Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til Lerkendal Stadion og oppgjøret mellom Rosenborg og Sarpsborg 08!
    Bortelaget er i skrivende stund ute på den meget grønne gressmatten som ligger delvis badet i sol. Med andre ord bør guttene fra Østfold være fornøyd med spilleforholdene i dag, selv om det ikke er kunstgress det spilles på.
    RBKs lag er allerede offentliggjort, og keeper Alexander Lund Hansen må stå over etter å ha fått seg en smell i hodet på trening. Alexander Sørloth er febersyk, mens Tore Reginiussen er tilbake. Morten Gamst Pedersen sliter med lysken, og starter på benken i dag.
    Det betyr at for RBK starter Daniel Örlund i mål med Jonas Svensson og Mikael Dorsin på backene, mens Tore Reginiussen og Stefan Strandberg er stoppere. Ole Selnæs tar den sentrale midtbanen med Mike Jensen og Mikkel Diskerud som indreløpere. Jørgen Skjelvik flyttes opp til venstrevingen mens Pål Andre Helland spiller på motsatt side med Alexander Søderlund som spydspiss.
    Hjemmelaget er med i kampen om spill i Europa neste år, og bør vinne i dag for å henge med. Heldigvis for trønderne tapte både Strømsgodset og Vålerenga poeng i sine kamper denne runden, noe som åpner for at RBK kan tette luken noe. Før dagens kamper ligger RBK på femteplass med 33 poeng på 20 kamper, noe som er fire poeng bak Strømsgodset på tredjeplass.
    Sarpsborg 08 har gått fra nedrykksstrid i fjor til en relativt trygg plassering i år, til tross for at de er enig med hovedtrener Brian Deane om å avslutte samarbeidet etter sesongen. Med sine 25 poeng på 20 kamper befinner de seg på en fin niendeplass med fem poeng ned til kvalikplass, og ytterligere ett poeng til nedrykksplass.
    Lagene har ikke all verdens av tidligere møter, all den tid denne versjonen av Sarpsborg er relativt ung. Fem oppgjør er det blitt, alle siden 2011, og RBK har vunnet alle med unntak av uavgjortkampen i det omvendte oppgjøret denne sesongen. Jonas Svensson ga trønderne ledelsen, men Kristoffer Tokstad utlignet og fastsatte sluttresultatet til 1-1. Tilsvarende oppgjør i forrige sesong vant RBK med hele 4-2. Nicki Bille Nielsen satte inn to mål før S08 utlignet ved Magnus Sylling Olsen og Gudmundur Thorarinsson. Deretter satte Tarik Elyounoussi inn et nytt ledermål før Bille fullførte sitt hat-trick like før slutt. Det er lov å håpe på en målfest også i dag, oppgjørene mellom disse lagene har produsert 21 scoringer på fem møter. Dog er det en nedadgående kurve, med fire, seks og seks mål i de tre første kampene, mens det har blitt tre og to på de to siste.
    Per Ivar Staberg er dagens hoveddommer. Han har med seg Harald Strand og Geir-Oskar Isaksen på linjene, mens Rikard Haugen Lyng er fjerdedommer.
    Det er i øyeblikket lite folk å spore på tribunene på Lerkendal. Det kan være grunnet åpningen av 'Nils Arnes Plass' utenfor stadion. Det som tidligere var kjent som 'Borggården' har nå fått nytt navn. I den anledning er det vel bare passende at sjefen sjøl er til stede og at dagens ballgutter er fra Orkla IL, Nils Arne Eggens moderklubb og klubben han per i dag er hovedtrener for. For ordens skyld er det neppe A-laget fra 3. divisjon som kommer til å løpe rundt etter fotballene, men heller barn og ungdom fra den aldersbestemte breddedelen av klubben.
    S08 har gjør hele fem bytter siden hjemmetapet for Molde i forrige serierunde. Ut går Ole Heieren Hansen, Olav Øby, Kristoffer Tokstad, Tom Eirik Breive og Oliver Feldballe. Inn kommer kaptein Kjetil Berge, Martin Thømt Jensen, Martin Wiig, Steffen Ernemann og Bojan Zajic. Det betyr også at S08 kommer ut i en 3-4-1-2-formasjon med Nordvik, Berge og Thømt Jensen som stoppere, Kronberg og Thomassen som vingbacker, Thórarinsson og Ernemann sentralt, mens Zajic ligger bak spissene Wiig og Castro.
