10 463
9 983

Ble dekket av Sander Randeberg Hauan

Hei og velkommen til livedekningen av Nottingham Forest - Manchester United!
    Lagoppstillingene er rett rundt hjørnet. Det ryktes at Manchester United-spiss Rasmus Højlund er ute av troppen grunnet sykdom.
    Klubben bekrefter at Højlund er syk og ute av troppen. Antony går inn i startelleveren i kveld.
    Dette er Manchester Uniteds ellever (4-2-3-1): Onana - Wand-Bissaka, Varane, Evans, Dalot - Mainoo, Eriksen - Antony, Fernandes, Garnacho - Rashford.
    Slik stiller vertene fra start (4-2-3-1): Turner - Montiel, Niakhaté, Murillo, Aina - Oliveira, Yates - Gibbs-White, Dominguez, Elanga - Wood.
    Manchester United kommer fra en enorm opptur da de maktet å snu 0-2 til 3-2 på hjemmebane mot Aston Villa. Tidligere på Boxing Day scoret Forests Chris Wood hat trick da de slo Newcastle 3-1 på bortebane.
    Kampen er i gang!
    1'
    Nesten for Forest! Vertene mønstrer et fint angrep før Dominguez avslutter i feltet. Via en United-spiller til corner!
    1'
    Corner til Forest.
    1'
    Ender med en 5-meter.
    2'
    Forest-keeper Turner presses og slår bort ballen, før Fernandes skaffer en corner for bortelaget.
    4'
    Ryddes unna før Garnacho mister til 5-meter.
    4'
    Turner slår bort nok en ball. Innkast til gjestene høyt i banen.
    5'
    Frispark til Forest på egen banehalvdel.
    5'
    Wood kommer seg til en avslutning utenfor 16-meteren. Går et par meter over tverrliggeren.
    7'
    Ny Forest-corner!
    9'
    Gibbs-White slår inn fra høyre.
    10'
    Sikter på Wood, men spissen taper duellen. United får kontroll.
    10'
    Nesten selvmål! Der er Varane heldig. Elanga er lynrask på venstrekanten og slår inn. United-stopper Varane er først på den, men holder på å blokkere den i eget mål! Manchester United slipper med skrekken. Foto: AFP
    12'
    Fernandes slår inn mot Garnacho, men vingen når ikke frem foran mål. 5-meter til Forest.
    12'
    Nytt United-innkast høyt i banen på høyresiden.
    16'
    Forest kontrer...
    17'
    Aina kommer til et innlegg fra venstre som går forbi i feltet. Montiel plukker opp på motsatt kant.
    17'
    Elanga dytter Evans over ende. Manchester United-stopperen får frispark.
    19'
    Evans roter bort ballen.
    20'
    Ny feilpasning fra Turner i Forest-buret.
    20'
    Antony mister kula, men vinner den raskt igjen.
    22'
    Bortelaget på et lengre angrep nå før Fernandes bommer med innlegget.
    23'
    Frispark til vertene på egen halvdel.
    23'
    Evans blir for ivrig i en hodeduell på Forests side og får frispark imot seg.
    25'
    Elanga presser frem en corner for hjemmelaget.
    26'
    Gibbs-White slår inn fra høyre igjen.
    26'
    Oliveira plukker opp en ball i returrommet og banker til, men skuddet blokkeres.
    27'
    Gibbs-White slår et innlegg som går ut til 5-meter.
    28'
    Montiel slår ut til kast etter en duell med Garnacho.
    29'
    Elanga utfordrer på høyrekanten og finner Yates like utenfor feltet. Midtbanespilleren avslutter, men skuddet går langt over mål.
    31'
    Ganske rolig akkurat nå, men Forest har et liiiite overtak for øyeblikket.
    32'
    Wan-Bissaka får plutselig en gyllen skuddmulighet, men bruker for lang tid og blir blokkert.
    33'
    Mainoo får seg en trøkk etter en duell med Oliveira, men kommer seg raskt opp igjen. Foto: Reuters
    34'
    Dominguez og Wan-Bissaka trøkker til i en 50/50-duell og førstnevnte vil ha corner, men det dømmes 5-meter.
    36'
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Er ikke Rashford involvert i det hele tatt?
    Har vært nærmest usynlig som spiss til nå.
    Frispark til Forest på bortelagets halvldel.
    41'
    Gibss-White og Oliveira går for en innøvd variant, men mislykkes totalt.
    41'
    Haakon Schjølberg
    Hvorfor er ikke Høylund i troppen idag?
    Rasmus Højlund er syk.
