Hei og velkommen til denne eliteseriekampen mellom Sandnes og Haugesund fra Sandnes stadion.
    Det er strålende sol, 21 grader og fantastiske spilleforhold i Sandnes i dag.
    Begge lagene har startet sesongen ganske så dårlig, og Sandnes Ulfs poeng mot Viking på 16.mai gjorde at lagene byttet plass på tabellen.
    Sandnes Ulf er nå nest sist, mens Haugesund ligger aller sist med bare fem poeng til nå i sesongen. Til bortelagets store glede er målscorer Christian Gytkjær endelig klar for kamp, mens hjemmelaget sliter med store skadeproblemer.
    Hjemmelagets Anel Raskaj er også ute av kampen, da han har dratt til Kosovo for å spille privatlandskamp.
    Derfor ligger alt til rette for en skikkelig bunnduell i dagens Rogalandsderby, i en kamp som er livsviktig for begge lag.
    Vegard Skjerve legger inn, men Gytkjær kommer ikke på ballen og den går ut til innkast for Sandnes Ulf.
    3'
    Midtstopper Kenneth Sola slår dagens første corner. Den blir klarert på første stolpe.
    5'
    Marius Helle kommer til en avslutning fra 16-meter, men ballen går via en FKH-forsvarer og dabber inn til keeper Olav Baggerud Dalen i FKH-buret.
    10'
    Skjerve drar seg inn fra kanten og skyter, men ballen triller inn til Haldorsson i Ulf-målet.
    14'
    Det har vært mye spill uten mål og mening det første kvarteret på Sandnes stadion. Ingen av lagene har tatt kontrollen, og det har ikke vært noen store forsøk på å etablere noe spill så langt.
    16'
    Corneren går til Bamberg på første stolpe, som stusser den inn i feltet. Han får ballen igjen og skyter via et Ulf-bein og ut til ny corner.
    16'
    Corner nummer to blir greit klarert av Sandnes Ulf.
    17'
    Midtsjø blir felt i god posisjon. Lennon står klar.
    18'
    Han triller ballen ut til Diego Rubio som skyter. Ballen går via et par mann i muren og faller til Derek Decamps, men alene med keeper får han ikke noe dreis på skuddet og det går i blokken.
    19'
    Midtsjø løper på Rubio på vei frem og gjør at sistnevnte mister ballen. Helle plukker den imidlertid opp like utenfor 16-meteren og kommer til innlegg, men den blir stanget ut.
    22'
    Joakim Våge Nilsen drar seg innover fra kanten og fyrer løs, men igjen går skuddet ufarlig utenfor mål.
    27'
    En meget sjansefattig og lite underholdende første halvtime her i Sandnes. Viljen er mye høyere enn evnen for øyeblikket, og denne kampen viser hvorfor de er nummer 15 og 16 på tabellen.
    31'
    Bamberg og Skjerve kombinerer på høyresiden, og sistnevnte får lagt inn. Ballen sklir imidlertid av foten og gjør at keeper Haldorsson må ta et støttesteg eller to for å ta ballen, men det er ingen problemer for islendingen.
    35'
    Gult kort til FK Haugesund
    Vegard Skjerve
    Skjerve river ned Fredrik Midtsjø og får dagens første gule kort.
    36'
    Ulf har frispark på kanten av 16-meteren, og Furebotn svinger den inn. Dalen bokser den ut, men Ulf holder oppe trykket og får lagt inn igjen. Men det ender som så mange ganger før med ingenting.
    37'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    38'
    Tor Arne Andreassen
    Diego Rubio og Tor Arne Andreassen får gule kort begge to etter å ha kranglet litt etter en duell de var involvert i.
    38'
    Haraldseid får ballen i mellomrommet, drar seg forbi en mann og forserer mot keeper. På litt utenfor 20 meter brenenr han løs, men ballen går en halvmeter over.
    41'
    Christian Gytkjær blir spilt igjennom, men i det han skal skru ballen i en bue forbi keeper legger dansken seg bakpå og skuddet går langt over.
    42'
    45'+1
    Akkurat på slaget 45 minutter blåser dommer Trond Ivar Døvle til pause i det som kanskje er Tippeligaens aller dårligste omgang med fotball i år.
    Det er mye innsats og vilje, men evnene strekker overhodet ikke til. Kampen har vært preget av enormt mange feilpasninger og slurv.
    45'
    Sandnes Ulf tar avspark i en omgang som MÅ bli bedre enn den første.
    46'
    Kjempesjanse til Haugesund. Gytkjær får ballen etter et overhopp, holder opp ballen og sender den videre til Eirik Mæland. Men skuddet hans blir greit fanget av Haldorsson fra 10-12 meter. Kampens største sjanse.
