5-1
Scriven90'+1
872
759

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Stabæk og Bryne i fjerde runde av NM 2024!
    Vi har vært inne i en aldri så liten cup-periode, og i dag spilles den fjerde runden av NM på under en måned. Dette er likevel den siste runden på en stund, og kvartfinalene spilles ikke før i starten av oktober! Den fjerde runden, som spilles i dag, er som en åttendedelsfinale å betrakte, og når favoritter som Bodø/Glimt og Brann allerede er ute, er det gode muligheter for de resterende lagene, inkludert Stabæk og Bryne!
    Stabæk har hatt en innholds - og målrik start på sesongen, både i NM og i ligaen! I NM har de i tur og orden slått ut Asker, Bærum og Alta. I de to første rundene gikk det greit for seg, med 2 - og 5-0-seire. I forrige runde, borte mot Alta, var det derimot mer spenning. Stabæk ledet 4-1 til de nådde 90 minutter, men to sene Alta-scoringer gjorde det unødvendig heseblesende for Bærums-laget, som likevel tok seg videre med tallene 4-3!
    I ligaen er Stabæk et av formlagene, og de har enda til gode å tape en tellende kamp i år! Tre seire og to uavgjort, med 12-4 i målforskjell, er fasit etter fem kamper, og det plasserer dem på toppen av tabellen. I forrige runde gjorde de kort prosess med besøkende Kongsvinger, og det tok kun en drøy halvtime før Bradleys menn ledet med tre! De ga seg til slutt på fem, i en kamp der nesten alt gikk inn, og det er virkelig et lag i scoringsform som tar i mot Bryne på Nadderud i ettermiddag!
    Også Bryne har holdt seg i grønn løype i NM, men med noe økende vanskelighetsgrad. 10-0 mot Forus og Gausel, 7-0 mot Mandalskameratene, etterfulgt av en noe vanskeligere 1-0-seier over Arendal, tar dem altså til fjerde runde uten å slippe inn et eneste mål, samtidig som de har scoret 18 - flest av samtlige. Mot Arendal sendte Jonassen inn 0-1 i det tolvte minutt, en ledelse de holdt helt inn mot Vegard Hansens menn!
    Brynes ligastart har vært brukbar, og tre seire og tre tap gir dem 9 poeng og en foreløpig 6.-plass. Mens seirende har kommet mot overkommelig motstand i Sogndal, Raufoss og Start, har de tapt mot noen av ligaenes bedre lag i Stabæk, overraskelseslaget Levanger, og nå sist borte mot Vålerenga. De holdt lenge unna, men et kaos-selvmål sørget til slutt for 1-0 og et surt tap på Intility på lørdag. De har som nevnt allerede tapt borte mot Stabæk denne sesongen, og i ettermiddag har de igjen tatt turen til Bærum for sin revansj!
    Da lagene møttes i ligaen for en drøy måned siden var det Stabæk som gikk seirende ut av det som var en tett og jevn kamp, da en tidlig 1-0-scoring fra Diabaté ble kampens eneste. Også i fjor vår møttes lagene i NM, den gang NM 2022, i Bærum. Kampen ble spilt på AJ Arena grunnet en dårlig matte på Nadderud, og Stabæk knuste Bryne hele 5-0! Sesongen 2022 var også sist gang begge lag spilte i samme divisjon, og begge oppgjørene endte den gang uavgjort.
    Det kommer nye oppdateringer herfra en drøy time før avspark, med Bradley og Knappens utvalgte menn!
    Lagene er klare! Bradley er åpenbart fornøyd med laget som slo Kongsvinger i helga, og stiller med det samme mannskapet i dag! Bryne gjør derimot flere endringer, i kjent cup-stil! Spillere som Undheim, Scriven, Sødal, Steffensen og Saunes, som alle pleier å starte, hviles! I laget finner vi derimot spillere som Jonassen, Grønli, Håland, Vik og Hermansen!
    Lagene kommer gående ut på matta! Det er like før det smeller på Nadderud!
    0'
    Bryne med avspark!
    0'
    Håland og Bryne er farlig frempå! De spiller seg rask fremover, og Dybevik setter fart i mellomrommet! Han trer så videre til Håland, men høyrekanten smeller ballen over fra noe spiss vinkel!
    2'
    Riise får ballen ute til høyre, men stoppes kontant av Hermansen.
