1-2

Ble dekket av VG Sporten

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Stabæk.
    0'
    Før det hele braker løs på Komplett Arena, er det verdt å merke seg at dagens kamp er svært viktig for begge lag: Hjemme og bortelaget ligger på henholdsvis 11.- og 12. plass i Eliteserien, begge med 18 poeng.
    0'
    Sandefjord XI: Jonsson - Seck, Hansen, Gana - Vicente, Storbæk, Solberg Olsen, Demba Bindia - Mjelde, Södlund.
    0'
    Stabæk XI: Mande - Skjønsberg, Skogseid, Hanche Olsen, Moe - Gyasi, Ba, Kassi, Lembi - Brochmann - Ohi.
    0'
    Ohi Omoijuanfo leder altså angrepslinjen for Stabæk. Han er Eliteseriens toppscorer med sine ni fulltreffere.
    0'
    Gjestene har ikke vunnet siden 16. mai, da de slo Strømsgodset 2-1. Siden har det blitt én poengdeling og fire strake tap.
    0'
    De siste fem kampene har gått langt bedre for Sandefjords del, som er ubeseiret siste fem. Tre seiere og to uavgjort er fasit for deres del.
    0'
    Det er med andre ord et av Eliteseriens beste formlag mot et av Eliteseriens svakeste, som møtes til dyst på Komplett Arena.
    0'
    Lagene har unnagjort oppvarmingen og tatt turen inn i garderoben. Snart entrer de banen i sine respektive lags farger. Avspark er med andre ord ikke langt unna!
    0'
    Selv om solen skinner i Sandefjord er det dessverre mange ledige sitteplasser på Komplett Arena.
    0'
    Ohi får første spark på ballen, og vi er underveis.
    1'
    Allerede så tidlig i kampen ser Stabæk ut som de jakter bakrom. Lange baller bakfra innledningsvis.
    2'
    Gyasi avvinkes for offside.
    3'
    Stabæk fortsetter å søke bakrom, men har ikke klart å skape noe ennå. Det har ingen av lagene klart.
    5'
    Tar og føler på hverandre innledningsvis.
    6'
    Frispark til gjestene. Høyt spark fra Södlund.
    6'
    Skjønsberg veldig irritert, med blod rennende fra hodet. Må av banen for å vaske bort blodet.
    6'
    Må nok bytte drakt her, kapteinen. Den hvite drakten har blitt misfarget.
    7'
    Akkurat nå er det mer spennende å følge med på Skjønsbergs behandling enn selve kampen. Stillingskrig så langt.
    8'
    Stabæks nummer tre har fått på seg en ny og ren drakt, fått matchende bandasje på hodet, og entrer banen igjen.
    9'
    Hand fra Skogseid. Frispark.
    10'
    Sandefjord flytter opp folk, men frisparket går over alt og alle.
    11'
    Offside på Mjelde.
    12'
    Tøff duell mellom Ohi og Solberg Olsen. Sistnevnte tar telling og får frispark.
    14'
    Hjemmelaget i ferd med å feste et lite grep om kampen nå. Langt mer aggressive i press defensivt, klarer å holde i ballen offensivt.
    16'
    Stabæk, som ikke har vunnet på halvannen måned, sliter med å skape noe.
    16'
    Kjempesjanse for Mjelde! Vicente kommer til innlegg, men Mjelde bommer på ballen da han bare skal bredside den i mål fra fem meter. Kampens første mulighet.
    17'
    Stabæk kommer til et par innlegg, men Sandefjord står i mot og klarerer samtlige forsøk.
    18'
    Stabæk prøver å finne Ohi i bakrom, men Eliteseriens toppscorer vinkes av for offside.
    22'
    Hanche-Olsen litt for tøff i ryggen på Vicente. Frispark til Sandefjord.
    24'
    Deretter følger et frispark til bortelaget, da Gana Kane synder innenfor Stabæks felt.
    25'
    Frispark til Sandefjord.
    28'
    Ser ut som frykten for å tape er større enn ønsket om å vinne i det vi har spilt en halvtime. Ingen av lagene som satser noe offensivt.
    30'
    I det jeg skriver det kommer Mjelde til en avslutning, men Mande har god kontroll på headingen som går over mål.
    31'
    Sandefjord vinner ballen høyt og kommer tre mot tre, Mjelde velger å prøve selv og skyter åtte meter utenfor.
    33'
    Offside på Södlund.
    35'
    Enorm mulighet for gjestene, ut av det blå! Sandefjord roter det til i bakre rekker, men avslutningen til Kassi går i nettveggen fra skrått hold!
