1-2
2-2
1 069
1 865

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av cupens 4. runde og oppgjøret mellom Raufoss og Fredrikstad!
    Det er litt over to timer til kampstart på Nammo Stadion, det er overskyet på Raufoss i dag og temperaturen har ligget på omkring 13 grader, som også vil være temperaturen ved kampstart.
    Raufoss og Fredrikstad er godt kjent med hverandre. De tre siste årene har lagene møttes i OBOS-ligaen før Fredrikstad rykket opp til Eliteserien før denne sesongen. De seks siste kampene mellom lagene har endt 2-2-2, så det har vært en jevn affære gjennom de siste årene. Forrige sesong vant Fredrikstad 3-0 hjemme, mens det endte 1-1 på Nammo Stadion 4. juni i fjor.
    Fredrikstad har startet comebacket i Eliteserien meget godt, og ligger på en 4. plass rett bak Molde og Brann(2 og 3 poeng foran) som har en kamp mer spilt enn laget fra Østfold.
    Raufoss startet årets sesong meget tungt med kun ett poeng på de fire første kampene. Dog de fire siste kampene endt med seier, to i NM og to i OBOS.
    Lagene er inne, og begge lag gjør klare endringer fra serien i helgen. Fredrikstad gjør hele seks bytter fra 2-0-seieren over Odd. Aukland, Kvile, Metcalfe, Kjær og Aga blir erstattet av Nielsen, Skaret, Begby, Bjørlo og Kjelsrud Johansen. Raufoss erstatter Hay, Nelson, Rotihaug og Hustad med Engebakken, Ampofo, Fors og Østerud.
    Det blir nok et gjensyn med gamleklubben for Henrik Kjelsrud Johansen, som hadde et opphold i Raufoss i 2011 og 2012. 31-åringen har vært i Fredrikstad siden 2019, samtidig som at han hadde et opphold i Fredrikstad-klubben i 2015. Henrik Kjelsrud Johansen er fra nabokommunen Gjøvik.
    50 minutter til kampstart her på Raufoss, og enn så lenge er det kun Fredrikstad-keeperne som har begynt med sin oppvarming.
    Dagens dommerkvartett består av Ola Hobber Nilsen (hoveddommer), Eivin Christoffer Møllerud Hansen (ass. dommer), Kim Minh Nguyen (ass. dommer) og Haakon Arve Pedersen Bue (4. dommer).
    Lagene er ferdig oppvarmet og er på vei inn i garderobene for de siste forberedelsene.
    0'
    Hjemmelaget ruller i gang.
    0'
    Lang ball opp fra Fredrikstad, men Haruna header unna.
    1'
    Første avslutning på mål kommer fra Fredrikstad og Hendriksson. Bjørlo drar seg forbi to mann før den ender til slutt hos Hendriksson som skyter rett på Lauvli.
    2'
    Lang fra Lauvli.
    2'
    Godt innlegg til Kjelsrud Johansen som ikke treffer godt nok på headingen, og den forsvinner nesten til innkast.
    3'
    Det er bortelaget som har tatt iniativet i kampen.
    4'
    Skaret finner Kjelsrud Johansen i boksen som ikke treffer godt nok på headingen.
    4'
    Frispark på midten for Fredrikstad.
    5'
    Tas kort.
    5'
    Kjelsrud Johansen prøver å finne Sørløkk på vei igjennom, men pasningen blir for lang.
    7'
    Nytt innlegg mot Kjelsrud Johansen, denne gangen går den over hodet og Fors styrer den til corner.
    8'
    Haruna header den ut.
    8'
    Misforståelse på midten til Fredrikstad, innkast for Raufoss.
    10'
    Mål for Fredrikstad!
    Raufoss 0 - 1 Fredrikstad
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Brandur Hendriksson
    Den måtte komme fra Fredrikstad og Kjelsrud Johansen. Innleggene har kommet og kommet, og til slutt sitter den. Innlegget fra Hendriksson er rett på skallen til Kjelsrud Johansen som stanger inn ledelsen for bortelaget.
