Tettey (sm)74'
Iversen90'+1
2-2

Velkommen til toppoppgjør mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal Stadion.
    Rosenborg har spilt 28 hjemmekamper på 16.Mai siden 1969. I 69- startet de med å slå Skeid 4-0, men det ble ikke faste kamper på dagen før nasjonaldagen, før i 1981. Rosenborg hadde en utsatt kamp mot Fredrikstad, og de fant ut at det var passende å legge den til 16.Mai. Rosenborg vant 4-2 med 15033 tilskuere på tribunen, og der startet tradisjonen med 16.Mai-kampene.
    Rosenborg har en god statistikk å vise til når det gjelder 16.kampene. På 28 kamper står de med 19 seire, seks uavgjorte og tre tap. Når det gjelder dagens motstander, Molde så har de besøkt Lerkendal-gresset to ganger. Romsdalingene ble slått 3-1 i 1984. Revansjen fikk de i 2004 da trønderne ble sendt av banen med 0-2 tap på eget gress.
    Lerkendals høyeste 16.mai publikumstall kom i 1994. 27661 tilskuere så Rosenborg banke Tromsø hele 5-0.
    Rosenborgs Roar Strand har tidligere spilt for Molde. Melhus-gutten som kom til Rosenborg fra Nardo som 19-åring i 1989 opplevde å slite benken på Lerkendal i 92-sesongen. Dermed ble det overgang til Molde FK i 1993 hvor han spilte alle 22 serie-kampene og scoret ni mål, før han returnerte til fast plass på Lerkendal og attpåtil ble landslagsspiller.
    Espen Berntsen fra Vang dømmer kveldens toppoppgjør.
    Marek Sapara har slitt med en vond ankel, men blir sannsynligvis klar. Per Ciljan Skjelbred er også friskmeldt etter hodesmellen mot Fredrikstad.
    Hos gjestene må Kristoffer Paulsen Vatshaug sone for gule kort, mens Valter Tomaz Junior er uaktuell grunnet muskelskade. Tidligere Vålerenga-spiller Thomas Holm er langtidsskadd.
    Tilsvarende kamp ifjor endte med 3-1 seier til trønderne.
    Rosenborg har spilt 29 seriekamper mot Molde på Lerkendal siden 1974. Hjemmelaget har vunnet 18 ganger, spilt uavgjort tre ganger og tapt åtte ganger. Målforskjellen er 54-29 i Rosenborgs favør.
    Rosenborg er ubeseiret hittil i sesongen. Laget har spilt fire hjemmekamper som har endt med to seire og to uavgjorte.
    Gjestene fra Romsdalen har spilt fire bortekamper hittil i årets sesong. Kjell Jonevrets menn står overraskende med full pott etter fire bortekamper.
    Rosenborg leder tabellen med 18 poeng etter åtte spilte kamper. Molde ligger hakk i hæl på andreplass med 16 poeng etter like mange kamper.
    Roar Strand er syk og er ikke med i troppen. Didier Konan Ya kommer inn i troppen.
    Marek Sapara starter kveldens kamp på benken. Trond Olsen spiller fra start.
    Det er glimrende spilleforhold på Lerkendal. Stadion er i ferd med å fylles og alt er klart til toppoppgjør her i Trondheim.
    Lerkendal er utsolgt, for første gang i år.
    Tornekrattet har nesten fylt opp hele bortetribunen, mens Kjernen-publikummet er i storform og synger og hoier.
    Torstein Flakne og Dag Ingebrigsten varmer opp Lerkendal-publikummet nå. Stor stemning på Lerkendal i øyeblikket.
    Voldsom piping fra Kjernen-publikummet når Moldes startoppstilling leses opp.
    Hjemmelaget sparker igang kampen.
    1'
    Hoseth feller Skjelbred midt på banen. Voldsom pipekonsert fra hjemmepublikummet.
    2'
    Rosenborgs første avslutning på mål. Tettey avslutter på volley fra tjue meter. Utenfor.