    Hvis vi tar en titt på formtabellen ser vi at RBK har tapt tre av de fire siste kampene. Samtidig har S08 tatt ett poeng på sine tre siste kamper, så dette kan ikke sies å være to formlag som møtes. Samtidig har S08s poeng kommet på en vanskelig bortebane med 2-2 mot Vålerenga, mens det siste tapet var hjemme for den suverene serielederen (-mesteren?) Molde. RBK har også møtt Molde med tap, mens de også fikk stryk av Stabæk med 4-1 på bortebane. Seieren kom mot Start her på Lerkendal etter at de snudde 0-2 til 3-2. Sarpsborg 08s siste bortetap kom 12. juni i oppgjøret mot Haugesund, noe som betyr at guttene fra Olavs By er solide på reise i for tiden.
    Etter å ha fått klar tilbakemelding fra en lokalpatriot: Nils Arne Eggens moderklubb er Orkdal IL. Orkla FK er resultatet av sammenslåingen mellom Ordal IL og Orkanger IF. Viktig med korrekt fakta, og nå er dette rettet opp.
    Kampen har startet
    RBK starter med ballen og spiller med sola i øynene i første omgang. Det vil si, keeper Örlund har sola så midt i ansiktet som det er mulig å komme.
    1'
    Skjelvik er på farten på kanten, men Berge stenger av løpebanen og skjermer ballen til utspill fra mål.
    2'
    Selnæs spiller en tversoverpasning det lukter svidd av, og gir bort ballen til Wiig. Han setter fart og tar med seg Castro, men leiesoldatens skudd går i blokka. Zajic får deretter ballen, men da er RBK tilbake i balanse og avverger.
    3'
    Stopp i spillet når både Zajic og Selnæs ligger nede etter en kollisjon.
    4'
    Begge spillerne tar seg til hodet i det de reiser seg, men det ser ut til at begge kan fortsette etter å ha mottatt behandling på banen.
    4'
    Stor RBK-sjanse når Skjelvik bryter seg gjennom to mann på midten. Ernemann tar tak i skjorta hans, men klarer ikke å stanse hurtigtoget. Staberg gir fordel og Skjelvik kommer frem til 16-meteren før han slipper til Mix. Han må kaste seg frem for å skyte, og ballen flyr over mål.
    6'
    Helland holder på å snappe en svak pasning fra Thømt Jensen i retning Berge, men S08-kapteinen kommer først på ballen i aller siste liten.
    7'
    Søderlund tar med seg ballen på hodet og ser at Skjelvik har masse rom foran seg. Pasningen er altfor dårlig, og Berge avskjærer. En presis avlevering der, og vingen er gjennom på mål.
    8'
    Zajic støter opp i Dorsin og lager frispark 20 meter inn på egen halvdel. RBK flytter opp.
    9'
    Helland slår inn, men det er vanskelig å vurdere om han prøver å legge inn eller en frekk avslutning. Uansett går ballen et stykke til side for den nærmeste stolpen og ut til utspill fra mål.
    10'
    Thomassen kommer til innlegg, men Strandberg header unna foran Wiig.
    11'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Gudmundur Thorarinsson
    Ballen går over Strandberg og kommer inn igjen, men Örlund har kontroll. Blir forstyrret av en mann like foran seg, men han blir uansett avvinket for offside.
    11'
    Helland får servert Søderlund i boksen. Spissen avslutter fra skrått hold, men får ikke all verdens til klem på skuddet. Kongshavn redder enkelt.
    12'
    Svensson legges ned av Thórarinsson og får frispark helt ute på høyrekanten.
    13'
    Helland slår inn, men Ernemann bryter og starter en kontring. Kronberg finner Castro foran mål, men han bruker for lang tid på å avslutte, og RBK blokkerer. Farlig.
    14'
    Selnæs prøver et gjennomspill mot Skjelvik, men Kongshavn snapper enkelt.