    4'
    Andresen prøver en stikker mot Olderheim i mellomrommet, men pasningen leses av Landu Landu som rydder unna.
    5'
    Walstad er med fremover, og dermed er Stabæk i overtall! Kjelsrud Vik gjør likevel det beste ut av en krevende situasjon, og klarer å få ballen unna farlig område.
    7'
    Walstad legger inn mot Diabaté, men innlegget treffer noen meter unna spydspissen.
    7'
    Stabæk trykker på ute til høyre! Christensen kommer til to innlegg, men begge klareres ut.
    11'
    Norheim er sent ute med en takling på Olderheim! Stabæk får frispark til høyre for 16-meteren til Bryne, men det gule kortet blir i lomma til dommer Moen.
    12'
    Roberts lemper ballen inn i feltet, men Bryne får klarert ut.
    12'
    Nytt frispark i innleggsposisjon, denne gang fra motsatt side.
    13'
    Pedersen møter fremme i feltet, men når han ikke klarer å få kontroll på ballen får Bryne omsider klarert.
    13'
    Walstad legger inn fra venstre, men skrur ballen over dødlinja.
    15'
    Nesten alt har handlet om Stabæk her det første kvarteret. Likevel har Bryne vist at de er farlige når de kontrer. Denne gang vinner Jonassen ballen høyt. Han finner Håland på vei inn i boksen, men skuddet blokkeres av Pedersen like foran mål.
    17'
    Tas kort.
    17'
    Tas kort.
    19'
    Næss med en genial ball opp på Spiten-Nysæter som vender raskt inn i feltet. Han drar seg forbi en mann før han slipper til Diabaté som skyter. Det er et fint angrep, men skuddet blokkeres foran mål.
    21'
    Grønli lobber ballen mot Jonassen på vei i bakrom, men pasninger en noen meter for lang.
    22'
    Tas kort.
    23'
    Grønli rekker en ball nede ved dødlinja, men det påfølgende innlegget går inn i klypene på Rossbach.
    24'
    Spiten-Nysæter tar med seg Hermansen ned til dødlinja og vinner en corner.
    25'
    Walstad vinner i lufta bak i feltet, men headeingen går midt på Cajtoft!
    25'
    Tas kort til keeper.
    25'
    Jonassen slipper til Moreira til venstre i feltet. Han vender opp og legger ballen til rette, men sender den langt utenfor i et forsøk på å curle mot lengste.
    27'
    Kjelsrud Vik er i leggene på Diabaté, og får litt voksenkjeft av dommer Moen.
    28'
    Tas kort.
    28'
    Olderheim tar med Kjelsrud Vik på løpetur til høyre, men det unge stjerneskuddet får ikke corneren han er på jakt etter.
    30'
    Moreira med en fin mulighet! Dybevik er smart når han tidlig chipper frisparket i bakrom mot Morerira. Han lar ballen sprette én og to ganger, før han smeller til på halvspretten! Han får et godt treff på ballen, men Rossbach er med på notene og redder greit!
    32'
    Håland sender Jonassen på løpetur. Han har et hav av bakrom, men har startet for tidlig.
    34'
    Grønli smeller til fra 25 meter. Skuddet er hardt og lavt, men Rossbach kommer seg ned og redder enkelt.
    35'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Bryne
    Mål: Nicolai Næss
    Målgivende: Fillip Jenssen Riise
    Når Stabæk sliter med å skape sjanser, tar kaptein Næss saken i egne hender og smeller ballen i nettet fra drøye 30 meter! Han mottar ballen fra Riise som bakerste mann. Han tar den så med seg noen meter fremover før han smeller til! At han har en god skuddfot har han vist tidligere, men dette treffet overgår det meste annet, og han sender ballen helt inntil stolpen og i mål! Wow!
    35'
    Gult kort til Bryne
    Christian Landu Landu
    River og sliter i Olderheim, som har satt fart i mellomrommet!
    36'
    Nesten for Diabaté! Roberts innlegg er godt, og han treffer midt på pannen til Diabaté! Han header ned i bakken fra syv meter, men det såpass hardt at ballen spretter over mål!
    37'
    Duarte Moreira
    Drar Walstad over ende!
    38'
    Kevin Knappen
    Knappen er ikke fornøyd nå, og han er dermed neste i rekken av Brynes gule kort.
    39'
    Tas kort.
    39'
    Jonassen er nære på å kommer seg forbi Rossbach! Dybevik finner ham i bakrom, men Rossbach får snappet ballen ut av beina hans!
