30'
1-0
52'
2-0

Velkommen til Aker Stadion i Molde og ett av årets høydepunkter, 16. mai-kampen. Selve dagen før dagen skal Molde møte Fredrikstad og kampen starter klokken 18:00. Så spørs det hvilket av lagene som skal gå stoltest i folketoget imorgen.
    Hjemmelaget er pr dato på en tredjeplass, ett fattig poeng bak Rosenborg og Strømsgodset. Fire hjemmeseire ut av fire mulige har i hovedsak sørget for denne plasseringen, i tillegg til årets første borteseier mot bunnlaget Stabæk sist helg.
    Gjestene fra 'plankebyen' har lagt seg på en 14. plass, med bare seks poeng. Har kun en enslig seier til nå i år, da Stabæk ble knust med 5-1 hjemme i Fredrikstad. På fremmed gress har FFK kun hentet poeng gjennom to uavgjorte kamper så langt.
    Hos Molde er fortsatt Børre Steenslid ute av troppen. I tillegg er Emmanuel Ekpo skadet og er ute resten av vårsesongen. Resten av spillerne skal være på plass, men Magne Simonsen er noe usikker.
    Situasjonen er desto verre for FFK. Hans Erik Ramberg, Thomas Holm, Jørgen Horn og Kevin Duré er alle skadet. I tillegg er trolig også Alex Valencia ute i dag etter at han forlot banen sist helg. Når så Khalifa Jabbie er suspendert for gule kort så er laget hardt rammet. Dog hjelper det at Etizaz Hussain nå er tilbake etter sitt røde kort mot VIF for knapt to uker siden.
    Før kampen i kveld vil det bli markert med ett minutts stillhet etter det veldig tragiske dødsfallet til Tor Marius Gromstad fra Stabæk.
    Spillerne er forlengst ute til oppvarming og korpsmusikantene fra Kvam og Sellanrå skole øver på sine marsjer til imorgen.
    Det er overskyet og laber bris i Molde i kveld. Tror neppe gradstokken viser over 10 grader.
    Ut fra laget Molde stiller til denne kampen så er det tydelig de vil satse ganske offensivt. Kaptein fra siste kamp, Daniel Berg Hestad, er på benken. Inn kommer Magne Hoseth. Sammen med seg på midtbanen har han Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget. Massevis av offensiv kraft i dette laget.
    Fredrikstad stiller for sin del med en tett befolket midtbane, hvor Tarik Elyounoussi ganske sikkert vil ligge i en tilnærmet midtbanerolle, selv om han på papiret er satt opp som spiss.
    Så langt har det ikke ankommet så mange fra Plankehaugen supporterklubb inn på tribunen. Vi kan til nå telle åtte personer, hvorav fem er kledd i klubbens farger.
    Heller ikke Molde-russen har gjort seg bemerket inne på denne flotte arenaen. Men enda er det cirka 10 minutter til kampen starter, så vi håper det strømmer på til denne tidlige nasjonaldags-festen.
    Lagene er presentert av speaker her nå, det er like før spillerne entrer banen med dommer Dag Vidar Hafsås i spissen.
    Moldes lag: Bugge, Linnes, Hovland, Forren, Rindarøy, Eikrem, Hoseth, Berget, Moström, Angan, Gatt
    FFK sitt lag: Knudsen, Dahl Hagen, Martinsen, Landgren, Strømsborg, Halvorsen, Tarik, Hansen, Berntsen, Hussain, Gueye
    Vi skal nå ha ett minutts stillhet.
    Da er vi snart klare for avspark.
    Fredrikstad med avspark.
    1'
    Forren klarerer etter stuss fra Hansen.
    2'
    Forren vinner hodeduell mot Tarik.
    2'
    Frispartk FFK midt på banen.
    2'
    Landgren med altfor hardt fremspill. Utspill fra Bugge.
    3'
    Hoseth til Angan som bare får stusset til FFK sin keeper Knudsen.
    4'
    Rindarøy får en gratissjanse som han sløser over dødlinjen.
    4'
    Forren takler Tarik i en mot en situasjon.
    5'
    Stor sjanse for Molde som Angan fyrer av rett på Knudsen.
    6'
    Kjempemulighet for Molde igjen. Men både Gatt og Hovland bommer på corneren fra Hoseth.
    6'
    Gueye i kamp mot Hovland, men spissen roter ballen over dødlinjen.
    7'
    FFK ligger lavt med laget, men Molde spiller mye en-touch og kommer til muligheter.
    8'
    FFK prøver seg fremover av og til, men presisjonen er for svak så langt.
    10'
    Halvorsen hos FFK får en fin pasning fra Tarik, men får aldri kontroll og det blir innkast for hjemmelaget.
    11'
    Eikrem feller Tarik idet sistnevnte forserer med ballen. Frispark til FFK midt på banen.
    12'
    Hansen dribler av både Gatt og Linnes, men ikke Hovland tilslutt. Ballen over dødlinjen og til utspill.
    13'
    Molde trykker hardt her nå. Men FFK får klarert igjen og får frispark på egen halvdel.
    14'
    Halvorsen legger inn fra høyre, Forren får headet ballen unna.