    14'
    Jensen stjeler ballen fra Thømt Jensen og kontrer. Felles utenfor hjørnet av 16 og får frispark.
    15'
    Helland slår inn, men Kongshavn bokser unna. RBK beholder ballen.
    15'
    Helland med nytt innleggsforsøk, men Wiig blokkerer til corner.
    15'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Ballen lander hos Søderlund, men Thomassen klarer å hindre en avslutning. Viktig.
    16'
    Mix får ballen på 30 meter og masse rom. I stedet for å skyte blir det minst én touch for mye og indreløperen må vende opp. Helland får skyte, men med høyrefoten blir det til et skudd godt utenfor.
    17'
    Selnæs vender spillet med en nydelig pasning ut på kant. Svensson tar med seg ballen og forsøker en stikker uten følsomhet. Utspill fra mål er resultatet.
    18'
    Wiig får Reginiussen i ryggen på et langt oppspill og tar så tak i stopperen og river ham i bakken. Begge får seg en kilevink, og RBK får frisparket.
    20'
    Dorsin prøver å tre til Skjelvik, men pasningen er for hard og Berge kan enkelt skjerme den ut over dødlinja.
    21'
    Thomassen kommer på løp på venstrekanten og får også ballen. Innlegget er derimot for høyt, og går over hele feltet.
    21'
    Svensson er på farten på høyresiden. Corner.
    22'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Kongshavn kommer ut og fanger komfortabelt.
    22'
    Helland kjører tunnelpasning gjennom Thømt Jensen og finner Dorsin. Hans innlegg fra dødlinja blokkeres til corner.
    23'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Søderlund river seg løs på råsterkt vis, men headingen går til side for stolpen. Sterk prestasjon, men det blir for vanskelig å score under så hardt press.
    23'
    S08 er på farten, mens samspillet mellom Wiig og Castro lugger. RBK klarerer.
    24'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Bojan Zajic
    Nordvik møter ved første stolpe, men Reginiussen kommer først frem og stanger unna.
    24'
    Castro vender vekk Strandberg på midten, men Selnæs ligger i sikring og spiller til egen keeper. Der kunne Castro kommet alene med keeper.
    26'
    Helland hekter Thórarinsson og lager frispark nede ved S08s cornerflagg.
    26'
    Dorsin slår inn fra venstre, men innlegget går bak mål.
    27'
    Jensen vender vekk Ernemann før han legger inn. Skjelvik bryster ballen ned til Helland som legger igjen, men avslutningen med yttersiden av foten til Skjelvik er ikke akkurat noe å skrive hjem om.
    29'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Pål André Helland
    Helland skjærer inn fra høyrekanten og skyter fra hjørnet av 16. Skuddet er hardt, men har retning mot keeper helt til Søderlund kaster seg frem og setter tåa til ballen. Kongshavn er utspilt, og må stå og se på at ballen smetter inn ved det nærmeste hjørnet.
    29'
    Selnæs faller i det han fører ballen fremover. Lander på ballen med hånda, og avblåses for hands.
    31'
    Selnæs slår en feilpasning ut av denne verden, og holder på å spille Castro gjennom på mål. Midtbanespilleren setter på turboen og retter selv opp feilen. Det er helt utrolig svakt å slå bort den ballen der.
    32'
    Castro blir liggende etter taklingen fra Selnæs, og mottar nå behandling på matta.
    32'
    I forkant av Selnæs' balltap hadde RBK en brukbar mulighet etter fint samspill mellom Mix, Skjelvik og Dorsin. Sistnevntes innlegg ble derimot stanget unna av Berge.
    33'
    Spillet fortsetter, og det gjør nok straks Castro også.
    34'
    Zajic kommer seg løs fra Selnæs og tar med seg Thórarinsson. Han legger igjen til Ernemann som stikker ballen mot Castro, men spissen klarer ikke å ta den med seg.
    37'
    Skjelvik setter på turboen og fosser inn i feltet. Fra skrått hold skyter han i nettveggen.
    37'
    S08 spiller seg ned til dødlinja ved hjelp av Zajic. Han slår hardt og lavt inn foran mål, men RBK klarerer til corner.
