7 107
2 601

Ble dekket av Sondre Skandsen

Velkommen til dekningen av kvartfinalen i den engelske ligacupen mellom Manchester United og nivå tre-laget Charlton.
    Charlton vant FA-cupen tilbake i 1946. I kveld kan laget ta seg til en semifinale i en stor turnering for første gang på 77 år.
    Da Charlton var fast inventar i Premier League fra 1998 til 2007, var Alan Curbishley, Jason Euell og Darren Bent blant dem mest profilerte typene. Nå er noen av de mest markante skikkelsene manager Dean Holden og spillerne Geroge Dobson og Scott Fraser.
    Lagene er klare. Manchester United gir sjansen til 17 år gamle Kobbie Mainoo. Slik stiller rødtrøyene: Heaton - Dalot, Maguire, Martinez, Malacia - McTominay, Fred - Antony, Mainoo, Garnacho - Elanga.
    Marcus Rashford, som trolig er i sitt livs form, hviles fra starts sammen med De Gea, Lindelöf, Wan-Bissaka, Shaw, Casemiro, Eriksen, Iqbal og Pellistri.
    Hvem er Kobbie Mainoo? 2005-modellen er født i Stockport, for øvrig på samme sted som City-spiller Phil Foden. Midtbanespilleren har gjort det glitrende på ungdomslagene til United, og spilte i treningskampen mot Real Betis i desember.
    United vant ligacupen sist i 2017, da var Zlatan Ibrahimovic en av spillerne som løftet trofeet. Det er straks avspark på Old Trafford i det som er det første møtet mellom lagene på Uniteds gress på 16 år.
    United går rett i angrep. Garnacho drar seg forbi på venstresiden og slår 45 grader ut til Dalot. Høyrebacken bruker venstrefoten og curler ballen like over.
    1'
    Lørdag klokken 13.30 er det klart for et nytt Manchester-derby, når Erling Braut Haaland og City kommer på besøk. Vi husker hvordan det gikk på Etihad tidligere i sesongen, da Haaland scoret hat trick og de lyseblå vant 6-3. Storkampen er en av grunnene til at Erik ten Hag kan hvile flere spillere i kveld med god samvittighet.
    2'
    United dominerer i åpningsminuttene, som ventet. Etter 10 vanskelige år etter Sir Alex Fergusons avgang, har ten Hag ledet laget til 10 seirer på de 11 siste matchene.
    3'
    Hjørnespark til Manchester United
    5'
    Maguire kommer opp for denne corneren.
    5'
    Dalot er der. McTominay. Malacia skal ta det.
    5'
    Forsøker en innøvd variant, men presisjonen er svak fra Malacia.
    5'
    Tom Heaton debutere fra start for Manchester United i denne kamoen, etter tidligere å ha spilt 22 minutter i Champions League.
    6'
    Garnacho viser seg frem igjen. Den argentinske 18-åringen snurrer rundt med Charltons Clare og drar til fra skrått hold. Ikke langt unna.
    7'
    Garnacho herjer for United! Nok engang kommer han seg forbi Clare på Charltons høyre back og får avsluttet. Nær scoring, men like utenfor fra Garnacho igjen.
    9'
    17 år gamle Mainoo driver fremover for United og spiller til Dalot. Presisjonen fra den portugisiske høyrebacken er for dårlig når han prøver å finne United-debutanten på nytt løp.
    9'
    Fred fyrer av fra 14 meter. Kun to mann står mellom brasilianeren og scoring. En av dem er Ryan Inniss. Charlton-stopperen kaster hodet foran ballen og redder heroisk.
    12'
    Hjørnespark til Charlton Athletic
    14'
    Herlig match på Old Trafford. Charlton kjemper seg til deres første corner i kampen. Spilt drøyt 13 minutter.
    14'
    Heaton satser alt på en utboksing. Lykkes ikke helt, men ballen havner til slutt i hendene på United-keeperen.
    14'
    Sean Clare, som spiller med ansiktsmaske, får en smell i duell med Heaton. I forbindelse med utboksingen på corneren, treffer Uniteds sisteskanse den fra før Garnacho-svimle backen i hodet.
