5-1
6 800
7 311

Ble dekket av Sindre Espe

Hjertelig velkommen til denne dekningen av kampen mellom Manchester City og Wolverhampton i Premier League!
    VG Live svarer
    Fredriksen
    Når kommer lagoppstillingene?
    Hvert øyeblikk!
    Haaland starter!
    Erling Braut Haaland starter altså for første gang siden 17. april, det var i kvartfinalen mot Real Madrid i Champions League.
    Deretter var han ikke med i troppen i FA-cupen mot Chelsea og i Premier League mot Brighton på grunn av en skade. Mot Nottingham Forest i forrige runde var han tilbake i troppen, og fikk 29 minutter på banen. Da brukte han bare ni minutter på å score 0-2-målet.
    City har vunnet 7 av sine 8 siste hjemmekamper mot Wolves, men Wolves vant 2-1 på sin hjemmebane i første møte mellom lagene i september.
    Arsenal gjorde jobben tidligere i dag og vant 3-0 over Bournemouth. Ødegaard & co topper tabellen med 83 poeng. Haaland & co ligger på 2.-plass med 79 poeng før kveldens kamp, men med to kamper mindre spilt.
    Oscar Bobb er ikke med i troppen i dag. Det er nok bare av den grunn at City har så mange gode spillere, og at han til denne kampen har blitt valgt bort. Etter at han spilte 90 minutter mot Crystal Palace 6. april, har han bare spilt 15 minutter fotball fordelt på tre kamper - 2 kamper i PL og 1 i FA-cupen.
    Antall stemmer: 1336
    Haaland er toppscorer med 21 mål i PL - 1 mål foran Cole Palmer og Alexander Isak, 2 foran Ollie Watkins og 3 foran Dominic Solanke.
    Denne karen har scoret i tre av sine siste fem kamper for City. Før det hadde han spilt 32 kamper for de lyseblå uten å score.
    Kampen sendes på Viaplay / V Sport PL.
    Craig Pawson er dagens dommer. Her fra en tidligere kamp.
    Vi er i gang! Wolves med avspark.
    City tar fort over ballen. De Bruyne kommer i posisjon rett innenfor 16-meteren, men roter bort ballen.
    1'
    Ederson er tilbake og er offensivt ute fra start. Langt utenfor egen 16-meter og header unna ballen. Innkast til Wolves.
    1'
    Silva setter press på Sá i buret. Må klarere ballen langt utover sidelinjen for å avverge en skummel situasjon.
    2'
    Foden ute til venstre fra start i dag.
    3'
    Haaland finner De Bruyne inne i boks. Traore er tett opp i De Bruyne og får klarert unna.
    4'
    City presser høyt fra start. Wolves sliter med å spille seg ut.
    5'
    Wolves-manager Gary O'Neil sitter på tribunen i dag. Han fikk sitt tredje gule kort i forrige kamp, og er dermed henvist til tribunen i dag.
    6'
    Bernardo Silva prøver et innlegg i retning Haaland, men ballen treffer en Wolves-forsvarer. Returen havner hos Foden, som spiller til Rodi som får avsluttet - men rett i Ait Nouri.
    8'
    Ait Nouri er altfor sent inne i en duell med Gvardiol på bakre, etter et Bernardo-innlegg. Blir straffe til City.
    10'
    Haaland går resolutt mot ballen. “Haaland, Haaland, Haaland” roper fansen langs kortsiden av stadion.
    10'
    Manchester City scorer på straffe!
    Manchester City 1 - 0 Wolverhampton
    Mål: Erling Braut Haaland
    Sá går til sin venstre. Haaland sender ballen motsatt vei! Nummer 22 for sesongen.
    12'
    Fra situasjonen som førte til straffesparket.
    14'
    City fortsetter å holde presset oppe. Dominerer i banespillet.
    14'
    Kovacic på løp inne i boksen på venstresiden. Kilman har ingen problemer med kroatens fart, og har full kontroll på situasjonen. Femmeter til Wolves.
    15'
    De Bruyne til Silva, som spiller tilbake til De Bruyne. Litt klabb og babb i avslutningsøyeblikket også denne gangen, avslutningen blir altfor dårlig og går til side for mål.
    16'
    Flere bilder fra straffescoringen:
    17'
    17'
    17'
    SÅ NÆRE 2-0! Haaland med heading, prøver å plassere den lavt i målet, men Sá er våken og får ut venstrearmen. Solid redning!
    17'
    Nytt innlegg i retning Haaland fra venstre. Den blir for høy.