    38'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Bojan Zajic
    Nordvik treffer ballen med hodet etter å ha løpt seg fri i feltet, men stusser ballen på tvers av mål og ut til innkast på motsatt side.
    38'
    Svensson kjører en klarering rett i beina på Zajic. Han tar med seg Reginiussen på løpetur, men kommer seg ikke løs. Corner.
    39'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Bojan Zajic
    Klareres til ny corner ved første stolpe.
    39'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Bojan Zajic
    Berge setter foten til ballen ved første stolpe, men klarer ikke å sette den mot mål. Utenfor.
    39'
    Mix slår i bakrom mot Skjelvik, men han er i offside. Uansett kommer Kongshavn ut og fanger ballen først.
    41'
    Wiig slår Strandberg i en hodeduell, men Svensson ligger i sikring. RBK tar over.
    41'
    Thomassen og Thórarinsson hælsparker ballen mellom hverandre på kanten. Pent.
    42'
    Skjelvik setter fart langs venstrekanten, men Thømt Jensen avskjærer løpebanen og tvinger Skjelvik til å rive ham ned. Frispark.
    43'
    Søderlund spiller hjemover, men Wiig snapper ballen. Selnæs rydder opp.
    43'
    Svensson legger igjen til Strandberg og setter fart inn i boksen. Pasningen tilbake er nesten perfekt, men hurtige Nordvik kommer et lite millisekund før Svensson på ballen. Det ender med at Svensson løper ned Nordvik og lager frispark.
    44'
    Nesten for RBK. Søderlund er på farten, men sliter litt med touchen utenfor 16. Vender opp og ser at Jensen kommer stormende i midten. Han skyter på direkten, men danskens skudd stryker stolpen og går utenfor.
    45'
    Det legges til to minutter i første omgang.
    45'+1
    Jensen bryster ballen rett i beina på Zajic som så spiller opp til Castro. Han misser på touchen, og Strandberg avverger.
    45'+1
    Ny sjanse til RBK. Helland får ballen i boksen, vender vekk en forsvarer og skyter mot det lengste hjørnet, men ballen passerer utenfor stolpen.
    45'+1
    Det er så nært! Jensen hamrer til fra langt hold, og Kongshavn mister ballen i feltet. Søderlund er etter returen, men blir slått av Berge i siste liten!
    45'+2
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Over Kongshavn som kommer ut og bommer. Ballen lander på hodet til Søderlund, men Berge hindrer nok en gang spissen fra å score.
    45'+3
    Pause
    45'+3
    Det er pause på Lerkendal i en kamp som er styrt av hjemmelaget. Det tok litt tid før vi fikk målet, og det etter en periode hvor det var jevnt. Etterhvert åpnet kampen seg mer, og begge lag kunne scoret. S08 burde utnyttet RBKs mange balltap bedre, mens RBK har tre dels brukbare, dels meget gode sjanser til å øke ledelsen. S08 virker villige til å ofre mer etter at de kom under, og dermed ligger det til rette for en underholdende andreomgang.
    Dagens største jubel kommer når Nils Arne Eggen entrer matta. Trampeklapp til 'Kongen av Lerkendal' gir maks score på frysningsskalaen.
    2. omgang
    45'
    S08 starter med ballen i andre omgang.
    46'
    Zajic tar ned ballen og avslutter i feltet. Örlund redder enkelt.
    46'
    Søderlund er på farten, men Kongshavn kommer ut og fanger på 15 meter.
    46'
    Helland kjemper seg fri fra Thomassen og går i bakken. Frispark ute ved sidelinja.
    48'
    Frisparket er dårlig slått, men en tilsvarende klarering gir Helland sjansen på ny. Dribler seg ned til dødlinja og slår inn, men ballen lander på nettaket.
    49'
    Dorsin mister ballen til Zajic som setter fart. Svensson rydder opp i to omganger og setter i gang en kontring. Helland spiller vegg med Selnæs, men uten at de klarer å bryte gjennom.
    51'
    Kronberg trer oppover, men uten adresse. RBK tar over.
    52'
    Dorsin slår inn, men Nordvik stanger unna.
    53'
    Søderlund tar et realt returløp og vinner ballen. Staberg mener det skjer med ulovlige midler, og gir S08 et frispark.