    15'
    Clare er oppe på bena. Ser ut til å ville fortsette.
    16'
    Garnacho har lekt med Clare så langt.
    18'
    Antall stemmer: 2417
    Elanga, midtspiss for anledningen, leder an i presset for United.
    20'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 0 Charlton Athletic
    Mål: Antony
    Signaturscoring fra Antony! Brasilianeren mottar ballen fra landsmann Fred på hjørnet av 16-meteren, trekker seg innover i banen og bøyer ballen i motsatt hjørne. Vakkert!
    21'
    Charlton holdt unna i 20 minutter, men så smalt det fra Antony. Nå blir det veeeeldig tøft for League One-laget.
    23'
    Elanga nære 2-0! Skudd blokkeres fra syv meter.
    23'
    Ting flyter for United om dagen. Ser veldig bra ut her med et reservepreget mannskap.
    25'
    Motstanden er fra nivå tre, men United har slitt i lignende matcher de siste årene. Det er ikke tilfellet nå.
    26'
    United nære igjen. Martinez finner Garnacho mellom back og stopper hos Charlton. Argentinerne kunne fort ha skapt en stor sjanse for United der, men angrepet ender uten avslutning.
    27'
    Malacia bryter for United og spiller til Garnacho. Argentineren går seg fast.
    29'
    Charlton angriper. United rydder relativt enkelt unna. Fremstår konsentrerte i forsvar også.
    31'
    Fred felles 30 meter fra mål. Frispark.
    32'
    Dalot returnerte fra VM med skade. I kveld var han tilbake, men nå må portugiseren gi seg igjen.
    34'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Aaron Wan-Bissaka
    Ut: Diogo Dalot
    34'
    Fred skal prøve seg på frispark fra 30 meter.
    34'
    I stolpen fra Fred! Nydelig forsøk. Over muren, nesten i krysset.
    35'
    Morgan får muligheten på frispark for Charlton. 25 meter fra mål. Greit skudd, men ballen går en halvmeter utenfor.
    36'
    Hvis kampen i kveld ender uavgjort, blir det straffekonkurranse på Old Trafford. Ingen ekstraomganger før semifinalene i denne turneringen.
    39'
    17-åringen Kobbie Mainoo har klart seg bra i karrierens 40 første minutter for Uniteds A-lag.
    40'
    Charlton er selvsagt fortsatt med i kampen om avansement med 0-1 til pause her. United jakter mål nummer to.
    41'
    Charlton får en overgangsmulighet. Fem mann stormer i angrep. Dessverre for bortelaget er presisjonen for svak. Malacia får stoppet angrepet.
    43'
    Nivå tre-laget Charlton har klart seg bedre enn mange Premier League-klubber på Old Trafford i kveld. Gjestene kan gå til pause med hevet hode og håp om å skape trøbbel for United i andre omgang, selv om vertene også har grunn til å være fornøyde.
    44'
    Det legges til minst tre minutter.
    45'
    Charlton angriper. Ny kontring. Clare kommer til innlegg på høyresiden, etter et helhjertet løp. Heaton får brutt ballbanen.
    45'+1
    Fraser får omgangens første sjanse, og den er god. Kommer til skudd fra 16 meter. Fraser skyter hardt, men får ikke presset ballen under tverrliggeren.
    47'
    Charlton har startet bra i andre omgang. League One-laget ble herjet med i begynnelsen av kampen, men gjestene har funnet fasong og rytme utover i oppgjøret.
    47'
    Elanga setter ballen i mål for United, men svensken vinkes av for offside. Den er soleklar, etter et strøkent innlegg av Wan-Bissaka.
    49'
    Charlton har slått ut QPR, Walsall, Stevenage og Brighton på veien til denne kvartfinalen. United kom inn i 3. runde og har tatt seg av Aston Villa og Burnley.
    50'
    United har tatt kommandoen igjen i oppgjøret, idet Solskjær-sangen runger over Old Trafford.
    52'
    Presisjonen og tempoet er svakere og lavere i United enn det var i begynnelsen av kampen.