    19'
    Ikke mange sekundene pause Wolves-forsvaret har fått i åpningen. Er under konstant press fra City.
    19'
    Kovacic med en nydelig stikker gjennom til Silva, men portugiseren er i offside.
    19'
    Kilman prøver å spille seg fri bakfra, men Rodri er våken og aggressiv og vinner ballen rett utenfor 16-meteren. Toti feller Rodri, og City får frispark i god posisjon rett utenfor 16-meteren.
    21'
    De Bruyne og Foden stiller seg opp.
    21'
    Foden med innoverskru på bakre, men den blir litt for lang og går til siden for mål.
    21'
    Wolves på en sjelden kontring. Cunha driver alene fremover, tar seg forbi flere mann - men blir stoppet av Rodri. Ingen hjelp å få av lagkameratene der.
    23'
    Haaland på løp ute på venstresiden, men blir løpt opp av Kilman. Haaland roper på frispark, men får ingenting av dommer Pawson.
    24'
    Mine
    Tror du city skal tapt idag eller
    Basert på de første 25 minuttene er det ingenting som tyder på det.
    Wolves litt mer inne i spillet nå.
    25'
    Bueno og Cunha kombinerer ute til venstre. Sistnevnte får lagt inn i retning Hwang, men han får ikke treff på ballen. Havner i klypene til Ederson til slutt.
    26'
    Akanji spiller Foden fri. Foden vender opp og tar seg forbi 3 mann fremover på løp. Blir forstyrret før han skal avslutte, og det siste touchet blir for dårlig. Sá får kontroll.
    27'
    Wolves får lagt inn fra høyre, men Ederson har full kontroll i boksen. Setter hurtig i gang.
    28'
    Cunha og Hwang kombinerer fint. Cunha får lagt inn til Hwang i god posisjon inne i Citys boks, men Hwang får ikke godt nok treff på ballen denne gangen heller.
    29'
    Cunha mister ballen til Haaland ved midtsirkelen. Haaland og De Bruyne prøver å kontre, men blir raskt stoppet av Wolves-forsvaret.
    30'
    Wolves bedre med i kampen nå, vært vel så gode som City de siste minuttene.
    31'
    De Bruyne har slurvet med presisjonen i åpningen. Flere enkle ballmist og feilpasninger de første 30.
    32'
    City får frispark rett ved hjørnet av 16-meteren på sin venstreside. De Bruyne og Foden stiller seg opp også denne gangen.
    32'
    De Bruyne slår inn på bakre. Sá er ute og prøver å holde, men kolliderer med Akanji i luften. Blir dømt frispark til Sá.
    33'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 2 - 0 Wolverhampton
    Målgivende: Rodri
    Rodri vinner ballen høyt i banen. Spanjolen kombinerer fint med De Bruyne, før Rodri slår inn mot Haaland på bakre. Haaland går SKYHØYT, treffer perfekt og stanger den tilbake i lengste. Klassemål!
    34'
    Frank
    Jeg sier det for 3 gang, Haaland hatrick blir det i dag.
    City er farlig frempå igjen. Igjen er det Rodri og De Bruyne som kombinerer ute til høyre. Innlegget til De Bruyne blir blokkert til corner.
    38'
    Den skal Foden ta.
    38'
    Skrur innover, men Kilman rydder unna.
    38'
    Fra 2-0-målet:
    38'
    39'
    Stygg ballmist av Traore i egen boks som De Bruyne snapper opp. Belgieren setter fart umiddelbart, og prøver å slå inn, men Kilman får blokkert.
    39'
    Gult kort til Wolverhampton
    Mario Lemina
    Altfor seint inne i en takling på Foden. City får frispark 15 meter inne på Wolves' banehalvdel.
    40'
    Er det noe håp for Wolves å komme tilbake i kampen?
    Nei, City tar dette og vinner overlegent.
    84%
    Ja, de kommer tilbake i 2. omgang og klarer uavgjort.
    7%
    Ja, de sjokkerer i 2. omgang og slår City.
    10%
    Antall stemmer: 2998
    City triller ball og har full kontroll for øyeblikket.
    43'
    Åpner seg plutselig store rom, og De Bruyne setter fart i rommet på høyresiden. Spiller så til Foden, men han får ikke kontroll på ballen. Wolves tar over.
    43'
    Haaland på løp!
    44'
    Setter fart og blir felt av Semedo inne i feltet. Får et lite spark i foten av Semedo og sender et langt blikk etter dommer. Den skal sjekkes.
