1 904
1 958

Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Molde og Sarpsborg 08! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom kveldens 4. runde-kamp fra Aker stadion.
    Det er klart for vårens siste cupkamper på herresiden, og i Møre og Romsdal skal Molde og Sarpsborg 08 spille om retten til kvartfinalebillett. Oppgjøret er bare ett av to rene Eliteserie-kamper, med hele seks lag fra OBOS-ligaen og to fra 2. divisjon representert.
    Molde ligger på 3. plass i Eliteserien, mot Sarpsborg 08s 11. plass. Førstnevnte tapte imidlertid overraskende borte mot bunnlaget Sandefjord i helga, mens Sarpsborg 08 slo Lillestrøm på hjemmebane.
    Disse lagene møttes faktisk på Aker stadion forrige NM - i kvartfinalen. Da vant Molde 3-1, og endte også til slutt opp som cupmestere, der Bodø/Glimt ble slått 1-0 på Ullevaal.
    0'
    Vi er i gang! Gjestene med avspark.
    0'
    Molde lemper den i bakrommet til Sarpsborg 08, men keeper Ilic rekker den akkurat før Gulbrandsen.
    1'
    Frispark
    1'
    Hjemmelaget med det lange kastet, men Sarpsborg 08 vinner duellene i egen boks. De vil også ha et frispark, men får det ikke.
    3'
    Nesten for Molde! Gulbrandsen holder på å score på utrolig vis med en hælflikk, men den stryker den lengste stolpen.
    4'
    Ny, stor sjanse for Molde, men det blokkeres foran mål. De blåkledde har plutselig et hav av rom ute til venstre i 16-meteren, og det er også der balles spilles. Istedenfor et skudd legges den ut 45 grader, men avslutningen blir for veik.
    5'
    Frispark
    6'
    Ikke fryktelig mange på Aker stadion i dag, hvor hjemmelaget har startet best. Men nå har Sarpsborg 08 ballen litt inne på Moldes halvdel.
    9'
    Bedre tendenser fra gjestene, men pasningen ut høyre fra midtbanespiller Andersen går ut til Molde-kast.
    11'
    Frispark
    12'
    Corner til Sarpsborg 08 når Reinhardsen skyter via et Molde-bein. Fin ball ut høyre av Johansen i forkant.
    15'
    Slås veldig langt bak i Molde-feltet.
    15'
    Frispark
    17'
    Offside for Molde
    17'
    Frispark
    18'
    Frispark
    19'
    Etter en god start, har Molde falmet litt her. Men nå har de litt ball rundt 16-meteren til Sarpsborg 08.
    21'
    Der kommer sjansen! Ballen spilles fint inn i boks fra venstre og legges ut til Gulbrandsen. Han får til slutt avsluttet fra kloss og skrått hold, men Sarpsborg 08-keeper Ilic kommer ut og avverger scoring.
    22'
    Frispark
    24'
    Gulbrandsen skyter rett utenfor 16-meteren, men den er innom en Sarpsborg 08-spiller.
    25'
    Kollisjon i bortelagets boks når Molde legger inn fra venstre. Gulbrandsen er først på ballen, og det blir femmeter for Sarpsborg 08.
    26'
    Der kommer gjestenes første avslutning på mål, og den kommer etter bra spill. Det skytes til slutt fra skrått hold inne i boks fra høyreback Wichne, men rett på Posiadala.
    29'
    Svakt innlegg bak mål fra Moldes Løvvik. Stadig 0-0 på Aker stadion.
    30'
    Det har vært en jevn kamp, dette, etter en god Molde-start. Sarpsborg 08 er fullt på høyde med vertene, og har hatt noen gode angrep.
    32'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Molde 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Peter Reinhardsen
    Målgivende: Stefan Johansen
    Og like etter jeg skriver det, hamrer Reinhardsen ballen i det lengste krysset! Inne i boks får han pasningen fra Johansen, før han tar et touch innover og sørger for Sarpsborg 08-ledelse.