    52'
    Martinez roter ballen utover sidelinjen på egen halvdel. Charlton kan angripe.
    52'
    Charlton angriper. United vinner ballen og setter i gang en kontring, anført av Antony.
    53'
    Ballen ender hos debutant Mainoo, som ikke finner Elanga med et hælspark-forsøk.
    54'
    United frampå igjen. Vinner en corner.
    56'
    Heades ut av Charlton, som forsøker å sette i gang en kontring. Stoppes.
    56'
    De kommer igjen, Charlton! Innlegg fra venstre, får seile gjennom feltet før Martinez ofrer hodet på bakre og header unna. Blir sparket i topplokket der.
    57'
    Tilløp til Charlton-angrep med litt brodd i her nå. Skal nok ikke sitte tilbake på 1-0-ledelsen her, United.
    58'
    Charlton var en av klubbene til hvilken tidligere norsk keeper?
    Antall stemmer: 1682
    Riktig svar på avstemninga kunngjøres etter 70 minutter!
    60'
    Inn: Casemiro
    Ut: Kobbie Mainoo
    Kjekk innbytter å ha.
    60'
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Antony
    Kjekk innbytter å ha, part two.
    60'
    Inn: Christian Eriksen
    Ut: Fred
    60'
    Spillerbytte - Charlton Athletic
    Inn: Eoghan O'Connell
    Ut: Corey Blackett-Taylor
    60'
    Helt fin debut av 17 år gamle Kobbie Mainoo som nettopp gikk av her. For en drøm for han, da! Er vel et par som følger dekningen her også som gjerne skulle opplevd det som 17-åring. Undertegnede inkludert.
    61'
    Det har roet seg litt i kampen, Charlton forsøker å løfte laget litt.
    63'
    Sessegnon vinner en kroppsduell mot Casemiro. Jøss. Får dog ikke med seg ballen.
    63'
    Et par unødvendige balltap av United her nå gjør at gjestene får rulle litt og flyttet fram. Ble nettopp snytt for det som så ut som et klart frispark.
    64'
    Så kontrer United og Garnacho! Trekker inn og curler mot lengste. Maynard-Brewer redder fint!
    65'
    Dobson roper på ball. Får den omsider. Kliner den ut på langsiden. Kjipt.
    66'
    Kommer et bytte for gjestene her nå.
    66'
    Inn: Jack Payne
    Ut: Albie Morgan
    66'
    McTominay stikker i bakrom (!) etter United-kombinasjoner. Får aldri tredd ballen videre. Gir vel kanskje litt mening at han tar de løpene? Han pleide å spille spiss på United-akademiet.
    67'
    Ref. den tidligere quizen. Riktig svar på tidligere norsk Charlton-keeper var selvsagt: Thomas Myhre.
    70'
    70'
    Ganske tydelig på byttene United gjorde etter timen spilt at Ten Haag er småbekymret for kampbildet. Gode spillere han setter inn for å forsvare ledelsen.
    70'
    Oppe og står nå, United-treneren. Ser litt småstressa ut.
    71'
    Nok en gang roper Charlton på frispark. Nok en gang har de en god sak. Nok en gang får de ikke det.
    73'
    Sessegnon kommer seg til linja for gjestene. Legger høyt inn, der flere spillere angriper ballen, men Heaton er rolig og bare plukker den ned fra Old Trafford-himmelen.
    73'
    Charlton trer inn i bakrom, men Lisandro Martinez er våken og får sklitaklet unna i sør-amerikansk stil.
    74'
    OIII! Så tar vel Maynard-Brewer den utenfor feltet?! Kommer ut for å plukke en ball og sklir lenge i det våte gresset. Så lenge at det ser ut som han tar med seg ballen i fast grep utenfor feltet.
    75'
    Det ser faktisk ut som han slipper den akkurat i det den krysser linja! Wow. God timing! Litt klønete uansett, men vi legger godvilja til. Uansett ikke dømt noe, og det er ikke VAR i ligacupen.
    76'
    Nå har plutselig Charlton frispark i meget god posisjon!
    77'
    Får den på mål. Rett på Heaton. Han gjør det meste keeperteknisk riktig, lener seg fram, legger seg på ballen og holder i fast grep.