    10'
    Mål for Raufoss!
    Raufoss 1 - 1 Fredrikstad
    Mål: Torjus Engebakken
    I alle dager for en scoring fra 17-åringen Torjus Engebakken! Raufoss går rett i angrep etter scoringen og pusher på høyrekant med Fors. Ballen ender til slutt hos Engebakken som fra 17 meter limer den klink i krysset. Du får den altså ikke lenger opp i krysset. 1-1.
    12'
    Litt av noen minutter på Raufoss!
    13'
    Fredrikstad fortsetter presset de hadde før begge scoringene.
    15'
    Innlegg fra Skaret, langt over og ut.
    17'
    Frispark i innleggsposisjon for Raufoss.
    17'
    Fredrikstad styrer unna.
    17'
    Nytt frispark for Raufoss, denne gangen på midten.
    18'
    Tas kort.
    18'
    Frispark på midten for Kjelsrud Johansen.
    19'
    Tas kort.
    19'
    Helt utrolig at ikke Sørløkk setter 1-2 her! Innlegg som går over alle og til Sørløkk på bakerste som ser litt overrasket ut at den ender hos han. Ballen styres like utenfor fra 2 meters hold, der Lauvli ikke hadde hatt sjans til å nå.
    19'
    Slås langt.
    21'
    Mye frispark nå, denne gangen på midten for Emsis.
    21'
    Tas kort.
    21'
    Stor sjanse for Raufoss og Østerud! Godt innlegg fra Fors på høyre som legger den til Østerud, han kommer til avslutning, men Fischer redder.
    22'
    Raufoss 1 - 2 Fredrikstad
    Mål: Sondre Sørløkk
    Der sitter den igjen for Fredrikstad, og oppskriften er den samme som på første scoringen. Hendriksson legger den inne fra høyre, og denne gangen er det Sørløkk som stiger til værs og header inn ledelse for bortelaget.
    23'
    Kan Raufoss svare like fort som på 0-1-scoringen?
    24'
    Langt kast inn fra venstre som ender hos Nordbø på 16-meteren som skyter via Lynum og rett på Fischer.
    25'
    Raufoss 2 - 2 Fredrikstad
    Mål: Sander Nordbø
    Målgivende: James Ampofo
    Den sitter i vinkelen nok en gang fra Raufoss! Hjemmelaget snapper opp ballen høyt i banen, og Ampofo sender den videre til Nordbø som fra 25 meter banker den rett i krysset. For noen scoringer vi har fått den første halvtimen!
    27'
    Fredrikstad rett opp i angrep.
    29'
    Corner for hjemmelaget.
    31'
    Ryddes ut før Ørsahl sender den inn igjen, men Fredrikstad ender med ballen.
    31'
    Slår langt.
    33'
    34'
    Tas kort.
    35'
    Bortelaget med ballen nå.
    35'
    Corner for Fredrikstad.
    36'
    Over alt og alle.
    36'
    Begby slår inn igjen, men Lauvli plukker.
    36'
    Innlegg fra venstre for Fredrikstad, men Haruna stanger den ut.
    37'
    Skaret legger inn mot Kjelsrud Johansen som header på mål, men Lauvli redder.
    38'
    Raufoss pusher på nå. Fors legger inn, men Fredrikstad rydder unna.
    40'
    For en redning av Lauvli! Innlegger til Kjelsrud Johansen er perfekt, det gjelder også headingen som er på vei inn, men Lauvli i full strekk avverger scoring.
    40'
    Haruna prøver seg fra 35 meter, langt over.
    42'
    Woledzi legger seg ned etter en duell med Ampofo.
    43'
    Spillet er i gang igjen. Woledzi prøver seg.
    44'
    Roet seg betraktelig de siste minuttene. Et tegn på at det nærmer seg pause.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Nammo Stadion og stilling står på 2-2. Fire scoringer i første omgang skal vi ikke klage på. To tilnærmet like scoringer fra begge lag. To scoringer på hodet fra Fredrikstad og to scoringer i vinkelen fra utenfor 16-meteren for Raufoss. Denne kampen lever så absolutt, og andre omgang vil avgjøre hvem som går videre i NM. Vi tar en liten pause, og er tilbake med andre omgang om litt.