    32'
    Frispark
    35'
    Frispark
    35'
    Frispark
    37'
    Gult kort til Molde
    Isak Amundsen
    Klakker ned en Sarpsborg 08-spiller ute langs sidelinja.
    37'
    Frispark
    38'
    Frispark
    38'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Anders Hiim
    Stempler Hestad. Da skal Breivik svinge inn for Molde.
    39'
    Treffer hodet til Eriksen, men han er litt foran første stolpe og får ikke styrt den på mål.
    39'
    Frispark
    41'
    Frispark
    43'
    Ørjasæter legger igjen til Andersen på 20 meter, men sistnevnte mislykkes med innlegget.
    44'
    Inn i hanskene til Posiadala.
    45'
    45'+1
    Det pipes litt fra hjemmepublikummet når lagene går i garderoben på stillingen 1-0 til Sarpsborg 08. Molde startet godt, men har vært tamme helt frem mot pause. Og med Peter Reinhardsens herlige scoring i krysset i det 33. minutt, har de regjerende cupmesterne en jobb å gjøre i 2. omgang. Heng med da.
    45'
    Molde sparker i gang 2. omgangen.
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Halldor Stenevik
    Ut: Martin Linnes
    45'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Eirik Hestad
    Molde utligner umiddelbart! På 16-meteren legger Hestad ballen igjen til Eriksen, som avslutter på direkten med høyrefoten. Den er ikke veldig hard med innsiden, men går inn nede i kroken.
    47'
    Molde 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Sondre Ørjasæter
    Har du sett?! Sarpsborg tar ledelsen igjen umiddelbart etter en kontring. Johansen spiller ballen med utsiden av foten ut venstre til Ørjasæter, som har et hav av rom foran seg og avanserer mot Molde-målet. Rett innenfor 16-meteren skyter han, og den går inn i nettmaskene bak Posiadala.
    48'
    Frispark
    49'
    Frispark
    50'
    Frispark
    51'
    Det var litt av en start på denne 2. omgangen. Og vi er tilbake til utgangspunktet vi hadde til pause.
    52'
    Fantastisk redning av Ilic! Løvvik legger inn fra venstre, og ballen detter den i beina på Kaasa, men fra sju meter klarer han ikke å overliste Sarpsborg 08-keeperen, som redder nede til venstre. Er veldig kjapt nede der, Ilic.
    52'
    Sondre Ørjasæter
    Sen og beinhard takling på Gulbrandsen, som får seg en solid trøkk.
    53'
    Kort til Hestad. Han svinger inn, men rett på keeper med pannebrasken.
    54'
    Han byttes ut, Gulbrandsen.
    55'
    Inn: Aaron Samuel
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    55'
    I andre enden skyter gjestene rett på keeper.
    56'
    Meister har satt seg ned for Sarpsborg 08. Tror det er hamstringen han sliter med.
    59'
    Frispark
    59'
    Mulig det var en krampe. Han er på beina igjen, Sarpsborg 08-spissen.
    59'
    Stusses bakover.
    59'
    Blir en kort variant, og vi får etter hvert et skudd i blokka og et sleivspark rett opp i lufta.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Arnau Casas Arcas
    60'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Henrik Wendel Meister
    60'
    Frispark
    62'
    Andre gule kort til Sarpsborg 08
    Ørjasæter får sitt andre gule kort og vises ut! Får et langt touch, feller en Molde-forsvarer og da er det rett ut. Men er det kanskje litt strengt?
    64'
    Frispark
    65'
    Frispark
    65'
    Johansen har fått seg en smell for gjestene, og må kanskje ut.
    66'
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Stefan Johansen
    66'
    Der bør Eriksen skyte! Innbytter Samuel legger ballen igjen på 16-meteren til 2-1-målscoreren, men han velger istedenfor en upresis pasning.