    44'
    Pawson skal ut og se på situasjonen.
    45'
    Spillerbytte - Wolverhampton
    Inn: Jean-Ricner Bellegarde
    Ut: Mario Lemina
    45'
    Straffe til City!
    45'+1
    Nelson Semedo
    Får gult for fellingen.
    45'+2
    Haaland stiller seg opp ved straffemerket.
    45'+2
    Manchester City 3 - 0 Wolverhampton
    HATTRICK! Haaland sender ballen i samme hjørne, Sá er etter den og får noen tupper av fingrene borti ballen, men det er ikke nok! 3-0.
    45'+3
    45'+3
    Det ble forresten lagt til 4 minutter rett før straffesituasjoen. Har passert 4 minutter av tilleggstiden nå, men blir nok spilt noen minutter til.
    45'+4
    Frispark til City midt mellom cornerflagget og 16-meteren på venstresiden. Gvardiol blir felt.
    45'+5
    De Bruyne stiller seg opp igjen.
    45'+6
    Hardt innoverskrudd på nærmeste. Blir klarert til corner.
    45'+6
    KJEMPESJANSE! De Bruyne slår inn på bakre, Rodri vinner i lufta og header videre. Aké vinner den neste og ballen daler ned rett foran Foden. Bare et dårlig treff fra Foden fra 4-0. Ble litt for mye klabb og babb før Foden fikk avsluttet.
    45'+7
    En særdeles innholdsrik 1. omgang er over. Denne mannen har spilt hovedrollen og er nå oppe i 24 mål i Premier League denne sesongen.
    Kampens prestasjon er 2-0-scoringen. Blir interessant å finne ut hvor høyt han var over bakken på scoringen.
    Andreas Vik
    Hva skjer med Bobb?
    Som nevnt tidligere: Han er ikke med i troppen i dag. Det er nok bare av den grunn at City har så mange gode spillere, og at han til denne kampen har blitt valgt bort.
    35 mål totalt denne sesongen. Hans 21. hattrick i karrieren - hans 9. hattrick for City (i alle turneringer).
    VAR-ros fra Jan Åge Fjørtoft i Viaplay-studio om sjekken før 3-0-scoringen. - Dette er VAR absolutt på sitt beste, sier han.
    7-0 (5-0 på mål) i avslutninger i 1. omgang.
    Arsenal har syv mål bedre målforskjell enn City i skrivende stund - med én kamp mer spilt.
    Antall stemmer: 2695
    City går ut i høyt press fra start også i 2. omgang. Stresser Wolves i egen boks.
    47'
    Rodri med en kort, men strøken tversoverpasning til De Bruyne. Nedtaket til belgieren er ikke av samme klasse, og Wolves-forsvaret kommer raskt opp i situasjonen, får satt press og vinner ballen.
    48'
    Stor sjanse, men den blir vinket for offside. Rodri har markert seg mest offensivt i dag. Spanjolen er løp på venstresiden, gjør en lekker dragning og får fintet ut Wolves-forsvaret før han sender ballen videre til Foden. Foden er i ubalanse og får ikke godt nok treff på ballen. Går via Sá og til sidelinjen.
    50'
    Mål for Wolverhampton!
    Manchester City 3 - 1 Wolverhampton
    Mål: Hwang Hee-chan
    Wolves reduserer! Bellegarde slår inn fra venstre. Ederson er ute og prøver å bokse den unna, men bommer totalt. Ballen havner i beina til Hwang, som står alene på bakre. Hwang er sikker fra kloss hold og setter inn Wolves' første.
    53'
    Manchester City 4 - 1 Wolverhampton
    Målgivende: Phil Foden
    4-1! HAALAND x4! Foden med nydelig langpasning til Haaland, som er på løp ute på høyresiden. Haaland stopper opp rett innenfor 16-meteren, og avslutter med venstre i lengste hjørnet. Nydelig scoring!
    53'
    Her går det unna, gitt. Beskrivelsen til Wolves-målet er inne under nå.
    54'
    Wolvesman
    Kan ikke gi litt mer info på målet til Wolves da? Slik som city sine mål? Forstår jo ikke hva som har skjedd.
    Er inne nå! To mål i løpet av minuttet, så det var litt hektisk der og da.
    Aké er med i angrep ute på høyresiden. Prøver å legge inn mot Haaland, men blir blokkert av Wolves-forsvaret.
    59'
    Haaland nære sitt femte! Gvardiol setter opp Haaland. Haaland avslutter med høyre - fra høyre. Går via Sá og til corner. God redning av Sá.