    Andre omgang er rett rundt hjørnet!
    45'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Philip Sandvik Aukland
    Ut: Maxwell Woledzi
    45'
    Inn: Stian Stray Molde
    Ut: Ludvik Begby
    45'
    Fredrikstad ruller i gang andre omgang.
    45'
    Inn: Sigurd Kvile
    Ut: Mads Nielsen
    45'
    Tre bytter i pausen for bortelaget.
    46'
    Det er bortelaget som styrer spillet, også i andre omgang.
    48'
    Raufoss 2 - 3 Fredrikstad
    Mål: Brandur Hendriksson
    Målgivende: Stian Stray Molde
    Og der sitter den etter et perfekt innlegg fra Stray Molde! Han sender den hardt langs bakken inn til Hendriksson som banker inn ledelsen for Fredrikstad. Rekker ikke å reagere en gang der, Lauvli.
    48'
    Fortsetter å presse på Fredrikstad, skal ikke slippe inn like fort etter de to første scoringene.
    50'
    Sørløkk finner Hendriksson som skyter utenfor fra 16-meteren.
    51'
    Fredrikstad ruller opp på venstre med Bjørlo og Stray Molde, det ender med corner for gjestene.
    52'
    Hansen header den vekk.
    52'
    Vært rolig de siste minuttene her nå.
    55'
    Frispark i god innleggsposisjon for Fredrikstad.
    55'
    Når Skaret på bakerste som for en fot på den før den går utenfor, men ingen avslutning på den.
    56'
    Frispark på midten for Raufoss.
    56'
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Henrik Kjelsrud Johansen
    57'
    Legger inn, men Fredrikstad rydder unna.
    57'
    Offside for Raufoss
    58'
    Ampofo går ned for telling.
    58'
    Ampofo er oppe igjen, og spillet settes i gang.
    59'
    Frispark for Raufoss.
    60'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Oliver Rotihaug
    Ut: Jakob Nyland Ørsahl
    60'
    Inn: Ryan Nelson
    Ut: Jan Inge Lynum
    60'
    Tas kort.
    61'
    Raufoss presser på nå.
    64'
    Begge lag sliter med å komme seg inn i motstanders boks.
    66'
    Lee Nelson skyter fra 20 meter, men Fischer har kontroll og redder den.
    68'
    Raufoss må ha en scoring her, ellers er det exit. 20 minutter igjen av kampen.
    69'
    Raufoss med ballen nå, Fredrikstad har lagt seg helt bakpå.
    71'
    Innlegg fra Fors. Aukland header ut.
    71'
    Engebakken går ned innenfor 16-meteren, men Hobber Nilsen uten reaksjon.
    72'
    Magnússon ned for telling i egen boks.
    72'
    Spillet er i gang igjen, med Magnússon tilbake.
    74'
    Inn: Magnus Fagernes
    Ut: Andreas Østerud
    74'
    Inn: Kodjo Somesi
    Ut: Sander Nordbø
    74'
    Lang ball mot Rotihaug, men blir forstyrret i det han skal sender ballen videre.
    76'
    Tas kort.
    77'
    Tas kort.
    78'
    Kriges på midten om ballen nå, er inne i en viktig fase av kampen.
    80'
    I stolpen fra Engebakken! Skuddet fra 20 meter går via en Fredrikstad-spiller, i stolpen og til corner!
    81'
    Ryddes unna, men Raufoss får en ny sjanse fra hjørneflagget.
    81'
    Ryddes unna før det ender med frispark for bortelaget.
    82'
    Inn: Yaw Agyeman
    Ut: James Ampofo
    82'
    Slår langt.
    83'
    Straffe for Fredrikstad! Aga skal skyte og Rotihaug kommer susende inn. Hobber Nilsen peker på 11-meteren til store protester fra hjemmelaget.