    54'
    Svensson slår inn fra høyre og Søderlund stusser bakover. Der kommer Skjelvik fullstendig umarkert på bakre stolpe, men på uforklarlig vis setter han ballen til side for den lengste stolpen.
    56'
    Stopp i spillet når Nordvik ligger nede med skade.
    56'
    Nordvik er oppe igjen og spillet fortsetter.
    56'
    Mix gir til Søderlund som setter fart rettvendt. Thømt Jensen støter opp i helt rett øyeblikk og vinner duellen.
    57'
    Thomassen og Thórarinsson kombinerer før Zajic får ballen. Han rettvender seg og skyter fra langt hold, men skuddet går et stykke over mål.
    58'
    Kronberg blir litt alene mot overmakten når han prøver å skubbe unna både Selnæs og Reginiussen. Sistnevnte skjermer ballen inn til utspill fra keeper.
    59'
    Skjelvik blir for snill når Ernemann støter opp i ham, og taper duellen. Ernemann får slått en stikker mot mål, men Örlund er våkent fremme og plukker.
    60'
    Castro slår inn, men Reginiussen vinner duellen. Ballen lander så hos Zajic, men igjen rydder Reginiussen opp.
    61'
    Kronberg drar seg forbi Selnæs nede ved dødlinja, men Dorsin ligger i sikring og stanser offensiven. Kronberg river til seg ballen igjen, men får bare satt den i nettveggen.
    62'
    Örlund sender avgårde et fælt utspill som Wiig snapper, men uten at det får konsekvenser.
    63'
    Zajic skyter fra langt hold. Blokkeres til corner.
    63'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Gudmundur Thorarinsson
    Thømt Jensen stiger til værs, men får ikke stusset ballen mot mål. S08 holder trykket oppe, men to innlegg senere havner ballen hos Örlund.
    63'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Tobias Mikkelsen
    Ut: Pål André Helland
    64'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Riku Riski
    Ut: Jørgen Skjelvik
    64'
    Thømt Jensen mener seg forulempet i situasjonen hvor Örlund fanget ballen i forrige innlegg, men uten å få gehør.
    65'
    S08 spiller mye fin fotball nå, og tvinger RBK til å jobbe hardt. Thomassens innlegg stanges unna i feltet.
    66'
    Strandberg støter opp i ryggen på Zajic og lager frispark midt på egen halvdel.
    67'
    Svensson forlenger Zajics frispark, og holder på å servere Castro på bakre stolpe. Spissen når akkurat ikke frem, og RBK slipper med skrekken. Der blir vel også S08 snytt for et hjørnespark.
    68'
    Jensen spiller bort ballen og sender Castro rettvend mot mål. Han klarer ikke å komme seg løs, og må ta med seg støtte bakover. Da kommer RBK tilbake på riktig side av ballen og i balanse.
    69'
    Mix presses hjemover av Ernemann, men klarer å vende vekk midtbanemannen. Deretter tar hen med seg Dorsin som spiller fri Riski på kanten. Han setter fart og skjærer inn i banen før han skyter fra drøyt 20 meter, men Kongshavn redder greit.
    71'
    Dorsin kommer til innlegg fra dødlinja og Mikkelsen kommer stormende inn i feltet. Han får derimot ikke avsluttet, og drar seg ned til dødlinja selv. Dansken får ballen inn i feltet, men Kongshavn plukker opp.
    72'
    Mix stjeler ballen fra Ernemann og Riski kommer rettvendt igjen. Skyter på ny fra langt hold, men denne gangen blokkeres skuddet til corner.
    72'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Kongshavn er igjen ute og bommer, men slipper nok en gang med skrekken når ballen skrur hele veien ut over dødlinja.
    73'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Martin Jensen
    73'
    Feldballe stusser langs linja til Castro, men han sklir og ballen spretter til innkast.
    74'
    RBK småspiller i eget forsvar, og Örlund er nær ved å forære ballen til en motspiller. Reginiussen er hurtig nok til å rette opp og å avverge.
    75'
    Riski skjærer inn fra venstre og tar med seg Jensen. Han spiller seg inn i feltet, men Kongshavn kommer ut og fanger ballen like foran beina på dansken.
