge Pettersens lengste stolpe fra 20 meter!
    63'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    Innbytteren går opp og legger seg som spiss.
    63'
    Stabæk er iskalde med ballen og spiller seg vakkert fri fra et høyt press. Kun en lang tå fra Valsvik, hindrer at det hele ender med at Asante spiller fri i bakrom.
    66'
    Jradi setter fart, før han stikker mot Kastrati som går ned i boksen i duell med Skjønsberg, uten at det var noe ulovlig med den.
    66'
    Så er Fossum alene igjennom med Mandé, og setter avslutningen rett på sisteskansen som kommer ut i stjerne på ti meter!
    67'
    Så smeller det i andre enden, og da er det kollega Bugge Pettersen som viser sine kvaliteter. Innbytter Gorozia nektes scoring fra ni meter, etter en herlig benparade av mannen med hanskene i Godset-buret!
    69'
    Frispark til vertene i venstre korridor.
    70'
    Vilsvik kommer seg til linja og får slått i boks. Han plukker ut Høibråten som ikke får nok trykk bak headingen til at han får styrt den på mål fra kloss hold!
    71'
    Keita får all tid i verden, der han vender opp på 25 meter. Vingen tar ett touch, før han bestemmer seg for å fyre løs og sender ballen langt over tverrliggeren til Bugge Pettersen.
    73'
    Vilsvik svinger inn et tidlig legg som Næss får stanget unna i duell med Kastrati.
    75'
    Mål for Stabæk!
    Strømsgodset 0 - 2 Stabæk
    Mål: Adama Diomande
    Målgivende: Luc Kassi
    Det smeller så fort når først Stabæk bestemmer seg for å gå, og det gjør det også her! Kassi snapper ballen på midten, før han setter på turboen og noen sekunder senere slipper på tvers til Diomandé. Spissen er rolig, og tar et touch, før han setter ballen kaldt til side for Bugge Pettersen som kommer ut fra streken.
    76'
    Vilsvik setter fart oppover høyre, uten at han får til noe mer enn at han vinner et kast.
    79'
    Så er Stabæk på farten igjen, og denne gang er det bare et svakt valg fra Asante som gjør at det ikke blir nok en nettkjenning for gjestene. Har to medspillere fri i feltet, men velger å slå inn på første hvor Bugge Pettersen ligger klar og venter.
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Petter Vaagan Moen
    Ut: Iver Fossum
    81'
    Vertene mister på vei fremover og nok en gang kan Stabæk kontre, men de velger å roe ned det hele.
    83'
    Gult kort til Strømsgodset
    Gustav Wikheim
    Kommer for seint oppi Jalasto og fullfører. Da er konsekvensen klar.
    83'
    Asante gjør som han vil. Kommer seg fri på høyre, før han løfter blikekt og plukker ut Kassi som kommer på løp. Sistnevnte får ballen, men fra 11 meter klarer han ikke få ballen innenfor stengene!
    84'
    Hjemmelaget spiller seg oppover høyresiden, før det kulminerer i et legg fra Vilsvik som skrus helt inn til Sayouba Mandé.
    86'
    Merkelig variant som ender med innkast på motsatt side.
    86'
    Det vil seg ikke for vertene i det offensive spillet nå. Mister altfor ofte på vei fremover i banen.
    87'
    Tas kort til Keita som ruller ballen videre bakover i banen.
    88'
    Ballen ender til slutt hos Kassi, som tvinger frem en god redning av Bugge Pettersen på skuddet fra 17 meter.
    89'
    Diomandé kommer til nok en avslutning. Denne gang prøve han å curle ballen i lengste hjørnet fra ti meter, men blåser den over.
    89'
    Strømsgodset med en frispark i venstre korridor.
    90'+1
    Vi skal ha tre minutter med tillegg i tiden.
    90'+1
    Jradi med et skuddforsøk fra ti meter der han ser etter lengste. Skuddet er godt plassert, men Sayouba ser utgangen og har god kontroll.
    90'+3
    Diomandé stanger unna foran egen keeper.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Hafsås blåser for siste gang i kveld, og det ender til slutt med en meget sterk 2-0-seier til Stabæk i Drammen. Etter en litt tung førsteomgang av vertene, forventer man at de skal komme ut i andre og ta mer tak i kampen, men det blir aldri det helt store. Istedet er det Stabæk som tar føringen etter Diomandés nettkjenning i det 54. minutt. Derfra og ut er Stabæk livsfarlige, da de kan ligge og vente på bruddet for å så sette full fart fremover. Det var også oppskriften som ga dem 2-0, da Diomandé var på farten nok en gang og noterte seg for sitt 13. ligamål for sesongen. Vi gratulerer Stabæk seieren, før jeg sier takk for følget og ønsker deg en fin kveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her