    68'
    Nå blir det fort et stormløp mot Sarpsborg 08-målet de siste drøye 20 minuttene. Gjestene er lave nå.
    69'
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Eirik Haugan
    69'
    Frispark
    70'
    Ilic med en god redning nede i hjørnet, og ballen stryker stolpen. Eikrem som avslutter lavt fra skrått hold inne i boks.
    71'
    Spiller den kort og får den igjen. Slås bak i feltet, og det blir en ny Molde-corner.
    71'
    Igjen kort. Vi får et innlegg fra motsatt side til slutt, men Molde får ikke hodet på den på bakre stolpe.
    72'
    Hjørnespark til Molde
    73'
    Molde 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Anders Hagelskjær
    Målgivende: Kristian Eriksen
    Den måtte nesten komme! Corneren fra Eikrem stusses bak i feltet av Eriksen, og der står forsvarsspiller Hagelskjær, som tar et touch og hamrer ballen i nettmaskene.
    73'
    Frispark
    74'
    Frispark
    75'
    Eirik Wichne
    En crosser når ikke bort til ham, og han svarer med å dra ned Løvik.
    75'
    Frispark til Molde rett utenfor 16-meteren for en hands. Den er soleklart oppe i hånda på midtstopperen, men det er litt uforskyldt.
    76'
    Frispark
    77'
    Molde 3 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Eikrem setter frisparket fra 16,5 meter i mål, og da har Molde snudd dette her! Flott satt med innsiden av foten oppe i keeper sitt hjørne.
    77'
    Hiim legger igjen til Reinhardsen inne i boks, og det avsluttes via Amundsen og til corner. God mulighet.
    79'
    Heades ut på første stolpe.
    79'
    Sarpsborg skal ha nok en corner når den stusses bakover av en Molde-spiller, men dommer peker feilaktig for femmeterutspill.
    80'
    Inn: Anton Skipper
    Ut: Franklin Tebo
    81'
    Inn: Victor Halvorsen
    Ut: Jeppe Andersen
    81'
    Molde 4 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Eirik Hestad
    Målgivende: Mathias Fjørtoft Løvik
    Der står det 4-2 til Molde, og da er nok det dette gjort! Løvik får en herlig crosser over til seg på venstresiden og slår lavt inn foran mål, hvor Hestad forlenger ballen i det lengste hjørnet.
    81'
    Molde er på vei til kvartfinale i cupen, men kun 2083 tilskuere her i dag. Må sies å være veldig svakt.
    85'
    Rafik Zekhnini
    Løper ned Stenevik på kanten av 16-meteren.
    86'
    Går faktisk for skuddet fra sin høyreside, men over mål.
    86'
    Inn: Sondre Granaas
    Ut: Markus André Kaasa
    86'
    Molde bare triller og triller på overtid her.
    90'+2
    Så skytes det fra langt hold, og Ilic slår ballen til corner.
    90'+2
    Eikrem og Molde får en ny corner.
    90'+2
    90'+3
    Molde spiller kort, og cornertaker Eikrem får ballen igjen. Han slår perfekt inn i boks, men Samuel klarer ikke å heade den i mål - offside eller ikke.
    90'+3
    90'+3
    Molde er videre til kvartfinale i cupen. De måtte jobbe for det og fikk litt hjelp på veien, men avanserer til slutt, moldenserne. Det så lovende ut da Kristian Eriksen utlignet bare tre minutter etter pause for Molde, men bare 30 sekunder etter avspark var Sarpsborg 08 i ledelsen igjen etter en scoring på kontring av Peter Reinhardsen. 2-1 stod seg en stund, men da Sondre Ørjasæter med ti minutters mellomrom fikk to gule for gjestene, gjorde han oppgaven vanskeligere for egne lagkamerater. Og i tur og orden sørget etter hvert scoringer av Anders Hagelskjær, Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad for 4-2-seier til Molde. Daniel Netland takker for følget!