1-0
2-0
3-0

Velkommen til Aker Stadion i Molde. Vi skal her følge kampen mellom Molde FK og FK Haugesund, sekund for sekund.
    Det er kjempeflott vær for fotball og det er en forsmak på årets Jazzfestival vi skal være vitne til i dag. Akkurat nå er det Molde Janitsjar som opptrer ute på banen, med swingende rytmer.
    Det er godt over 20 grader og lettskyet vær. Vi håper på kamp med underholdningsverdi for publikum her i dag.
    Hos Molde er det en betydelig endring siden sist. Makhtar Thioune er satt opp på høyre back-plass. Ellers så er de fleste klar over at Pape Pate Diouf ikke lenger er Molde-spiller, derfor er det i dag Daniel Chima Chukwu som spiller på venstre kant.
    Hos Haugesund er det kun en endring siden sist. Det er at Tom Erik Nordberg som har måttet vike plass i midtforsvaret til fordel for Are Tronseth.
    Molde leder tabellen med 29 poeng, det er ni poeng foran dagens motstander Haugesund. Mellom dem er tett som hagl og hele åtte lag kjemper fra runde til runde om å henge med i teten.
    Lagene er på vei ut på en fantastisk flott gressmatte nå. Like før vi er i gang her.
    Haugesund tar avsparket.
    1'
    Ingen av lagene har til nå etablert noe overtak. Mye frem og tilbake på midtbanen.
    2'
    Haugesund frispark i farlig posisjon.
    3'
    Innlegg rett foran mål, men på bakre stolpe header en Haugesund-spiller tilside for mål i duell mot Simonsen.
    4'
    Wollf Eikrem slår inn foran mål, men Kristiansen rykker ut og holder ballen. Skjerve blir skadet i duellen, men reiser seg fort.
    5'
    Kjempesjanse for Molde og Simonsen, men skuddet fra backen reddes på strek. Forut for skuddet fra fem meter så skaper Simonsen sjansen selv ved å heade forbi en forsvarer.
    7'
    Ingenting kommer ut av corneren.
    8'
    Molde kjører flere angrep her nå. Angan prøver skudd fra 35 meter, ser at keeper er langt ute. Men skuddet er for upresist og går utenfor.
    9'
    Flott corner, men Bugge Pettersen er påpasselig ute og bokser ballen ut av sonen.
    10'
    Kampen har tatt seg betraktelig opp i intensitet nå de siste minuttene.
    11'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Stort trykk av Molde foran målet. Først skyter Hestad i tverrligger etter at Eikrem trer gjennom en perfekt pasning til kapteinen. Så i kjølvannet av returen dukker Chima opp og fyrer ballen i buret.
    12'
    Molde klarerer greit.
    14'
    Haugesund er absolutt med på notene, men angrepene fra hjemmelaget er mye farligere og setter midtforsvaret til Haugesund i trøbbel.
    15'
    Molde 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Mattias Moström
    Her skjer ting fort. Molde angriper med mye folk og det hele kuliminerer med et skudd fra svenske Mostrøm, rett i krysset helt utagbart for Kristiansen. Det ser ut til å være en dårlig klarering av Skjerve som gir Mostrøm skuddmuligheten.
    15'
    Frispark fra Bamberg som går helt inn til keeper Bugge Pettersen. Litt optimistisk det frisparket fra 40 meter. Bør vel helst legge ballen i feltet hvor det er mye folk.
    17'
    Sørum prøver seg på et innlegg fra høyre, men Bugge Pettersen er fint ute og holder ballen i fast grep.
    19'
    Offside på Djurdjic.
    20'
    Molde frispark fra Hoseth fra 35 meters hold. Men ballen går over Forren som har tatt turen opp i feltet.
    20'
    Mostrøm felles ute på kanten, Molde frispark. Eikrem får ballen etter kort frsipark fra Hoseth, skuddet fra Eikrem fyker tre meter utenfor.
    22'
    Molde fortsetter presset høyt oppe.
    23'
    Angan avvinkes for offside etter en flott gjennombruddspasning fra Mostrøm.
    23'
    Eikrem stupheader ballen ut av sonen.