    2'
    Molde prøver seg på en kontring, men upresist pasningsspill gjør at Stadsgaard mesterlig rydder opp.
    4'
    Dorsin får ballen på venstrekanten. Drar enkelt av Biram Diouf før han slår ut til Tettey som skyter. Like utenfor.
    4'
    Trond Olsen lader kanonen. Fyrer av fra 30 meter. Noen meter til side for mål.
    5'
    Lustig slår opp mot Iversen som bryster ned til Olsen. Olsen forsøker et innlegg, men det ligner mer et skudd og ballen går langt utenfor. Svakt av nordlendingen.
    6'
    Berg Hestad feller Olsen stygt bakfra. Ufint av Romsdalingen. Intet kort.
    7'
    Biram Diouf får ballen på høyrekanten. Slår et elendig innlegg bak mål.
    8'
    Lustig prøver en lang høy ball frem mot Prica. Upresist. Utspill fra Jan Kjell Larsen i Molde-buret.
    9'
    Lustig slår inn fra høyre. Molde klarerer unna.
    10'
    Lustig gir til Iversen som prøver å tre gjennom til Olsen. Vanskelig å nå gjennom der. Larsen plukker ballen.
    11'
    Rosenborg har åpnet best og har et solid spillemessig overtak på kampen.
    11'
    Prica viser seg frem på høyrekanten. Drar av Rindarøy flere ganger før han slår hardt inn. Forren stupheader til corner.
    12'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Steen header ballen rett opp i lufta. Tettey fanger andreballen og prøver å smelle ballen imål, men skuddet blokkeres.
    12'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Kjempesjanse til Molde. Jarstein får fistet corneren unna, men ballen havner i føttene på Biram Diuof som smeller til. En Rosenborg-spiller står på streken og redder ballen. Nære på for Romsdalingene der.
    13'
    Dorsin lager frispark i duell med Biram Diuof på høyrekanten. Fin innleggsposisjon.
    15'
    Mål for Molde!
    Rosenborg 0 - 1 Molde
    Mål: Vegard Forren
    Målgivende: Magne Hoset
    Keepertabbe av Rune Almenning Jarstein. Jarstein prøver å gå ut i feltet å bokse, men er langt unna ballen. Kil/Hemne-gutten Vegard Forren stiger til værs og header ballen i det tommet målet.
    15'
    Trond Olsen
    Molde klarerer unna.
    17'
    Skjelbred får seg en skikkelig trøkk når han sklir inn i en Molde-forsvarer for å vinne ballen. Det så forferdelig vondt ut. Ligger nede og vrir seg i smerte.
    21'
    Skjelbred er overraskende raskt oppe på beina igjen. Unggutten fra Lade tusler av gresset for å komme til hektene igjen.
    21'
    Biram Diouf løper fra Dorsin i en løpsduell på høyrekanten. Slår perfekt inn foran mål. Rosenborg får klarert.
    23'
    Gult kort til Rosenborg
    Skjelbred er tilbake på banen igjen og spiller gjennom Prica. Prica er alene med Kjell Larsen, men ballen er litt upresis og Prica prøver å gjøre akkurat som Skjelbred gjorde i forrige duell. Nemlig å skli inn i Jan Kjell Larsen. Denne gang går det utover Molde-keeperen. Larsen får behandling ute på gresset nå.
    24'
    Molde har kommet mer med i kampen nå, naturligvis.
    26'
    Olsen spiller gjennom Prica. Linjedommeren holder flagget oppe. Tvilsom dommer-avgjørelse.
    27'
    Annan lager frispark i duell med Hoseth på venstrekanten. Farlig innleggsposisjon.
    27'
    Ivers header unna.
    28'
    RBK prøver på en kontring, men det blir blåst for offside, nok en gang. Denne gang virker avgjørelsen mer riktig.
    28'
    Iversen blir spilt opp. Demper ballen på brystet før han tupper ballen gjennom til Olsen som står i offside, uheldigvis for hjemmelaget.