    Ny Forest-corner.
    42'
    Inn fra Gibbs-White på venstresiden.
    43'
    Onana bokser den vekk.
    44'
    Onana slår en lang ball, men stoppes av Wood som får den midt i planeten. United må starte på nytt.
    44'
    Vi er i gang!
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    McTominay skal inn for United i andre omgang her.
    United tar avspark.
    46'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Kobbie Mainoo
    46'
    Mainoo går altså ut til fordel for McTominay.
    46'
    McTominay involverer seg umiddelbart. Gjør seg aktiv og henter ballen nede i banen.
    46'
    United vinner ballen høyt og kan kontre, men det ender med en forferdelig hælflikk fra Rashford rett til Forest-forsvaret.
    48'
    - So poor, oppsummerer tidligere United-spiller Gary Neville om den hælflikken fra Rashford.
    48'
    Så prøver Rashford å rette opp egen feil med et voldsomt returløp!
    48'
    Gibbs-White går i bakken - og deler av City Ground roper på straffe. Gibbs-White spretter fort opp og dommer gjør ingenting.
    49'
    Forest er farlig frempå! Stopper Niakhate drar ut på eventyr på venstrekanten og prøver å krangle seg gjennom. United slipper med skrekken.
    50'
    Voldsom takling, Dalot blir liggende - Forest fortsetter angrepet...
    51'
    Dalot er oppe igjen, og halter seg ned i forsvar. Forest biter seg fast utenfor feltet til United.
    51'
    Wan-Bissaka gjør en fin jobb når han vinner ballen tilbake for United - men bortelaget mister ballen i neste trekk. Forest triller ball i eget forsvar.
    52'
    Ser betenkt ut, Erik ten Hag. Liker nok ikke de han har sett de første 6-7 minuttene etter hvilen.
    52'
    Ola Aina går på et herlig raid til venstre. Parkerer Wan-Bissaka i en løpsduell, men fra dødlinjen får han ikke til et godt innlegg.
    52'
    Så går United i angrep...
    53'
    Eriksen setter opp Garnacho. Han får noen meter å løpe på før han må utfordre Niakhate. Forest-stopperen kommer seg på rett side og stopper angrepet.
    53'
    Inn: Amad Diallo
    Ut: Antony
    54'
    Slutt for Antony. Har spilt bedre kamper enn dette, brasilianeren, og Amad Diallo får sjansen istedenfor.
    54'
    STOLPEN FOR UNITED! Wan-Bissaka er fri på høyresiden og legger knallhardt inn mot 16-meteren. Der står back-kollega Dalot og banker til. Skuddet er heeeeeerlig mot hjørnet, men treffer kun stolpen. Nære på!
    55'
    Voldsomme taklinger!!!
    56'
    Gult kort til Nottingham Forest
    Morgan Gibbs-White
    Det koker på City Ground! Og det er Gibbs-White som koker mest. Først takler han McTominay med stor kraft - og i neste trekk feier han ned Evans.
    56'
    Får kun gult kort der Gibbs-White, men der var det to taklinger på rad som nesten hadde fortjent hvert sitt gule kort.
    56'
    Gult kort til Manchester United
    Diogo Dalot
    Kjefter på seg et gult kort.
    58'
    Nå er det temperatur her! Og publikum på City Ground er i full fyr!
    58'
    Varane stikker ut en fot og stopper Elanga. Frispark Forest i god posisjon.
    58'
    Raphael Varane
    Gult for sabotasje.
    59'
    Frisparket er 1-2 meter fra det høyre hjørnet av Uniteds 16-meter. En god posisjon for et innlegg for Forest.
    59'
    Gibbs-White svinger frisparket inn. United stanger unna.
    60'
    Fernandes prøver en bakromspasning mot Rashford, men han stoppes av Murillo.
    60'
    Rashford blir liggende etter duellen med Murillo.
    61'
    Vinker umiddelbart mot benken, Rashford. Ser ut som han fikk seg en trøkk i landingen etter duellen med Murillo. Mulig det er kneet som har fått seg en smell.
    61'
    Rashford er oppe og går for egen maskin. Kan han fortsette?
    62'
    Forest er i gang igjen. United med 10 mann i øyeblikket.
    63'
    Mål for Nottingham Forest!
    Nottingham Forest 1 - 0 Manchester United
    Mål: Nicolas Dominguez
    Målgivende: Gonzalo Montiel
    SÅ SCORER FOREST!!! De spiller 11 mot 10 og utnytter det umiddelbart! Montiel er langt oppe, får ballen inne i 16-meteren og spiller videre til landsmann Dominguez. Fra 10-11 meter styre han den videre ned i det venstre hjørnet!