    15'
    Hussain felles av Eikrem og får frispark på 35 meters hold, litt skrått.
    16'
    Hussain tar det selv. Fyrer ballen i retning målet til Bugge Pettersen. Keeperen får kontroll på ballen like foran Tarik. Farlig frispark der.
    17'
    Frispark for FFK samme sted enda en gang.
    18'
    Denne gangen legger Hussain et høyere innlegg og Pettersen har kontroll.
    18'
    Finner hodet til Berget som er presset av Hansen. Ballen sklir av pannebrasken og går utenfor mål fra 10 meters hold.
    18'
    Dahl Hagen legger inn i feltet, men Molde får klarert i første omgang.
    20'
    FFK har kommet seg høyere opp på banen de siste minuttene og har lagt et visst press på hjemmelaget.
    21'
    Hussain takler Berget like utenfor sekstenmeter og publikum roper på frispark. Men Hafsås vinker videre.
    22'
    FFK får frispark midt på banen.
    22'
    Sjanse for Molde da Angan finter ut sin oppasser ved dødlinjen og legger inn til Hoseth. Men Hoseth sitt skudd går utenfor fra fem meter.
    23'
    Frispark for Molde utenfor hjørnet av sekstenmeter. Eikrem tar det kjapt og Angan går i luften uten å nå ballen.
    24'
    FFK får frispark utenfor hjørnet av sekstenmeteren.
    25'
    Hussain skyter igjen, enkelt å fange for Bugge Pettersen.
    25'
    Gueye skyter fra distanse, tre meter utenfor.
    27'
    Molde får frispark 25 meter fra mål.
    27'
    Eikrem skyter direkte, utenfor og over målet til Knudsen.
    28'
    Molde prøver seg stadig på gjennombrudd, men det er tett mellom de hvite og røde i forsvaret til FFK nå.
    29'
    Hjørnespark til Molde
    29'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Fredrikstad
    Målgivende: Mattias Moström
    Der satt den. Etter noen pasninger i kjølvannet av corneren så får Angan ballen alene foran mål. Enkelt og greit plasseres ballen til høyre for Knudsen. Pasningen er et skuddforsøk fra Mostrøm som spissen fanger opp.
    30'
    Angan med nok en mega-sjanse. Enda en gang er Mostrøm pasningslegger. Etter et perfekt ballmottak slår svensken ballen inn til spissen som fyrer over fra 10 meters hold.
    32'
    Mostrøm og Rindarøy herjer voldsomt på Moldes venstreside.
    35'
    FFK og Strømsborg er på visitt. Innlegget fra venstresiden treffer dessverre ingen medspillere. Molde får klarert etterhvert.
    36'
    Mostrøm jobber også godt defensivt da han henter opp Hussain like før midtbanespilleren får avslutte mot mål. Fin takling av svensken.
    37'
    Gatt takles på grensen til frispark av Dahl Hagen like utenfor sekstenmeteren. Hafsås vinker videre til publikums sterke protester.
    38'
    Farlig skudd fra Tarik fra høyre som passerer stolpen på motsatt side.
    39'
    Angan spiller vegg tilbake til Hoseth. Midtbanespilleren dundrer et tungt skudd i retning krysset, men ballen går utenfor.
    40'
    Skudd fra Gatt, men utenfor igjen.
    41'
    Retur helt tilbake til Martinsen. Stopperen fyrer avgårde fra 45 meter og ballen treffer tverrligger bak en sjanseløs Pettersen. Ballen smeller dessverre for FFK ut igjen.
    44'
    Molde frispark ved Hoseth fra 25 meter. Skuddet blir blokkert av FFK sine soldater i hvitt og rødt.
    45'+1
    45'+1
    Molde leder fortjent nok 1-0 til pause. Men like før pausen var vi vitne til noe som kunne blitt årets scoring i norsk fotball. Vidar Martinsen sitt skudd fra midtbanen traff tverrliggeren bak Pettersen i Molde-målet med slik kraft at stengene ristet lenge etter. Utrolig tilslag av stopper-veteranen. Ellers har hjemmelaget hatt mesteparten av spill og sjanser. Men gjestene fra Østfold er langt ifra ufarlige på sine sjanser. Vi får sikkert enda flere mål her idag. Selv om det ikke er noen veldig god kamp så er det mange gode enkeltmannsprestasjoner her.
    45'
    Molde tar avspark.
    46'
    Mostrøm felles av Martinsen ved sidelinjen, Molde frispark.
    46'
    Etter mye klabb og babb så skyter Forren via en FFK'er og ut. Merkelig at det ikke dømmes hjørnespark der.
    47'
    Mostrøm tas hardt av Halvorsen, denne gangen får Molde frispark.
    48'
    Molde presser hardt nå.
    49'
    Innkast som ender hos Berget, flikker til Angan som skyter over mål. Fine kombinasjoner fra hjemmelaget nå.
    50'
    Strømsborg får avverget en Molde-sjanse i site liten.