    30'
    Rosenborg sliter med spillet sitt nå.
    31'
    Tettey spiller inn til Skjelbred som gir til Olsen. Olsen spiller til Dorsin som står i offside.
    33'
    Gult kort til Molde
    Magne Hoset
    Hoseth er ufin i en duell med Iversen.
    33'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alejandro Lago
    Ut: Vadim Demidov
    Demidov må ut med skade. Lago overtar.
    33'
    Biram Diouf får gult i en duell med Annan. Fortjent gult kort.
    34'
    Mota vil diskutere avgjørelsen. Voldsom krangling ute på banen.
    35'
    Annan får også det gule, etter kranglingen.
    36'
    Hjemmelaget sliter med kreativitet og offensiv samhandling, som Nils Arne ville ha sagt.
    37'
    Lang ball over til Olsen på venstrekant. Olsen misser når han skal ta seg forbi Andreasson. Utspill.
    40'
    Tettey gir til Olsen på venstrekanten. Olsen slår inn. Molde klarerer.
    40'
    Stadsgaard slår en elendig pasning, men ryddegutt Annan ordner opp.
    42'
    Trond Olsen
    Rosenborg avslutter utenfor. Utspill.
    44'
    Det er lagt til minimum fire minutter i første omgang.
    45'+1
    Rosenborg presser på nå, men Forren rydder mesterlig opp.
    45'+1
    Olsen skyter fra distanse. Langt over mål.
    45'+2
    Biram Diuof i duell med Dorsin på høyrekanten. Prøver et tidlig skudd fra skrått hold. Like utenfor.
    45'+3
    45'+4
    Espen Berntsen blåser for pause akkurat da hjemmelaget får corner. Publikum piper.
    Rosenborg åpner best det første kvarteret og Molde har mer enn nok med å forsvare seg. Molde er heldige som får headet inn leder-målet. Jarstein tabber seg ut ved scoringen og dermed får Molde et mentalt overtak som de benyttet seg godt av utover i omgangen. Rosenborg har slitt med spillet sitt etter scoringen. Virker en smule rystet, dagen før nasjonaldagen.
    45'
    Molde sparker igang andre omgang.
    46'
    Thioune får frispark på høyrekanten. Ti meter inn på hjemmelagets halvdel.
    47'
    Jarstein plukker.
    47'
    Skjelbred feller Forren. Frispark til Molde på venstrekanten.
    48'
    Kjempesjanse for Rosenborg og Trond Olsen. Iversen får ballen og spiller ut til Olsen som drar med seg ballen inn mot mål og skyter knallhardt i stanga. Ballen kommer tilbake til Olsen som skyter sitt andre forsøk like utenfor. Utrolig at det ikke står 1-1.
    50'
    Olsen slår inn fra venstre. Iversen må gå noen skritt bakover for å heade. Enkelt for Larsen.
    52'
    Annan slår tidenes verste tversoverpasning på 25 meters hold. Ballen havner rett i føttene på Pate Diouf som plutselig er på perfekt skuddhold. Pate Diouf skyter høyt over. Svakt forsøk.
    53'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Molde
    Mål: Trond Olsen
    Kjempespill av hjemmelaget. Iversen hopper over ballen og Tettey fyrer av et skudd med venstreslegga. Larsen må gi retur. Olsen er raskt på plass og putter returen enkelt i mål.
    54'
    Magne Hoset
    Stadsgaard header unna. Olsen klarerer videre.
    56'
    Dorsin slår inn fra venstre. Molde klarerer til innkast.
    57'
    Rosenborg setter fart. Prica drar en skuddfinte på 30 meters hold. Svensken får ballen for langt fremfor seg og Molde overtar.
    59'
    Magne Hoset
    Ballen går gjennom hele feltet. Sapara får etterhvert klarert unna.
    60'
    Olsen slår en perfekt pasning fra høyre til venstre, mot Prica. Prica står dessverre i offside, ifølge dommertrioen.