    41'
    Næss har fått vann på mølla, og kjører en klarering/skudd fra egen banehalvdel! Han sikter definitivt mot mål, men Cajtoft står helt i ro og tar i mot med åpne armer.
    45'
    45'
    Dommer blåser av første omgang, og på resultattavla står det 1-0! Stabæk har styrt kampen uten å skape store sjanser, mens Bryne har vært frempå ved et par anledninger. Etter 36 minutter så Næss så seg lei av å se opp på tavla der det sto 0-0, og han smalt like greit ballen i nettet fra fra 30 meter! Dermed er det kun et drømmetreff fra Næss som skiller lagene til pause, og Bryne har fremdeles alle muligheter til å komme tilbake når vi straks er tilbake med andre omgang! Heng med!
    Bryne gjør klar flere spillere her i pausen! Undheim, Scriven, Sødal og Saunes ser alle ut til å gjøre seg klar.
    45'
    Spillerbytte - Bryne
    Inn: Alfred Scriven
    Ut: Duarte Moreira
    45'
    Inn: Robert Undheim
    Ut: Kristian Skurve Håland
    45'
    Inn: Lars Erik Sødal
    Ut: Christian Landu Landu
    45'
    Inn: Eirik Franke Saunes
    Ut: Jens Husebø
    45'
    Diabaté triller i gang andre omgang.
    45'
    Scriven har masse rom til venstre! Han tar ballen med seg mot mål, men forsøket på å spille 45 grader ut stoppes av Næss.
    47'
    Stabæk 2 - 0 Bryne
    Mål: Sebastian Olderheim
    Målgivende: Oskar Spiten-Nysæter
    Olderheim avslutter en utsøkt kontring på elegant vis! Spiten-Nysæter kontrer, og han krangler med seg ballen fordi Norheim, og plutselig er han og Olderheim alene mot én Bryne-forsvarer! Spiten-Nysæter er uselvisk når han gir ballen ut til Olderheim, og unggutten nærmest chipper ballen over Cajoft, via tverrligger, og i mål!
    47'
    Bryne har egentlig startet omgangen friskt, men straffer altså knallhardt av Stabæks effektive unggutter!
    50'
    Scriven og Undheim har plassert seg på hver sin kant, og Brynes 4-3-3 ser ut til å skape mye mer trøbbel enn hva de klarte med 4-4-2 i første omgang.
    51'
    Corneren tas fort, men ballen forsvinner over dødlinja etter Undheim og Diabaté er i duell fremme i feltet.
    52'
    Jonassen med en stor mulighet! Dybevik sniker seg inn i feltet før han finner Jonassen foran mål! Med Næss i rygg kommer han til avslutning fra kloss hold, men ballen forsvinner like over mål!
    53'
    Diabaté header ut fremme i feltet.
    53'
    En kort variant ender med corner til Bryne.
    55'
    Rossbach kommer ut og plukker.
    55'
    Riise legger inn bak i feltet, men Andresen er ikke observant på den, og ballen forsvinner ut over dødlinja.
    56'
    Pedersen med to gode blokkeringer! Grønli snapper ballen og gir den ut til Undheim! Han skyter etter hvert fra tolv meter - rett i Pedersen. Returen havner hos Grønli, men også hans avslutning treffer Stabæks danske stopper!
    57'
    Bryne har virkelig fått fart på sakene denne andre omgangen! Innlegget fra venstre er derimot upresist fra Saunes.
    59'
    Olderheim mottar ballen i mellomrommet, og der er han som alltid strålende. Han trer gjennom Diabaté til venstre, men spissen roter ballen over dødlinja.
    60'
    Grønli setter fart i mellomrommet før han slipper til Scriven. Han smeller til, men sender ballen flere meter til side for mål.
    61'
    Spiten-Nysæter legger hardt og lavt inn foran mål, men Cajtoft er raskt nede og plukker.
    62'
    Offside for Bryne
    63'
    Saunes tres gjennom av Grønli. Han tror han vinner en corner, men flagget kommer etter hvert opp.
    64'
    Tas kort.
    65'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Brage Tobiassen
    Ut: Sebastian Olderheim
    66'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Oskar Spiten-Nysæter
    66'
    Inn: Rasmus Eggen Vinge
    Ut: Bassekou Diabate
    66'
    Stabæk ser seg nødt til å gjøre noen endringer, og bytter hele angrepstrioen. De snur med det også midtbanen, med Tobiassen og Roberts på hver sin side av Christensen.