    24'
    Pozniak får slengt ut en fot og stoppet en fin pasning fra Mostrøm som Angan ville fått klar bane mot mål av.
    26'
    Anyora stoppes ureglementert av Chima. Haugesund frispark fra Bamberg midt på Moldes halvdel. Det kommer ingenting ut av den muligheten, annet enn et skudd fra distanse som fyker høyt opp på tribunen.
    27'
    Haugesund igjen på visitt på Moldes venstreside. Men Thioune gjør backjobben sin utmerket så langt og henter opp alle forsøk på gjennomløp.
    29'
    Molde frispark fra hjørnet av sekstenmeteren.
    30'
    Farlig fra Eikrem inn i feltet, men ballen spretter via et Haugesundbein til corner.
    31'
    Haugesund klarerer.
    31'
    Roligere her nå, men kampen lever i beste velgående.
    33'
    Gult kort til FK Haugesund
    Feller Thiolune som er på vei fremover i angrep. Udiskutabelt kort til midtbanespilleren.
    35'
    Angan er gjennom og har fri vei til mål. Men stanser opp litt og blir stoppet av Skjerve i neste øyeblikk. Dårlig valg av spissen.
    38'
    Sørum er nesten alene, men blir løpt opp av Simonsen som header til corner.
    39'
    Molde-forsvaert header ut. Sørensen kommer først på returen og feier ballen opp til øverste rad på tribunen.
    39'
    Anyora får ballen utenfor sekstenmeteren, men Hestad setter inn en fin takling i siste liten før skuddet kommer.
    41'
    Vatshaug er litt hardhendt i duell mot Sørum og Haugesund får tildelt frispark.
    42'
    Sørensen kommer til skudd helt inne på fem-meter, men Vatshaug er kontant i sklitaklingen og får bloikkert skuddet som helt sikkert ville gitt keeper mer enn nok å bryne seg på.
    43'
    Haugesund er friskere enn Molde offensivt nå.
    44'
    Chima legger farlig inn fra høyre for Molde. Men Skjerve er på plass og får headet ut rett foran Angan.
    45'
    Det er lagt til minimum 1 minutt.
    45'+1
    Sørensen prøver seg forbi Thioune igjen, men senegaleseren takler elegant.
    45'+1
    45'+2
    Da er det pause og hjemmelaget leder helt fortjent med to mål. Kampen har tidvis vært intensiv med Molde som det farligste laget. Bare unntaksvis har gjestene skapt store problemer for forsvaret til Solskjærs gutter. Men kampen er langt i fra avgjort, det skjer alltid noe som setter fyr på fotballkamper etter hvilen på Aker Stadion.
    45'
    Molde tar avspark.
    47'
    Molde angriper, men kommer ikke gjennom et kompakt Haugesund-forsvar.
    49'
    Vatshaug takler skliende og liggende, med ryggen mot Sørum nede vedc cornerflagget.
    50'
    Fint samspill mellom Angan og Mostrøm. Sistnevnte får lagt tvers over feltet i retning Chima, men ballen blir for lang.
    51'
    Fint spill av Molde. Eikrem slår tversover til en ledig Mostrøm. Angan blir spilt gjennom og har bare å legge inn til Chima eller skyte på mål. Valget blir noe midt i mellom, oevr målet til Kristiansen.
    53'
    Eikrem slår inn i feltet, noe for høyt og over alle til utspill fra mål.
    53'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Thomas Holm
    Ut: Magne Hoset
    54'
    Søderlund får ballen 30 meter fra mål. Skuddet fra innbytteren går langt til side for målet til Pettersen.
    55'
    Haugesund i angrep, men brytes av Chima som setter fart fremover. Angan får ballen like utenfor sekstenmeteren og fyrer av helt håpløst og opp på tribunen.
    56'
    Haugesund har ikke helt funnet rytmen i angrepsspillet sitt etter pausen. Molde styrer det meste.
    57'
    Pozniak har bare å slå en ball frem langs siden til Sørum. Men Chima takler og Molde vinner tilbake ballen.
    59'
    Det er solgt 11032 billetter og sesongkort til kampen i dag.
    59'
    Haugesund i angrep nå. Søderlund slår i feltet, der er Forren og header ballen ut.