    59'
    Etter litt klabb og babb havner ballen til slutt i beina til Gvardiol. Kroaten prøver skuddet fra 20 meter, men plasseringen er ikke god nok. Langt til side for mål.
    61'
    VG Live Bruker
    Haaland , nivå 4 spiller iht Roy Keane 😂😂
    En trio som har hatt en meget god dag på jobben.
    63'
    Boubacar Traore
    Feller De Bruyne. Klokkeklart gult.
    64'
    Erling Haaland
    Det gikk så raskt unna at du skrev 4-0 på 4-1 målet til Haaland 😅
    Ser der, ja. Rett opp i nå!
    Vært noen rolige minutter nå. City som triller ball.
    64'
    Joao Gomes
    Takler Aké på løp. Frispark City.
    65'
    Sander
    Tror du Pep tar han av banen, eller tror du han lar Erling fortsette? Med tanke på at Erling har vært i hardt vær den siste tiden må vel Pep la han prøve score 5?
    Tipper han blir på banen, i hvert fall til helt mot slutten av kampen. Målforskjellen KAN bli avgjørende, ettersom Arsenal har bedre målforskjell (med én kamp mer spilt).
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: John Stones
    Ut: Nathan Ake
    68'
    Haaland prøver et brassespark! Foden setter fart ute på venstresiden og legger inn mot Haaland. Toti er borti ballen og forandrer litt retning på ballen, så Haaland får aldri treff på ballen.
    70'
    Inn: Santiago Bueno
    Ut: Hugo Bueno
    Bueno-bytte.
    71'
    Haaland kriger med Kilman nede ved cornerflagget på høyresiden. Blir innkast City.
    72'
    City farlig frempå, igjen. Foden spiller Gvardiol ute til venstre. Han tar med seg Rodri, som spiller tilbake til Gvardiol. Gvardiol legger inn, og ballen ender til slutt i beina til Foden. Foden avslutter via Wolves-forsvaret og til corner.
    72'
    Etter corneren kommer City til nye sjanser. Rodri legger nydelig igjen til Kovacic. Kovacic avslutter, men Sá gjør en god redning.
    74'
    Best caption wins.
    74'
    Stille og rolig for øyeblikket. City har full kontroll, Wolves ser tafatte ut og ser ikke ut til å gidde noe særlig mer. Sløve i presset sitt, bortelaget.
    75'
    Inn: Pablo Sarabia
    Ut: Matheus Cunha
    Offensivt bytte av bortelaget.
    76'
    Fra nevnte brasse-forsøk. Ikke mye om å gjøre før det ble treff.
    76'
    Silva legger inn og treffer Haaland. Ballen er for høy og avslutningen blir altfor løs. Rett i klypene til Sá.
    77'
    Inn: Jack Grealish
    Ut: Phil Foden
    79'
    Inn: Matheus Nunes
    Ut: Kevin De Bruyne
    80'
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Bernardo Silva
    80'
    Trippelbytte av Pep.
    80'
    Offensive bytter, vel å merke. Ikke gode nyheter for Wolves-forsvaret.
    80'
    Nunes får 10 minutter+ mot gamle lagkamerater.
    81'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Erling Braut Haaland
    Haaland blir byttet ut rett før 82 spilte minutter. Det er han IKKE fornøyd med, og havner i en diskusjon med Guardiola på sidelinjen.
    82'
    Bildene fra benken viser en forbannet Haaland.
    84'
    Manchester City 5 - 1 Wolverhampton
    Mål: Julian Alvarez
    Erstatteren fortsetter i samme spor! City vinner høyt i banen etter et høyt press av Doku og Grealish. Ballen havner hos Rodri, som spiller Alvarez ute til venstre. Argentineren avslutter med venstre i lengste hjørnet. City holder lekestue.
    84'
    Inn: Tawanda Chirewa
    Ut: Hwang Hee-chan
    87'
    Bellegarde legger seg inn som spiss, Chirewa legger seg ut til venstre.
    88'
    Doku driver fremover og får avsluttet under press. Avslutningen blir for dårlig, og Sá har kontroll.
    88'
    Fra diskusjonen til Haaland og Guardiola etter byttet:
    88'
    89'
    89'
    Det legges til 4 minutter.
    90'
    Stor sjanse! Kovacic med nydelige dragninger og et nydelig løp. Spiller Doku ute til høyre, som legger inn mot Nunes. Forsvaret er våkne og får klarert unna.