    67'
    Undheim skal kaste langt.
    68'
    Bryne fortsetter å presse på, enn så lenge uten å skape de helt store mulighetene. Det er fremdeles tid her!
    69'
    Rossbach roter det nesten til som bakerste mann! Han skal elegant vende av Scriven, men snubler! Han rydder likevel opp egen feil, når han slår Scriven i kampen om andreballen.
    69'
    Tas fort.
    69'
    Andresen er på vei mot mål, men Norheim kommer heroisk til og takler ballen unna farlig område!
    70'
    Eggen Vinge er alene med keeper! Han er uselvisk når han sentrer på tvers mot Fardal Opseth, men spisskollegaen er ikke med på den, og Saunes kan rydde unna.
    70'
    Næss header ut.
    72'
    Grønli tester Rossbach! Han curler ballen mot lengste fra 23 meter, men en Rossbach i full strekk får gitt ut til corner! Godt forsøk, og ditto god redning!
    72'
    Rossbach kommer ut og bokser.
    73'
    Inn: Jon-Helge Tveita
    Ut: Sjur Jonassen
    73'
    Scriven går og går før han til slut prøver seg, og han vinner en corner.
    76'
    Næss får frispark i eget felt.
    76'
    Lempes langt.
    77'
    Tas fort.
    77'
    Nok en gang prøver Scriven seg fra distanse, og igjen får han en corner.
    78'
    Hjørnespark til Bryne
    78'
    Stabæk 3 - 0 Bryne
    Mål: Rasmus Eggen Vinge
    Eggen Vinge punkterer kampen! Han stikker på en kontring før han tar med seg Andresen til høyre. Han prøver et skudd som går i bakerste stolpe, og returen kan Eggen Vingen enkelt trille i mål fra fem meter!
    80'
    Bryne har virkelig gitt det et forsøk denne omgangen, men nå er nok kampen over!
    82'
    Stabæk 4 - 0 Bryne
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Aleksander Andresen
    Fardal Opseth får æren av å avslutte en perfekt kontring! Igjen setter Eggen Vinge fart før han tar med seg Andresen, denne gang til venstre! Andresen sender så ballen hardt og lavt mot bakre stolpe, og der kan Fardal Opseth, med all sin rutine og ro, enkelt løpe inn mål nummer fire!
    82'
    Inn: William Wendt
    Ut: Thomas Roberts
    83'
    Tas kort.
    84'
    Bryne scorer selvmål!
    Stabæk 5 - 0 Bryne
    Mål: Imre Bech Hermansen
    Målene renner inn på Nadderud! Wendt setter fart ute til høyre før han legger hardt inn mot Eggen Vinge ved bakre stolpe! Så langt kommer derimot ikke ballen før Hermansen er uheldig og sender ballen i eget nett i et forsøk på å klarere unna!
    86'
    Stabæk ar altså scoret ti mål på to kamper nå! Vel, 14 på tre kamper! Bradleys angrepsfotball har virkelig begynt å blomstre.
    90'
    Mål for Bryne!
    Stabæk 5 - 1 Bryne
    Mål: Alfred Scriven
    Scriven sender inn et trøstemål! Christensen sender en håpløs tversoverpasning rett i kassa på Scriven. Innbytteren setter fart mot mål før han sender ballen under Rossbach og i mål!
    90'+1
    90'+2
    Det er slutt på Nadderud, og det som lenge så ut til å være en jevn kamp ender til slutt hele 5-1! I første omgang skjedde det ikke stort, og Næss fantastiske skudd fra langt hold var det eneste som skilte lagene! I andre omgang gikk Bryne ut i fyr og flamme, men ble hardt straffet da Spiten-Nysæter og Olderhiem kontret inn 2-0! Etter det fortsatte Bryne å presse på, før Stabæk før slutt utnyttet et Bryne-lag som blottet seg i forsvar. Eggen Vinge og Fardal Opseth sørget for 3 - og 4-0 før Hermansen var uheldig og sendte ballen i eget nett. På tampen fikk Scriven inn et trøstemål, men Stabæk vinner altså til slutt hele 5-1! De er dermed klare for kvartfinale i oktober, mens Brynes cupeventyr altså stopper her på Nadderud! Med det takker jeg for følget, og ønsker alle en fin himmelsprett!