    60'
    Haugesund igjen i angrep. Men det går for sakte og for upresist hver gang.
    61'
    Gult kort til Molde
    Vegard Forren
    Takler Djurdjic i det spissen er på vei fremover.
    62'
    Molde 3 - 0 FK Haugesund
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Fantastisk og klinisk presis kontring av Molde. Eikrem blir spilt fri bak Haugesund sitt forsvar, tar med seg ballen tyve meter og har valget mellom å skyte alene med keeper og passe til Mostrøm som kommer stormende på motsatt side. Unggutten velger det siste og Mostrøm kan bare løpe ballen i mål.
    63'
    Vi skulle akkurat til å si at Haugesund er oppe med mye folk i angrep og at det vil gi Molde store rom til kontringer. Da skjedde nettopp det.
    66'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Umaru Bangura
    Bangura blir skadet i en duell og må forlate banen.
    67'
    Molde spiller festfotball her nå. Presist kortpasningsspill kombinert med lengre befriende pasninger setter Haugesund på store prøver.
    70'
    Haugesund kontrer, men Djurdjic blir stanset av en Forren som sikrer fint bak forsvarsrekka.
    71'
    Haugesund med sin beste sjanse i andre omgang. Søderlund ligger på grensen til offside, men får lov å fortsette. Skuddet fra 18 meter går rett på Bugge Pettersen.
    72'
    Anyora på vei gjennom Moldes forsvar, men blir brutt tidlig av en våken Vegard Forren.
    73'
    Chima dundrer til fra 20 meter, men rett på Kristiansen i Haugesunds mål.
    74'
    Molde angriper ved Mostrøm, men ballen mot Angan blir for lang og inn til Kristiansen.
    76'
    Farlig skudd fra backen Andreassen havner på nettaket til Bugge Pettersen. Litt tidligere dupp der så ville det stått 3-1.
    76'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    77'
    Mål for FK Haugesund!
    Molde 3 - 1 FK Haugesund
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Corneren fra Bamberg blir headet mot mål av Andreassen. Bugge Pettersen får ikke slått den ut, men over målstreken.
    78'
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Mattias Moström
    79'
    Thomas Holm
    80'
    Molde frispark ute ved sidelinjen på høyrekanten.
    81'
    Altfor høyt innlegg fra Stamnestrø, ballen ut på motsatt side til innkast.
    81'
    Haugesund angriper med blod på tann nå. Men Molde ser ut til å ha kontroll på det meste.
    83'
    Farlig sjanse da Bamberg slår inn foran mål, men Sørum får ikke beinet ballen inn fra en maters hold.
    84'
    Ny corner motsatt.
    84'
    Kort variant denne gangen, men innlegget blir det ingenting ut av.
    85'
    85'
    Sørum på vei gjennom, men får ballen for langt foran seg og Pettersen feier ballen opp på tribunen.
    87'
    Nå kjører Haugesund kampen her. Har løftet laget opp på banen og har mye folk med i angrep når de har sjansen.
    87'
    Fortsatt er det tid nå gjøre det på for gjestene. Men da må pasningene sitte mer presist enn de har gjort til nå.
    90'
    Stamnestrø er alene gjennom etter en hælflikk som setter forsvaret til Haugesund ut av spill. Blir felt bakfra idet han skal skyte. Der skulle Molde hatt straffespark.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Andreassen skyter fra distanse for Haugesund, langt over og utenfor målet.
    90'+2
    Molde kontrollerer her nå.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er slutt og Molde har vunnet veldig fortjent. Til tider var det en morsom kamp med mye fart og sjanser. Hjemmelaget var en del hurtigere da de vant ballen og angrep. Flott kombinasjonsspill og kjappe løp satte Haugesunds forvar og midtbane på prøve. Haugesund på sin side var farligst da de kom rundt på kanten og la inn foran mål. Der har de kraftige og høye Sørum og Djurdjic, samt Andreassen. Bamberg er meget farlig på dødballsituasjoner som tilrettelegger. Men Molde Eikrem vokser enormt kamp for kamp og styrer spillet i alle retninger bak løpsvillige indreløpere og spisser. Også Thioune overbeviste som back idag.