    62'
    Dorsin og Olsen kombinerer fint på venstrekanten. Sistnevnte slår inn mot Prica. Litt for høyt og Molde klarerer.
    63'
    Tettey pådrar seg frispark i duell med Thioune ti meter inn på hjemmelagets halvdel.
    64'
    Hoseth slår inn i feltet. Jarstein plukker, men blir angrepet og mister ballen. Berntsen dømmer korrekt frispark til Rune Almenning Jarstein.
    65'
    Kjempesjanse til hjemmelaget. En kombinasjon av Slovakia og Sverige er nære på å gi Rosenborg 2-1. Iversen spiller ut til Sapara som slår perfekt inn til Prica som header like utenfor.
    67'
    Pape Pate Diouf
    Pate Diouf er ufin i hodeduell med Lustig.
    67'
    Frispark til Rosenborg på venstrekanten.
    70'
    Forren header unna til en Rosenborg-spiller som på ny slår inn foran mål. Denne gang er det ingen sorte og hvite inn foran mål. Utspill.
    70'
    Thioune skyter fra 25 meter. Ballen ender på rad 9 oppe på tribunen.
    71'
    Flott spill av hjemmelaget. Lustig gir til Sapara som spiller vegg med Skjelbred. Sapara slår inn foran mål. Larsen plukker enkelt.
    73'
    Innbytter Gjerde får gult kort når han feller Olsen på venstrekanten.
    74'
    Hoseth klarerer.
    74'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Rosenborg 1 - 2 Molde
    Mål: Alexander Tettey
    Molde kontrer. Biram Diouf får ballen og er alene med Jarstein. Jarstein redder avslutningen fra kloss hold, men må gi retur. Returen ender i beina på Tettey og i mål.
    74'
    I dette øyeblikk leder Molde serien ett poeng foran Rosenborg.
    77'
    78'
    Molde klarerer.
    78'
    Molde kontrer igjen. Hoseth får en litt upresis ball å jobbe med og Rosenborg får ryddet opp. Rosenborg må passe seg nå.
    79'
    Frispark til hjemmelaget på nesten 40 meters hold.
    79'
    Sapara står klar.
    79'
    Olsen skyter i muren.
    80'
    Trond Henriksen står på sidelinjen og gir instruksjoner til kroatiske Dario Zahora. Rosenborg må ha mål nå.
    80'
    Inn: Dario Zahora
    Ut: Trond Olsen
    82'
    Iversen skyter fra drøye tjue meter. Over mål.
    83'
    Sapara slår inn fra høyre. Zahora header via Larsen og til corner.
    84'
    Marek Sapara
    Lago header utenfor.
    84'
    Dagens tilskuertall er 21597.
    86'
    Stor mulighet til Molde. Biram Diouf header like utenfor på et innlegg fra høyre.
    86'
    Magne Hoset
    Går over alle sammen.
    87'
    Magne Hoset
    Gjerde header like over.
    88'
    Rosenborg-frispark. Prica dyttes i ryggen av Berg Hestad og Forren.
    89'
    30 meters hold. Sapara gjør seg klar.
    89'
    Nære utligning for hjemmelaget. Forsøket fra slovaken stryker stanga.
    90'
    Rosenborg 2 - 2 Molde
    Mål: Steffen Iversen
    Målgivende: Alejandro Lago
    Rosenborg-spillerne kriger inne i boksen etter et innlegg. Ballen havner til slutt hos Iversen som banker inn utligningen.
    90'+1
    Iversen prøver et skudd fra tjue meter. Utenfor.
    90'+2
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+3
    90'+4
    Berntsen er fair. Blåser av idet Molde får hjørnespark. 2-2 på Lerkendal. Rosenborg kriger inn utligningen på overtid og det er fortjent. Rosenborg er fortsatt ubeseiret på hjemmebane, mens Molde er ubeseiret på bortebane. Rosenborg feirer 17.Mai på tabelltopp, to poeng foran Molde.