    51'
    Molde 2 - 0 Fredrikstad
    Målgivende: Jo Inge Berget
    Skoleeksempel på angrepsspill fra Molde. Eikrem trer igjennom Berget som slår perfekt inn til Angan foran mål. Spissen bare bredsider ballen inn bak en sjanseløs Knudsen.
    52'
    Ny sjanse for Molde. Linnes slår inn i retning Angan, men brasseforsøket går i vasken da ballen er for høy.
    54'
    Gatt skyter hardt, men tilside for mål.
    55'
    FFK med frispark ute på siden.
    55'
    Hussain legger inn i feltet, men Forren dominerer i duellene idag.
    56'
    Stadige angrepsbølger fra Moldes side.
    57'
    Tarik og Hussain samspiller fint, men sistnevnte holder så lenge på ballen at Molde får kakket ballen unna. Bør skyte tidligere der den godeste Hussain.
    57'
    Skudd fra Tarik som går rett på keeper Pettersen. Fredrikstad ypper seg til tider, men kampen eies nesten helt av Molde nå i starten av andre omgang.
    58'
    9237 billetter og sesongkort er solgt idag.
    59'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Jørgen Horn
    Ut: Daniel Berntsen
    60'
    Forren vinner i luften mot Horn, men nedfallsfrukten er det ingen i blått som tar seg av.
    60'
    FFK har kommet høyere opp i banen her nå, men finner ingen åpninger i forsvaret til Molde.
    63'
    Martinsen vinner innkast i kamp mot Angan ute ved ene cornerflagget.
    64'
    Kampen er inne i et roligere tempo nå. Ingen av lagene vil angripe uhemmet i denne fasen.
    65'
    Halvorsen forserer med ballen, Rindarøy rygger og rygger før skuddet fra Halvorsen fyker over mål fra femten meter.
    67'
    Gatt i stor fart langs dødlinjen mot mål, ballen via en FFK'er til corner.
    68'
    Knudsen bokser ut i kamp mot flere spillere i feltet.
    68'
    Hansen slår en stikkball til Tarik, men spissen er i offside.
    70'
    Horn med et flott innlegg på hodet til Tarik, men headingen stryker over mål.
    70'
    Mye slurv i MFK-laget nå. FFK får muligheter servert på sølvfat.
    71'
    Skudd fra Hussain i yttersiden av nettveggen.
    72'
    Molde i angrep, men bevegelsene rundt Angan er for dårlige og spissen må gå for lenge med ballen. FFK får klarert.
    73'
    FFK har flyttet opp Tarik på topp etter at Gueye gikk ut. Også Alexander Ruud Tveter er i en spissrolle.
    74'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Mattias Moström
    74'
    Innkast for FFK nesten oppe ved ene cornerflagget i Moldes forsvar.
    76'
    Molde får klarert ved Rindarøy etter at ballen lempes inn i feltet.
    77'
    Horn og Gatt i et lite håndgemeng.
    78'
    Gult kort til Fredrikstad
    Jørgen Horn
    78'
    Gult kort til Molde
    78'
    FFK frispark fra distanse som Hussain legger hardt i feltet. Forren rygger og får såvidt klarert med hodet før han faller. Blir dyttet der og Molde får frispark i eget forsvar.
    79'
    Berget fyrer av på volley fra cirka 40 meter, ballen går rett i fanget på Knudsen.
    80'
    Veldig mye dårlig pasningsspill av Molde gir FFK muligheter.
    82'
    Ballen ender hos Hoseth som ikke får noe ut av det.
    82'
    Gatt dribler av en mann før han skyter over mål fra seksten meter.
    85'
    Begge lag viser tegn til at de er slitne. Mange personlige feil som gir motstander sjanser, men blir dårlig utnyttet.
    86'
    Ser ut som at også gjestene har løpt fra seg her. Mindre trykk fra de hvite og røde nå enn etter Molde scoring nummer to.
    88'
    Chima Chukwu er skadet etter at han blir taklet utenfor sidelinjen. Men kommer seg opp igjen raskt.
    89'
    FFK i angrep, men Rindarøy får satt inn en takling før Halvorsen får skutt fra fem meters hold.
    90'
    Det er lagt til minuimum tre minutter.
    90'+1
    Slitne spillere utpå her.
    90'+2
    Trampeklapp for vertene her nå like før slutt. Og enda mer applaus blir det når det opplyses om stillingen på Lerkendal.
    90'+3
    Skudd fra Hoseth blir slått til corner. Corneren heades ut og igjen er HJoseth der med skudd, utenfor.
    90'+3
    90'+4
    Da er dette vorspielet slutt på Aker stadion og Molde sine spillere kan imorgen gå stolte fremst i toget på nasjonaldagen. Etter to scoringer av Davy Claude Angan så var kampen kjørt på mange måter. FFK kunne kjøre på i håp om redusering og eventuell utligning. Men kunne heller ikke blottlegge seg for mye bak. Dermed ble det mest å kontrollere for Moldes del. Men hjemmelaget begynte å gjøre mange rare ting i egen defensiv og det ga noen sjanser for FFK. Likevel var aldri seieren truet siden også Fredrikstad var slitne. Seieren var veldig fortjent og Molde kan feire 17. mai på andreplass.