    77'
    Leaburn, Charltons spiss, har fått et par muligheter i bakrom her nå! Men touchet virker ikke til å sitte helt. Samtidig mangler det litt på pasningene fra lagkompisene.
    78'
    Sessegnon kommer seg til innleggsposisjon atter en gang! Som vanlig plukkes den av Heaton.
    79'
    Nå er Charlton mye bedre!
    81'
    Denne gangen kommer innlegget fra høyre. Og de har med en rekke spillere framover. Per nå er det bare presisjonen som hindrer store muligheter.
    81'
    Eriksen med stor mulighet nå! Innbytteren får fyre mot mål fra fem meter, men oppofrende stopperspill sørger for at den kun går til corner.
    81'
    Inn: Jesuran Rak-Sakyi
    Ut: Aaron Henry
    82'
    Inn: Jayden Stockley
    Ut: Steven Sessegnon
    82'
    United har ballen i mål, men offsiden i forkant så klar at jeg lurer på om jeg skulle klart å dømme den selv som assistentdommer.
    83'
    Kjempemulighet for hjemmelaget! Garnacho får lagt inn to ganger. Ved den andre anledningen er det Eriksen som får prikke ned mot hjørnet. Der ligger Charltons keeper og får dyttet den vekk.
    84'
    Inn: Facundo Pellistri
    Ut: Anthony Elanga
    En unggutt får noen minutter. Elanga ikke fått til det helt store i kveld.
    85'
    Heisann. Malacia løper hjemover for å rydde opp, og inn fra siden kommer Stockley med det som ser ut som en ordentlig hockeytakling. Er en liten albue der, og Malacia blir liggende.
    85'
    Charlton slår mot bakerste. Maguire stanger unna.
    87'
    Så får plutselig Pellistri ballen litt tilfeldig. Spiller inn til McTominay som snur seg elegant men fyrer rett i blokka.
    87'
    To-tre andreballer inni United-feltet når hjemmelaget ikke får klarert. Verken Stockley eller Leaburn får avsluttet! Nære!
    88'
    United kontrer, men heller ikke Rashford får løst skudd.
    89'
    Manchester United 2 - 0 Charlton Athletic
    Mål: Marcus Rashford
    Målgivende: Facundo Pellistri
    FOR EN KONTRING! Først en nydelig ball opp fra Casemiro mot Pellistri. Han får en drømmeinvolvering allerede minutter etter han har kommet inn. Trer Rashford gjennom, som kommer nære keeper, men improviserer avslutningen med en tupp. Lekkert!
    90'
    Dett var nok dett. Charlton har kjempet herioisk og vokst inn i kampen. Men kvalitetsforskjellen var tydelig i det angrepet.
    90'
    4 tilleggsminutter for øvrig!
    90'+2
    Charlton vinner et frispark i fin innleggsposisjon.
    90'+2
    Godt slått, men klareres.
    90'+3
    Marcus Rashford har nå scoret i åtte - 8 - kamper på rad!
    90'+3
    Manchester United 3 - 0 Charlton Athletic
    Målgivende: Casemiro
    SNAKKER OM SOLA?! Brasiliansk eleganse fra Casemiro som med yttersiden av høyrefoten spiller Rashford på blank kasse. Ser ut til at det er hårfin offside, men ingen var og United opp i 3-0.
    90'+4
    Og da ble det komfortabelt til slutt.
    90'+4
    De stod godt i mot lenge her gjestene fra sør-London! Men Charlton slet med presisjonen. Det gjorde ikke United når de først fikk gode muligheter. Og når man kan bytte inn en spiller som Marcus Rashford, så kan det fort bli tøft for League 1-motstand.
    90'+5
    Åtte kamper på rad med mål nå altså for Marcus Rashford. Tangerer med det Wayne Rooney i United. Meget imponerende.
    Dermed er United i semifinalen. Charltons lille eventyr er over for denne gangen, så der blir nok fokuset å klore seg opp til Championship. Som kan være en blytung liga. De har vist seg fram på en meget god måte, så det får være motivasjonen.