    76'
    Søderlund prøver å tre gjennom til Riski på løp, men pasningen avskjæres.
    76'
    Castro snapper ballen fra Selnæs som loggfører nok en ballmist på egen halvdel. Spissen setter fart og drar bort Strandberg før han møter veggen i Reginiussen.
    77'
    Svensson kommer på løp på høyrekanten og Feldballen gjør et oppriktig forsøk på å renne ham i senk. Kaster seg i ryggen på backen uten at det stanser ham. Innlegget er derimot ikke av like bra kvalitet.
    78'
    Mikkelsen slår inn på den første touchen, og ballen er nær ved å nå frem til flere medspillere i feltet, men alle er akkurat ikke lang nok i beina til å nå frem.
    78'
    Riski prøver et innlegg fra dødlinja, men stanses av Tokstad.
    79'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Strandberg kommer nesten til avslutning, men en meget god inngripen av Nordvik hindrer en potensiell scoring.
    79'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    80'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Ole Selnæs
    Selnæs sender corneren på hodet til Søderlund som har løpt seg fri utenfor første stolpe. Med et perfekt utført hodestøt stusser han ballen bakover og inn ved den lengste stolpen.
    80'
    Berge slår langt mot Thomassen som kommer seg foran Svensson, men Strandberg gjør sikringsjobben og klarerer.
    82'
    Thórarinsson slurver med avleveringen til Zajic og han mister ballen. RBK kan starte en kontring, men Jensens pasning er for upresis. S08 tar over igjen.
    83'
    Ellevill RBK-sjanse! Thórarinsson mister ballen og RBK fosser i angrep. Ballen går fort i lengderetning og Mikkelsen spiller fri Riski foran mål. Han skal enkelt bredside ballen i mål, men Kongshavn er på ballen og den stryker like utenfor stolpen!
    83'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Stanges unna på første stolpe.
    84'
    Zajic setter fart fremover, drar seg løs fra Mix og skyter, men curler skuddet over det lengste krysset.
    85'
    Zajic løfter ballen i bakrom til Castro som bruker armen til å ta den med seg i duell med Strandberg. Frispark.
    86'
    Dagens tilskuertall er 11 433.
    86'
    Jensen stjeler ballen fra Ernemann, men dansken retter selv opp og hindrer avslutning.
    87'
    Nesten for Søderlund igjen. Ballen slås inn i feltet og haugesunderen prøver å bredside ballen i hjørnet, men setter den utenfor.
    87'
    Nok en stor RBK-sjanse. Søderlund slår hardt og lavt inn til Riski som har åpent mål. En stor sikringsjobb fra en S08-forsvarer hindrer scoring.
    88'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Kongshavn får frispark.
    88'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Hólmar Örn Eyjólfsson
    Ut: Jonas Svensson
    Eyjólfsson får sin Tippeliga-debut.
    88'
    Jensen spiller fri Riski til venstre i feltet. Mikkelsen kommer bakfra, men pasningen når akkurat ikke frem. Nære på.
    89'
    S08 etterlater altså store rom defensivt nå.
    89'
    Jensen legger over til Mikkelsen som tar ned ballen og legger igjen til Mix. Han prøver å svinse og svanse seg gjennom feltet, men uten hell.
    90'
    Eyjólfsson slår inn fra høyre, og Søderlund vinner duellen på første stolpe. Det blir derimot ikke noe hat-trick på spissen som setter ballen til side for mål.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Ernemann spiller vegg med Tokstad og skyter fra 20 meters hold. Langt over.
    90'+1
    Thomassen slår inn og ballen havner hos Feldballe. Han vender opp og avslutter, men setter ballen til side for mål.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Kampen er slutt og hjemmelaget vinner fortjent 2-0. Oppgjøret var lenge jevnspilt, men etterhvert som S08 må fremover for å score åpner det seg rom bakover. Spesielt fra 2-0 og ut var det sjansebonanza for RBK, men uten at de klarte å utnytte sjansene sine. Resultatet betyr at RBK henger med i kampen om Europa til neste år, mens S08 fortsatt har fem poeng ned til kvalikplass. Mats Alstad takker for følget og ønsker alle sammen en hyggelig søndagskveld.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her