1-0

Velkommen til liveoppdateringer fra Viking stadion!
    Beklager forsinkelsene. Vi har hatt noen problemer med bemanning på grunn av ferieavvikling. Mitt navn er Tore Espedal og blir deres mann å følge for andre gang i historien.
    Lagene er for øyeblikket i garderoben mens 'Ein blåe dag' blir framført på stadion. Det er knappe syv minutter til kampstart.
    Lagene er på vei ut på banen.
    Kampen er i gang!
    Aalesund med en brukbar mulighet. Orry Larsen klarer ikke å flikke et innlegg i rett retning. Jarstein plukker enkelt ballen som daler ned.
    5'
    Hjørnespark til Aalesund
    7'
    Barrantes slår et flatt frispark fra høyre. Berisha sklir ut til corner.
    9'
    9'
    Jarstein plukker hjørnesparket enkelt.
    9'
    Det er rett og slett Aalesund som har vært farligst frampå de første ti minuttene. Viking startet friskt, men har sluppet gjestene inn i kampen.
    11'
    Bjarnason med en nydelig flikk til Nevland, som kommer til avslutning fra skrått hold. Like utenfor.
    13'
    de Lanlay og Berisha kombinerer fint på høyre. Presser gjestene til corner.
    14'
    Aalesund klarerer i første omgang.
    14'
    de Lanlay fosser gjennom AaFK-forsvaret på venstrekanten. Legger kort til Sigurdsson fra dødlinjen. Islendingen hælflikker ballen fra fem meter. Grytebust får avverget et flott Viking-mål.
    15'
    Frispark til Aalesund fra 20 meter. Skrått hold.
    17'
    Jääger skyter hardt, via King Gyan, en Jarstein er parat.
    18'
    Berisha prøver seg fra 25 meter. Svakt og utenfor.
    19'
    Parr utnytter at Skogseid feilberegner et oppspill. Tar seg også forbi Lædre Bjørdal, men Sigurdsson får sparket ballen ut til corner.
    22'
    Viking klarerer og får frispark etterpå.
    22'
    Sigurdsson får blokkert et skuddforsøk fra Sylling Olsen.
    23'
    Aalesund kontrer etter å ha vunnet ballen mens Viking var på vei fram. Myklebust er nesten alene med Jarstein, men avslutter utenfor fra skrått hold. Sylling Olsen var helt alene på bakre stolpe.
    25'
    Frispark til AaFK i god posisjon fra 25 meter.
    26'
    Barrantes skyter rett i muren.
    26'
    Barrantes skyter et frispark fra sidelinjen. Rett på Jarstein.
    28'
    Viking har cirka tre muligheter til å avslutte, men nøler. Til slutt blokkerer Aalesund og kontrer.
    32'
    Kontringen dabber av, men gjestene har kontroll på Vikings halvdel.
    32'
    Knarvik prøver å plassere ballen i krysset fra 25 meter og skrått hold. Ikke dårlig forsøk, men utenfor.
    34'
    Orry Larsen med et godt skudd fra 20 meter. Jarstein må i full strekk for å redde.
    36'
    Orry Larsen snurrer litt rundt med Berisha og får betalt i en corner.
    37'
    Nevland klarerer.
    37'
    Nevland fikk seg en smell i duellen etter hjørnesparket. Dommeren har stoppet spillet.
    37'
    Nevland er oppe igjen, og kampen kan fortsette.
    38'
    Orry Larsen får headet et innlegg som kommer bak ham. Aalesund-spilleren treffer krysset, men Jarstein får slått til corner.
    40'
    Jarstein bokser.
    40'
    Nevland fra 20 meter. Utenfor.
    41'
    Bertelsen kaster seg foran et forsøk fra Myklebust. Viktig inngripen av backen.
    43'
    Kjempemulighet til Viking! Først slår Bertelsen et bra innlegg, som lander hos Berisha. Berisha lobber ballen mot bakre kryss, men bommer på mål. Ved stolpen sklir Nevland inn, men treffer ikke mål.
    45'
    Minst ett minutt tillegg.
    45'+1
    45'+1
    Lagene går til pause med et knippe sjanser hver. Aalesund har vært det beste laget og farlige på overganger.
    Viking gjør et dobbeltbytte i pausen. Kanskje greit, ettersom de har slitt med oppfinnsomheten på Aalesunds halvdel.
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Tommy Knarvik
    45'
    Inn: Bengt Saeternes
    Ut: Erik Nevland
    45'
    45'
    Myklebust ligger nede utenfor banen. Viking spiller likevel ut ballen til kast.
    48'
    Hjørnespark til Viking
    48'
    Pent spill av begge innbytterne til Viking. Valon Berisha har mulighet til å skyte, men slipper ballen forbi seg. de Lanlay står klar på 14 meter, men avslutter rett på keeper.
    50'
    Gult kort til Viking
    Gyan står i veien for et AaFK-frispark. Korrekt gult.
    50'
    Gyan må dermed stå over neste kamp.
    50'
    Et innlegg går over Sigurdsson. Sylling Olsen avslutter på hel volley. Utenfor.
    52'
    Kollisjon midt på banen. Skogseid og Fuhre blir liggende.
    54'
    8898 har angivelig funnet veien til Viking stadion i dag.
    55'
    Bra ball fra Valon Berisha til Birkir Bjarnason, som avslutter fra 25 meter. Grytebust redder og holder.
    56'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Birkir Bjarnason
    Veton Berisha får ballen på skrått hold, vender fort og avslutter med venstre via motsatt stolpe og inn. Bra prestasjon av unggutten.
    58'
    Ny kanonmulighet til Veton Berisha. Sæternes stusser til ungguten som avslutter fra fem meter. Flott benparade av Grytebust.
    61'
    61'
    Målet har fått fart på både Viking og publikum. Press fra hjemmelaget nå.
    64'
    Flotte kombinasjoner av Viking på høyre resulterer i corner.
    65'
    65'
    Bertelsen fikk et nytt forsøk etter at det første ble klarert til ny corner. Også denne gang klarert.
    65'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Lars Fuhre
    66'
    Bjarnason får frispark fra 20 meter. God posisjon for Viking.
    68'
    Indridi Sigurdsson avslutter frisparket over mål.
    68'
    Et bra Aalesund-angrep ender med langskudd fra Orry Larsen, via en Viking-spiller og til corner.
    70'
    Jarstein får såvidt kontroll.
    70'
    Sylling Olsen prøver seg med venstre fra 25 meter. Svakt og utenfor.
    73'
    Barrantes med et knallhardt skudd fra 25-30 meter. Jarstein får såvidt slått til corner.
    74'
    Over alle og til utspark fra keeper.
    74'
    78'
    Inn: Björn Andersson
    Ut: Birkir Bjarnason
    Defensivt bytte for Viking.
    83'
    87'
    James Morrison avslutter fra 20 meter, via en Viking-spiller og i tverrliggeren.
    88'
    Jalasto header like over.
    88'
    Jalasto header via en Viking-spiller til corner.
    90'
    Jarstein har kontroll.
    90'
    Det er lagt til minst tre minutter.
    90'+1
    Viking er virkelig på hælene nå. Holder de inn?
    90'+1
    90'+3
    Et vanvittig jubelbrøl går over stadion idet dommeren blåser av. Viking har kanskje vært heldige som sikret seg tre poeng, men de skapte også nok sjanser til å forsvare en scoring. Vertene havnet virkelig bakpå de siste 10 minuttene, men sto imot presset fra Aalesund.