    63'
    Hva nå, Erik ten Hag? Kameraene fokuserer på United-sjefen. Fikk seg en opptur mot Aston Villa sist - skal det bli en nedtur igjen i kveld?
    64'
    McTominay krangler seg nedover høyrekanten. Følges som en klegg av Danilo. Ender med innkast for United.
    65'
    Wan-Bissaka gjør en god jobb når han sniker seg inn i feltet. Montiel kommer til og blokkerer til corner.
    66'
    Fernandes løfter corneren høyt - og bakerst i feltet står Garnacho klar. Prøver seg på en akrobatisk volley, men den går i bakken og i en høy bue opp på toppen av målet.
    67'
    Skulle det bli Forest-seier her går United inn i 2024 på en 7.-plass i Premier League. De vil også ha en kamp mer spilt enn lagene foran på tabellen. (med unntak av Aston Villa).
    68'
    Dalot takler Elanga ute på kanten. Frispark til svensken og Forest.
    70'
    Og da brukes det god tid på frisparket.
    70'
    Den ferske Forest-sjefen, Nuno Espirito Santo, er nok meget godt fornøyd på sidelinjen. For fire dager siden ble Newcastle slått 3-1 på bortebane. Nå leder de 1-0 mot United.
    71'
    United kommer seg rundt på venstre, men innlegget er for svakt og enkelt for Turner å plukke.
    72'
    Like før Dominguez får spilt fri Gibbs-White i bakrom, men pasningen blir akkurat for lang.
    72'
    Kaptein Yates har tatt telling. Neco Williams blir gjort klar på Forest-benken.
    73'
    Spillerbytte - Nottingham Forest
    Inn: Neco Williams
    Ut: Gonzalo Montiel
    73'
    Montiel applauderes av banen. Finfin målgivende fra argentineren og en generelt god kamp.
    74'
    Garnacho dytter ned Williams i Forest-boksen. Frispark til hjemmelaget.
    75'
    United prøver og prøver, men mangler fortsatt de store sjansene. Et kvarter igjen - har de et comeback på lager? Eller drar Forest dette i land?
    75'
    Antall stemmer: 2556
    Merkelig situasjon. Turner sparker et tilbakespill rett opp i lufta, og ballen spretter en gang før han plukker den selv. Rashford er tydelig misfornøyd.
    76'
    Mål for Manchester United!
    Nottingham Forest 1 - 1 Manchester United
    Mål: Marcus Rashford
    Målgivende: Alejandro Garnacho
    UNITED UTLIGNER! De roter det til for seg selv, Nottingham Forest. Turner spiller en svak pasning om mot midten, men Garnacho lukter den. Argentineren plukker ball, drar seg mot høyre før han spiller tilbake til Rashford på venstre. Fra 14 meter bredsider han 1-1 inn i det lengste hjørnet!
    77'
    En gavepakke fra keeper Turner til United det der!
    78'
    Inn: Callum Hudson-Odoi
    Ut: Nicolas Dominguez
    Tar umiddelbart grep, Forest-sjef Santo.
    79'
    Da blir det solid action de siste ti minuttene!
    80'
    Forest slurver igjen. Er på vei fremover men mister ballen til United.
    80'
    Så kommer Forest...
    81'
    Aina får Hudson-Odoi med seg på en overlapp til venstre. Sistnevnte legger inn - men det INGEN i rødt inne i feltet.
    81'
    Forest med innkast på høyrekanten. Løfter opp stopperne, skal kastes langt...
    81'
    Men det innkastet stanges kontant unna av United-forsvaret.
    82'
    Så kan United kontre...
    82'
    Nottingham Forest 2 - 1 Manchester United
    Mål: Morgan Gibbs-White
    Målgivende: Anthony Elanga
    FOREST TILBAKE I LEDELSEN!!! Herre min hatt for noen minutter! Først kontrer United - og Eriksen får til en knallskudd på 20 meter. Turner redder bra, og Forest kjører kontra. Elanga trekker seg inn fra høyre, før han spiller Gibbs-White sentralt. Fra 16 meter prikker han ballen lekkert bort i hjørne! Onana er sjanseløs og Forest leder igjen!
    82'
    For en kamp vi har fått på tampen her!!
    84'
    Og fortsatt er det seks minutter pluss tillegg igjen!
    84'
    Euforisk stemning blant Forest da Gibbs-White satte 2-1. Og aller mest hos keeper Turner - som forærte United 1-1-scoringen.