    35'
    Frispark til gjestene på egen banehalvdel.
    36'
    Skogseid kommer til innlegg, og Ohi avslutter to meter utenfor. Er Stabæk i ferd med å melde seg på?
    37'
    Frispark til Skogseid. Halter litt etter duell med Solberg Olsen.
    38'
    Solberg Olsen kommer fri på venstresiden og vinner et hjørnespark.
    39'
    Samme mann skal slå den med utoverskru.
    39'
    Ohi klarerer ved første stolpe, men Stabæk får uansett frispark.
    39'
    Fem minutter gjenstår før pause. Kan noen sikre seg et godt utgangspunkt før 2. omgang?
    40'
    Lembi lager frispark.
    41'
    Brochmann spinner rundt med Sandefjord-forsvaret før han mister ballen og lager frispark i gjenvinningsforsøket.
    42'
    Skrider stadig nærmere pause. Frispark til bortelaget.
    45'
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 0-0 etter en sjansefattig omgang.
    45'
    46'
    Andre omgang er underveis.
    46'
    Lagene kommer uendret til siste halvdel av oppgjøret.
    46'
    Frispark til Sandefjord på 30 meter.
    47'
    Solberg Olsen svinger inn. Ender med corner.
    48'
    Ohi stanger ballen unna, men Sandefjord beholder presset og får frispark i god innleggsposisjon.
    48'
    18 meter fra skrått hold. Kan bli skummelt.
    49'
    Kjempesjanse! Innøvd variant fra Sandefjord. Vicente triller til en umarkert Solberg Olsen, som fra 12 meter setter ballen over mål!
    50'
    Frispark til Ba på midtbanen.
    50'
    Mål for Stabæk!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Stabæk
    Mål: Luc Kassi
    Målgivende: Raymond Gyasi
    Mot spillets gang sitter den for gjestene! Kassi kommer plutselig fri innenfor Sandefjords 16 meter, tar en touch før han banker den i lengste hjørne!
    51'
    Stabæk får frispark på midtbanen.
    52'
    Frispark til Stabæk på 35 meter. Får ingenting ut av det.
    54'
    3882 er dagens tilskuertall.
    56'
    Frispark til bortelaget.
    56'
    Nok et frispark til Stabæk. Frustrasjonen øker hos hjemmelaget.
    57'
    Og nok et frispark til Stabæk. Mye pipeblåsing nå.
    58'
    Ohi avvinkes for offside.
    59'
    Brochmann legger inn fra venstre med utsiden av foten, og Ohi når nesten frem inne foran målet.
    61'
    Ohi jager en ball inne i feltet, men Jonsson er ute og får klarert.
    62'
    Sandefjord Fotball 0 - 2 Stabæk
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Målgivende: Jeppe Moe
    Frispark til Stabæk. Jeppe Moe slår den inn i feltet der Ohi står HELT umarkert og bredsider ballen behersket i nettet.
    63'
    Frispark til Sandefjord nå. Ballen løftes inn og Kastrati header utenfor.
    65'
    Nå må Sandefjord ha en scoring snart.
    68'
    Corner til hjemmelaget, men Jeppe Moe står ved første stolpe og header unna.
    70'
    Gult kort til Stabæk
    Tonny Brochmann
    71'
    Ohi kommer til avslutning inne i felttet. Får ballen fra Skogseid, og demper før han skyter fra skrå vinkel - keeper redder.
    72'
    Nå er Ohi "on fire" vender opp inne inne i feltet, men avslutningen blir blokkert til corner.
    73'
    Ohi triller til Kassi som er alene med keeper, men Jonsson får ballen unna.
    74'
    Kurtovic spiller frem Kastrati, som demper på brystet og skyter. Fin redning til corner av Sayouba.
    75'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Daniel Granli
    Ut: Raymond Gyasi
    76'
    Corneren havner hos Seck som ikke klarer å styre headingen på mål.
    76'
    Solberg Olsen skyter på et frispark fra nærmere 30 meter. Enkel redning for keeper.
    80'
    Hjemmelaget skaffer seg en corner.
    82'
    Corneren halvklareres, og så meier Sayouba ned en Sandefjord-spiller. Straffe!
    83'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Stabæk
    Mål: Flamur Kastrati
    Den setter Kastrati sikkert i nettet fra 11-metersmerket.
    84'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Ole Breistøl
    Ut: André Sødlund
    Inn med en Eliteserie-debutant.
    85'
    Stor sjanse for hjemmelaget. Et frispark løftes inn og Seck header mot mål - treffer oppå tverrliggeren.