    48'
    Haraldseids corner ender i ingenting.
    48'
    Diego Rubio kommer seg fri på høyrekanten og slår ballen inn til spissmakker Helle, men ballen er litt for lang og blir klarer ut til corner.
    49'
    Furebotns corner blir stanget ut på første stolpe.
    49'
    De to 19-ene i løpsduell fører til at Sandnes Ulfs nummer 19, Vegard Aanestad, slår ballen ut til corner for Haugesund.
    52'
    Denne gang slår Haraldseid ballen på bakerste stolpe, men den er akkurat litt for høy.
    52'
    Midstjø blir felt midt foran mål, på omlag 20 meter. Godt frisparkhold.
    55'
    Steven Lennon tar det og blåser frisparket laangt over mål.
    56'
    Midtsjø driver fremover og kommer seg ned til dødlinjen og får lagt ut igjen 45 grader. Der er Rubio, men hans skudd blir blokkert på veien til Haugesund-keeperen Olav Dalen.
    57'
    Vegard Skjerve kommer seg inn i 16-meteren, men hans driblingsforsøk ender bare opp i corner.
    59'
    Corneren går rett i klypene på keeper.
    59'
    Stor sjanse til Sandnes Ulf. Furebotn driver ned mot FKH-målet og setter opp Lennon på skudd fra 16-meteren. Avslutningen blir imidlertid altfor løs slik at Dalen redder forsøket. Helle lukter på returen, men Dalen er først på ballen.
    62'
    Det er fortsatt ikke det helt store spillet utpå banen, men kampen har åpnet seg litt opp og det skapes ihvertfall noe.
    63'
    Ulf mister ballen på vei fremover, og Mæland kommer til en god skuddmulighet. Men skuddet blir godt reddet av Ulf-keeper Haldorsson.
    65'
    Også er det Gytkjær sin tur til å vise seg frem. Danske klinker avgårde et godt plassert skudd, men det er fra ganske langt hold og Haldorsson har god kontroll.
    65'
    Rubio tvinger frem corner for Sandnes Ulf.
    66'
    Solas corner er småfarlig, men går igjennom hele feltet og tilslutt ut til kast for FKH.
    66'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    Jostein Grindhaug foretar dagens første bytte.
    68'
    Furebotn spiller igjennom Helle på blank, men Ålgårdbuen blir vinket av for offside.
    73'
    Midtsjø sender avgårde et skudd, men det sklir av foten og går til side for mål.
    75'
    Våge Nilsens corner går over alle og toucher borti Gytkjær på veien ut til utspark fra Hannes Thor Haldorsson.
    77'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Fredrik Midtsjø
    Bytyqi får de siste ti minuttene i Sandnes.
    80'
    Christian Gytkjær blir spilt fri litt skrått på mål, men blåser den over.
    81'
    Inn: Maic Sema
    Ut: Kristoffer Haraldseid
    83'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Aksel Berget Skjølsvik
    Ulf-kapteinen fikk seg en smell for et par minutter siden og måtte byttes ut.
    84'
    Skjer ikke allverdens med tanke på å skape sjanser i sluttminuttene her nå. Mye kriging på midten og lange baller, men ingen av lagene ser ut til å klare å avgjøre kampen for øyeblikket.
    88'
    Daniel Bambergs corner blir slått ut i returrommet der Joakim Våge Nilsen handser og skaper frispark til Ulf.
    88'
    Joakim Våge Nilsen
    Våge Nilsen får det gule kortet etter å ha sparket vekk ballen.
    90'
    Kent Håvard Eriksen tvinger frem corner.
    90'+1
    Corneren går midt i feltet, der Haugesund får den unna. Men ikke lenger enn til 16-meteren, der den blir slått tilbake igjen. Haugesund får tilslutt kontroll.
    90'+1
    90'+3
    Der var det slutt, og det ender 0-0 i bunnoppgjøret på Sandnes.
    Alt i alt en heller kjedelig fotballkamp, som fort går i glemmeboken. Det er ikke de store sjansene å skrive hjem om, selv om det løste seg litt opp etter pause.
    Ingen av lagene klarte å sette sitt preg på kampen, og det ble veldig mye kriging og dueller på midten. De få gangene lagene satte fart på ble angrepene som regel avsluttet med en dårlig ball på den siste tredjedelen, slik at det sjelden ble de store farlighetene av det.
    Dermed forblir Haugesund på bunnen av tabellen, mens Sandnes Ulf heller ikke klarer å klatre opp fra nedrykkstreken.