    84'
    Alejandro Garnacho
    Frustrert nå, Garnacho, og klipper ned Gibbs-White.
    85'
    Og da tikker tiden. Forest bruker igjen god tid på frisparket.
    85'
    Gjør også klar tre bytter nå, Forest.
    86'
    Inn: Orel Mangala
    Ut: Aina Ola
    86'
    Inn: Harry Toffolo
    Ut: Danilo Oliveira
    87'
    Inn: Willy Boly
    Ut: Anthony Elanga
    87'
    Der kommer frisparket til Forest. Tok fort tre minutter det.
    88'
    Orel Mangala
    Vært på banen i 20 sekunder før han stopper en United-kontring.
    88'
    United kommer seg til en corner. Og det er feil. For Evans stusser ballen utover linjen. Uansett corner til United...
    88'
    Corneren svinges inn - rett i hendene til keeper Turner. Han legger seg rutinert oppå ball. Bruker litt mer tid nå, amerikaneren.
    89'
    Inn: Sergio Reguilon
    Ut: Aaron Wan-Bissaka
    89'
    Inne i de siste 20 sekundene av ordinær tid...
    90'
    Igjen blir et United-innlegg for dårlig - Turner kan plukke enkelt og legger seg oppå ball.
    90'
    Legges til ti minutter!
    90'
    City Ground er forbanna - med unntak av bortesvingen som jubler.
    90'+1
    Garnacho bommer på en pasning ute til venstre. Triller til utspark for Forest.
    90'+1
    Per arne
    Kan ikke dere oppgi tilleggstid
    Det står rett der nede :D Ti minutter!
    United triller ball. Ser etter en åpning. Forest med alle mann bak ballen nå!
    90'+3
    Gibbs-White får seg en smell. Dommer kalle inn legeteamet umiddelbart. Får seg en solid trøkk i duell med Evans.
    90'+3
    To bekymrede managere nede på sidelinjen nå. Espirito Santo er fryktelige nære en ny sterk seier, mens ten Hag styrer mot en ny nedtur.
    90'+3
    United roper på hands!! Klarer ikke se den ved første øyekast, men reprisen viser at den treffer Toffolo på låret.
    90'+4
    Garnacho skaffer United en corner. Fem minutter igjen av tillagt tid.
    90'+4
    Eriksen ut for å slå corneren...
    90'+5
    ÅÅ HERRE MIN HATT!!! Eriksen legger den høyt til Fernandes i retturrom. Portugiseren fyrer til på volley, via Yates og Turner må varte opp med en feberredning! Ny corner.
    90'+5
    Det forsøket fikk minnene mine tilbake til Ribbery/Robben sin corner-variant mot United i 2010. For en scoring det kunne blitt for Fernandes.
    90'+6
    Snart kun tre minutter igjen av tillagt tid.
    90'+7
    United triller ball. Forest har alle mann i forsvar.
    90'+7
    Gibbs-White sliter med å løpe nå - og ligger bare alene på topp.
    90'+8
    Diallo drar seg inn fra høyre før han rapper til med venstrefoten. Rett på keeper Turner.
    90'+8
    Ett og et halvt minutt igjen av tillagt tid.
    90'+9
    United går i angrep...
    90'+9
    Christian Eriksen
    90'+9
    Garnacho prøver å tvinge seg forbi på venstresiden - men fotfølges av Williams. Ender med at Garnacho lager frispark. City Ground jubler.
    90'+9
    30 sekunder igjen...
    90'+10
    Skal United få til et siste angrep??
    90'+10
    Siste mulighet...
    90'+10
    Garnacho løfter inn - Turner kommer ut, mister ballen, men får fort lagt seg oppå den igjen.
    90'+10
    Det var vel siste mulighet for gjestene?
    90'+11
    Neida, dommer lar spillet gå litt til.
    90'+11
    United angriper.... Ender med et halvgreit forsøk fra Eriksen. Det var vel siste sjanse for United?
    90'+11
    Det er slutt!
    90'+11
    For en kamp dette ble! Etter en time uten scoring fikset Dominguez 1-0 til hjemmelaget - før Marcus Rashford banket inn 1-1 etter 77 minutter. Da tok det ordentlig fyr - både med taklinger og innsats! Åtte minutter før fulltid curlet Morgan Gibbs-White inn 2-1-seier for Forest. En drømmestart på jobben for Forest-manager Nuno Espirito Santo, mens Erik ten Hag går på en ny nedtur etter å ha fått en opptur mot Villa sist. Takk for følget, og fortsatt god kveld!